cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 20
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Bird , vizita dureaza 5 minute in fiecare salon. In momentul vizitei in salon sunt sau incearca sa fie toti de pe sectie si e duscuta fiecare situatie in parte. Mie mi se par logic ca atunci cand discut despre Popescu din patul 1 sa nu fie si madam X , ruda lui Ionescu din patul 3 si alte rude. Ca sa nu mai spun ca mi s-ar parea chiar stupid sa stea apartinatorii si doctorii sa stea afara. Eu inteleg ca tu ai o problema cu Romania , dar sa insisti pe fiecare prostie mi se pare sincer prea mult. |
Eu ti-am pus o intrebare simpla: de ce? Am crezut ca exista un motiv logic gen confidentialitate, etc. Din cate imi spui tu e asa pentru ca asa a fost inainte si nimeni nu stie exact de ce. Care e deosebirea dintre Ionescu din patul 3 si sotia lui Ionescu din patul 3? De ce unul e acolo la vizita lui Popescu si celalalt nu?
Referitor la doctorita "execrabila"... |
Nu am zis ca doctorita este execrabila ci execrabila este AFISAREA asta de masini exorbitante intr-o lume unde copii cersesc desculti in frig la semafoare si batranii nu isi pot cumpara strictul necesar din pensie dupa ce au muncit o viata. Cand sotul meu a fost anul trecut in Romania a fost intrebat la fiecare pas cat castiga si ce masina are . Parca masina aia este relevanta in vreun fel la felul lui de viata si la gradul de multumire sufleteasca si fericire. Si o cunostinta ii spune pe un ton suferind ca trebuie sa-si ia alta masina, ca 'toata lumea' si-a luat din aia de care are el (cumparata noua cu 9 luni in urma, ceva la 150000 euro ). Asta probabil ar fi trebuit sa-l impresioneze pe sotul meu, banuiesc .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
andaluna spune:
faze sureale din vizita in romania(improbabil sa ti se intample altundeva)
sunt dusa cu copiii in avion(tarom) la business -class. am rezerve deoarece am doar bilet de turist-class, dar sunt obligata aproape sa iau loc mai comod.
la aeroport ezit sa iau un taxi pentru ca mi se pare cam scump. soferul de taxi imi aranjeaza cu concurentul lui deci, de la alta firma de taxi, sa ajung mai ieftin in oras !
si asta e romania.
mai vreti ? :)
cait spune:
citat din mesajul lui andaluna faze sureale din vizita in romania(improbabil sa ti se intample altundeva) sunt dusa cu copiii in avion(tarom) la business -class. am rezerve deoarece am doar bilet de turist-class, dar sunt obligata aproape sa iau loc mai comod. si asta e romania. mai vreti ? :) |
Pai si nu e bine daca stai la business cu toate ca ai platit doar economy?eu asa am inteles din ce ai scris aici.
Cait
Home is where heart is...
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui andaluna dar asta e romania la ora actuala: o adolescenta. ce fain! comparativ, europa de vest este un fel de babutza la dieta , dupa o viata de excese. |
Genial spus !
andaluna spune:
cum sa nu fie bine la business?? dar e si corect? :) :)
nu am stiut ce sa fac, derutata de conduita "omului de vest". pana la urma m-am dus la business ca sa nu jignesc doamnele dragutze. dar va asigur ca cativa din pasageri nu ma priveau cu mare simpatie...
ioanadara spune:
Tzuni, nu este corect sa ataci cu umanitarele pe un subiect oarecare.Este de altfel absurd sa imparti lumea in felul asta.Poate unii nu au, poate unii nu vor, poate altii nu au incredere, poate altii au donat in felul asta si s-au fript cu internetul si poate au ales un alt mod de a ajuta.Sau sunt pur si simplu zgarciti.Sau rai.Da, pot fi rai insa nu este relevant in cadrul unui subiect care nu se numeste: "cat de buni suntem sau cat de mult ne afisam bunatatea".
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tzuni
|
Stii, asta se cheama democratie. E dreptul fiecaruia pana la urma sa faca ce vrea cu banii lui. Oricat de stupid mi se pare sa-l vad pe un amic de-al meu ca are tzshpe credite, 2 bani in buzunar dar isi ia mobilde 1000 de para, cine sunt eu sa-l judec?.
Idem in cazul celor care intorc banii cu lopata, sau in cazul oricui altcuiva. Este strict treaba lor daca dau sau nu altora. Si mi se pare destul de urat sa-i barfesti pentru ca tu ai alte idei despre destinatia unei parti a averii lor. Banii lor n-ar trebui sa te priveasca pe tine.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
ioanadara spune:
Nu poti stii de fapt care dintre doi medici de exemplu cu aceeasi putere financiara dar cu moduri de viata diferite(unul isi afiseaza zeci de masini la scara si altul tine banii bine inchisi in cont) ajuta de fapt mai mult sau ajuta neconditionat. Ceea ce in Romania are mare importanta .Abia cand ajungi sa-i cunosti personal sau sa ai si alte informatii despre ei poti judeca in cunostinta de cauza.Asa este si cu net ul , cu DC ul sau cu orice alt site.Nu stii tu de fapt cine ajuta si cine nu.
XIO spune:
Bird , eu ti-am dat 2 motive :
1.Sunt toti doctorii la vizita si nu cred ca iese cineva afara ca sa stea gura casca apartinatorii
2.E vorba totusi de confidentialitate macar partiala. Mie ca pacient nu mi-ar conveni sa vina sotul pacientei de langa si sa stea gura casca atunci cand sunt consultata sau cand se discuta cazul meu.
dar na , probabil e data peste cap tara noastra si numai aici se intampla asa. Sunt sigura ca ain alte tari stau aparyinatorii calare unul peste altul si peste doctori sa asculte ce discuta doctorii despre cazuri.
Cat despre revolta mea , ma faci sa ma tavalesc pe jos de ras.
Pt. ca intr-o tara sunt oameni saraci aia bogati ar trebui sa nu-si cumpere masini , bijuterii si vile? Zau ca ma mir de absurditatea unor idei sustinute de tine.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
cait spune:
Eu propun ca acest topic sa-si schimbe numele ca de cateva pagini citesc doar niste pro si contra pentru sistemul medical.Romania nu este numai asta........
Cait
Home is where heart is...