Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (127)
Raspunsuri - Pagina 8
Gini75 spune:
Ralu, ce frumos ai scris despre dragostea puiutilor...
Capri, m-am intalnit cu Sursula intamplator in parc saptamana trecuta. Tudor era bine, gasise alta bona si era multumita. E un baiat mare Tudorel, prietenos, incepuse sa "vorbeasca" cu fiica-mea, iar Irinuc a facut o mutra si a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil.
Tecky, felicitari Ralucutei!
Mada, sa aveti o vacanta minunata! Unde mergeti in Italia?
ankalaura spune:
TURTU - in cazul tau, e cu totul alta mancare de peshte... Cresa, lucru 3 zile pe saptamana... Civilizat si decent.
In cazul nostru (in Romania adica) nu prea exista part time. Si daca exista, nu exista ca si "cariera". Part time este sa bagi pliante in plic sau sa faci sondaje din usa in usa. Sau sa vinzi cosmetice la usa.
O alta problema la part time este ca plata este de mizerie. Noi aveam niste fatuci part time (mai nou, "politica firmei" s-a schimbat, si nu mai luam), munceau de le sareau capacele, niciodata nu stateau doar 4 ore, si primeau 150 de euro pe luna. Ele acceptau pentru ca aveau flexibilitatea orelor, si erau studente. Daca vroiau, puteau veni seara de la 6 si sa stea sa lucreze pana la 10-11... Si faceau munca super calificata...
Dar ceva cu 3 zile pe saptamana sau asemanator, nu am auzit sa existe, din pacate.
Tot din pacate - si zic toate astea nu prin opozitie cu vestul, ci ca discutie despre societate, si despre cum e privita femeia mama - cand iti cauti un job, te intreaba daca ai copii. Daca ai, e naspa ![]()
Mi s-a intamplat la inceputuri sa fiu intrebata daca intentionez sa am copii in urmatorii doi ani!!! N-aveam de gand. Deci am primit jobul... 
Exact cum spunea si KAT, nimic nu le convine. Nu le convine sa iti faci treaba in 8 ore, inseamna ca ai putin de lucru si iti dau mai mult. Dar, daca o faci in 10, cica esti ineficient, ca de ce nu o faci in 8. Evident, nu ti se platesc ore suplimentare. Daca te gravidizezi, ghinion frate... Apai cum sa plateasca 2 salarii? Ce mai, e tara lui Papura Voda... O bataie de joc in 90% din cazuri, cu putine putine putine exceptii de la cele enumerate... 
La mine, dupa ce le-am spus ca sunt gravida, m-au taxat prin toate mijloacele. La zile de concediu, la zile libere, la bonusuri, la medicale, la tot tot tot ce au putut, si au incercat sa ma insele chiar si la lucrurile evidente - de exemplu vroiau sa ma vrajeasca sa imi dea 100 de euro prima de nastere, si nu un salariu mediu pe unitate, cum prevedea legea, ori de fapt trebuia sa le primesc pe amandoua! Cat despre scutire pentru a merge la medic...
Apai nici nu apucam sa plec la medic, ma si intrebau cand ma intorc. Nici gand sa am tupeu sa imi iau acea zi libera, cum prevede legea... Cand am avut de facut injectiile alea, cica de ce ma duc sa mi le fac acolo unde ma duc, ca si tanti Geta a fost asistenta, mai bine sa mi le faca ea (tanti geta era femeia de serviciu)
Deci din punctele astea de vedere, zic NO WAY! Cresele sunt o gluma, joburile sunt o gluma, iar ca sa ma duc sa muncesc 10 ore pe zi ca hotii de cai, sa imi las copiii singuri, si pentru asta sa castig praful de pe toba... no way. Ca asta nu e cariera. Poate sa imi scrie mie in contract manager pana nu se mai poate, ca ma lasa fix rece. Mai bine ma duc vanzatoare intr-o tara civilizata!
CAPRI - husa aia mi se pare chiar prea mult, as zice
Cred ca isi face treaba daca ai de mers toata ziua din loc in loc, si atunci sigur, sa protejez cumva copilul pe canicula asta. Dar pentru o ora-doua de parc, si alea in momente rezonabile, as spune ca nu merita. Noi azi am iesit la 12 jumate si am sta pana pe la 2, ca atunci a fost maimutica treaza. Dar am stat la umbra deasa, la racoare, drumul pana in parc e scurt, si am dat-o si cu crema. Plus umbreluta, care isi face treaba atata timp cat nu schimbi directia de mers ![]()
Copertina am vazut-o si pe ebay, chiar ieftina.
Ca fapt divers, a propos de crema... Maimutica a sfaramat juma de pachet de biscuiti, in ambalaj. Si apoi si l-a turnat pe ea, din cap pana in picioare. Firimiturile s-au lipit de picioarele date cu crema.
Am bagat-o direct in cada cand am venit 
MADA - sunt chiar misto olitele... Eu vreau sa iau una de-aia care se pliaza (de-aia Pottete), pentru masina. Dar nu ma grabesc ca nu prestam la oala. Poate pentru Eliza doar, daca o apuca pe drum ![]()
BIRI - e super naspa fara copil, nu de alta dar o mai tinea ea ocupata pe asta mica. Or astfel, sunt calarita 100%
E bine ca e mai liniste in casa, spal mai putine vase si fac mai putina ordine.
Am vorbit cu ei doar duminica, imediat dupa ce au ajuns. Sa vedem cum o fi cand vine inapoi....
Acum am o problema: m-au invadat insectele! Bai zici ca stau la curte si nu la capatul superiori al blocului! Am tot felul de chestii miscatoare, inaripate sau nu, care mai de care cu multe picioare, azi am avut o lacusta in balcon, o gargarita in baie, un fluture pe perdea in dormitor, o urechelnita tot in balcon, si fel de fel de musculite miscatoare in rest
Trebuie sa investighez cu ce naiba sa dau sa nu fie toxic sau ce naiba pot sa fac 
Toate florile le-am scos in balcon tocmai ca sa nu mai atraga toate gazele lumii. Plase nu am si nici nu pun ca nu vreau sa mor fara aer. Deci ALTA trebuie sa fie solutia. Ce e drept, stau cam in padure as zice, dar totusi padurea e la cativa metri sub mine, copacii se cam termina pe la etajul 7....
Tot drept este, ca stau in mlastinile bucurestene, am aici ca vecine lacurile alea multe de se vad pe harta....
Hmmm, trebuie sa studiez aspectul....
Are careva idee cu ce naiba pot sa dau??
morcoveatza spune:
La multi ani Thea, sa cresti mare si inteleapta!
La multi ani Gallyb,multe bucurii si impliniri!
La multi ani! cu intarziere pentru Allesio, Matei de Nati, Alexandru de ella81it si Stefan de syyylviuta, sa cresti mare puilor si sa va bucurati parintii.
noi avem 4 dintisori, 3 iesiti aproape simultan si de ieri mergem singuri 3-4 pasi

bobitamica spune:
Buna seara,
Imi pare rau,dar nici acum nu am apucat sa citesc tot din urma.
Am intrat pentru ca 16 este o zi speciala pentru mine. Peste fix o luna fetita mea scumpa si draga, Irina, va implini un anisor.
Am intrat sa spun LA MULTI ANI,THEA!!!! SA CRESTI MARE SI SANATOASA! SA FII CE VEI DORI TU SA FII!!!SUN...iti marturisesc ca atunci cand am nascut si am vazut ca Irina mea are probleme m-am gandit la voi si la faptul ca ati reusit....ma gandeam: de ce toate fetitele nascute intr-o zi de 16 trebuie sa lupte atat de mult. Apoi am citit despre oamenii nascuti intr-o zi de 16 si se spune ca reusesc intotdeauna chiar daca o batalie lunga...Se pare ca asa este! Oricum eu vreau sa iti spun doar La multi ani din toata inima!!
Multumesc fetelor care mi-au urat bun venit:MONI,MONA si MADA.,dar si celorlalte care mi-au scris ,dar nu am apucat sa citesc.
MADA,SUN...ma bucur ca ati hotarat sa mai scrieti aici. Deja incep aniversarile copiilor nostri si toate retraim cu siguranta acele momente. Si eu imi amintesc mirosul teilor si multe altele,dar nu e cazul sa devin melancolica.
Eu am avut multa treaba si mai am inca. Nici maine nu stiu daca voi intra. E ziua tatalui meu si nu cred ca voi avea timp.
CAMY...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
MissJJ spune:
Gini multumim.
Langa Firenze, Toscana si vrem sa vizitam Pisa, Siena, Firenze sa mergem la parcul lui Pinochhio si la niste gradini superbe, speram sa reusim un weekend in doi la Venezia, am vrea sa ajungem si pe insula Elba da nu stim sigur daca ajungem asa departe si of course sa mergem la mare la Viareggio si mergem si la o nunta pe langa lacul Como si poate vizitam si Milano. Cam astai ce ar trebui sa vedem concediul asta.![]()
Anka, Capri eu am luat-o special copertina pt concediu tocmai ca o sa fim mult pe drumuri de dim pana seara si sa aiba fetele umbra sa poata dormi ca de aia am ales si modelul asta de carucior ca se lasa pana jos spatarele ambele individual.
Pt aici in oras nu am s-o folosecs da uite cand mergem asa si e caldura nebuna e tare buna.
Morcoveatza felicitari pt dintisori si primii pasi.
Olitza aia portabila cica e f buna am mai auzit de la parinti de aici pe la playgroup-uri, e f buna cand mergi cu masina sau cand mergi prin zone unde nu sunt tare multe magazine/restaurante etc ca sa fie toalete. Pt noi doar mult mai incolo cand avem masina sa stea in portbagaj just in case.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo
bobitamica spune:
LA MULTI ANI GALLYB!!! sa fii sanatosa si fericita mamica de Xenia!!!
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
ElizaClara spune:
La multi ani Thea, printesa iubita! Sa fii sanatoasa, sa cresti mare si sa-i bucuri pe parinti!
La multi ani Gally!
ElizaClara spune:
Mada, am vazut filmuletul cu surioarele, asa de dragalase sunt...Am vazut ca vorbesti si romaneste si engleza, cum se descurca fetele? Ari iti raspunde doar in engleza sau foloseste si cuvinte romanesti?
Vacanta frumoasa sa aveti!
Pupici la pepenasi!
MissJJ spune:
Gini multumim, da Flo a mai fost acolo eu nu am mai fost e prima oara oficial acolo, am mai fost in Venetia da numa in aeroport
si am vazut-o de sus se vede superb.
Bobitamica 
Eliza mai zi-ne si despre voi ce mai face pepenasu?
Multumim.
Pai eu vb de amandoua Ari raspunde in engleza mai mult dar intelege si stie cuvinte romanesti le pronunta corect da numai cand are chef, oricum mai tarziu cand va sti sa faca diferentza si sa inteleaga cum trebuie ce si cum va putea alege ce limba sa vb cu cine, de ex cu bunicii sa vb romaneste dar cu noi engleza sau ce alege ea, eu o inteleg orice ar vb,m nu am insistat prea mult cu romana si am vrut sa invete corect engleza sa se poata intelege cu profesorii cu ceilalti copii ca ea trebuie sa se integreze aici mai mult decat noi.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo