*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (57)*
Raspunsuri - Pagina 5

dandusa spune:
dandusa spune:
 Bertha,
ma gandeam sa-l pui pe sotul tau s-o hraneasca pe Ioana.sau pe Darius.stii cum e...,ea este indragostita de tz si stie ca ce-i place ei cel mai mult vine de la mami intr-un 'ambalaj' anume...,restul sant cahhh.daca-i da sotul tau sau Darius,sant sanse mai mari sa accepte,zic eu.nah,s-o incercam si pe asta probabil c-o sa iasa cu murdarit toata bucataria,dar merita incercat
probabil c-o sa iasa cu murdarit toata bucataria,dar merita incercat
Otilia,
eu plec oriunde cu fructele spalate,razatoarea,lingurite,castronele etc,dupa mine.daca vine ora de masa si sant in parc de ex.,ma asez pe banca,scot arsenalul si bucataresc.mananca f bine in scoica sau in brate la o alta pers.deh...,nevoia te invata si deastea.de tz,nu mai zic..oriunde/oricand.
legat de masa,s-ar putea ca ceva din cele introduse sa nu-i placa.si de aici refuzul a tot.daca faci o pauza de legume,incearca sa le iei pe rand la testat.asa poti sti sigur care nu i-a placut si-l scoti eventual.daca i le dai gramada,nu stii care/ce nu-i place.si ca sa fii sigura ca ceva-ul nu-i place,cica tre sa fie incercat de 10 ori.deci...,rabdare si tutun sau cioco
in reteaua Romtelecom
0 900 900 320 pt 10 euro
0 900 900 325 pt 5 euro

Mirtha spune:
Mirtha spune:
 Spiridush da , cred ca in curind o sa adopt tactica sugerata de tine  usor combinata cu ce am constat ca ii place.
Adica cam cit vrea din legumele care nu ii plac si cite o masa din legumele care ii plac. Respectiv borcanel de Merluciu cu orez. Vreau sa iti spun ca acest sortiment il aspira : adica lingurita nu mai ajunge unde trebuie pt. ca ii soarbe continutul inainte de ajunge la gura. Nu sunt tentata sa ii fractionez mesele in sensul  de a reveni peste 2 ore cu inca o portie si tot asa pina termina legumele ci mai degraba sa ii pastrez un program flexibil la 4-5 ore in care sa cobin varianta de a-i la o prima masa ce nu ii place – respective la masa de diminieata , cit accepta , si la o a doua masa peste 4-5 ore ce ii place.
Am scos deja fructele ca fel principal si le-am diminuat la maxim.Uneori ii dau fruct dupa masa , alteori deloc. Cunosc avertismentele legate de lingurita si castronel si aversiunea pe care o pot capata asa ca vreau sa fac tot posibilul sa evit o atare aversiune. Nu e de dorit. Multumesc pentru "tragerea prommpta de urechi".
Cameliam nici eu nu sunt impacata cu metoda jucarie vs. mincare.  Sunt o serie de asocieri pe care bebeii le pot face si parca nu as vrea sa imi asum un atare risc.
Mai degraba as incerca sa ii pacalesc gustul cu un aliment care ii place in mod deosebit .Ramine sa mai descopar si alt aliment decit iaurtul. Legume facute dintr-un singur produs am mincat in primele 2 sapt. de dive. Adica acum vreo 3 luni si parca nu ma incanta ideea de a reveni la inceputuri. O alta idee ar fi sa ramin la o combinatie de 2 sau maxim 3 legume. Nu stiu acum clar spre ce ma orienta , inca mai analizez optiunile.
Dandusha pireul i-l dau caldut. Cam la temperatura  camerei de caldut. Borcanelul i-l incalzesc la bain marie si mai astept ceva timp sa se racoreasca. Parerea este ca am gresit nu la cantitati sau  la varietatea de alimente  ori  la ritmul dive ci in alta parte.
Am debutat in dive cu legume la ora 10 dar am schimbat prea repede masa de  legume de la ora 10 cu masa de fructe. Cred ca dupa vreo 2 sapt. de la debutul dive am facut schimbarea meselor legume -fructe. O a doua gresala  (greseala – se accepta ambele variante , acum am si obsesii gramaticale ) a fost aceea ca i-am introdus prea repede fructele si nu am lasat-o sa se obisnuiasca suficient cu legumele.
) a fost aceea ca i-am introdus prea repede fructele si nu am lasat-o sa se obisnuiasca suficient cu legumele. 
Tentatia fructelor imi era cunoscuta asa ca trebuia sa fiu mai prevazatoare. 
Si cea mai mare gresala 

a fost aceea ca i-am oferit fructe la discretie. Adica atit cit a vrut  .Si fructe vrea , la orice ora, indiferent dupa cum este  fruct nou sau cunoscut si in cantitati care depasesc limita bunului simt. Aaaa.....si carne .Carne vrea , separate de mincare : maninca singurica bucaticile .Cita vreme sunt separate de mincare le pigoale singura din farfurie si le introduce in gura : ficat , peste si aripioara de pui. I le maruntesc , le pun separat si pot spune ca maninca cu pofta. Carnea a fost ultima introdusa in meniu. Pe la vreo 5 saptamani sau poate chiar 6 de la debutul dive. Chiar imi faceam probleme ca pe la inceput a manifestat serioase reserve fata de carne.
a fost aceea ca i-am oferit fructe la discretie. Adica atit cit a vrut  .Si fructe vrea , la orice ora, indiferent dupa cum este  fruct nou sau cunoscut si in cantitati care depasesc limita bunului simt. Aaaa.....si carne .Carne vrea , separate de mincare : maninca singurica bucaticile .Cita vreme sunt separate de mincare le pigoale singura din farfurie si le introduce in gura : ficat , peste si aripioara de pui. I le maruntesc , le pun separat si pot spune ca maninca cu pofta. Carnea a fost ultima introdusa in meniu. Pe la vreo 5 saptamani sau poate chiar 6 de la debutul dive. Chiar imi faceam probleme ca pe la inceput a manifestat serioase reserve fata de carne.
Sunt scheme de dive unde se recomanda ca masa de la ora 10  sa ramina masa de legume pt. ca ulterior , dupa 9 luni cind se trece la 4 mese pe zi ,  masa de la ora 10 sa fie transformata in prinz undeva in jurul orei 12. Fructele era indicat , in respective schema , sa fie administrate la ora 14 iar ulerior ca desert  dupa masa  de legume , masa care urma sa  fie transferata in gustare de la ora 16-17. Nu mai stiu la momentul respectiv  de ce nu m-am orientat dupa aceasta schema. Sigur am avut un motiv dar acum clar nu mi-l amintesc   - cred ca totusi din cauza ca schema era minoritara si am gasit ca este mai bine sa merg pe cai batatorite.  Cert este ca acum imi dau seama  ca ar fi fost mai indicata.
Singura pacaleala la care deocamdata nu vreau sa renunt este cea referitoarea la introducerea unui aliment  care ii place pe linga legume. Deocamdata pt. ca sa fiu sincera nici cu metoda asta , sufelteste , nu sunt impacata. Adica ma satisface ca maninca legumele in combinative cu iaurtul  , sunt multumita ca termina legumele dar imi displace atit faptul ca o pacalesc cit si faptul ca  e o combinative nelalocul ei. Iaurtul este dulce , legumele nu sunt asa dulci  si nu intentionez sa  ii creez o directionare a gustului spre combinatii ciudate care pot degenera in alimentative incorecta. 

Monicabo noi avem tarc de la Bertoni . Acesta : http://www.jucariidejucarii.ro/bebelusi/patuturi/tarc-de-joaca-play-station/  .Mai  tarziu incerc pun si o poza cu ea in tarc. Si  Eva  era o papacioasa desavarsita : hapaia cu pofta orice si fara rezerve.
Sti ce dor imi este sa o vad iara deschizind gura singura la mincare – mincare nu numai la fructe , iaurt , merluciu si cereale ? !!! Si cind ma gandesc ca mie nici nu imi place gustul borcanelului de merluciu !!
Lauramiron sotul are exact aceeasi parere ca tine.  A descoperit don"soara gusturile si isi manifesta din plin preferintele.
  A descoperit don"soara gusturile si isi manifesta din plin preferintele. Aseara cind mi-a mai si spus ca se recunoaste in ea parca m-a lovit in moalele capului cu parul !  El este carnivor , ligav si dulcioman.
  Aseara cind mi-a mai si spus ca se recunoaste in ea parca m-a lovit in moalele capului cu parul !  El este carnivor , ligav si dulcioman. 
Cind ajungem pe la ai mei boscorodeste dulapurile unde sti ca tine mama dulciurile si.....se infrupta direct din dulap. Il gasesc mestecind de zor cu gura plina de bomboane sau ciucalata. Si ride la mine pe sub sprincene.....ca fie-sa ! Parerea lui este insa ca nu rebuie sa renunt la legume. Ci mai degraba sa ma limitez la ce accepta si sa o mai "tentez" periodic si cu nu ii place.
 Si ride la mine pe sub sprincene.....ca fie-sa ! Parerea lui este insa ca nu rebuie sa renunt la legume. Ci mai degraba sa ma limitez la ce accepta si sa o mai "tentez" periodic si cu nu ii place. 
Ma bucur ca imi confirmi ca poate fi ceva temporar dar e clar ca trebuie sa actionez cu prudenta  si fara insistente agresive. Eu stiti voi : pe viata si pe morte ! 
 Daca  toate mamicile si de bb1 si de bb2 care au trecut prin experiente similare povestesc cam acelasi lucru......se prea poate  sa am de-a face cu o manifestare temporara. Pe care daca nu o gestionez cum trebuie se poate prelungi sau degenera urit.
Otilia sorella te vad cam catranita. Si noi cam la fel. Cu fructele …nu stiu ce sa mai zic , si nici cu cerealele. Ca acum mie imi pare rau ca le-am introdus  si prea devereme si la ore nepotrivite.Ma gandesc ca daca le-as fi introdus mai tarziu......cine stie. Dar acum eu sunt si foarte influentata de perioada prin care trece Eva si se prea poate sa nu fiu obiectiva. Multa bafta !  Mai nu iti mai face problem ca te scalambai un pic la ea. Acum la cit este de frustranta situatia , sincer, uneori as cam sta si in cap daca as sti ca ii plac mai mult asa legumele ! O daaa...si eu ma feresc de prea mult cartof si de combinatii care predispun la ingrasare. Desi Eva nu a mai luat nicun gram in greutate , totusi nu abuzez de anumite alimente care predispun la ingrasare. Poate ca si cauza asta am devenit usor agresiva cu ea pe legume. Ma stiu pe mine ce probleme am avut si in plus a are deja 9,20 kg .Urcase pe la 9,33 apoi a scazut pe la 9,12 iar acum se pare ca s-a stabilizat pe la 9,20. Hai ca poate se "indreapta" situatia si la Elisa ! 
Mamiseli da , exact asa e si la noi : 5-6 lingurite si adio si n-am cuvinte ! Iaurt nene , ala e booonnn , fructe la marele greu , merluciu  si cereale !  Da.....cred ca nu puteai sa exprimi mai bine starea actuala : fructele sunt la putere ! Eu ii fac de vreo 3 saptamni legume la cuptor gen mincarica fie cu ou , fie cu unt. Insa reactia a fost cam aceeasi.  Numai una dintre mese era compusa din legume fierte si diluate gen supa crema  . Cea de-a doua era in general la cuptor. Daca Miruna si-a revenit trag insa sperante ca  poate , cumva , gestionata insa altfel decit am incercat pina acum , criza legumelor va trece....cu bine !
  Eu ii fac de vreo 3 saptamni legume la cuptor gen mincarica fie cu ou , fie cu unt. Insa reactia a fost cam aceeasi.  Numai una dintre mese era compusa din legume fierte si diluate gen supa crema  . Cea de-a doua era in general la cuptor. Daca Miruna si-a revenit trag insa sperante ca  poate , cumva , gestionata insa altfel decit am incercat pina acum , criza legumelor va trece....cu bine ! 
Bertha , olteanca mea  draga  , ai pus punctual exact pe i !! Adica ai intuit frica  mea cea mai mare : frica de moftureli !
, ai pus punctual exact pe i !! Adica ai intuit frica  mea cea mai mare : frica de moftureli !  
 Imi pare rau ca si Ioana trece prin criza refuzului.....Macar la noi mai  ma mai agat de citeva chestiutze ca inca mai merg. Daaa..si nu pot decit sa imi imaginez prin ce stare de frustrare treci acum. Stiu perfect cum este sa gatesti , sa incerci in fiecare zi ceva altfel si....buze strinse si rotiti din cap!
  Imi pare rau ca si Ioana trece prin criza refuzului.....Macar la noi mai  ma mai agat de citeva chestiutze ca inca mai merg. Daaa..si nu pot decit sa imi imaginez prin ce stare de frustrare treci acum. Stiu perfect cum este sa gatesti , sa incerci in fiecare zi ceva altfel si....buze strinse si rotiti din cap!  
Nasoaallaaa rau experienta cu bunica ta ! Bine ca nu a lasat alte urme  decit antipatia pt. anumite alimente.  Brrrrr....Asta era mentalitatea lor. Si daca femeia a procedat la fel cu cei 7 nepot......sigur a ramas cu convingerea ca defectu" stricat era la tine.   E de tinut minte povestioara. In caz ca face mutre si pe la 3-4 ani. Daca nu ma impusc intre timp....
 E de tinut minte povestioara. In caz ca face mutre si pe la 3-4 ani. Daca nu ma impusc intre timp....
Fetelor revin mai tarziu...acum suntem la ora de daaa, daaa ...ba , baba...buuu....
Iar meeamaaaa ce sa va mai spun : ma scurg toata cind o aud !
Alina  mama de
 mama de  Eva Ioana
  Eva Ioana 
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

Otiliav spune:
Otiliav spune:
 I-am pus in recipient Avent sa masor cat papa, 50 de ml  .
.
S-a dus sotul cu ea la bucatarie, prima lingurita si deja s-a innecat. Are ambat si deja s-a enervat.
Edit: da lapte de la tata vrea. Adica lasa loc in stomac pentru lapte. 
Mirtha, e bine totusi ca papa multe altele.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)    Doua gogosele sagetele
Pozele noastre 

spiridusul spune:
spiridusul spune:
 sunt necajita foc
mi-am aruncat lantisorul de aur la gunoi
imi vine sa plang
am doar cateva bijuterii, si alea cu val sentimentala
am ajuns la un asemenea hal de oboseala , k nu mai gandesc
era pus pe masa pe un servetzel cam mototolit (mi s-a rupt afara, si cum nu aveam nici buzunar, nici portofel, l-am pus si io in servetzel in carucior; cum nu am timp niciodata de nimic, l-am pus pe birou si am uitat de el)
asta-i unu ldin mom in care imi doresc sa am 10 maini (eventual detasabile) si ziua de 48 de ore
ca sa ma razbun, si sa imi consum energia negativa, am gasit o panza de bomfaier(sau cum s-o numi) in camara, si am taiat masa din bucatarie

, ma enerva ca avea 1 cm in plus si se impiedica de calorifer
, ma enerva ca avea 1 cm in plus si se impiedica de calorifer
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi 

spiridusul spune:
spiridusul spune:
 otilia, nu da cu pietre..
mie mi se pare excelent pt prima sapt de diversificare

spiridusul spune:
spiridusul spune:
 anca, te pup
nu am reusit deloc sa iti scriu; nu ma pricep la cuvinte in asemenea situatii
te felicit pt prezenta de spirit si iti (va)doresc multa, multa, multa, multa, sanatate

mamiseli_11 spune:
mamiseli_11 spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui spiridusul ca sa ma razbun, si sa imi consum energia negativa, am gasit o panza de bomfaier(sau cum s-o numi) in camara, si am taiat masa din bucatarie, ma enerva ca avea 1 cm in plus si se impiedica de calorifer  si azi am un gand bun pentru Ginye Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi | 

buna metoda ta de descarcare emotionala. Saraca masa... daca era mai mare decat trebuia...
 buna metoda ta de descarcare emotionala. Saraca masa... daca era mai mare decat trebuia...Imi pare rau ca ti-ai pierdut lantisorul. poate iti face sotul cadoul altul.
 -ici o mie.
-ici o mie.Mihaela
 de
 de  Miruna Cosmina (13.11.2008)
  Miruna Cosmina (13.11.2008)Pozele mele
Mirunica

Ramo2007 spune:
Ramo2007 spune:
 Spiridus, unde ai aruncat gunoiul?Daca e la ghena de la bloc, te poti duce sa cauti...suna cam aiurea...dar asta este...ai sanse sa-l gasesti.
Apropos de gunoi si auncat din greseala...al meu sot, a venit cu o duba de la servici acum vreo cateva saptamani si am aruncat multe chestii de printr-un garaj, pivnita...etc si s-a dus la servici sa le arunce la un container...Le-a aruncat si si-a dat seama la sfarsit ca aruncase din greseala si cheile de la masina 

si da-i si scormoneste in gunoi...le-a gasit pana la urma.
 si da-i si scormoneste in gunoi...le-a gasit pana la urma.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080

monicus spune:
monicus spune:
 Vazui poze ssuper frumoase.. cu un cozanacel tare chipes.. ce ami un flacau in toata cinstea. Sa va traiasca sa va bcuurati de el si la multi ani pentru cele 7 lunitze frumoase... 
Sa va lumineze viata  si sa fie in primul rand sanatos. Pupici draga mamica. 
| Citat: | 
| citat din mesajul lui nebunica-zapacica  Mamiseli ma prezint la apel  Multumim pentru urari, mamici,  intr-adevar, avem 7 lunite  , nu stiu cum a trecut timpul, as vrea sa stea pe loc sa ma mai bucur de bebelusul meu zambaret si mancacios, sa-i mai simt mirosul dulce si pielicica asa catifelaaata...si mai ales copanele grasane  pe care le mananc toata ziua  Noi am avut doua saptamani mai agitate, cu 2 dintisori care au iesit unul dupa celalalt, nopti nedormite, agitatie si plansete toata ziua..dar acum au trecut, suntem mai jucausi, mai dragastosi si mai comunicativi, ne distram de mama focului mai ales cu tati de o facem pe mami geloasa rau  . Maine mergem la cantarit..desi cam stiu ce ma asteapta..batem spre 10 kg  , dar in brate sta doar cand e prea obosit si e mai marait, in rest se joaca singurel sau cu mami...De vorbit nu prea vorbeste articulat, doar scoate sunete, tipa, chiuie, rade in hohote..de mers de-a busilea nu vrea neam, probabil si burtoiul atarna greu, in schimb sta teapan in picioare, se prinde de noi sa se ridice si cand reuseste( cu ajutorul nostru) chiuie de satisfactie   Am mai pus poze cu smecherasul nostru. Trimit mesajul sa nu-l pierd si revin..  fericita de  Victor Nicolas (15.11.2008) Nasterea cozonacelului nostru iubit  | 
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii