*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (57)*
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
nebunica-zapacica spune:
Mamiseli ma prezint la apel
Multumim pentru urari, mamici, intr-adevar, avem 7 lunite
, nu stiu cum a trecut timpul, as vrea sa stea pe loc sa ma mai bucur de bebelusul meu zambaret si mancacios, sa-i mai simt mirosul dulce si pielicica asa catifelaaata...si mai ales copanele grasane
pe care le mananc toata ziua
Noi am avut doua saptamani mai agitate, cu 2 dintisori care au iesit unul dupa celalalt, nopti nedormite, agitatie si plansete toata ziua..dar acum au trecut, suntem mai jucausi, mai dragastosi si mai comunicativi, ne distram de mama focului mai ales cu tati de o facem pe mami geloasa rau .
Maine mergem la cantarit..desi cam stiu ce ma asteapta..batem spre 10 kg , dar in brate sta doar cand e prea obosit si e mai marait, in rest se joaca singurel sau cu mami...De vorbit nu prea vorbeste articulat, doar scoate sunete, tipa, chiuie, rade in hohote..de mers de-a busilea nu vrea neam, probabil si burtoiul atarna greu, in schimb sta teapan in picioare, se prinde de noi sa se ridice si cand reuseste( cu ajutorul nostru) chiuie de satisfactie
Am mai pus poze cu smecherasul nostru.
Trimit mesajul sa nu-l pierd si revin..fericita de
Victor Nicolas (15.11.2008)
Nasterea cozonacelului nostru iubit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dandusa spune:
Mirtha,
tocamai deaia nu a mers Crinuta asa mult de-a busilea...,pt ca ii placea sa studieze.se juca mult mai mult stand.cu carti,jcarii sau inventii de-ale mele.altii copii prindeau o viteaza de-a busilea...mama,mama.cu Crinuta,am mers la un concurs de mers de-a busilea...,avea 9-10 luni.ne-am pus la start si nu a vrut sa mearga...a mers tinuta de manute,in picioare.a ramas ultima,dar tot a castigat o punga plina cu de toate.super experienta.
legat de masa...,eu zic s-o iei mai usor...,dar muuult mai usor.undeva ai gresit,ea stie si deaia reactioneaza asa.poate ca ai intins coarda,dandu-i mult ca si cantitate sau poate ca ai inceput prea devreme cu prea multe...Eva stie mai bine ce si cat este ok pentru stomacelul ei,de fapt ea este cea mai in masura sa stie.daca refuza piureul,are un motiv.nu-s deloc adepta pacaleli.nu tine pentru termen lung.nimic nu tine.trebuie doar gasita cauza si eliminata.pana atunci,ascult-o pe Eva.si tot cu ajutorul ei incearca sa-i faci un program de masa la 4 ore.teoretic dupa 4 ore,i se face foame.de multe ori,am fost tentata s-o pacalesc pe Crinuta,care era un fulg de copil...,care nu manca,care,care...acum,ma bucur ca am rezistat.asta-i ritmul ei,asta-i necesarul...are zile cand mananca f bine,si simt ca plutesc...dar m-am resemnat.mananca din toate,rar refuza o mancare,dar ca mananca in cantitati mici.acum Raducu o egaleaza si uneori,depaseste.nici el nu-i f ok,dar mult mai bine decat ea.
edit:piureul i-l dai caldut?s-ar putea sa prefere iaurtul,pt ca-i mai rece.de cald sau pur si simplu sa-i placa sa pape mai rece...
Raducu papa doar un pic caldut.iaurtul i-l dau de la frigider direct.cereale facute cu apa din sticla,neancalzita.pranzul caldut.frcutele,uneori de la frigider,alteori,nu.acum realizez de ce nu papa asa bine la pranz,bingooooo!
in reteaua Romtelecom
0 900 900 320 pt 10 euro
0 900 900 325 pt 5 euro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/criss703/criss703.jpg)
criss703 spune:
Mirtha vazut poze frumoase si dragastoase in parc si..la aparate ,Eva ta are deja mutrita de domnisorica si seamana cu tineee de numa .De ce a trebuit sa anulati pasapoartele vechi ? expirau? Maine mergem si noi cu Paula pt. pasaportul ei, sa vedem daca o pozeaza ei sau ii pot face acasa desi am inteles ca pe Eva au pozat-o acolo . Cand plecati ?
Pupam si alti cozonacei frumusei de Monicus si Nebunica-zapacica care stau deja in fundic ..noi mai lucram la asta
Dandusa... wow ce mami bine , pai are cu cine semana Crinuta ta !
Mai vroiam sa zic ceva dar mi-e prea somn , poate maine , somn usor
Criss de
Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Buna,
Mamiseli, sunt prezenta! Doar ca sunt f prinsa cu fetele, stam si mult pe afara, ne jucam
Multumim pt urarile de 7 luni Si eu urez La multi ani tuturor cozonaceilor sarbatoriti in perioada asta!
Dandusa, tare scumpa Crinuta (si) cand era mica!
Mirtha, intr-adevar nu prea e bine sa faci o "fobie" cu mancarea... o mai poti si lasa in pace o perioada... si mai incerci dupa aceea. Acum, nu sunt eu prea in masura sa dau sfatiri ca per ansamblu am avut si am copii destul de mancaciosi, insa se mai intampla uneori sa nu aibe chef.
Mamiseli, cu cazaturile se intampla, nu-ti reprosa... totul e sa iei masuri pt viitor.
Anca27, multa sanatate voua tuturor. Fii alaturi de sotul tau si veti trece cu bine de perioada asta! Auzi, si ca o curiozitate, de unde vine numele de "Zibe"?
bertha, la multi ani pe Darius, cu intarziere! E plecat acum?
Gynie, succes la a doua operatie! cand e?
Spiridusule, mai poti, mai poti?
Bravegirl, sunteti la mare acum? distractie placuta!
Malinas, tu ce mai faci? Sunteti bine?
Am si eu o intrebare la voi: aveti vreuna tarc de joaca pt bebe? Cum e, le place, cat e de mare, ca dimensiuni, cat a costat de unde l-ati luat? M-ar interesa pt cea mica, caci a inceput sa umble de-a busilea, sa se ridice, si cum o mai am in grija si pe Andreea nu merge sa stea in patut si cu mine langa ea, iar in sufragerie nu poti sa o lasi singura acolo cat de putin din motive de securitate...
La andreea, fiind primul copil, ne-am descurcat cu patutul, ea in patut, jucarii, eu pe langa ea...acum nu mai pot face acelasi lucru cu "micu-micu-amaiia" cum ii zice sora ei mai mare.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
nebunica-zapacica spune:
Vazut poze cu Eva pupacioasa si fortoasa, cu Raphael cel frezat si pus pe agatat, scumpica Bianca Alexia cu rochita rosie, Thomas fericit in nisip, Paula-Sofia cu noua freza si mamica adolescenta ;), Tudor la mare cu mami si surioara campioana la sarituri.
Cam atat pentru azi, maine vizionam si restul de poze, am asteptat prima trezire a lui Victor dar nu da semne ca s-ar produce prea curand, asa ca ma bag la somn.
O noapte linistita sa aveti!!!fericita de
Victor Nicolas (15.11.2008)
Nasterea cozonacelului nostru iubit
oceanborn spune:
Neata!
La multi ani cozonaceilor ce mai adauga o lunita astazi !!
Eu nu-l pacalesc pe thomas cu mancarea, nici n-am facut-o vreodata, pana acum am avut rezultate bune..zic eu.. cu toate ca uneori din tot castronul papa doar 3 4 lingurite dupa care trebuia s-o arunc pt ca bag intotdeauna o lingurita de ulei de masline si se inmoaie tare... acum nu mai face figuri...daca la inceput eram ingropati amandoi in mancare acum se murdareste putin pe la gurita si poate mai intinde pe fatuca ...dar mamanca tot...cu mici exceptii cand poate nu ii e destul de foame sau e prea cald..
ce ador cel mai mult e ca bate cu manuta in masuta daca lingurita n-apare la timp si casca gura cand o vede...l-as putea manca de drag in momentele alea..
Nebunica, l-am vazut pe Victor cel smecher, bun de pupat pe colaceii lui!!!
am tot vrut sa-ti scriu, prima poza e bestiala..are o privire de om mare, de cate ori ma uit la cozonacei niciodata nu-mi scapa poza aia..
O zi frumoasa!
Fetelor,fara suparare, hai sa le ascultam pe fetele ce deschid capitol nou si sa nu mai dam quote la tot mesajul daca vrem sa citam pe cineva
mami de Thomas
lauramiron spune:
Mirtha, cam asa am patit si eu cu Rebeca in jurul varstei de 7-8 luni, adica la vreo 3 luni de la inceputul diversificarii. Ea fiind o mancacioasa (cum este si acum de altfel) a acceptat orice i-am dat cu foarte mare placere....ei, dupa ce-a mai crescut putin, si-a dat seama don'soara ca unele sunt mai bune decat altele, si ca poate avea preferinte si a inceput sa-mi refuze legumele, of course. Dar si galbenusul de ou.....ajunsesem sa-i dau galbenus amestecat cu Danonino Cu legumele nu m-am stresat foarte tare, i-a dat doar ce si cat a vrut, asta insemnand cartof in principal, iar cu restul o mai pacaleam adaugand mult lapte. Accepta mai binisor vreo 2 feluri de borcanase.
Vestea buna e ca si-a revenit cam in 2-3 luni, adica spre varsta de 1 an, cand am inceput sa-i gatesc si altceva decat pireuri de legume fierte si am inceput sa adaug condimente, adica sa-i fac foarte gustos
Crede-ma ca Rebeca mananca orice, aproape orice fel de leguma, fara probleme, deci nu am de ce sa ma plang. Doar ca am inceput eu cu prea multe deodata, poate prea devreme si nu a apucat sa-si exprime preferintele.
Poate e si cazul Evei. Dar, te rog, nu o fortza sa manance, bine zice si Spiridusul. Daca o poti pacali usor e ok, dar sa stai o ora jumate la o masa......nu e in regula pe termen lung. Cu cat insisti tu cu legumele si cantitatea, cu atat e foarte probabil sa-si dezvolte aversiune fata de castronul ala cu legume/carne.
Pupici si bafta sa depasiti momentul cu bine
Edit: eu cam aproape o luna nu am mai insistat cu legumele, la Rebeca ma refer. Ii dadeam doar ce-i placea, si cand am reintrodus, a papat cu placere.
Aaaaa, si Caterina incepe sa faca figuri, ghici la ce??!! Of course, la legume
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/babyzapi/babyzapi.jpg)
babyzapi spune:
Neatza!
Al meu cu papica sta bine, nu refuza nimic, desi am observat ca spanacul si brocoli nu prea l-au incantat. Ca e masa de legume sau de fructe nu conteaza, papa cam 100-150 (sunt multumita), batand cu manuta in tavita de la scaun ca sa-i dau mai repede.
Nebunica ce baietel mare si frumos am vazut in poze. Adorabil! Multi si felicitari pt dintisori
Criss ce mai face nora mea Paula Sofia?
Lauramiron
Alra vad ca ai tras chiulul aseara. What happen' ?
Monicabo noi avem tarc de la Miniblu, am dat 150 ron si e cea mai buna achizitie care am facut-o. Ii place foarte mult lui Raphael sa stea singurel acolo cu jucariile lui si eu imi fac treaba linistita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL
ISABELA
Povestea nasterii
lauramiron spune:
Am vazut poze cu "grasanu" lui Nebunica, sa-l pisti de bulanase, nu alta, cu "ochiosu" lui Babyzapi
, cu frumoasa Eva
, cu bebe Crinuta a Dandusei
Pup u all
Edit: am vazut si un manechin in pozele cu Crinuta Ptiu, sa nu te deochi, cat te-am mai admirat, doamna!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Neata!
Sa dam si noi raportul dupa prima saptamana de diversificare.
Pai e cam nasol, nu stiu exact cat este cantitativ, banuiesc ca undeva in jur de 100 ml maxim la o masa, jumatate din castronelul Nestle care il devora Ana la 5 luni.
Si n-am rabdare sa stau dupa ea cate 40 de minute la masa, sunt obisnuita cu dat lingurita inghitit, urmatoarea si tot asa pana e gata toata cantitatea.
Cat a mancat in a doua zi tot atat si acum papa. Dcotorita zicea sa-i bag cereale cand are o masa completa de legume. Asa ca i-am dat de aseara daca am vazut ca nu-s sperante sa ajunga la 150 de ml, cat ma gandeam eu ca-i o masa completa.
I-am facutcu morcov, pastarnac, telina, cartof, un fir de ceapa si frunze de telina/patrunjel. I-am pus si dovlecel duminica si degeaba. Sambata i-am pus carne si aceeiasi reactie, i-am pus sare si a mai inghitit vreo 3 lingurite.
Piureul i-l dau rece avand in vedere catdureaza masa. E vara, e cald, nu cred ca o deranjeaza.
Pur si simplu nu deschide gura decat la primele 2-3 lingurite de foame crunta cred. Nu scuipa, inca, dar impinge afara, da cu mana dupa aceea sau se inneca si da afara.
Aseara i-am dat cateva lingurite de cereale. Succes total in comparatie cu legumele. La prima lingurita nu a deschis gura dar la a doua a deschis-o ca si-a dat seama ca-i ceva diferit, dulce si bun. A mancat tot ce pregatisem, nu mult, ca pentru prima zi, dar repede si fara sa dea pe afara.
Bun.
De abia astept sa-i dau fructe, deja se agita dupa mar/cirese. Sigur ii vor place.
Zau ca-mi vine sa nu-i mai dau legume. Acum nu ma gandesc decat ca urmeaza chinul, masa de pranz. Ba chiar am insistat sa pape si mi-am facut nervi degeaba.
Cand o manca fructe/cereale/iaurt/branzica trec la alte meniuri de pranz ca n-am nervi sa insist cu piure de legume la nesfarsit. O sa-i dau morcov crud. Orez cu peste, mamaliguta cu smantana/branza, fasole verde, spanac, stevie si ce mai gasesc prin piata.
Ma duc sa pun la fiert.
Cam cat zile sa astept cu fructele dupa introducerea cerealelor? Ma roade curiozitatea daca ii plac intr-adevar.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre