Colectia de toamna - iarna 2005 (240)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

mai fetelor... puteti da cu rosii, cu ce vreti ,da eu una nu inteleg cum se face rosu in gat de la inghetata??
Mara ... te rog sa ma scuzi daca te supra intrebarea mea retorica ... oarecum. si multa sanatate Flaviei.

Iata ce stiu eu din facultate despre acest " rosu in gat"

Anginele acute (Faringoamigdalitele acute, "rosu in gat"):
-reprezinta infectia si inflamatia faringelui si amigdalelor(a gatului);
-sunt cauzate de virusuri, bacterii, fungi (ciuperci);
-cele mai frecvente sunt anginele virale;
-dintre anginele bacteriene cea mai frecventa este cea produsa de streptococ;
in anginele virale gatul este foarte rosu,cu mici vezicule ;
-in anginele bacteriene amigdalele si fundul gatului(faringele posterior) sunt rosii, in plus in gat se pot observa la nivelul amigdalelor mici puncte de puroi, albicioase care uneori se pot uni;

Citesc din urma si sper sa mai revin... curand...ca am o multime de treburi de rezolvat. pt toata lumea.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

gabi, nu e nicio suparare. asta am dedus din intrebarea doctoritei, daca a mancat inghetata. e posibil sa fi luat ceva in urma contactului cu alti copii pentru ca o ducem frecvent la locuri de joaca. nu stiu exact sa-ti spun.

Mergi la inceput

a, si a zis ca nu e streptococ si nici virala.

nu am citit diagnosticul ca tati a plecat repede la farmacie.s-ar putea sa fie pe carnetul de sanatate.ma voi uita.

Mergi la inceput

Mara...cu siguranta a luat vreun carcalac de prin parc, aglomeratii, etc. Ghinionul vostru a fost ca s-a suprapus peste mancatul inghetatei.
Bauturile reci...inghetata...pot da o oarecare sensibilitate a gatului pe care, in aceste conditii, il fac mai receptibil la virusii si bacteiile din jur, care ataca negresit pe un teren slab, sensibil.
De aceaa se recomanda ca bauturile si alimentele reci sa fie consumate cu oarecare prudenta.... si nicidecum nu putem afirma ca ele dau "rosu in gat".
Pacat insa, ca un medic, poate sa se exprime asa de "ciudat", ambiguu ...cand e vb de o angina.

Te pup si multa sanatate Flaviei.

Gabriela si Mateea Ioana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mara95

a, si a zis ca nu e streptococ si nici virala.

nu am citit diagnosticul ca tati a plecat repede la farmacie.s-ar putea sa fie pe carnetul de sanatate.ma voi uita.

pai de unde poate sa stie ce e in gat....fara un exudat.
Anginele pot fi cauzate de stafilococi, streptococi, pneumococi, etc....
Un dr. bun poate afirma daca infectia e virala sau bacteriana dupa aspectul gatului, dar nicidecum nu poate sti ce fel de bacterie sau virus e vinovat de aceasta boala si de aceea, recomanda, inainte de a da un tratament cu antibiotice, efectuarea unui exudat faringian.

Prin exudat...cele mai multe laboratoare identidica numai bacteriile din proba analizata.

Gabriela si Mateea Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

si vlad a facut amigdalita de la o inghetata, sincer eu cred ca se poate. s-a produs o inflamare a laringelui, a tot tusit, intr-una din zile a facut si febra.....
vad ca povesteste coralia despre crizele andreei.........vlad e cu mama la mare si e in plina criza. le mai comite el si cu noi, dar cu ea bate orice record, criza de 3 ori pe zi. daca nu ii face 100% din timp pe plac, crize. si, exact cum spui tu, coralia, la gradi e cel mai cuminte copil, cu noi, uneori, fiara. apropo, coralia, stii de cate ori te-am sunat si nu mi-ai raspuns? ti-ai schimbat tel?
va pup, noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Daca dati de crize, trebuie musai sa cititi articolul pe care l-am rezumat eu alaltaieri parca pe-aici.
Eu in ultimele zile, profitand si de absenta bunicilor, l-am tinut pe Cristi mai "conectat" sau macar am avut grija sa-l reconectez urgent cand simteam ca se apropie, si pot spune ca ne-a mers tare bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

neatza,
Xandranu mi/am schimbat numarul...tu ti l/ai schimbat?Ca o sa te sun eu pe numarul pe care il am eu..poate asa reusim sa vb.Dar apel ratat pe tel nu am avut...ca numarul tau il am bagat in tel...
Maria o sa caut acum in urma sa citesc si eu articolul despre crize ca pe atunci n/am vut vreme...dac zici ca au functinat sfaturile de acolo..ma pun pe citit..ca situatia scapa de sub control de la o vremne incoace...
Cu Andreea am observat ca merge cat de cat atnci cand ii distragi atentia de la motivul crizei...dar asta inseamna sa fiu in permanenta dupa ea...si presupune muuulta,muuulta rabdare..ori eu de cand sunt acasa m/au cam lasat nervii de la atatea manifestari stupide de cele mai multe ori..

Mergi la inceput

salut! referitor la diplomele de care va spuneam anterior: pe forumul educatiei,edu.ro, cica variantele extrase la bac nu s-au facut publice, cum era in anii anteriori,dar la ora 10 erau postate pe net rezolvarile!se preconizeaza note multe f mari. mi-e lehamite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitaco

Mara...cu siguranta a luat vreun carcalac de prin parc, aglomeratii, etc. Ghinionul vostru a fost ca s-a suprapus peste mancatul inghetatei.
Bauturile reci...inghetata...pot da o oarecare sensibilitate a gatului pe care, in aceste conditii, il fac mai receptibil la virusii si bacteiile din jur, care ataca negresit pe un teren slab, sensibil.
De aceaa se recomanda ca bauturile si alimentele reci sa fie consumate cu oarecare prudenta.... si nicidecum nu putem afirma ca ele dau "rosu in gat".
Pacat insa, ca un medic, poate sa se exprime asa de "ciudat", ambiguu ...cand e vb de o angina.

Te pup si multa sanatate Flaviei.

Gabriela si Mateea Ioana

subscriu. Chiar si eu m-am mirat de diagnosticul medicului, de la o inghetata (si aia topita) nu se ajunge la 39,5. Insa avand in vedere ce-mi spune homeopata mea despre unii studenti la medicina, nu ma mai mira nimic.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput