Colectia de toamna - iarna 2005 (240)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Am decis sa intru mai des ca sunt discutii interesante despre educatia colectiei.... Mie parca imi scapa etapa asta de 3-4 ani, parca nu mai am entuziasmul sa ma implic sau poate ca ma las pe mana scolii. Sincer eu sunt super multumita de activitatile de la scoala ba chiar ma impresioneaza cateodata cu ce "bagaj" de cunostinte imi vine acasa. Asta seara imi canta un cantec si a trebuit sa il astept pe taica-su sa vina sa imi traduca. Cu toate ca ma declar persoana bilingvade multe ori imi scoate niste cuvinte de trebuie sa iau dictionarul.

Noki are dreptate ca nu se compara statul acasa cu mersul la servici....si o spun nu pt ca am inceput de curand serviciul ci pt ca de un an practic metoda asta: dus miss la scoala si la afterschool si stat cu ea dupa amiaza sau seara plus weekenduri. Pt mine e echilibrul perfect....desi mai am cateodata mustrari de constiinta ca nu stau mai mult timp cu ea.

Ilenutza, imi pare rau dar de Dolto nu am auzit decat aici pe forum, am incercat mai pe la inceputurile missei sa citesc si sa ma instruiesc din carti dar pana la urma mi-am zis ca mai bine ma ghidez dupa simtul meu de mama ca nu am rabdare sa aplic tot felul de metode studiate.
Suntem in Olanda acum, adica de 3 ani.

Joy imi pare rau de situatia nasoala, sper sa gaseasca Cristi rapid un job.

Feli stai sa fac un update: la firma sotului ( adica unde lucreaza el)am avut un contract anul trecut, de 6 luni din care am facut doar 5 dupa care am plecat ca pur si simplu nu mai puteam de plictiseala- nu cred ca am povestit de asta ca la vremea respectiva aveam impresia ca e ceva in neregula cu mine .
Acum am obtinut un contract de 2 ani, nesperat de altfel, pe ce faceam inainte - turism- doar ca la alt nivel. E super interesant, organizez conferinte si misiuni oficiale pe tema interzicerii armelor chimicie in lume. E tare politic totul , sunt implicate mai toate statele lumii ( mai putin 5, ei cele sensibile arhistiute).
Gata ca ma apuc de placintit cu jobul si e neinteresant fata de discutiile noastre de mamici.

Lavi cand se intoarce din vacanta? Abia astept sa ne povesteasca.

M-am uitat aseara la poze, nu enumar ca sa nu uit pe nimeni dar tare faine mai sunt!

Ah si vroiam sa mai zic multam la cine a mentionat mai demult serialul Worst week, de atunci ne uitam si noi la el si e super, hiper haios! Parca Camelia zicea? E super bine facut!

Mimsulici, o papusa Ri cu rochitica ei cu tot!

XO, XO ( Gossip girl)

Alina si Amalia 17.11.2005

Amalia la 3 ani

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Maria, punct ochit, punct lovit!
Si noi am tras cu Rachie saptamina trecuta cit pentru citeva luni.
Cu de ce-urile ne-am obisnuit si ne bucuram cind ne intreaba, ca este curioasa si dornica sa cunoasca multe, desi uneori ajungem sa fim epuizati si sa nu mai avem pic de energie. O tine asa, la nesfarsit, pina cind eu ma dau ocupata cu alte treburi si ies din raza ei vizuala. Dar cum spune si Ioana, sint niste intrebari complet aiurea, parca este o placa stricata.
In ceea ce priveste comportamentul , m-am gandit ca vine cu niste frustrari de la gradi si de aceea este nervoasa, dar credeti-ma , nu am stiut pe unde sa scot camasa, atit de greu mi-a fost. Am vorbit cu educatoarele care mi-au spus ca majoritatea copiilor sint asa, sa nu-mi fac probleme , ca de la 4-6 ani au o alta etapa de rebeliune ( si eu, ca si tine, Maria, am ramas uimita, cum, alta?!?) eh, se pare ca noi sintem mai precoci, ca am inceput mai devreme cu perioada ( cind descopera ca pot fi independenti, pot sa raspunda inapoi cu obraznicie, sa se revolte si, chiar daca stiu de existenta consecintelor, aleg sa faca taman invers).

Eu nu stau cu gura pe ea, ii atrag atentia doar atunci cind consider ca este in pericol, altfel, este libera sa faca (cam) tot ce doreste (in fiecare seara merge la locul unde imi tin camasile de noapte sexy si dantelate - pe care le purtam hat, cind era bunica fata mare - si incepe sa le probeze si sa le asorteze cu cite o pereche de pantofi de aceeasi culoare ( ca are si mania de a asorta absolut tot, iar subsemnata a incurajat-o si acum nu mai are scapare ) si ghici cine sta zilnic sa le puna inapoi? la fel si cu jucariile, desi am mai dat din ele, tot stau si le adun, asa imi pierd eu (util) ore pretioase din zi.

Feli, si fiica-mea isi aduce aminte de acum doi ani ( cind a fost soacra-mea aici si i-a aratat) de o pasare moarta. De cite ori mergem pe aleea aceea ma intreaba :dar unde-i pasarica moarta?" la inceput, am incercat sa ocoles subiectul, sa ii distrag atentia, dar nu a cedat. Istoria se repeta mereu, am incercat sa evit aleea dar ea tot ma intreaba " mami' uite , pe-acolo a fost pasarica moarta" . parca este atrasa, ca un magnet, de locul acela. Cred ca ptr ei este curiozitatea de-a afla ce este "moarte" si ce se intimpla dupa, de ce pasarea statea inerta si de de nu mai zboara. brrrr.

Citat:
citat din mesajul lui Bic
Dar stie ca daca tzipa o trimit in camera ei. Ieri am intrebat-o ce se intimpla daca ea mai tzipa, si mi-a spus ca trebuie sa se duca in camera (ceea ce nu face, iti dai seama, dar macar bine ca stie.)

si eu am avut tendinta s-o trimit in camera, dar mi-am dat seama ca acolo este universul ei, cu papusi,jucarii,printese si rochite colorate, ar fi confuza si nu ar mai stii ce sa inteleaga " pai, ori este camera in care ar trebui sa ma simt bine cu jucariile, ori camera de tortura si pedeapsa? "

Ma bucur sa citesc reactii si comentarii ale altor mamici care se confrunta cu asa ceva fiindca imi dau seama ca nu sintem un caz izolat.

Meems, sa poarte sanatoasa rochita

People who have a sense of worth don't need any other baggage; they can travel anywhere.
And do almost anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Alinus, ce ma bucur ca revii in forta! Faina meserie practici amu.

Meems- tare frumosica e Rianna in noua rochita!

Deci constat ca problemele cele mai mari sunt la mamicile care stau acasa. Repet, mie mi se pare normal sa fie asa si sunt convinsa ca ele se vor estompa (problemele) atunci cand vor reincepe serviciul. Eu cred ca in toate lucrurile trebuie sa existe un echilibru: intre munca, stat cu copilul, viata de familie, timp liber etc. Daca balanta se inclina catre un anumit domeniu, le lasa descoperite pe celelalte si se produce un dezechilibru greu de gestionat.

---

M-am ambitionat in seara asta sa sortez pozele de la serbare, asa ca iacata-le: poze serbare Sarah. Enjoy!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ina Si eu mi-am pus problema asocierii camerei ei cu negativitatea pedepsei. Dar eu una nu sint de acord cu time-out-ul adminstrat ca pedeapsa, ci doar ca intrerupere de la o activitate disturbatoare. Si e adevarat ca urla, dar ideea nu este "treci in camera ta ca pedeapsa ca nu te-ai purtat frumos," ci "cred ca ai nevoie de o pauza si mergi in camera ta sa -ti revii."
Eu incerc pe cit pot sa nu dau pedepse, desi am scapat citeodata si in asta, mai ales in amenintati, dupa cum va marturiseam mai deunazi.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Roxi, si ganduri bune si din partea mea!! Tin pumnii sa vii cu vesti bune.

Mara, ce-mi place mie de Flavia ca mi se pare un copil atat de vesel! Iar Andrei al tau mi se pare ca aduce tare mult cu Bobby de Ina.

Ioana, sora "geamana" a Mariei nu a inceput cu "de ce"-urile, cred ca as avea aceeasi reactie ca tine sa ma stresseze in permanenta cu intrebarile In rest, subscriu la ce ai scris, si anume continui sa cred si eu ca am un copil cuminte dar si eu sunt ft ferma cu ea. E extrem de intelegatoare si asta imi usureaza ft mult meseria de mama.

Miha80, stiu ca vit K ajuta la coagularea sangelui. De sapt trecuta nu i-a mai curs deloc sange pe nas, Doamne-ajuta!

Joy, bafta lui Cristi la gasit un job nou.

Noki, ce bunataturi in poze! Si ce mult imi place cum ii sta bufnitei cu codite Aproape ca mi se face dor de ale Riannei. In alta ordine de idei, sunt total de acord cu tine, cred ca e mult mai stressant si epuizant pentru mamicile care sunt acasa cu copilul(copiii) zi de zi. pentru ele, eu nu as putea face asta!

Alinush, suna interesant noul tau job!

Multumim de aprecieri. Rochita Riannei i-a fost cumparata cu insistenta de catre Anda intr-un magazin din NY... si i-am promis "c-o fac de pomina" cu pozele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Tania, LA MULTI ANI si muuuuulta fericire!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

hehe, ce-o sa ne mai amintim noi de perioada asta cu atatea probleme din partea noastra Sigur or sa treaca, eu incerc cat de mult sa ma bucur de ea. aseara m-am dus sa-i privesc cum dormeau imi venea sa-i manancsi-s deja asa de maaaaaaaaari

pai mie chiar mi se pare o provocare sa stau acasa si sa fiu mami cu norma intreaga. asta imi si doresc. Si sper sa reusesc sa stau cu ei pana face si STef trei ani.

Ina, wau, m-au impresionat cunostintele dobandite de rachel la gradi. Si eu o incurajez pe Maria sa asorteze diverse hainute, eu care-s vai de mama mea la capitolul haine si incaltaminte.

alinush, felicitari pt Missa receptiva, iar tie succes in campul muncii.

Noki, super poze bufniteshti:) Ca de obicei mi-am clatit ochi cat de cocheta e Sarah.

ar trebui sa o incurajez si eu pe-a mea sa poarte fuste - rochii. de fapt ea si-ar dori, dar mie mi se pare mult mai comod sa-i pun un pantalon pe care sa-l frece de topogan sau leagan. am observat ca cei din occident de mici le imbraca f mult in fuste / rochite.

pup, ma duc la un mega smotru in casa, copiii sunt afara cu unchiu-meu

v-am trimis un super mail in contul comun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Neata,
mi-am rez si eu cu netul in sfarsit!

Alinush mie mi se pare super interesant ce pove tu despre jobul tau.Poate o sa te deranjez cu niste info deste olanda pe pm.

Copii vostri mari ii pun pe cei mici sa faca diverse lucruri, care nu trebuie sa le faca si stiu asta?de ex. andrei, nu mai manca.suie-te pe masa.arunca mancarea din gura.arunca jucariile pe jos, etc.

sau: am luat niste litere cartonate de la targ si azi am taiat fiecare litera in parte.i-am dat lui victor tot alfabetul iar lui andrei cateva litere.victor nu a putut pur si simplu sa se bucure de ce i-am dat.mai intai mi-a facut capul calendar ca vrea sa taie si el.apoi dupa ce i-am dat lui andrei litere, scopul lui victor a fost sa ii ia din litere lui fra-su.deci nu s-a preocupat sa se joace cu ale lui ci sa i le i-a celuilalt.i-am explicat, m-am rugat, etc in final mi-am iesit din pepeni, i-am confiscat literele si l-am trimis in camera lui.sunt nauca, intr-o ora si jumatate a reusit sa simt ca imi explodeaza capul de nervi.Andrei a plans un pic pana i-am dat si lui niste cartoane cu litere si apoi s-a jucat linistit cu ele.
trebuie sa mai citesc si din kid cooperation ca nu mai pot cu nervii.

Vreau sa ma port mai frumos cu el dar nu reusesc sa ma stapanesc pentru ca ma toaca toata ziua la cap. in fine, o sa imi treaca ...nu putem fi perfecti .

Dupa ce ne-am linistit un pic a venit sa ma intrebe daca m-am linistit si daca mai sunt suparata.

deci unde este educatia daca noi suntem cu nervii la pamant si nu ne putem bucura de copii nostri? ar trebui s aimi schimb optica, oare asa au fost si parintii nostri cu noi?

Macar am o realizare, am scapat de stresul cu desenele.Nu mai imi cere sa se uite.I-am luat o caseta cu popey marinarul si se uita la aia din cand in cand.
Apropo, are cineva de imprumut desene disney dublate, ale clasice?

Va las, azi vreau sa merg sa pregatesc dosarul pentru pasaportl lui Victor.

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Neata la pranz.
Hai sa va povestesc cu ce ne confruntam noi de la o vreme incoace.
Si Kriszti a inceput sa invete limba romana si din pcate a inceput cu ce se invata mai usor, cu injuraturi. Si vreau sa va spun ca vine cu ele de la gradi, de cand a inceput vacanta. Mi s-a ridicat parul in cap cand l-am auzit ce vorbeste, nici nu pot reproduce aici.
Cand l-am intrebat de unde stie cuvintele respective mi-a spus ca de la doi baietei de la gradi. La camin la Kriszti e intr-o grupa maghiara in care sunt si cativa copii romani,provenind din familii romane sau mixte eu zic ca e f bine asa, ca macar invata si romaneste acolo...dar nu m-am gandit ca deja va invata la varsta asta injuraturi. E clar ca asa se vorbeste in familiile respective, ca doar de unde ar stii un copil de 3 ani sa injure.
In maghiara inca nu l-am auzit vorbind prostii, dar nu m-ar mira sa vina acasa si cu cuvinte deocheate din vocabularul nostru.

In alta ordine de idei, ma duc sa vad ce poze ati mai pus in contul nostru. Poate voi pune si eu niste poze mai vechi, ma enerveaza ca pe Photobucket trebuie sa le reduc dimensiunea si nu prea am chef azi De vreo doo zile nu prea-s in apele mele.O fi vremea de vina, ca e tare urat pe la noi. Ma inveseleste doar gandul vacantei, AMR 10 zile.

PS. Nu are cineva cunsostinte in Ministerul Justitiei? Le-am trimis un mail in care solicit niste info si nu am inca raspuns de la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Ile, a mea chiar are grija ca frate-sau sa nu faca diverse prostii, exact opusul lui Vic. Iar de luat jucariile exact cand pune si ala mic mana pe ele nu mai povestesc. de-aici avem si cele mai mari conflicte. In rest coopereaza super ok.

Eu de ce o iau ca pe o provocare toata treaba asta? Fiindca de multe ori imi impun sa nu ma enervez si sa gandesc inainte de a actiona. adik sa-mi reprim nervii si sa empatizez cu ei, sa vad de unde vine comportamentul respectiv. Sa nu credeti ca-mi reuseste treaba asta f des, dar cred ca sunt pe drumul cel bun.

Mergi la inceput