Colectia de toamna - iarna 2005 (240)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Partea buna cu Cristi al meu e ca e fff empatic, iar in vecinatatea copiilor cuminti se molipseste urgent. De Maria Ioanei a fost vrajit, s-au jucat tare frumos impreuna, zic eu. La fel cu Nati si Silvia, si acum se bucura sa le vada prin poze. Si inca si-o aminteste cu mare placere pe Sarah, e topit dupa pozele cu ea , desi... in ultimele aparitii se cam catara domnisoara, prilej de "dar eu ma sui mai sus decat Sarah!" .
Iar spiritul razboinic clar la gradinita l-a dobandit, probabil si pentru ca era cel mai mic. Chestiune care nu stiu daca se va rezolva din toamna, aud ca sunt multi baieti in grupe (16 din 20!! nu stiu ce-i in orasul asta, se pare ca se nasc ff multi baieti, problema e prin toate grupele/clasele de care am auzit), iar el iar va fi din nou printre cei mai mici .

Cum mai, la 4 ani e faza dificila??? Pai tantrumurile de la 2 n-au fost de-ajuns??? Dar iesitul caninilor de la 1.5??? Dar colicile de bebelus??? Eu ziceam ca pana la adolescenta luam o pauza cu fazele

Mergi la inceput

Nu mai retin de unde am rupt firul raspunsurilor si comentariilor din ultima vreme, scuze daca ma repet
Scumpa tare Flavia Marei gadilindu-l pe bb mic, si ai mei au o joaca similara: Cristi isi infunda ciuful in burtica Anei si rad amandoi...
Vizionat toate cele 360 de poze din Santorini, mi-a placut mult sa vad cum arata si in realitate, in afara pozelor de catalog (cateva poze chiar erau de catalog! semn ca nu se exagereaza deloc cu laudatul insulei).
Vazut si puii Ilenutzei, pe Andrei nu l-am mai vazut d ela botez! Mari si frumosi amandoi luptatorii! Si-mi pare tare rau ca nu am ajuns la mare
Iar azi am vizionat pozele Amaliei de la scoala - impresionant ce frumos au lucrat! Cristi mi-a declarat ca vrea si el la gradinita aceea (ca tot l-am innebunit ca din toamna va merge la alta ).

Noki, si eu tot chec cu fructe am prestat in w/e, mai precis cu crema de branza si cirese - bun de tot! Acum imi sta capul tot la combinatia ta cu zmeura si cioco - e urmatoarea pe lista
Cum fu excursia nr 2 ? Sunt ceva ferme cu ponei pe-acolo?

Madau, dar ce zile pline si agitate mai ai si tu! Totusi, ar trebui s-o premiezi pe Miruna pentru rabdarea de a te urma pe incurcatele cai ale birocratieie .

Joy, nasol cu serviciul, tinem pumnii sa gaseasca cat de curand altul mai bun! Nu luati si voi o pauza la tara pana una-alta?

Anda, nu prea inteleg de ce vrei tu sa schimbi comportamentul ingerasului tau de copil - doar pentru ca pica de fraier??? El e BUN, nu-i nimic daca tie ti se pare ca pierde! De fapt, stii si tu, el castiga. In primul rand multa dragoste. Cam asta mi se pare mie esenta comportamentului lui: vrea sa fie iubit.

Cu invatatul limbii straine: si eu prefer sa-l initieze altcineva, iar eu sa sustin invatarea, dar in primul rand din motive de imitat un model, dar si de autoritate. La varsta asta ei invata cel mai usor imitand, daca cineva simpatic il invata ceva nou atunci prinde cel mai usor. Pe mine deja ma stie si ma joaca pe degete , n-as avea mare trecere la a-l invata o limba straina.

Felicitari mamicilor studioase CristinaN si Proadelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Maria, cica criza de 4 ani e mai nasoala ca aia de la 2

Mai, dar ce minuni mai bucatariti voi, ia sa culeg si eu ceva fructe de la tonetele din zona sa-mi confirm inca o data esecul in ale prajiturilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Am o zi mega-full, nu ma vad de dupa hartii, dar nu pot sa nu zic hello.

Aoleu, urmeaza criza de 4 ani? Pai sa ma duc sa-mi iau niste Xanax in avans.

Etapa de ce-urilor - nu o avem la nivel de sacaiala, slava cerului. Pune intrebari pertinente si atat. Nu o fascineaza de ce-ul inca, e clar.

Ioana, Maria- NU se compara sub nicio forma statul exclusiv cu plodul, ba mai mult, plozii, in cazul vostru, cu situatia mamelor care merg la serviciu. E absolut normal ca voi sa aveti nervii intinsi la maxim..eu nici nu imi pot imagina o perioada in care sa stau all day long cu bufnita. Luni de zile. Cred ca as innebuni. Asa ca o sa vedeti ca dupa ce va reluati seriviu, lucrurile vor sta cu totul altfel.Eu asa cred.

Ma intorc la insolventa...la codul penal...bucurii de-astea.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

salutare!

Daca nu a venit nici azi instalatorul, am profitat de timpul liber si m-am uitat la un filmulet usurel, dar plin de umor, vi-l recomand mai ales in momente mai blue- Confessions of a Shopaholic. Dragut, m-am si regasit in personajul principal, dar trag concluzia ca eu ma tin bine, ca (inca) nu ma haituiesc recuperatorii de credite

sa va mai zic, ca mi-e dor de Ili de mi se face rau? Of, macar ma bucur ca ea se simte bine din plin, am sunat pe la 12 si se auzeau chiuieli, se alerga cu bunicul prin curte

Maria_alexia mie Ilinca mi se pare un inger de copil, in ultima perioada e tare intelegatoare, sau poate asta e impresia mea din cauza ca petrecem putin timp impreuna. ASa ca nu stiu ce sa-i mai cer eu copilului acesta, mi se pare ok, doar ma bucur de ea, nu-mi vine sa cred nici acum ce am facut eu pe lumea asta atat de bun incat sa am un copil atat de minunat (neah, ca mi-au dat lacrimile, mor de dorul ei).

Abundenta de "de ce"-uri - eu le pun capat dandu-i la un moment dat un raspuns lung, elaborat, urmat de o intrebare.
De exemplu: "mami, uite de ce a murit vrabiuta calcata de masina, nu a fost atenta, ti-a explicat mami ca trebuie sa ne uitam in stanga si in dreapta cand travesam si sa o tinem pe mami de mana?"
Despre asa ceva am discutat saptamana trecuta cand ma innebunise, in fiecare zi imi arata o vrabiuta calcata de masina, in fiecare zi ii explicam si a doua zi o luam de la inceput. Incercam sa-i distrag atentia, dar fara folos, parca era fascinata de mortaciunea aia.

Ilenutza wow, Andrei are ochi albastri, ce dragutel e si parca aduce putin cu tati. Ca Vic seamana majoritar cu tine.

Ioana_77 am vazut duiumul de poze, frumos rau, dar v-ati plimbat nu gluma. Mai plecati undeva anul acesta?

BB_alinus deci te-ai angajat si tu pana la urma la organizatia unde lucreaza sotul tau. E prima data cand sta missa fara tine atat de mult timp?

Joy of, iar a ramas Cristi fara serviciu? Are macar ceva comenzi pe cont propriu? Ca vad ca multa lume renoveaza in cartier, poate mai scoate ceva bani.

Mergi la inceput

O browsare rapida si m-am lamurit: astea sunt problemele de comportament ale varstei
- sa-i faci sa te asculte. Maaaaare problema, 50% din articole se refera la asta. De la mersul la culcare, pana la un "nu-i voie".
- sa nu devina rasfatati
- sa nu-si buseasca fratiorii
- sa nu le trebuiasca chiar tot ce vad prin magazine
Deci suntem in plina noua etapa de dezvoltare . Si vad ca trebuie sa-mi fac lectiile, ca am ramas cam in urma .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

Anda dupa cateva zile cu maica-mea a devenit David din cel pe care il impingeau toti-cel ce impingea si fara motiv.Poate ar trebui sa intervii atunci cand ii ia copilul jucaria dinmana, sa-i spui ca este a lui Nichita si ca se joaca acum cu ea. Poate ii da incredere ca poate sa refuze, daca te aude si pe tine refuzand.
DUPA CE L-AM BATUT LA CAP SI EU SI TAICA-SU ACUM NU MAI IMPINGE COPIII.

nici eu nu am motive de suparare, si la noi e de ce? dupa ce primeste raspuns mai spune: pentru ca?...si asa mai departe.la un momendat ma opresc cu explicatiile.

mai nou nu face ceva anume cand il rog ptr ca "eu ma odihnesc acum.mananc/fac pipi mai tarziu"

poze nu prea pot sa vad ca iar merge greu rabla asta.

Roxi sanatate multa si pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

HI,

am citit tot dar sunt prea epuizata sa mai scriu ceva.nu stiu de ce!

subscriu la tot ce ati scris despre comportamentul copiilor si al mamei, of, of

referitor la duritate, si mie mi se pare ca sunt f dura cu copii, mai ales cu victor, nu ii dau timp de raspuns suficient.dar altfel simt ca ii pierd din mana, este f dificil,m-am reintors la cartea mea de capatai, Francois Dolto, alinush, stii de ea ceva?este frantuzoica.

referitor la faza cu nu , mi se pare o, deoarece dupa un timp face ce i spun, dupa cateva minute.Autoarea explica ref. la baieti ca ei au nevoie sa spuna nu pentru a nu se identifica cu o femeie( mama) pentru a-si construi identitatea lui de baiat.Spune nu dar face da.

Oricum, dupa ce intra la gradi o sa stau mai putin cu el, pe de o parte m abucur, pe de o parte ma intristez...

V. i-a spus lu' ta-su ca el si cu un baiat si-au aratat coco... unul altuia in parc- unde eram eu sau bona?-ramane un mister, iar pe mine cum a intrat el in burta mea si cum a iesit, de ce eu nu sunt baiat ca tati si de ce nu poate sa ma pupe pe gura.toate intr-o zi.

Adevarul e ca fiind inalt se joaca cu baieti mai mari ca el de 4-5- ani si are ce sa invete de la ei.

cam atat

roxi la multi ani si multa sanatate.ai grija de tine

BB alinush in ce tara locuiesti acum?

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

RoxiLa Multi Ani, draga de tine si sanatate multa.

andaFacem schimb de copii????

Maria_alexia ai pus punctul pe I. Eu una sint la capatul puterilor cu Smaranda citeodata. Iar e agresiva de citeva zile si citeodata simt ca pierd controlul. Ce m-am hotarit eu sa fac este sa vorbesc cu ea; astia aici zic sa ii intrebi "se simti tu cind devii nervoasa?" Dar una nu cred ca Smaranda poate verbaliza sentimente. Poate doar daca o invat. Azi de exemplu, dupa ce m-a pocnit (si din pacate am scapat si eu una in return), am intrebat-o ce simte ea cind e nervoasa si de ce m-a lovit. Si mi-a spus ca m-a lovit pentru ca ea voia sa o iau in brate. Imi ramine sa fac eu conectia in capul ei intre neindeplinirea dorineteor si nevoia de a lovi cind dorintele nu ii sint indeplinite.
I-am mai propus ca atunci cind simte ca e nervoasa sa se opreasca un pic si sa respire. Si o sa continui sa-i amintesc pina cind o sa-si formeze un oarecare automatism.
De asemenea, i-am mai spus ca daca tipa, eu trebuie sa iau o pauza. Ce-mi mai ramine de facut este sa desemnam un loc de pauza in casa pentru amindoua. Dar stie ca daca tzipa o trimit in camera ei. Ieri am intrebat-o ce se intimpla daca ea mai tzipa, si mi-a spus ca trebuie sa se duca in camera (ceea ce nu face, iti dai seama, dar macar bine ca stie.)
EU una citeodata nu stiu ce sa mai fac. In teorie stiu, dar in practica ma gasesc la capatul puterilor citeodata.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Anda, pozele astea sunt in special pentru tine:
http://www2.snapfish.com/thumbnailshare/AlbumID=1130693007/a=37114637_37114637/
Multumim pt rochita!!

Mergi la inceput