Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coccorina spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianafedorca

mada dupa nastere s ane spui si nou metodele tale de slabit, eu una as vrea dupa 6 saptamani sa ma apuc de sport , am o bicicleta eliptica si la Cezar am reusit sa dau jos 10 kg in 4 luni dar nu m-am stresat prea tare, facem juma de ora pe bici seara si putina dieta

...........
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 36+ Anastasia Ioana
AMR 3 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Adriana si nu numai , adica ptr toate fetele uite cum am reusit eu sa slabesc de la 59 la 49 si nici sa nu mai pun inapoi. Daca nu se duc singurele kg, de data asta voi face la fel.
In primul rand eliminati painea si dulciurile!!! foarte important.
Apoi, beti apa fiarta (fiarta si o beti fierbinte cat puteti) dimineata pe stomacul gol (daca va tine stomacul), in timpul meselor, dupa fiecare masa si seara la culcare 1,2 cani!!!Garantat in cateva luni, slabiti treptat - metoda care e cea mai indicata, nu brusc - adica in 2, 3 luni si se duce stratul adipos de peste tot, se grabesc arderile si nici nu mai puneti la loc, iar celulita dispare!!!

Sper sa aveti incredere si sa va ajute, dar nu omiteti apa fierbinte, ca daca lasati ca data viitoare sau maine sau......nu mai ajungeti und e trebe....
Va pooop pe toate si toti

Viitoare Mami superr fericita! 34 Isabelle
AMR 6 SAPTAMANI Bebelina in burtik Zambeste, viata e frumoasa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Alinutza, asa-s io mai ivanhoe... Cu si fara hormoni, "nesimtiti aia grasi" ma zgarrrrrrrrrrie pe ochi prea tare. Nu se stie ce ne-aduce maine fiecaruia, asa ca aplic ce-am invatat la gradinita in Ro chiar: ce tie nu-ti place, etc, etc.

Ce ti-as sugera, daca inca n-ai facut-o, incearca sa gasesti un filmulet cu labour si nasterea naturala cu anestezie (laughing gas, epidurala, spinal), poate e calea de mijloc pe care o cauti, in cazul in care nu v-a aratat deja la curs. Cursul in sine, cu managementul durerii, respiratie, focalizare si relaxare e destinat in principal celor care aleg sa nasca fara anestezie, altfel personalul medical te ghideaza prin process, nu mai prea ai nevoie de toate astea.

Ideea e ca oricat ne-am pregati noi, nasterea e un process spontan cu necunoscute, in care controlul il are doar mama natura. Faptul ca ai un plan de bataie te pune in control mental cumva, dar trebuie sa existe in minte flexibiliatea ca s-ar putea sa iasa altfel. Adica eu zic acum, nasc natural, nu vreau anestezie, nu vreau epizio (daca iti imaginezi ce brain-dead sunt, ca mi-e mai frica de epidurala decat de nastere, desi imediat dupa prima nastere ziceam ca nu as mai face un alt copil, ptiu, ptiu , si uite ca vine al treilea). Asta mi-e planul. Dar accept ca finalul s-ar putea sa fie cezariana de exemplu, sau orice altceva, eu si bebe sa iesim sanatosi din asta, e scopul final. Totul e sa nu ti se puna pata si sa ai un personal medical care te asista si in care sa ai incredere. Vedem noi pe campul de batalie ce strategii adoptam. Garantii nu exista si un sfert din nasteri sunt cezariene necesare, oricat de mult vrea mama sa nasca natural. De-asta zic ca trebuie sa ai incredere in personalul medical, ca daca nu merge planul A sa aplice planul B.

Vorba lunga... fiecare face ce-i mai bine pt ea si bebe, cel mai important e sa fie informata, eu asa zic. Sunt decizii importante, viata-i lunga si trebuie sa traim cu ele. Eu chiar nu pot sa-mi imaginez motivul pentru care s-ar naste o controversa pe tema asta.

Motana, pai esti meseriasa deja la produs.
Uite exact de doua zile am intrebat eu la canadeze daca are cineva cartea lui Dr Sears. Fac rezumat dupa ce-o citesc, ok?

Am vazut si eu pozele noi, alinutza, wow ce mamica eleganta si frumoasa am descoperit!

eumada, mie mi se pare ca esti o gravida foarte ok, scopul nostru acum e sa avem grija sa livram zmeurele sanatoase, asadar ai grija de tensiune, glicemie, etc. Cu restul nemultumirilor ai timp sa le vii de hac dupa ce duci acasa zmeura in conditii bune.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Motana multumesc pentru compliment. Sper ca si bebe Eric imi va mosteni culoarea ochilor...dar nu ma supar daca ii mosteneste si pe ai lui taica'su, ca sunt negri, negri

Sa stii ca informatiile pe care le postezi sunt foarte intersante..si sa nu consideri ca sunt inoportune

Asa si eu...mama, ce dilema am cu nasterea...sa iau decizia cea mai buna. Cea mai mare frustrare a mea este ca am luat decizia privind modul de nastere in functie de temerile mele...fara a tine cont si de beneficiile sau aspectele negative asupra strumfului. Vorba ta...cand am vazut ca pana la 28 de saptamani era in pozitie pelvina..spuneam ca e un semn...da' de unde, ca s-a intors intre timp strumful si acum e in pozitie de tragere. Nu mai spun la sala...sunt gravidutza cu burtica cea mai mare (si cred ca si cea mai supraponderala) dar si cea mai elastica (nu ma intreba ca nu stiu de ce). Si toate spun...mama, ce usor ai sa nasti..si eu "eu fac cezariana"..si se face asa o tacere...si se uita ca la urs. Ei asta e...sunt convinsa ca pana la final voi lua decizia cea mai buna.

Acum sa revenim la subject...vaccinuri. La cursul de prim ajutor, medicul neonatolog a atins tangential si acest subiect. Omul a incercat sa fie diplomat...saracu' a intrebat daca e vreo gravidutza care lucreaza in domeniul farmaceutic sau la vreo companie de medicamente ca isi luase de-a lungul timpului destule bobarnace. So...el a emis niste principii care mie, care eram necunoscatoare ale subiectului, mi s-au parut de bun simt. In primul rand el a recomandat ponderare. Cica in momentul de fata exista un curent extremist: parinti care fac copiilor toate tipurile de vaccin existente pe piata..si parinti care nu fac absolut nici un vaccin. El spune ca bombardarea organismului cu tot soiuri de vaccinuri are repercursiuni pe viitor asupra sistemului imunitar al copilului si ca exista studii in acest sens...dar ca nu e in interesul "celor mari" ca rezultatele acestor studii sa fie facute publice...sanatatea este doar unul dintre cele mai mari business-uri, nuuu??. Pe de alta parte, renuntarea in intregime la ideea de vaccin este foarte riscanta...cica acesti parinti au recurs la homeopate..si cica inregistreaza pana acum rezultate bune..insa pe viitor nu se stie.
Ok..el recomanda vaccinurile din sistemul national...cele prinse in schema nationala...si o serie de vaccinuri care previn boli greu de tratat, cum ar fi de exemplu meningita. Vaccinul pentru aceast boala se numeste antimeningocic sau antipneumococic (sper sa fi retinut bine). Cica vaccinul impotriva oreionului este deja moft: doar 1/5 din baieteii afectati de oreion vor avea probleme testiculare..din acesti 1/5 doar 1/3 vor avea probleme la ambele testicule..si iar 1/5 din acestia vor avea probleme de sterilitate. Acelasi rationament pentru vaccinul pentru varicela sau pentru hepatita A. Daca sunt boli care se pot trata usor iar incidenta este destul de mica...nu se merita vaccinul. Cam asta am inteles eu din curs...bineinteles ca medicul a recomandat studiu...si in final, parintii sunt cei care iau decizia finala...nu-i obliga nimeni sa faca vaccinurile din sistemul national sau toate vaccinurile existente pe piata.

Deci...multumesc pentru linkuri...eu chiar le voi studia. Am mai vazut pe un alt site pentru mamici un topic deschis despre vaccinuri...daca il gasesc am sa-ti trimit link-ul pe PM.

Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

MQQM sa sti ca eu tot la parerea mea raman ,ca daca mie nu-mi place cum ma simt acum nu inteleg cum un om poate sa aleaga sa traiasca asa, cand obezitatea e f periculoasa pt sanatate si ei nu iau in seama acest lucru din comoditatea lor si pt ca le place sa manance necontrolat. Daca timiti un obez la doctor ce-i spune asa dupa tine ca il intelege si-l accepta asa cum e? sau il pune la slabit sa-i mai elibereze inima si organele de slana.....Eu am in familie un specimen deasta care nu se ingrijeste ,desi doctorul i-a atras atentia ca a facut si diabet detip 2 si el nimic cica el nu e obez ... dar il lasa picioarele ochii se distruge usor si sigur dincauza de nesimtire si urmarea va fi ca cineva il va prelua ca pe o povara cand va cadea. ADICA tu chefuiesti toata viata ,nu ti cont de nimic si cade pe mine sa am grija de tine ,nu ca te-a lovit o boala necrutatoare ci chiar tu din cauza alimentatiei ca nu vrei sa renunti la delicatese si prostii.
Obezitatea este o boala ca si alcoolismul,dependenta de droguri,etc cu care trebuie sa lupti ,daca te complaci asa......asta este.
Eu nu sunt mama tereza sa fiu asa intelegatoare, viata e prea scurta. Pot intelege si sustine pe cineva daca vrea sa schimbe ceva....dar altfel ...nu inteleg ,eu nu am ajuns la nivelul asta de intelegere,ca nu pot intelege nici un drogat care a ales calea asta...

Oricum daca ii accepti pe toti astia ,inseamna ca ma accepti si pe mine cu parerea mea, care nu e asa grava ca pb lor

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

AAAA si sa nu crexzi ca eu nu vorbesc cu grasii ,doar ca nu ma impresioneaza cand incep sa se planga de boli de dureri cauzate de propria lor placere atat nu am o fobie pt oamenii grasi doar ca imi par nesimtiti

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN

Mergi la inceput

mqqm multumesc pentru aprecieri...am incercat si eu sa fac poze in sarcina care sa-mi pastreze o amintire cat de cat frumoasa...daca faceam imprudenta si efectuam o poza dimineata, nemachiata, nepieptanata si cu privire killer, ma tem ca se spulbera sansele pentru copilul nr. 2

multumesc de asemenea si pentru sfaturile legate de nastere. Tocmai ideea de a acoperi toate posibilitatile (tip nastere) si de a avea masuri de back-up m-au determinat sa fac cursul de pregatire pentru nastere. Intr-adevar, ai intuit bine, moasa care este coordonatorul cursului, este pro nastere naturala 100%. Pe o axa privind tipurile de nastere, in care la un capat e nasterea naturala si la celalalt e cezariana, din punctul ei de vedere nasterea naturala cu anestezie se situeaza undeva pe la mijloc. Si deci nu prea o recomanda.... In schimb, m-am documentat singurica de epidurala de exemplu...dar sincer tot nu ma convinge prea mult..ptr ca si acolo ai nevoie de un anestezist bun, care sa identifice momentul propice....sunt "n" cazuri in care gravidele au suferit infiorator si cateva ore bune pana au ajuns la o dilatatie propice pentru epidurala....plus ca in final, tot au simtit contractiile cele mai puternice (dilatatie 9 sau 10) si au avut "parte" de epiziotomie. Dap..vorba ta..nu e nici o garantie..procesul nasterii este clar imprevizibil....si asta ma sperie cel mai mult. Eu incerc, mergand la cursurile astea, sa ma pregatesc pentru toate posibilitatile...sa speram ca o sa si mearga.

aaa..uitai...chestia cu laughing gas mi se pare dementiala...dar sunt convinsa ca la noi inca nu se practica. mama..ce mi-ar mai placea. Oricum multumesc mult pentru sugestii

Mergi la inceput

Stai asa ca m-am infierbantat , ca eu nu am zis : casapitii pe grasi ca nu mai avem loc de ei pe pamantul asta ,am zis doar ca sunt nesimtiti atata tot, lucru care este adevarat ,sunt viciosi, ce am zis rau asa ,daca unii umbla murdari ca nu le place apa cum le zici jegosi.... ce e discriminare, am zis eu ca au drepturi mai putine? NUUU
Ca daca il vad pe unu prost nu am voie sa-i zic ca e prost ? ce i-am luat dreptul la vot sau la viata? HEHEHE Ca mai ai putin si zici ca eu sunt HITLER ca am zis dde grasi ca sunt NESIMTITI

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN

Mergi la inceput

fetelor, haideti sa nu polemizam pe acest subiect...ca din punctul meu de vedere este off topic.

Suntem aici sa ne sprijinim, sa ne dam sfaturi ..sa empatizam una cu cealalta. Intra-adevar sunt de acord cu ce spune mqqm si motana ca daca nu reactionez inseamna ca aprob..si ma simt deja vinovata pe chestia asta. Dar chiar nu e cazul.

Meleea nu a zis nimeni ca esti Hitler..te-ai infierbantat prea mult..Ideea este ca s-ar putea sa generalizezi si sa jignesti cateva persoane de pe forum, care erau supraponderale inainte de sarcina (in speta moi..). Dar eu incerc sa nu ma afectez, si nici sa intru in polemici...ci sa iau totul ca pe refulari pe seama hormonilor.

So..hai sa revenim la strumfii nostri, la picioarele noastre umflate...la momentul nasterii care se apropie vertiginos si ne face sa intram in sevraj.

Mergi la inceput

HAI mai ALINUTZA , ca eu m-am referit la aia grasi grasi nu la fetele mai plinute ca nici eu nu am fost o slabanoaga niciodata dar ma chinui....toata viata am tinut cont ce mananc cand nu tineam ....tac,pac ma umfalm

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN

Mergi la inceput

meleea stai linistita, nu s-a suparat nimeni

Ia mai bine zi cum ai dormit noaptea asta ca ti-am simtit lipsa pe forum?

Mergi la inceput