Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

mqqm, se pare ca n-ai somn, ca la tine e mai tarziu decat aici.. io asa dorm super late da' ma si trezesc la amiaza
Da, sa faci recenzie la The Vaccine Book, pls pls, eu sa vad daca pot sa o iau de pe amazon, ca de la o vreme nu mai pot comanda de acolo nush ce are cardul. (creka n-are bani, hahaha!! , la asta nu m-am gandit )

meleea, hai sa facem poll, sa vedem daca are treaba sunca cu nesimtirea!! Cu siguranta is mai multi oameni nesimtiti in lume decat grasi.

Alinutza, crek tu esti cea mai activa graviduta, n-am mai vazut atatea, aerobic, masaje yoga si tot ce mai faci, io ma chinui sa merg la o piscina de nush cand!
Aha, bun dr ala al vostru, numai ca exact schema obligatorie de vaccinuri e problema. De ex, primul vaccin la o zi.. e de hepatita B... care se transmite pe cale sexuala ... duuuh, are super rost, no? Apoi mai e faza ca amesteca cate 5-9 vaccinuri in unu, ce tare! duuuh oare cum primeste organismul bomba aia de virusi? Si alta, ca nu mai e mercur acum, dupa scandal, dar aluminiu da in solutia de vaccinuri, care cam depaseste limita.
Nici nu vreau sa ma gandesc, ca sigur toti pediatrii iti sar in cap, si o sa ma vada hippie, flower power si alte nebunii. Nu am luat inca nici o decizie, am inteles ca dr. Sears e f impartial si iti zice de o suta de ori cat de imporatnte sunt vaccinurile, numai ca un pic modificate.
Lasa ca ne zicemqqm ce povesteste Sears pe acolo.
Daca vrei, uite o poveste frumoasa si trista si reala si controversata: www.bestlifeonline.com/cms/publish/fatherhood/Dilemma-of-Vaccination-and-Autism.php" target="_blank">Autism Roulette.
Ah, am uitat sa zic ca erai super in rochia aia de la nunta, si cu tocuri.. brava!

35+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

neata

in sfarsit am reusit s adorm si eu in seara asta, cu o trezire la 3,30 dar in 10 min am adormit la loc pana la 7,30

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 36+ Anastasia Ioana
AMR 3 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Uite acum pe tvr1 este o emisiune cu o tipa care a slabit in timpul alaptatului

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

un articol interesant pe care il salvasem mai demult, legat de vaccinuri.

www.nccn.net/~wwithin/mendelsohn.htm" target="_blank">vaccin

Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Neatza fetelor....
Hop si baba omida atotstiutoare,cu durere de picioare si de sale,si sase plimbari la baie in trei ore....

Fac o precizare...hepatita B se transmite atat prin relatii sexuale dar si prin contact cu instrumente nesterilizate corect(stomato,diverse operatii,taierea buricului...),transfuzii sangvine, de la mama la fat...In Romania sunt foarte multi tineri care au luat-o in perioada 89-90 dupa revolutie cand nu erau sterilizate complet instrumentele(tineti minte seringile alea metalice?)sau transfuzii cu sange infectat....am o colega virgina care a luat-o de la stomato.....este foarte bun acel vaccin...si in caz de ceva,copilul este protejat.
Lefgat de grasuti si slabi....este adevarat,85% din cauze de obezitate se datoreaza mancarii haotice si multa.Sunt si cazuri in acre se produce ca urmare a unor tratamente....sau disfunctii ale organelor cum ar fi tiroida,hipofiza,suprarenala,sau altele...

Eu stiu ca secretul este asa cum spune mama"strepto strachina"

Bine noi nu putem spune ca avem vreo vina,organismele reactioneaza diferit in sarcina..dar nu exista dupa sarcina ceva de genul..."nu pot nu se mai duc".De asemnea lipsa completa a mancarii duce la stagnare..trebuie sa mancam ca sa slabim si nu fructe...zaharoza si fructoza din ele se tarnsforma in grasime pura......
Si inca ceva.....de slabit slabim..ni s epoate altfel,dar se si mentine...asta numai cu sport mult si bineinteles strepto strachina...din toate cate putin.....eu am slabit mancand si pizza si prajituri...si bomboane....
Om vedea noi......cum zice acineva...sa lvram zmeura coapta si intreaga ca dupa.......

Madalina s30Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Dragele mele, in primul rand va multumesc tuturor pentru frumoasele urari pe care ni le-ati facut!M-au emotionat foarte tare

Am ajuns si noi acasa vineri seara si deja ne-am acomodat.
Ingrid este o fetita frumoasa,dragalasa si cuminte,asa cum ne-am dorit.Doarme mult, papa deja numai de la san,sta cuminte si la baita si ne lasa si pe noi sa dormim noaptea(cel putin pana acum),caci se trezeste doar o data sa pape si apoi iar somn....asadar nu sunt obosita deloc,sunt chiar in forma.

Eu sunt bine, a fost mai greu in primele 24 ore dupa operatie,insa daca te mobilizezi iti revii destul de rapid...va dati seama ca dupa 3 zile de la operatie am plecat acasa,cu Ingrid in brate tot drumul,fara probleme.

Mai greu este cand ma dau jos din pat,atunci doare,dar in rest n-am nici o treaba...asadar si recuperarea e ok, Dumnezeu ne-a ajutat sa iasa totul cu bine pana la urma, desi am fost shokata cand,luni, la controlul de rutina fiind(aveam 36 sapt.si 6 zile si urma sa programam cezariana cam peste 2 saptamani),doctorul mi-a spus ca nu mai plec acasa pentru ca aveam contractii destul de dese(fiind nedureroase eu nu le luasem in seama),iar colul era deschis deja 2 cm. Nu va spun prin ce emotii am putut sa trec in acel moment...ne-a si trimis cu rezidentul lui la spital sa ma internez pentru monitorizarea fetitei si perfuzii pentru mentinerea sarcinii inca 3-4 zile macar(ca sa treaca de 37 sapt.).

M-am internat,inimioara fetei batea bine,m-au pus pe perfuzii pentru incetarea contractiilor,incepand de pe la ora 14 si pana a doua zi,mi-au facut si 2 doze de Dexametazona la interval de 12 ore. Insa,cu tot Gynipralul eu tot aveam contractii,iar in noaptea care a urmat m-a durut foarte tare si mijlocul...marti dimineata,pe la ora 9,mi-a verificat iar doctorul colul,era tot la 2 cm,insa Ingrid era foarte coborata,jos de tot,de acum incepea sa se angajeze pentru nasterea naturala...asa incat vrand-nevrand m-a bagat la ora 12 in operatie...iar la 12.15 a venit printesa noastra pe lume,la fix 37 saptamani,sanatoasa,3130 gr, 50 cm, scor Apgar 9.

Ulterior mi-a spus dr. ca asta era caz de nascut natural,insa daca eu am vrut musai cezariana mi-a facut pe plac...probabil as fi nascut usor,insa nu regret decizia...

Cam asta a fost,pe scurt...

Va dulce pe toate si promit sa va pun poze cu prima ocazie (dupa ce mai fac cateva,caci deocamdata nu i-am facut deloc poze acasa,abia azi sa-i facem).

A,voiam sa va spun ca la ecografia de luni,lui Ingrid i-a reiesit ca are greutatea de 2780 grame si cand colo,a doua zi,la nastere a avut 3130 grame..asadar eroarea a fost de 350 grame,noroc ca a fost cu plus!

P.S. Ayda_M,multumesc pentru vizita!
Moni,Ioanatugs: multumesc pentru ca ati dat vestea!
Muffi: La Multi Ani,draga mea,cu siguranta n-am sa uit niciodata cand e ziua ta.Culmea e ca s-a nascut chiar de ziua nashilor nostri(adica ziua de nastere a nashului si ziua lor de casatorie),asa ca de-acum sarbatorim trei evenimente in unul singur.

Eu va urez tuturor sarcini cat mai usoare pe ultima suta de metri si fie ca toate zmeuricile sa vina pe lume sanatoase,frumoase,destepte si sa va bucure toata viata!!!!!!

Nusy mami fericita de Ingrid Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Motana, dupa cum a zis si Eumada, hepatita B nu se transmite doar pe cale sexuala. Sunt intr-o astfel de situatie si stiu ce vorbesc. Te poti imbolnavi fara nici o vina. Inclusiv beblusii, unde chiar nu se pune problema de ce vorbeam mai sus. Din punctul meu de vedere chiar isi are rostul acest vaccin.

Sanziana s27 si Codrin Marius (15.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Alinutza, toate au plusuri si minusuri. De exemplu e un fapt medical ca nasterea naturala cu epidurala are procent mai mare de complicatii de genul forceps, aspirator si ca incetineste travaliul, decat aia naturala. La cezariana sunt altele belele, e o interventie chirurgicala la urma urmei. La nasterea naturala e durerea si faptul ca exista un procent care sfarseste tot in cezariana. Sa mai zic de alea unul doua cazuri care nasc natural si cand cred ca-i gata totul ok se trezesc ca le duce la chiuretaj cu anestezie generala ca nu vrea, dom'le, placenta sa iasa nicicum. Acu' despre epidurala, e posibil de gasit un dr care sa accepte sa puna epidurala cand crezi tu ca nu mai faci fata durerilor comfortabil cu tehnicile invatate la curs. Eu din experienta zic ca pana la 4 cm ar trebui sa fie ok pt oricine, mai ales daca ai si-o tehnica. Era o vreme cand ziceau ca nu se face epidurala decat dupa 5 cm dilatatie, acum ar trebui sa gasesti un dr sa accepte limita ta de durere ca regula. Ce se intampla la sfarsit... chiar daca ai epidurala, pt ca nu simti nevoia de impins, e cam regula ca inchid usor robinetul la anestezie. Nu de tot, doar cat sa poti coopera cu ei cu contractiile, ca se evite din problemele ce le-am enumerat si sa iasa bebele mai eficient. De asta auzi poate ca unele zic ca au simtit durerile la sfarsit. E posibil ca perceptia sa fie si modificata din cauza ca poate sunt asteptari ca totul sa decurga absolut fara durere, si nu li se explica ce si cum. Oricum, norocoase cele cateva care chiar nu au nicio treaba, dar eu n-am auzit inca asa ceva.

Cat despre epiziotomie, nu-i dracul asa de negru. Eu la prima am avut, minora, deh n-am stiut cum sa evit impinsul, la a doua nu am avut. Taiatul/sutura nu dor deloc, nici nu realizezi. Dupa e ceva disconfort, mai ales la sezut, nimic iesit din comun. Ciudat sa zici asa ceva, nu?

Sa fie clar, nu fac apologia nascutului natural deloc, doar vorbesc din experienta si din temele de casa ce mi le-am facut. In fond si la urma urmei fiecare cu limita de durere, uterul si fofo ei. Bebe sa fie sanatos, nu? Decizia e un proces indelungat, nu sunt doua organisme la fel. Nu cred ca-si pierde nimeni fata daca se tot gandeste si razgandeste. Despre cezariana eu nu pot vorbi, ca n-am nicio experienta, nici n-am studiat. A doua nastere era programata, ca era pelviana fie-mea. S-a intors in ultima saptamana.

Si pe o nota funny, una din cele mai inltatoare amintiri pe care le am e cum in noaptea cand l-am nascut pe fiu-miu, m-au dus in salon si imi plesnea pipota-n mine de mandrie, ce-am stiut eu sa fac, eram asa de importanta in mintea mea ca nu ma dadeam pe-un sac de ceapa. Si n-aveam cui sa ma laud si eu. Salonul dormea, moasa si alea erau imune la mandreli de-astea si mai erau vreo 6 ore pana venea cineva de-acasa sa ma viziteze. Geez, ce greu a trecut.

Ia uite ce m-am activat, ca-n vremurile cand mergeam la job, daca nu pot sa dorm ca ma dor toate alea si am si arsuri ca un balaur...

Maine intru in luna a.... 9-aaaaa.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

ALINUTZA , am dormit de la 3 la5 si de la 5 la8, bine zic eu astazi ne ducem la nasi, sa vb despre cazare ,
ca au avut a;lt program zilele astea.

sper sa nu zica ,ca vor vreo chirie deaia ca nu sunt
finante sa-mi tineti pumnii grasutelor (eu am 95kg,sa nu va simtiti jignite )

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Nusy Ce ma bucur sa aud astfel de vesti, ca bblina e cuminte si papa la san! Asa mai da, ne invioram si noi, caci in general auzi numai valeu, mor de somn, is terminata, plange si faze de astea. dada, imi place zmeurica noastra deschizatoare de drumuri, sa o urmeze si sa o copieze si celelate!

www.bestlifeonline.com/cms/publish/nutrition/8_Foods_You_Should_Eat_Every_Day.php" target="_blank">alimente sanatoase

coccorina, auzisem si eu de apa sau ceaiul cald, cica asiaticii cu ceaiurile lor fierbinti din timpul mesei fac ca grasimile sa nu se depuna, de aia majoritatea is slabi. Numai ca nu ma vad cu apa calda in mijlocul verii, poate bag la iarna vreo portie.

Cat despre vaccinul de hepatita B nu am zis sa nu se faca, no way, dar, din 1 zi de viata? oare?! asa cu drobul de sare, pai de cand i-a iesit un picior la orizont sa ii punem toate cele, ca poa' sa ia orice boala, right? daca stranuta doctoru si ii da porcina, daca vreun instrument nu e sterilizat si ia hivu, daca si daca... Oricum, cred ca e un subiect de polemica grea, de aia am zis ca pun linkurile si atat.

35+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput