Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelay_28

Bine ar fi Cornelia sa nu fie o regula ca fetitele sunt mai sensibile. Am inteles ca nu toti bebelusii fac colici.
Motana cum se numeste cartea?
Eu cred ca bebelkina mea se legana de buricul meu altfel nu-mi explic de ce uneori e iesit in afara iar alteori este in interior. Am surpuns-o de cateva ori cand mi-l scotea si il baga la loc in cateva secunde. Face ea ceva cu el draguta de ea sunt innebunita dupa ea
Abia astept sa o vad....

30+viitoare mami de Maya Larisa

www.amazon.com/Happiest-Baby-Block-Crying-Newborn/dp/0553381466/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1245008849&sr=8-2" target="_blank">asta e cartea
www.youtube.com/watch?v=iIft5y8FYko" target="_blank">dr. Karp

Nush daca e tradusa la noi sau o gasesti in engleza, dar e si dvd (pe care il poti rapui de pe torrents, nu o sa il pun aici public dar daca vrei, iti pot da pe privat)

Uite si www.amazon.com/Happiest-Baby-Block-Crying-Newborn/product-reviews/0553381466/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1" target="_blank">reviews despre The Happiest Baby on the Block.

Oricum dvd.ul arata in detaliu cele 5 metode, dar in carte vb mult mai mult despre colici si cauzele posibile, merita citita daca ai cum.

35+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Buna dmineata,fetelor!

Mai intai de toate

VA MULTUMESC VOUA TUTUROR PENTRU URARILE TRIMISE DE ZIUA MEA!!MULTUMESC!
M-am simtit speciala,multumesc.

Va rog sa nu va suparati dar imi este imposibil sa va scriu personal.Promisesem sa revin pe site,dar mi-a fost pur si simplu imposibil..am fost tintuita la pat de atunci..
Subscriu la clubul nedormitelor si suferintelor..am fost aproape in agonie cateva zile,m-a tintuit la pat o sciatica cu niste dureri ingrozitoare-nici la toaleta nu m-am putut ridica..a fost infiorator..nici acum nu-s bine..ma rog,nu ma mai plang,dar va spun cu mana pe inima de abia astept sa revin cat de cat -eu sper complet-la silueta initiala,nu exista nici o scuza,kg in plus ma omoara,nu e vorba estetic cat problemele pe care le am..

Fetelor cum scriam am intrat in criza de timp,sunt la pamant cu cumparaturile..nici nu stiu de unde sa incep..

Ieri am fost la familia sotului meu si numai m-am ingrijorat in plus:nora lui are deja 3 copii,deci experienta..m-au panicat rau de tot..

Prima cica nu am voie sa conduca in UK i-au interzis deja de la 6 luni!!
E adevarat?stiti ceva despre asta??doc meu nimic nu mi-a spus absolut nimic..
In al doilea rand nu stiu cum este la voi dar ah,am fost de urgenta la medic ca cu toate durerile astea intr-una din nopti am incercat sa ma intorc in pat si am simtit asa ceva tare si o durere cumplita ,am intrat in panica ca i-am facut ceva rau lui bb..asa ca a doua zi m-am trezit la medic..am avut parte de un eco ultra rapid-cca 3 min-,am uitat toate intrebarile..ca avea doc meu o urgenta..mai si pleaca pt 3 sapt in Europa..alt motiv de ingrijorare..am plecat de acolo mai nelamurita decat m-am dus..bb este cf spuselor lui deja intors cu capul in jos.E normal la 7 luni si ceva?Nu e prea repede??
Si inca ceva,cum e la voi fetelor?cela care sunteti in jur de 30 sapt?S-a coborat burtica?Am senzatia caa mai joasa,bb pare atat de jos,parca dintr-o data?Mi-a spus si nora cica ah,deja a coborat,nu ajungi la termen..am plecat aproape in lacrimi,m-am stresat la greu...

Puteti va rog sa imi spuneti cum e la voi?Multumesc mult anticipat..

Nusy te felicit inca o data din inima pt fetita ta..

Elenada...tu esti asa o fata cuminte si ascultatoare..sunt siguracavei putea purta gemenutii inca cateva sapt...tin pumnii stransi pt tinede trei ori

Monilandai un carucior pe cinste,stiu cat de greu este sa te hotarasti la unul simplu daramite la gemeni,unde selectia este si mai restransa!!mie una imi place mult ce ai ales pt fetite

Dariaioana..la tine cum este?iarta-ma cate intreb am intrat intr-o ingrijorare cu sarcina mai ales cand vadcum mi s-a coborat burticape careo aveam chiar sus de ziceai ca am o tava nu alta..ai contractii? ca eu am destule...

Eumada,citeam ce ai scris cu dusul la baie si ajutor,etc..sa ma ierti,am ras cu lacrimi..ma vedeam si eu in club.."enjoy the club"..dar se merita cum cu toatele ziceam..

Vorbindde carucioare,nu ma pot decide,aici chiar nu avem atatea variante,alea 3 in 1 sunt voluminoase si mi se par chiar urate,ceam vazut pe aici,singura solutie este sacomand in state dar nuva spun la ce preturi astronomice!!voi cam ce ati ales?

Ah, si a propos mie mi s-a recomandat cezariana,cu epidurala se face aici..alta frica,nu am avut o operatie in viata mea...iar nora lui barbatu-meu care are 2 la activ in UK nu la capatul pamantului la cucuietii din deal,cica citez"they cut you like a pig!!"si in plus nu poti ridica copilul vreme de cateva sapt-4-6 sapt-dupa nastereai nevoie de ajutor permanent..ea are niste cicatrici oribile...va dati seama cum ma simt dupa vizita de ieri..am ajuns intepenita de dureri acasa,ingrozita si cu sfaturi de genul cumpara doar cateva chestii pt primele 3 sapt ca si asa dupa aceea nu ai nevoie,le iei singura..carucior ieftin si practic,nu tu creme cosmetice,pauza cicace griji..ma faceam si cu un patut de la ei..numai ca am refuzat politicos..e primul meu copil si as vrea sa aleg eu insami ceea ce imi place,cred ca au vrut sa ma ajute bine intentionati,dar..intr-un ton mai vesel scapam de grija cumparaturilorrapid!!

ok,v-am innebunit,cred ca sunt singura care bantuie a ora asta pe net..dc aveti vreme va rog ajutati-ma si pe mine cu sfaturi ca se pare ca am ramas mult in urma..sper sa ma lase durerile sa pot intra pe net,mai bine zis sa pot sta pe scaun..azi am epilat,vine acasa,dar mi se face rau numai cand ma gandesc cum va fi..chin..cum ma intoarce de pe o parte pe alta habar nu am..

Pupici tuturor de departe.si va multumesc inca o data..

Muffinuta cu leutul meu iubit Nikolai James

Mergi la inceput

MC2008
la multi ani si de la noi chiar dc cu intarziere,bb sanatos si la vreme iti doresc,numai bucurii!

Fetelor scuze va rog pt lungimea mesajului si intrebari,nu mai vorbesc de greseli de tiparire,am o problema la laptop si nu pot tasta corect..multumesc.

Mergi la inceput

Alexutza La multi ani si tot binele din lume tie si lui bb!nastere usoara si la termen iti doresc!

tuturor fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

buna .
cum pot vedea si eu pozele cu burticute pe mail comun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

MUFINUTA, SI LA MINE BEBE ERA DEJA INTORS LA 30 SAPTAMANI, si daca ai luat mai mult in greutate, cum am luat si eu, cred ca burtica lasata e mai mult o impresie si eu il simt jos pe bebel, multe fete il simt asa ,nu te mai ingrijora ,ce atotsiutoare mai sunt unele....nu le mai baga in seama, conteaza f mult psihicul. Cat despre durerea pe care ai simtit-o ,dupa cum ai descris-o e un junghi mis-a mai pus si mie de vre-o 3 ori mai ales cand am incercat sa ma ridic mai brusc sau nustiu sigur dece ,dar este de la greutate,miscare brusca,ligamente etc

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

muffinuta, cand coboara burta, undeva cu aprox 2 sapt inainte de termen la prima nastere, ceea ce se intampla e capsorul lui bebe coboara in intre oasele pelvine in pregatire pentru nastere, dupa care capul devine imobil. Daca era cazul la tine ar fi vazut doctorul la ecograf si tu ai fi simtit o diferenta in felul cum poti sa te misti, sa respiri si sa mananci. Asadar lasa lumea sa vorbeasca.

Cu intorsul. Nu e nici devreme nici tarziu sa se intoarca bebele. Pana cand sunt suficienti de mari sa nu mai aiba loc sa faca tumbe se tot intorc, cu capul in sus, in jos, transversal, etc. Dupa ce mai cresc, in functie de locul ce-l au e game over, raman cu capul in jos pana la nastere (in maj cazurilor). Asa ca nu te ingrijora.

Cu cezariana, la curs ni s-a spus clar ca mama are voie sa ridice de cand ajunge acasa, dar absolut nimic mai greu decat bebe. Asa ca linisteste-te, o sa poti sa-l tii pe bebe in brate cat vrei.

Cu listele. Nevoile sunt variate. Ceea ce e bine sa tii minte e ca orice n-ai acasa se gaseste de cumparat. Ca sa ai o baza de lucrusoare, iti recomand sa cauti liste pe internet, sau sa iti iei o carte de gravideala si nastere si acolo vei avea liste. Daca vrei iti trimit un link la a mea.

Daca iti cumperi cartea o sa stii si la ce sa te astepti, ca vin vremuri mai grele pt tine, esti abia la inceputul trimestrului 3. Asa nu te vei mai panica. C-o sa te doara multe si in moduri ciudate.

Ceea ce ai simtit e posibil sa fi fost o contractie, o intindere de ligament, si-o fi schimbat bebe pozitia sau a alunecat in alt colt de burtica cu tot uterul. Who knows. Fii convinsa ca nu ai ce sa-i faci lui bebe, el e super-protejat acolo in balonasul lui.

Incearca sa nu te mai stresezi, e totul cat se poate de normal. Cu condusul nu pot sa-ti zic decat ca aici la mine eu conduc.

Tinem pumnii sa fie neplacerile minime!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

eu de la inceputul sarcinii,defapt de cand a inceput sa se inteleaga ceva in ecografie,baiatul meu a fost numai cu capul in jos,defapt de fiecare data cand mergeam la control el era cu capusorul in jos.
mufinuta nu iti fa griji ,sanatatos sa fie este cel mai important ,ca de nascut se naste el,ori pe acolo ori prin cezariana.
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Hello Muffinuta

Mqqm ti-a raspuns punctual la toate intrebarile. Vin si eu sa intaresc afirmatiile ei....

Primul sfat pe care ti-l pot da este sa-ti mai vezi "nora" dupa ce-l nasti pe bebe Nikolai...ca atunci o sa te streseze cu alaptatul, cu colicii.

In Romania nu exista interdictie de a conduce incepand cu o anumita varsta a sarcinii. Ba mai mult, in Codul Rutier spune ca nu esti obligata sa porti centura cand burtica devine vizibila. Acum, din ce am vazut, fiecare medic mai recomanda gravidei prudenta si chiar renuntare la sofat daca ai burtica mare, daca ai ceva probleme...sau efectiv numai din prudenta - doamne fereste sa nu pui vreo frana brusca sau sa te sperii de ceva si sa declansezi travaliul (ceea ce in Bucuresti se poate intampla oricand la ce trafic infernal este).

Dupa cum spuneau si fetele, bebele se misca si face rasuciri pana ce mai creste...si sunt multe gravidutze care si la echo de 22 saptamani aveau bebele intors. La cursuri noua ni s-a spus ca in jur de 7 luni bebele de regula se pozitioneaza in pozitie craniana. Deci e numai bine cand s-a intors la tine.

Legat de cezariana, noi am discutat si in capitolele precedente de o tehnica moderna mai putin invaziva si cu recuperare rapida: tehnica Misgav Ladach. Si in Romania se practica, cu toate ca nu e atat de po****ra pe cat am vrea...so, la voi ar trebui sa fie o operatie de rutina. Iar refacerea dupa cezariana este foarte imprevizibila. Sunt fete care dupa 3 zile topaiau de parca nici nu fusesera operate. Iar bebele este o motivatie puternica sa nu stai in pat sa lancezesti. Cat despre anestezia cu epidurala si in Romania este cea mai recomandata...iti da posibilitatea sa-ti vezi bebele imediat cum e scos...si in plus, iti lasa cateterul prin care iti administreaza eficient calmante (spre deosebire de metoda intravenos cand exista un decalaj intre momentul administrarii calmantului si momentul in care isi face propriu-zis efectul).

Contractii...enjoy the club. Cu mici exceptii, toata lumea se plange de contractii. Acum important e sa le diferentiezi de alea dureroase. Daca tu ai fost de curand la echo si medicul nu ti-a spus "cucoana, colul nu e tocmai ok: e deschis. s-a scurtat...tre' sa stai la pat"...atunci nu vad motiv de ingrijorare. Noi pe aici ne tratam cu no-spa si MagneB6.
Cat despre burtica coborata...strumful inca se mai misca, normal ca se mai modifica burtica. Uite..la mine de exemplu...pare sarcina atipica..pentru ca toata lumea spune ca incepand cu luna a 8-a bebele nu se mai misca atat de des ca nu are spatiu. Da' de unde..ma batuceste de nu am aer..si e puternic, nu gluma. Si se umfla burtica ba in stanga...ba in dreapta..ba sub sani...ba sub buric. Face ce vrea din casuta lui. Si fetele de pe forum care spun ca le-a coborat burtica, au clar si alte efecte: respira mult mai usor, nu mai au dureri, se pot apleca cu usurinta...Daca tu ai nevoie de ajutor in continuare si te omoara sciatica....atunci bucura-te

Multa sanatate Muffinuta...si vino cu intrebari ori de cate ori simti nevoia.

Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

nusy, foarte bine a decurs totul, ma bucur pt voi!

Am mai vazut poze! Crixia arati ca un copil, ylla esti tare dulce, anemona, ClaraJ, buburuza, voi sunteti doar burti , daca pun degetul pe monitor unde e burta zici ca tocmai ati iesit de la gym, andreea radiezi, super. Fie-mea mi-a facut ieri un compliment de mi-a mers la inima. A zis ca niciodata n-am fost asa frumoasa ca acum, mance-o mama pe ea de draguta. Noh, ce pacat ca-mi trece curand.

Moniland, nou nacutii se schimba de la ora la ora, asa ca nu neaparat, doar aproximativ. Parul insa e de pe vremea burtii. Ai mei au avut niste plete, ca se minuna lumea. Asta micu, invers, se minuna si ecografista la 4d ca straluceste la chelie, a zis ca n-avea un fir, nimic. Eu nu citesc sau vizionez nimic despre nasteri. Sunt in shut-off.

Si ca sa fiu gica contra, cum bine imi sade, asociatia americana a pediatrilor si organizatia de SIDS (Sudden Infant Death Syndrom) NU recomanda folosirea wedge-urilor de pozitionare a bebelusului. Motana poate mai bine mai luai doua scutece? Citeam chiar de un tip care a cumparat snuggle nest si s-a trezit sa-si gaseasca bebelusul cu fata in buretele ala, abia respira, bebe mic, mic, el nici nu credea ca s-ar putea fatai si deplasa. E, informatie e si-asta, treb' s-o pun. Asa am si renuntat la a cumparat chestiunea. Eu cand am zis ca dorm cu el am zis ca pun wedge, dar lui tata-su ii pun, sa stea in partea lui de pat.

Hai ca incep relatarile de la curs, o sa imi tot amintesc cum vine vorba de una de alta si va mai zic pe parcurs, c-a fost o gramada de informatie acolo. Pe o nota umoristica...

Un tatic prezent a intrebat asistenta cum sunt durerile si cat de dureroase sunt. Tipa, un pic luata prin surprindere, s-a gandit o secunda si a zis ca nu poate defini, dar sunt ca durerile menstruale doar ca la alta scara, si a inceput sa ii mai spuna detalii. Barbatul meu cel mucalit cica... pai da, ca ala stie cum sunt durerile menstruale, trebuia si ea sa compare cu un shut in co**e sa inteleaga. Haha, de parca ea saraca stia cum se simte asa ceva. E o ruptura majora in comunicarea intre sexe cand vine vorba de nastere...

Ieri noapte am adormit la 5 dimineata, pe fotoliu, noroc ca e recliner. Cum simteam ca vine arsura, cum ridicam spatarul. Am "dormit" pana la 12 azi, acu am febra musculara la picioare. Si azi n-am putut respira. A fost una din cele mai grele din p asta dv. De oase si-alte de-alea nu ma plang asa rau, le simt, dar sunt nesemnificative pe langa altele. Acum am facut un jacuzzi, cu oboseala de noaptea trecuta sper sa fiu si eu extenuata la punctul la care sa dorm ca valiza-n gara.

blanca, noi doua cred ca facem chef dupa ce nastem ca scapam de problemele cu nasurile.

lucialu, am gasit pana si aici batista aia a bebelusului. Daca va fi nevoie o voi cumpara-o, desi, o sa intreb pediatrul. Problema e ca va trebui s-o leg la aspiratorul central, ala e legat in garaj, pare destul de amuzanta afacerea cu scosul mucilor, daca ma gandesc bine. Merge la aspirator de miezuri oare?

jojo, sper sa mai stea bebelina acolo pana e pregatita.

MC2008, sa vezi ce-l manevrezi pe bebe. Si la mine a venit mama "sa ma ajute" la prima baie. Yeap, zici ca umbla cu oua, i l-am luat eu, ca transpira si tremura, asa s-a bucurat. Sunt foarte "rezistenti", sa stii.

grischa, tinem pumnii in continuare! Ai incredere in dr tau.

micaalsa, ma bucur ca ati reintrat in normal!

Cornelia, inseamna nu ca s-a lasat burta, ci c-ai scapat de stresul serviciului mey. Sa te distrezi bine!

lorelay, fiu-miu a avut colici pana la 5 luni, a fost pe medicatie. Fie-mea nici un pic. Nu e regula.

Mai e o luna...
Si ma enerveaza reclama asta de la sfarsitul postarilor, duh...
Merg sa-ncerc perna acum...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput