Tarta cu visine

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Tarta cu visine (sau orice alt fruct preferat)

Pentru aluat:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se tapeteaza tava (20/30 cm) cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade. Se scoate si se pun visinele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30-40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar, se taie cand este racita complet.



Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Miho,asta e reteta la prajitura turnata (la mine in caiet),o fac cu branza si mere calite..e buna si cu visine?
Mie-mi plac praji cu visine si as face-o ca se face rapid si usor.

Aduce putin la gust spre chec,pentru cine nu stie gustul.

A!
Eu am facut tarta si cu aluat de pandispan cu visine in el ,deasupra crema de vanilie si mai deasupra jeleu ptr tarte...e foarte racoritor,usor acrisor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Adi,e buna cu orice prajitura asta. Am facut-o si cu caise...si cu cirese...


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Ieri am facut si eu prajitura cu visine, pe fundul tavii, si cu pandispan deasupra.
Am caramelizat 4 linguri de zahar intr-o forma de yena dreptunghiulara, dupa ce s-a racit am uns cu unt si am asezat visinele fara samburi.Am dat la cuptor 10 minute ca sa-si lase un pic de zeama si intre timp am facut un pandispan cu 6 oua, 6 linguri zahar 6 linguri faina, esenta rom. Am turnat deasupra compozitia si am mai lasat la cuptor vro 30 minute. Aceasta reteta merge bine si cu prune, sunt usor acrisoare, si pandispanul se insiropeaza de la zeama fructelor. Se face repede (mai putin desamburitul visinelor), e satioasa, si ieftina.
Voiam sa pun si o poza dar nu am incarcat-o nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geba2001 spune:

o reteta de post, cu visine, racoroasa stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Tarta cu visine (sau orice alt fruct preferat)

Pentru aluat:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade. Se scoate si se pun visinele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30-40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar, se taie cand este racita complet.



am o-ntrebare: ouale se mixeaza cu zaharul cu totul? sau separat - albusurile cu zaharul si apoi galbenusurile?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Tarta cu visine (sau orice alt fruct preferat)

Pentru aluat:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade. Se scoate si se pun visinele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30-40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar, se taie cand este racita complet.


in ce tavita se face ptajitura asta? ca eu am folosit o tava de aprox 23/35 si abia mi-a ajuns sa-ntind prima jumatate, iar a doua nici n-a acoperit bine visinele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

nu-mi raspunde nimeni??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2
am o-ntrebare: ouale se mixeaza cu zaharul cu totul? sau separat - albusurile cu zaharul si apoi galbenusurile?

Ouale se mixeaza intregi.Le mixezi fff bine,pana isi dubleaza volumul.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2
in ce tavita se face ptajitura asta? ca eu am folosit o tava de aprox 23/35 si abia mi-a ajuns sa-ntind prima jumatate, iar a doua nici n-a acoperit bine visinele..

Tava mea are 20/30 cm,deci diferenta nu e f mare.
Straturile de aluat sunt destul de subtiri,dar cresc f frumos la copt.

Uite,la prajitura cu branza si cirese am folosit aproximativ aceleasi ingrediente si aceeasi tehnica.Poate iti dai seama din poze cam cat de groase/subtiri sunt straturile.


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput