Tarta cu visine

Tarta cu visine | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos nu mai tin minte reteta de tarta cu visine.
Era parca ceva de genul:6 OUA,6 LINGURI DE ZAHAR,6 LINGURI DE ULEI,6 LINGURI DE FAINA +UN PRAF DE COPT.
Nu stiu daca e bine.Va rog mult cine ma poate ajuta?
Acesta e aluatul ,apoi se pun visinele fara samburi si se da la copt.
Astept o mana de ajutor ca m-a lasat memoria.\Parca asa era dar nu mai sunt sigura.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

6 oua
o ceasca de ulei
o cana de zahara
o cana jumate de faina
praf de copt
zahar vanilat.

Se bat albusurile spuma! Se bat zaharul, galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se unesc cele doua compozitii si se amesteca incet de sus in jos cu lingura de lemn. Se pun in tava tapetata cu ulei si faina, se pun visinile deasupra si la cuptor pt maxim juma de ora.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

eu nu pun decat o jumate de plic de praf de copt, mi se pare ca ii da un miros...
iar fructele se pudreaza un pic cu faina inainte de ale pune peste coca, sa nu cada pe fundul tavii si sa se arda...
spor! si pofta buna! (eu tocmai am oprit cuptorul la prajitura asta, doar ca am facut cu caise in loc de visine.. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

A! si, de fapt, nu-i tarta.. noi ii spunem pandispan cu fructe..
eu stiu ca tarta cu fructe e aia cu aluat tare, sfaramicios, peste care pui fructele si eventual gelatina..
Oricum, e preferata noastra..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

A! si, de fapt, nu-i tarta.. noi ii spunem pandispan cu fructe..
eu stiu ca tarta cu fructe e aia cu aluat tare, sfaramicios, peste care pui fructele si eventual gelatina..
Oricum, e preferata noastra..

Pai spune-ne si noua cum e cu gelatina....cum o faci?

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele


"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sybille spune:

Cred ca pe linkul asta gasesti ceva care sa iti placa.Incearca.
http://cristinablog.aioclub.com/category/dulciuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mama pune visinele pe fundul tavii unse cu unt. CInd o rastoarna, visinele sint deasupra (pune una linga alta) si prajitura arata mai bine si e mai gustoasa pentru cei care nu prefera sa manince mai mult pandispan decit fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Mama pune visinele pe fundul tavii unse cu unt. CInd o rastoarna, visinele sint deasupra (pune una linga alta) si prajitura arata mai bine si e mai gustoasa pentru cei care nu prefera sa manince mai mult pandispan decit fructe.


si nu se ard visinele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

tarta cu fructe (si gelatina) aici: http://gospodini.blogspot.com/2007/11/tarta-cu-fructe-maya.html

(poti pune ce fructe vrei.. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Tarta cu fructe exotice (sau ce vrem noi )
Timp de preparare: 45 min.

Ingrediente: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, esenta de rom, 1 plic zahar vaniliat, coaja rasa de lamaie, 1 budinca vanilie, 2 portocale, 2 kiwi, 1 banana, 1 plic gelatina incolora pentru ornat torturi.

Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, faina si 2-3 linguri apa. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta (diam. 25-30 cm) unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 35 de min. Intre timp sa prepara budinca conform instructiunilor de pe plic cu specificatia ca se pun 400 ml lapte in loc de 500 pentru a iesi mai tare. Se lasa sa se raceasca. Se scoate tarta se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza cu compot sau cu un sirop preparat astfel: se fierb 2 linguri de apa cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita esenta de rom. Se umple tarta cu budinca, se decoreaza cu fructe si apoi se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Mama pune visinele pe fundul tavii unse cu unt. CInd o rastoarna, visinele sint deasupra (pune una linga alta) si prajitura arata mai bine si e mai gustoasa pentru cei care nu prefera sa manince mai mult pandispan decit fructe.


si nu se ard visinele?

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele


"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"


Nu le-am vazut niciodata arse si n-are cine stie ce tavi speciale. Mie asa imi place prajitura asta, cu visine multe, nu ma atrage deloc cea cu pandispan dulce rau si visine aruncate din loc in loc.

Mergi la inceput