bb de 7 saptamini fornaie
fetita mea fornaie de citeva zile. nu are temperatura. ii curat nasul des cu ser fiziologic, citeodata are muci uscati dar nu intotdeauna. de ce oare fornaie? si ce pot sa fac?
multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Raspunsuri
Ayla21 spune:
A mea fornaie de la aer umed, sau aer conditionat. Deh, genele.
Mi-a dat dr sa-i pun asa: o parte Vitamina C + 5 parti ser fiziologic, amestec si pun cate o picatura de 3 ori pe zi in fiecare nara.
*"Cand vei privi cerul, noaptea, pentru ca eu voi locui pe una din ele, pentru ca eu voi rade acolo, atunci pentru tine va fi ca si cum toate stelele ar rade. Tu vei avea stele care vor sti sa rada!" pentru ca "A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea!"*
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
Claudi@ spune:
Si ai mei au fornait, cel mic inca mai fornaie. Moasa mi-a zis sa-i bag lapte de la san in nasuc sau ser fiziologic (nu am facut) iar medicul pediatru a zis sa-l las in pace, caci bebeii au caile respiratorii mai inguste decat noi si e clar ca fornaie mai ales daca e ceva in nasuc. Deci eu l-am lasat in pace, nici nasucul nu-l curat cu nimic, cand stranuta scoate el mucisorii.
Eu zic ce fac si ce mi s-a recomandat.
Ayla21 spune:
Claudia, si www.informatiadeseverin.ro/ids/sanatate/cat-de-important-este-igiena-nasului.html" target="_blank">igiena nazala ar trebui sa faca parte din igiena personala a fiecaruia. Iar pe bebe numai noi il putem ajuta.
Alina, i-am pus cat a fost vremea aceea ploioasa si era infundata si a mers. Am mai povestit si la scutece la noi, ca ai mei au toti astfel de probleme, dar la bebe mic inca nu am voie sa ii dau nimic altceva.
*"Cand vei privi cerul, noaptea, pentru ca eu voi locui pe una din ele, pentru ca eu voi rade acolo, atunci pentru tine va fi ca si cum toate stelele ar rade. Tu vei avea stele care vor sti sa rada!" pentru ca "A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea!"*
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
boticelina spune:
Monica, am trecut si eu prin ce treci tu, inclusiv am ajuns cu fata la ORL la 6 saptamani. Pediatra o ascultase, o sucise pe toate partile, nu era racita, nu avea wheezing la plamani, dar pur si simplu nu putea nici sa suga de infundata ce era. Concluzia pediatrei a fost ca nu au aspirat-o bine,bine la nastere.
La orl ne-a dat un tratament monstruos pe care am refuzat sa-l fac, am citit mult si intradevar se pare ca e o "problema" relativ comuna. In perioada intrauterina tesutul adenoid nu este activ dar dupa nastere acesta se dilata si se umple cu aer, de unde rezulta o ingustare temporara a cailor respiratorii care se rezolva de la sine in timp.
Oricum, ajunsesem s-o aspir zilnic si, dupa ce am citit, am inceput un proces de desensibilizare pina am ajuns s-o aspir la 3-4 zile (cam 2 sapt a durat procesul) si apoi am renuntat complet la batista bebelusului, puneam doar ser, presam putin narile sa se umezeasca si apoi ieseau singuri mucisorii, niste firicele semiuscate.
Sper sa se rezolve si la voi la fel de frumos ca si la noi
Monica si gargaritza Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
adelamaria spune:
Am o prietena buna care a avut aceasta problema cu baietelul ei. Stiu ca au fost pe la medici, copilul nu era racit, n-avea nimic...Ii mai punea ser fiziologic din cate stiu...Pana la urma, s-a rezolvat de la sine, in timp. Pediatra i-a zis ca-i ceva normal. Se pare ca a avut dreptate.
claui spune:
sirimie, baietelul meu a avut aceeasi problema pe la aceeasi varsta , iar indicatia dr meu a fost ser fiziologic zilnic, nimic altceva, nici macar apa de mare. Pt ca problema persista mi-a indicat aerosoli cu ser fiz. Si f important: fara aspirator nazal sau pompita la varsta asa de mica ( stiu ca unii ma vor contrazice, dar tot dr a insistat pe pr asta). In cele din urma s-a rez. Succes!
kitzy spune:
Si fetita mea a fornait multa vreme chiar si cu nasucul curat, mie dr mi-a zis ca e ceva normal la copii mici, a trecut de la sine in timp.
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
Claudi@ spune:
Citat: |
Claudia, si igiena nazala ar trebui sa faca parte din igiena personala a fiecaruia. Iar pe bebe numai noi il putem ajuta. |
Medicul pediatru nu mi-a recomandat sa le curat nasucul daca nu-s raciti. Bebeii isi curata singuri nasucul, stranutand, si eu iau mucisorii cand sunt la vedere. Nu ma apuc sa bag servetele in nasucul lor si nici pompite. Pana acum nu am avut probleme.
Cel mic are 3 luni jumate si inca mai fornaie, din cand in cand, medicul zice sa nu-i dau nimic, explicatia e aceiasi cu caile respiratorii inguste. Igiena nazala se aplica la cei mari.
annablue spune:
Sirimie, pot sa-ti spun cazul meu, bb2.
Si noi fornaim si fornaiam la greu cand avea vreo 2 luni (acum ne apropiem de 3) si in afara situatiei ca nu are nasul curat si ca e racit, la noi a fost vorba de o forma alergica.
Si primul a fost alergic si ma asteptam si acum sa fie la fel.
Poate fi o alergie usoara care se rezolva in scurt timp cand creste bb sau ceva care apare de la ceva din casa/afara (gen covor "mitos", tablouri, puf de plopi, etc).
Igiena nazala facuta doar cu ser in mod normal sau cu pompite daca e racit.
Va dorim sa fie mai bine!
PS La noi s-a vazut clar diferenta dupa ce am luat Aerius la sfatul dr Culcer (a racit urat la 6 sapt de la fra-su).
Annablue & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."