Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)
Raspunsuri - Pagina 9

pooh spune:
Giova,ciorba fac si eu.....dar vreau ceva ca si garnitura langa un carnat,ou ochi,costita afumata sau ce voi face langaInsa mi se cam duce cheful de bucatarit
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
37+
AMR 3 Sapt.

Alex@Sara spune:
Tot eu revin inca 1 minutel,ca parca am citit ca cineva scrisese despre Polizu ca nu mai dau copilasii in camera cu mami.u prea cred asa ceva.Daca bebele e sanatos si nu are pb,e cu greutatea peste 2500 de g e la etajul 3 unde si in saloanele comune se dau copilasii.Stiu ca cei cu pb si prematurii stau la et 4 sau ammicile lor la 4 si ei la 2 sau 3,nu mai stiu exact.Nu aveau motive sa schimbe sistemul ca tare bine mai era asa,si la neonato de la et 3 nu stiu daca ar incapea toti bebeii mamelor cazate pe etaj.Luni am sa intreb dr,cre ca imi fac listuta sa nu uit ceva.gata,gug sa incalzesc ciorbita si sa curat cartofiorii ca s-au fiert,cartofi noi cu patrunjel si ficatei cu usturoi la tigaie .Dulce am o rulada 7Days in frigider si o sa o devorez cu tero mare(el 1-2 feliute restul mami)
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008 32sapt+

MC2008 spune:
multumesc multi Alex@Sara pentru info.
De neonatoloaga asta am auzit acum cateva zile de la cunostinta care a nascut acolo. Insa, ai dreptate, depinde de tura pe care o sa o prind. O sa nasc cu dr.Suciu, si la fel as vrea sa vb si eu de rezerva. Sper oricum ca mai mult de 3-4 zile sa nu stau acolo. Am inteles ca asa este dupa cezariana.
Cam cu cat sa cotizez la asistente? si anestezistului? sunt preturi standard, ceva?
Mercic

Alex@Sara spune:
MCsi eu sper ca tot cu Suciu sa nasc si de data asta Zic sper,ca sarcina asta am fost la Tutunaru dar e fff aglomerat si Eliasul cica e horror la neonato,deaia m-am si reorientat spre Polizu si spre Suciu din nou daca o sa ma reprimeasca dar eu zic ca ma reprimeste ca am cotizat de fiecare data si la el si asta conteaza
Mai vb ca acum s-a incalzit ciorbita,ne asezam la umplut burticile
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008 32sapt+

elenada spune:
Alex@Sara eu ziceam ca nu mai dau copii la Polizu in salon.
Am o prietena care a nascut acolo vinerea trecuta si mi-a spus ca nu se dau copilasii. Toate mamicile vin ii alapteaza si apoi ele la salon si piticii la ei in patut.
Acum prematurii si bebeii cu probleme sunt la et 3 si la 4 sunt copilasii fara probleme.
Daca afli altceva sa zici pe forum. Chiar sunt curioasa. Auzi tot felul de variante.
elena +32
Ana Maria &
Matei Stefan AMR 6 sapt
Burtica mea la 28 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

emabucuresti spune:
alinutza scuzeee, am citit dar asa pe diagonala ca nu ma lasa piciul
la medlife prima oara nu mi am luat mai nimik, ca oricum mi s a rupt apa in magazinul ikea si am ajuns valvartej la maternitate. Intr adevar consumabilele ca sa zic asa sunt asigurate de ei.Si ceai pt lactatie-chimen, anason& stuff, imi aduceau ei si ma indemnau sa beau.
Intr o geanta am avut insa pregatite haine de iesit din spital, dosarelul, aparatul foto/video si ceva de citit
De data asta voi lua
- haine de iesit din spital pt bebe si pt mine
-aparatul foto/video
-pijamale, ca nu m am simtit prea confortabil in ce mi au dat ei( dar poate au unele mai bune acum)
-o perna ( tot pt confortul meu, ca vreau o perna mai plina)
-ceva de citit
Chiar ca o sa ma apuc si eu de facut bagajelul, ca tot citesc pe aici ce vrednicute sunteti voi.
Nici eu nu am gatit prea mult inainte de venirea lui bb Milan, apoi primele 7 luni l am alaptat exclusiv si cand am trecut la diversificare am cumparat un steamer in care i am pregatit legumele si carnea pentru pireuturi pana de curand, caci acum a inceput sa manance ce gatim noi(dar blenduit bineinteles , ca n are masele inca)
De fapt gatim( ma ajuta mama) de baza pui si uneori vita(perisoare) , fara condimente, f putina sare si cum ar veni mancam noi din mancarica lui, hihi.
mai scapam si la borcanele, maxim o data pe sapt, pt ca am vrut sa il obisnuiesc si cu gustul lor ca sa nu risc sa ii dau altceva cand am fost plecati in concediu.
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)

emabucuresti spune:
danielle e distractie mare la voi acolo cu fetita ta ghidusa!
mi ati facut o pofta cu salata de vinete! si eu nu am cum sa fac la mine ca am plita vitroceramica, dar mi a promis mama ca imi coace maine dimineata la ea. abia astept!
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)

Alina spune:
'neatza fetele!
Clara J,eu stiam ca nu e legal sa iei alocatie din 2 parti,ceva de genul ca alocatie e legal sa iei din tara unde iti platesti contributiile.Sigur,stiu si eu mamici care au luat si de-aici si din tara dar nu stiu daca i-au anuntat amindoua partile si pina una alta ,"hotul neprins e negustor cinstit"
.Sigur,nu vreau sa intru in polemici,nu am cautat niciodata legea de-aici si de-acolo pt ca pur si simplu nu m-a interesat deci nu cunosc 100%.Noi oricum nu mai suntem cetateni romani si nu am beneficia
.Sigur,eu si fiica-mea ne putem facem in orice moment cetatenie romana dar nu-mi ajuta la nimic.
MC,cezariana are cam 6-7 cm,exact asa mi-a zis si dr acum ca taie dar in fapt mai ramin 5,iti spun ca tocmai m-am masurat.Eu nu am pus niciodata nimic,nu e cusuta cu fir ci cu plasture cicatrizant s-au lipit marginile,nu se cunoaste.Nici dupa operatie nu am fost pansata ci pur si simplu era lipita cu scociul ala,cind am iesit din spital l-au scos si am ramas cu o dungulita rosie care s-a albit in timp,nu cheloid,nu infectii.
Alinutza,lasa ca ai timp sa te deprinzi cu bucataritul.Eu acasa la mama nu am gatit niciodata nimic insa ma uitam cum face,mama e o gospodina desavirsita si imi facea placere sa o "urmaresc"cind aveam vreme .Cind eram studenta mincam te miri ce,eu nu am fost niciodata gurmanda,mincam efectiv sa supravietuiesc dar totusi sunt mofturoasa,nu maninc orice.Cind am venit aici am inceput sa fac cite ceva iar sotul ma incuraja de fiecare data,asa ca am luat avint.Sigur si noua ne place la ristorant si mergem din cind in cind dar mincare sigura,proaspata si corect preparata ca acasa nu o sa gasesc.Fiica-mea e destul de mofturoasa,ca mine
si ii fac zilnic chiar ca papa si la scoala o masa,ii fac variat si legume si carne,am grija ce si de unde cumpar legume,ma orientez in general pe produse bio,citesc etichetele pina la disperare
,efectiv am grija de orice mincam,tin mult la calitate.
Las'ca doar de aia suntem aici,mai schimbam retete,mai invatam una alta,cica toata viata invatam .
Fetele,eu nu am mai vazut-o demult pe uliiasi,ea scria totusi regulat.Esti bine?Astptam vesti!
Giova,eu stiam ca tot inaintind in sarcini,devin tot mai usoare .Pt mine,finalul asta e f greu,mai greu ca prima oara...dar inceputul a fost muult mai usor.E tot cald la Timisoara?
Zi buna tuturor,mai vin io...
Alina,mami de printesa si baby

alinutza78 spune:
Ema multumesc mult. Deci cum am banuit...consumabilele le asigura ei. Eu am mai inteles de la cineva ca i-a trebuit si i-a adus sotul si pompa de sani..ca erau putine raportate la numarul de mamici.
Fetelor (Patricia, Alina, Giova, Danielle, Ema) multumesc pentru experienta impartasita in ale mancarii pentru strumf. Uff...ma asteapta o perioada grea...gatit in fiecare zi
...dar cred ca o sa ma setez si eu pe cateva mancaruri mai usoare pe care o sa le prefere strumful si da-i batai
. Mai greu ca o sa vina regulat mama...care e si ea o gospodina desavarsita si face o mancare
...si sa vezi ca-mi invata progenitura cu delicatese, pe care o sa mi le solicite ulterior.
Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru

Moniland spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alex@Sara Monilandcat ati dat pe carucior ca asa ceva ne-ar trebui si noua.ca cel pe care il vroiam eu de la ABC design e numai vreo 2300 de ron si mi-am pus pofta in cuishor ![]() tero Stefan-Alexandru 02.09.2005 shoricica Sara-Maria 30.05.2008 ![]() ![]() |
Caruciorul a fost 100.000 forinti si landoul 20.000. Am luat 100 forinti cu 1,48 si am ajuns la un total de 1.776 ron.