Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)
Raspunsuri - Pagina 8

danielle02 spune:
alinutza,uitasem sa iti raspund
eu am invatzat sa gatesc pe parcurs,nicidecum dupa ce a venit bebe,insa nu stiu sa prepar mancaruri mai fandosite,sa le zic asa,peste,vanat,miel etc.de astea simplute le fac unu doi.
nici eu nu stiam sa fac nimic cand am venit aici,sotzu` se lauda ca el ma invatzat sa gatesc
si noi preferam restaurantul ca e mai usor,dar uneori te saturi si de ala,de asta prefer sa mai si gatesc,nu de alta,dar o invatz cu narav pe fiicamea
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

matcha-oana spune:
buna ziua gravidute,noi maine intram in 34 de saptamani,brrr mai avem putin
.
maine merg si la doctor,sa speram ca totul decurge bine!!
va las o poza cu burtica mea,va pup pe toate.
http://i44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/090610_074038-1.jpg

pooh spune:
Danielle,e mortala EboneeCe ajutor ai tu prin casa!Patricia,felicitari pt. ultima zi de lucru......
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
37+
AMR 3 Sapt.

MC2008 spune:
Merci mult fetelor de raspunsuri. Stiti cum e...prima sarcina, si vreau ca bebelu meu sa fie bine.
Asta cu placenta nu prea o intelegeam. Auzisem eu undeva (nu stiu unde) ca in functie e gradul de maturitate al placentei se provoaca si nasterea, si cum nu stiam care e faza cu gradele....
Am inceput sa am emotii in legatura cu nasterea, de pe acum... ocazional visez ca nasc,iar in toate visele nu am dureri deloc. Oricum, eu sunt rea de durere, asa ca de asta stau cu frica.
Am discutat cu medicul si imi va face cezariana, dar totusi este o taietura maricica si de aia stau in stres. Si mai sper ca la Polizu sa fie ok medicii si asistentele (sunt si un pic mai sensibila, si nu as suporta sa se poarte cineva aiurea cu mine ).
Acum cateva zile am auzit ca neonatologul de acolo este o femeie foarte rea...sper sa nu fie asa.
Va pup si merci de toate raspunsurile!

Giova spune:
si daca tot nu s-a luat curentul, cu sotul in mall nu am avut chef sa merg...mi-am facut clatite. Poftesc la ele de cand am facut gemul tun-beton-armat
. de abia l-am intins pe ele. Sper sa mai gasesc capsuni sapt. viitoare sa mai fac cateva borcanele.
Alinutza nici eu nu am stiut gati, am invatat pe parcurs cand m-am mutat cu sotul. La mama acasa rar daca curatam un cartof. imi amintesc de sora-mea cvare la inceput nici cartofi nu stia sa curete bine, si acum face niste mancaruri italienesti de pici jos.
Va trebui cu bb sa faci cate ceva, de cand vom incepe cu diversificarea va trebui sa gatim zilnic pt. ei. sa speram ca nu vor fi mofturosi si mananca ce le dam.
Patricia caruciorul este un verde cu gri, tare faina e combinatia.
danielle cu baietii e mai greu: al meu vrea sa-l fac pe unghii, pe buze, pe ochi...ma vede pe mine si vrea si el. chiar se fardase odata cu albastru...ca asa se fac baietii(in conceptia lui).
Nu-ti spun cum a reactionat sotul cand l-a vazut asa "festit".
Alex@sara cum e sarcina nr.3? dr. zicea ca prima e cea mai usoara, pe urma tot mai grele sunt, asta ca raspuns la plangerile mele obisnuite.
matcha-oana super burtica ai.
MC2008 eu nu cred ca in toata maternitatea e numai un neonatolog. depinde cine e pe tura cand vei naste.
_
Gio34+ si Marco(06.01.2006)
poze

pooh spune:
Giova,clatiteSi sa ramanem tot la categoria mancare,ce mai gatiti?Eu am primit niste fosole verde,as face o mancarica de fasole,ceva,dar habar n-am cum se face,in viata mea nu am gatit asa eva....ma apuc sa caut pe net retete.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
37+
AMR 3 Sapt.

hera01 spune:
Buna la burtici
Nu ma bag des in discutii si la polemici nici atata dar citisem undeva ca se incurajeaza cererea unei compensatii ptr copil in 2 tari?Nu numai ca este ilegal dar mai este si amoral, adika primesti alocatia copilului in tara x si daca tot se poate de ce sa nu mai ei si in tara de provienenta a parintilor, ca doar este gratis nu?Mai ganditi-va si la mamele care locuiesc si muncesc in romania ptr un salar de toata rusinea si se chinuie de pe o zi pe alta numai sa supravetuiasca si ca daca fondurile deja au fost alocate nu mai raman ptr cei care CHIAR au nevoie si depind de aceasta suma cat de mizera .
36+

Giova spune:
Pooh eu fac ciorba din fasole verde. nu te referi la mazare, asa-i?
Musai sa cumpar si eu de la piata fasole, am vazut ca a aparut.
Mai fac ghiveci cu orez si fel de fel de legume ce apar acum, printre care pun si fasole.
Sau mai zicea o prietena de fasole la cuptor cu rosii si usturoi, asa ca o garnitura pe langa un gratarel ceva.
Ce mai fac eu vara si sunt delicioase:
rosii umplute la cuptor
- iau rosiile le spal si le scot miezul. Miezul il pun in robot si fac un fel de bulion, condimentez cu sare/piper/si ce mai vreti voi.
- tai marunt ceapa, ardei si dovlecel/vinete
- le calesc cu orez dupa care cu aceasta compozitier umplu rosiile.
- le pun intr-un vas de iena si torn bulionul peste ele. le las la cuptor pana vad ca s-a facut orezul. ca sa nu le tin mult timp in cuptor, inmoi in apa orezul. il las acolo pana il pun la calit, atunci se face mai repede.
_
Gio34+ si Marco(06.01.2006)
poze

Moniland spune:
MC, pe prima pagina gasesti un link cu greutatea si lungimea bebelusulu in burtica. Te poti orienta de acolo cam cat de mare trebuie sa fie.33+
Laura Ioana
Irina Maria

Alex@Sara spune:
fata mea nu a adormit ca a venit si tero mare in pat cu noi si a inceput nebunia,harjoneala,chicotelile si adio somnic,asa ca acum eu sunt mai chiauna
MC2008vad ca si tu la Polizu vei naste,cu cine?Despre neonatoloaga,eu nu stiu ce sa iti zic,am nascut primii 2 copii tot acolo si s-a nimerit sa aiba aceeasi neonatoloaga,Dr Ochiana,o super dr,tare de treaba.Si cat am stat in spital a mai intrat una pe tura,nu stiu cum o cheama,dar era ok si aceea.si asistentele si de la ginecologie si de la neonato au fost super de treaba,cele de la neonato veneau si ma intrebau daca nu vreau sa las copilul peste noapte la ele sau chiar si ziua daca vreau sa ma odihnesc sa il duc.Laptic mi-au dat de 2 ori,ca atat am cerut ca aveam impresia ca eu inca nu am.Am citit si eu ca trebuie a cotizeezi serios sa iti dea sau sau nu iti dau deloc ca te indeamna sa alaptezi,mie nu mi s-a intamplatLuni cand emrg la dr vb cu el de rezerva,poate o sa am norocul sa nimeresc in cele fara plata,ca dansul e seful sectiei si are 2-3 pt pacientele lui.La prima sarcina asa am avut si a fost super ok.Anul treut am stat in una care din 1 iunie a devenit privata cu plata,ca nu le avea libere pe ale lui si nici cele care erau deja private nu erau libere.Daca mai ai nelamuriri in privinta spitalului,iti raspund cu mare drag
Giova la mine a fost taman invers cu sarcinile.Prima am crezut ca am sa o pierd,am dat non stiop la boboci 5 luni si apoi si pana la nastere ocazional .A doua a fost f faina,am dat la boboci de mxim 10 ori,nastere la fel fulger .Iar acum,la a treia,nici nu am stiut ca sunt insarcinata,abia la 12 sapt am descoperit(alaptam)si am bobocit de vreo 2-3 ori din cauza ca nu apucasem sa pap dimineata si era deja pranzul
In privinta greturilor ma refer la greutati,ca in rest eu alte greutati cu sarcinile nu am avut.Cu sara eram in prima zi a DPN-ului(30 mai -2 iunie) si dimineata la 7 m-ai am tras o fuga prin Dragonul Rosu pt niste shoping si acolo am inceput sa pierd din dopul gelatinos,poate aveam bafta sa ma moseasca chinezii-turcii-arabii si ce alte natii or mai fi pe acolo,si noaptea la 12.10 am nascut,nu stiu daca voua v-am povestit aventura nasterii shoricicii
Monilandcat ati dat pe carucior ca asa ceva ne-ar trebui si noua.ca cel pe care il vroiam eu de la ABC design e numai vreo 2300 de ron si mi-am pus pofta in cuishor .
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008 32sapt+