Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)
Raspunsuri - Pagina 7

danielle02 spune:
mandrutza mea
http://good-times.webshots.com/photo/2286328610101671646Inkcru?vhost=good-times&vhost=good-times
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

alinutza78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MC2008 Buna dimineata fetelor, Am si eu o mica intrebare la voi: aveti idee care este faza cu maturitatea placentei si cu grosimea acesteia? La ultima eco mi-a iesit gradul 2, si 2 si ceva cm, si am 32 saptamani. Din cate stiti voi, este ok? Mai am ceva pana cand sa ajung la medic. Si bebe are 1800 g. Este ok? Va pup si sarcini usoare. ![]() |
MC2008, uite ce am gasit eu pe net:
Gradele de maturare placentara sunt asa:
-gradul 0 - trim I si trim II (pana la 28 sapt);
-gradul 1 - dupa 28 sapt; in 40% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 2 - dupa 36 sapt; in 45% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 3 - dupa 38 sapt.
Imbatranirea placentei (fenomenul de senescenta placentara) apare in insuficienta placentara, care se asociaza de obicei cu preclampsia si intarzierea de crestere a fatului. Semnalele de alarma sunt trase atunci cand apare gradul III mai repede decat ar trebui, apar modificari ale fluxurilor la Doppler si ulterior intarziere in dezvoltarea fatului.
Ce am dedus eu pana acum:
- gradul de maturitate a placentei se coreleaza cu dezvoltarea fatului. Daca fatul are retard de crestere de abia atunci se analizeaza in detaliu si maturitatea si grosimea placentei;
- mai toate gravidutzele care au fost la echo de 30-32 de saptamani au avut gradul 2 de maturitate a placentei si nici un doctor nu s-a impacientat;
- aprecierea gradului de maturitate a placentei este subiectiva...in sensul ca medicul apreciaza ochiometric

So...nu te impacienta

Alinutza

noce spune:
Si mie mi-a spus la echo morfofetala de 21 sapt ca am placenta gr 2 si mi-a zis Iosup sa stau linistita ca e ok. La echo de 32 de sapt, tot gr 2 era, deci nu s-a schimbat nimic, bb creste armonios. 34+
Filip
Minunea Sfantului Nectarie
AMR 6 sapt!!!
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Giova spune:
Blanca si eu mai am asa intepaturio, dr. imi recomanda odihnia, dar nu are legatura cu infectia urinara. bine ca a iesit negativ rezultatul.
si la mine au fost tare promti cei de CBC.
Alinutza multumim pt. explicatiile referitoare la placenta. si a mea a fost gr.2 mai repede de 36 sapt.
Danielle e super Ebonee! nu mai zic de poza cu sabotii cu toc si pomociul de spalat pe jos.
Patricia am vb. cu proprietara caruciorului. e super incantata de el,merge usor, materialul din el e ok, si la cum l-am analizat intra si in lift.
gata, am terminat de citit, curentul inca nu s-a luat...dar mie mi-e foame. merg sa devastez frigiderul.
Nu stiu ce sa fac la pranz de papa......
_
Gio34+ si Marco(06.01.2006)
poze

Alex@Sara spune:
Neatsa mai catre amiaza !.Eu am un somn in fizic de mi-e greata de somn.Si am dormit de la 11 jumate pana la 9,cu 2 treziri o data Sara a marait si tati a luat-o in pat cu noi
,apoi pe la 5 s-a trezit Alex ca face pishu,l-am dus la pishu si am pus-o pe mandrulna in paut si nici nu stiu la ce ora s-a trezit al meu si a plecat ca la 9 mi-a dat Alex desteptarea.Cre ca e si vrem,ea asta de vina de somnolenta mea.Pe la vreo 11 jumate pitica de obicei trage un puiut de nani,cre ca o sa dorm si eu,sper sa nu faca Alex vreo traznaie singur.
Eu am avut placenta gr 2 inca de la 14 sapt ,chiar ieri l-am intrebat pe Iosup daca nu cumva a fost o greseala,mi-a zis ca nu, e ok,si acum am gr 2/3,si din ce am comparat cu eco de la 22 de sapt,colul s-a scurta cu 1,1 cm,acum il am de 3,8 cm ,cand cu Sara il aveam 4 cm cu 2 sapt inainte sa nsc.Eu zic ca d-soara vrea sa vina mai repede,nu o inteleg de ce .Am reusit sa ma programez si la ginecolog,a fost in concediu pana ieri,ca am sunat la spital sa vedem ce se intampla.Si luni la ora 19 trebuie sa merg la cabinet.
Si ieri am observat ceva ce nu am patit-o la nicio sarcina......mi se umfla gleznele de zici ca mi-s baloane,nu mi se mai vad oasele alea rotunde cum naiba le zice Si nu am luat mult in greutate,vreo 6 kg maxim si alea-s pe burta cur si [sani]
Dovleceii nu i-am mai facut ieri ca nu am mai avut chef de bucatareala,am avut papa pregatita de alaltaieri si ciorbita mai am si pe azi,asa ca fac azi dovleceii.
Gata,se catara maimuica mica sa o iau in brate si sa tasteze si ea,asa ca trimit mesajul asta si poate mai pot reveni.O zi racoroasa tuturor.
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008 32sapt+

alinutza78 spune:
Danielle si Giova mi-ati dat o tema de gandire...ca daca nu e un stres prin preajma, las' ca-l fabricam noi.
Sper sa nu fie off topic subiectul, dar tot legat de bebei - alimentatia strumfului.
Eu am intrat in casnicie ca o floricica fara prea multe skilluri de gospodina. M-am mai aventurat eu pe la bucatarie dar nu prea mult: o supa de pui, o friptura la cuptor, piure...dar in general in casa se mananca mai mult light sau usor, cum vreti sa-i spuneti..si baza e la restaurant. Am noroc si de un sot care nu e mofturos si nu pretinde o sotie gospodina...daca ii e foame isi face singur mamaliga cu branza si smantana..si gataaa
.
Acum...cu bebelul o sa fie clar altceva. Va trebui cumva sa-mi imbunatatesc aceste skilluri, pentru ca sincer nu ma vad cu copil de un an la restaurant.
Intreb fetele cu experienta...care au deja un copil acasa...v-ati dezvoltat abilitatile culinare dupa aparitia copilului?
Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru

meleea spune:
mc 2008 si eu am tot grasul 2 la 30 sapt si tot 1800g avea bebe ,si mie mi-a zis doc ca e maricel ,era peste medie dupa ecocraful lui, asa ca stai linistita.
Danielle , e mortala Ebonee ai un ajutor de nadejde
asa imi doresc si eu o fetita data viitoare
Meleea 33
AMR 7 sapt pana la DPN
AMR 5 sapt pana la cezariana
http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

andreea_1979 spune:
Buna dimineata si de la noi! Ne-am trezit cam greu in dimineata asta , pentru ca aseara am, fost la terasa , am mancat o inghetata delicioasa si am stat la o terasa cu abur de facea racoare , a fost super ! Bebelusa e cam lenesa in dimineata asta , dar misca ea mai tarziu .
Alinaalexfelicitari , sarcina usoara si la termen !
Si eu as vrea sa mia fac un chec astazi , ca mi-e tare pofta !
s 33+
http://good-times.webshots.com/album/571779722tnDguF

danielle02 spune:
ma bucur mult ca va place gospodina mea asta nu e nimic,doar ca nu am eu timp de o pozat mereu,dar face si altele mai grave,baga haine la spalat,le scoate,le intinde,iar le baga la spalat,isi da drumul la jucarii pe scari si se uita la ele cum cad,infasa catelul in paturici,imi cara hainele toate in cada si da drumul la apa,scoate florile din ghiveci si le planteaza la loc,spala catelul pe dinti ca doar si ea se spala,se incalca cu papucii nostri si face parada modei,ii plac la nebunie papucii,gentile,bijuteriile si fardurile,drept ptr care le testeaza in absolut fiecare zi,geamurile mele sunt pline de luciu de buze si rimel
mai vreti??
poate cu baietii e mai usor,dar cu domnisoarele...au mult de lucru
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

PatriciaArdeleanu spune:
'neatza si de la noi!
desi a fost o seara racoroasa, am dormit prost, m-am trezit de vreo 2 ori ba la pipi, ba sa mai deschid geamul, si la 5 eram treaza. burta s-a ridicat, dar rau cu ea sus, rau jos cind era jos ma jena la mers ca apasa pe ceva; acum imi ia aerul si cred ca sta p bila mea ca ma doare.
deh, prea ma simteam bine
eumada, felicitari pentru grasunica! abia astept si eu sa vad cam cit citareste al meu.
giova, multumesc mult de tot! pe ala m-am calat rau de tot oricum. ea il are pe cel blue heaven? in poza se vede o nunanta foarte placuta, un bleu turcoaz.
alinuta, ma tem ca va trebui sa inveti sa faci citeva feluri de mincare, mai ales daca vei avea un strumf mofturos ca fie-mea
eu din fericire am avut intotdeauna abilitati la bucatarie, dar copilul te face sa inveti oricum; in prima etapa de diversificare nu e chiar asa de greu, in general se merge pe legume piureuri, carne fiarta, brinzica facuta in casa , cereale, fructe, etc. lasa ca noi sintem aici si te invatam si pe tine
meleea, mutare usoara!
o zi buna va doresc si linistita!
eu azi as fi ultima zi la birou, imi mai string catrafusele pe aici, caci nu stiu sigur daca dupa cele 2 saptamini de concediu de odihna voi mai fi in stare sa ma intorc, asa ca vreau sa fiu pregatita pt orice.
Patricia s31 si Rebecca
05.02.2005