Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)
Raspunsuri - Pagina 5

emabucuresti spune:
danielle odihneste te mai mult ca mai aveti destul pana la termen!
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)

flosideea spune:
buna dimineata si de la noi!am pregatit cafeaua....serveste cineva?
am avut foarte mult de citit din urma.am vazut ca deja ati pregatit bagajelul pt spital...ce harnicute....eu pentru ca inca merg la servici nu am apucat.atat sunt curioasa...aveti voie cu troler in spital?pt ca la maternitatea din brasov nu te lasa cu nimic altceva inafara de pungi de plastic noi.sora mea cand a nascut avea totul intr`o geanta si a fost nevoie de pungi pentru a`si lua bagajul cu ea.tot ea mi`a zis ca nu este nevoie sa iau foarte multe lucruri in bagajel pentru ca oricum in caz de ceva,voi avea vizite si mi se pot aduce.m`am gandit sa iau cate un schimb pentru mine si bebe.in schimb sunt inca dezamagita pentru ca nu gasesc aici nimic de genu bandane,sepcute ...pentru noi nascuti...toate sunt mari...iar pentru a face un drum pana la buc ....cale lunga si drum greu....
in rest,sunt ok,raportez si eu mers de ratusca-sau pinguin...-picioare umflate care de seara pana dimineata nu mai revin la starea initiala si un somn cat pentru toata familia.as dormi....mai ales ca s`a mai racorit de ieri si pe vremea asta numai la servici n`as sta.
aseara am fost in vizita la socri-stau la cca 15 km de brasov-si am facut o vizita in gradina si m`am ales cu niste ridichi de toata frumusetea-putin cam piscacioase dar delicioase-iar gogonelele incep sa se faca din ce in ce mai mari.abia astept sa se coaca pentru ca mor dupa o rosie din gradina gustoasa....
de bia nu mai stiti nimic?sunt sigura ca in curand vor intra atat ea cat si nussy pentru a ne povesti cum a fost sa se vada cu zmeureii in brate....abia astept.
acum va las pentru ca trebuie sa ma pregatesc de servici.a inceput numaratoarea inversa a zilelor de munca....pana pe 1.07....va pupic si sa aveti o zi cat mai buna!32+

ClaraJ spune:
Buna mamicutelor,
MONTANA SI DANIELLE - nu,tocmai asta e ideea ca putem beneficia de aceasta alocatie chiar daca nu locuim in tara, atit timp cit copilul e inregistrat si in Romania caci e practic cetatean roman. Eu cind am fost la consulat deja mi-au dat o lista cu ce acte am nevoie pentru a-i face si certificat romanesc, evident prin consulatul de la Los Angeles. Iar dupa ce imi dau certificatul mi-au spus ca pot sa fac procura tot la ei si sa imputernicesc pe cineva din Romania ( in cazul meu, mama) care se va ocupa sa-mi depuna dosarul si tot ea imi va ridica si banii. Cam asta ar fi ideea.
Mai jos gasiti un link de la un alt forum unde mamici care locuiesc in strainatate discuta printre altele si despre acest subiect. Ideea e ca nu m-am prins inca cum as putea intra la partea intii a topicului unde cica ar exsita o lista concreta cu ce acte ai nevoie, insa, cred ca mama se va duce saptamina care vine sa intrebe ce si cum.
Ma gindesc ca tipa aia de la consulat nu ar fi avut de ce sa ne dea ( ca mai erau si alti romani cu pitici acolo) o astfel de informatie daca nu ar fi stiut ceva concret.
Oricum, eu mai incerc sa ma mai informez si va tin la curent fara doar si poate.
Pupaciuni,
Clara
Mami lui Bryce Mihai 31+
http://www.reclama.ro/forum/index.php?showtopic=9000&st=30

pooh spune:
Neata burtici!!!!!Ce somnoroasa sunt,nu stiu ce as face fara cafea.....La noi ploua,e innorat,m-as culca la loc sa trag un pui de somn,doar ca sunt programata la manichiura/pedichiura.....Timea are luni ziua de nastere si isi serbeaza maine,la socrii in curte,acum nu stiu cum o sa iasa ca au anuntat ploi,furtuni,etc....Ea asteapta tare mult,a invitat niste fetite si e tare entuziasmata,ce bine ar fi sa tina vremea cu noi.....Altfel ma bucur din inima ca nu-i canicula,ma odihnesc mult mai bine
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
36+
AMR 4 Sapt.

ClaraJ spune:
Da, Hai ca am avzut ca nu mi-au afisat linkul, fiind considerat reclama. Ma rog, stati ca incerc sa va arat altfel:
"Julie, dac-ai citit postarile mai vechi, inseamna ca te-ai lamurit ca, fiind si cetateni romani, copiii vostrii pot beneficia de alocatie si se ia retroactiv de la data nasterii. Noi am rezolvat cu acte trimise in tara si procura de aici, dar nu am putut sa-i facem cont sa-i intre direct acolo."
"Julie, certificatul romanesc l-am facut aici in DC la consulat, la vreo 6 luni dupa nastere, am fost si eu si sotul de fata, am semnat amandoi parca...nu cred ca merge cu procura...alocatia copiilor pana in 2 ani e 2 mil. vechi, dupa 2 ani revine la infima suma de 240 de mii pana la 18 ani. Se ia retroactiv, deci incercati sa faceti dosarul si daca mergeti in tara sa va ocupati si de asta sau trimiteti imputernicire impreuna cu actele necesare.
"Julie, certificatul romanesc l-am facut aici in DC la consulat, la vreo 6 luni dupa nastere, am fost si eu si sotul de fata, am semnat amandoi parca...nu cred ca merge cu procura...alocatia copiilor pana in 2 ani e 2 mil. vechi, dupa 2 ani revine la infima suma de 240 de mii pana la 18 ani. Se ia retroactiv, deci incercati sa faceti dosarul si daca mergeti in tara sa va ocupati si de asta sau trimiteti imputernicire impreuna cu actele necesare.
"Copilul meu are dubla cetatenie deci si cetatenie romana. Primim alocatie in germania. am putea beneficia si de alocatia de copil din romania? poate stie cineva? desi eu cred ca nu se primeste decat din tara unde ai domiciliul sau? Copilul e nascut in germania si avem domiciliul acolo. "
"Alina, copilul e roman, deci beneficiaza de alocatie de la statul roman. Nu conteaza ca locuieste in alta tara si are si cetatenia ei, atata timp cat isi pastreaza cetatenia romana, pana la 18 ani, are dreptul s-o ia, indiferent daca in tara in care e mai primeste vreun ajutor. Daca aveti certificatul de nastere romanesc, impreuna cu alte acte si procura trimise in tara -citeste si la parte I a topicului ca acolo parca s-a scris mai mult de alocatie-, in vreo 2 luni de la depunerea dosarului incepe sa primeasca alocatia."
Ok, hai ca v-am pus niste citate despre forumul respectiv unde se discuta despre acest subiect.
O sa mai imi bag nasul sa vad cu intru la partea intii a topicului pentru a afla mai multe amanunte.
Sper ca v-am fost de folos,
Pupaciuni inca o data,
Clara
Mami lui Bryce Mihai 31+

Moniland spune:
Si daca tot v-a placut caruciorul , il puteti vedea pe al meu www.flickr.com/photos/monicahhh/sets/72157619627729450/" target="_blank">aici
Mai trebuie sa iau un landou, inca mai caut dupa el. 33+
Laura Ioana
Irina Maria

pooh spune:
Moni,ce carucior super ai!!!!Imi place culoare ff. mult!Danielle,incearca sa te odihnesti cat mai mult.....O mai carri pe Ebonee?Ai grija de tine!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
36+
AMR 4 Sapt.

pooh spune:
Aaaa,am schimbat intre timp si semnatura.....dupe eco si dr.,am o sarcina mai mica cu 1 sapt/10 zile......insa eu o socotesc dupa ultima menstruatiePooh,mami de Timea(15.06.05) si
37+
AMR 3 Sapt.

alinutza78 spune:
Buna dimineata gravidutze si o zi racoroasa tuturor
Alex@Sara felicitari pentru rezultatele la echo….Important ca bebelina e ok si sa dea Dumnezeu sa stea cat mai mult la caldurica.
Alinaalex multumim pentru urari si ca ai dat pe la noi sa ne anunti de vestile bune. Sarcina usoara pana la termen si un bebel sanatos si frumos
Crixia sa-ti fie de bine plaja…si eu am auzit ca daca nu ai interdictie de la medic go for it!!! Problema este ca am inteles ca week-endul asta se strica vremea
…Vroiam sa-ti multumesc inca o data pentru sfaturile de pe PM..Am luat si Proctolog si s-a vazut o imbunatatire claraaaaa…
Eumada felicitari pentru grasunica
Noce, mingea de travaliu de la active center este 160 lei…nu au acum pe stoc, cica au dat comanda si ar trebui sa ajunga in cursul saptamanii viitoare. Eu mai am o sugestie…am o astfel de minge la Iasi la parinti..merge sotul meu in acest week-end cu treburi si imi aduce si mingea. Ti-o pot imprumuta cu mare drag….Da-mi de stire daca vrei sa ti-o cumperi si ti-o pot cumpara eu de la active center (mi-o si umfla acolo
) sau sa ti-o imprumut pe a mea (eu nu prea am nevoie de ea ptr ca intentionez sa nasc cu cezariana).
Bibuga felicitari pentru rezultatele la echo..si bine ca ai trecut de pericol de “albinuta”
. Cat despre contractii…mai toate zmeuricile au intrat in era contractiilor…join the club
Pogos felicitari pentru grasunel si incearca sa te menajezi mai mult (cine spune..) ca sa se coaca bine zmeurelul
Motana eu am luni curs de alaptat…sper sa obtin niste informatii pretioase care sa ma ajute sa obtin ceva skilluri
Meleea ma bucur mult ca ati gasit o locatie propice pentru cuib
Motana multumim pentru informatii…Din cate am inteles biberoanele BPA (deci cele din plastic) nu sunt ok pentru ca deregleaza hormonal….wowwww..si spui ca cele de la Avent sunt ok..sau ar trebui sa ne orientam exclusiv pe cele de sticla ptr ca sunt mai safe
Daniellle bine ca ti-ai terminat cumparaturile…acum stai cumintica in casa, mai ales ca experimentezi contractii dureroase…
Emaaa cred ca nu ai citit mesajul meu de la capitolul anterior. Ce bagaj de spital ti-ai facut la Milan sau de ce ai nevoie la Medlife (atat ptr mamica cat si ptr bebel)? Fetele s-au pregatit cu trolere, genti de voiaj. Eu am inteles ca la Medlife te duci cu mainile in buzunar..
Moniland e atat de frumos caruciorul….dulce tare..parca e de jucarie
Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru

danielle02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Moniland Si daca tot v-a placut caruciorul ![]() Mai trebuie sa iau un landou, inca mai caut dupa el. ![]() ![]() ![]() ![]() |
super carutul moni,dupa cum am mai zis

pozici

vine BEBE 2

Ebonee (02.10.2007)

Melissa (09.08.2009 DPN)