Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)
Raspunsuri - Pagina 4
Alina spune:
Alinuta si Ylla,v-as chema la mine la gogosi,chiar mai am dar stati prea departe .
Ylla,am facut gogosi cu reteta din ochi si au iesit f bune,mai bune decit cind masuram/cintaream.
-cam 800 g faina
-juma`cub de drojdie(cam 20g,iti zic miine exact cit are un pachet,ma uit pe el)
-2 oua
-4 linguri de zahar si un zahar pudra
-o cana lapte(cana are cam 250 ml)caldut in care am dizolvat drojdia
-lamiie rasa(lamiie cu coaja fara conservant,la noi scrie daca se poate folosi)
Toate le-am bagat la masina de piine,pe program de framintat,intii 20 de minute si apoi alte 20 minute.In prima faza le-a incorporat bine si apoi le-a framintat.In timpul framintatului am mai deschis capacul si am pus 2-3 linguri de ulei.De prajit,le-am prajit in ulei de rapita...sigur,prajitul nu-i sanatos dar eu fac raaar,acum nu facusem de anul trecut din oct.
Alinutza,noi avem aceeasi um,normal acelasi dpn.Am intrat in luna 8,Doamne ajuta sa vina baieteii la termn ,sanatosi si voiosi .
Moniland,cariciorul de gemenni e SUPER;e genul de carut ce-mi plAce,am vazut si pe-aici,habar nu am ce firma e dar e robust,practic,confortabil.
Giova si Lucialu,multumesc pt info,o trimit pe mama la una din cele 2.Imi mai spuneti,va rog,unde gasesc body-urile alea cu inscriptii simpatice in lb romana?Uitat-am...
Patricia,si eu am avut n termometre electronice,unele ieftine,unele scumpe,am avut termometre electronice suzeta,o porcarie.Acum vreau sa-mi iau un Brown de ureche,cu infrarosii,am auzit ca-s de mare calitate,tin mult,temp e fidela(oricum,tem fidela e in fund,asta e citeva liniute mai mica,cred ca scriu cum faci conversia),ma uit zilele astea si comand,tre'sa vad care-i cel mai laudat model...
mQQm,nu te necaji,bine ca au scapat cu viata!Unde-i cicatricea?
Acum sunt multe feluri de creme bune(parca Dermatofix ii spune la cea cu silicon)care reduc cicatricile.Fiica-mea a cazut vara trecuta in curte cu trotineta,sub nasul nostru(4 adulti)si s-a taiat la barba,are cam 0,7 cm cicatrice.Nu.ti spun ce m-am suparat,am incercat 5-6 feluri de creme,nu se mai cunoaste dar eu care stiu tot o vad si zilnic o dau inca cu diverse,de la propolis la crema cu galbenele.
La multi ani,Muffinuta-draguta!
Felcitari fetelor cu rezultate bune la ecograf!
Cele care mai lucrati si stati multe ore pe scaun la pc,nu va doare noada fundului?Serios,eu innebunesc de durere,sunt amortita,nu stiu ce sa mai fac...
Seara minunata tuturor!
Alina,mami de printesa si baby
Alina spune:
Motanica,,da,trebuie sa ne iasa cu alaptarea.Eu stiu unde am gresit prima oara,nu m-am odihnit suficient.Acum o sa pun bebele linga mine si o sa dormim cot la cot.Si stressul era de vina,fiica-mea nu dormea si toata lumea imi zicea ca nu e normal,un nou-nascut doarme atita si atita apoi ca minca prea mult...oricum in carti e o cant medie,unii o depasesc,care-i baiu'?
Si seara urla de foame,ii dadeam sin si apoi completare.Sigur,nu in fiecare seara si ea niciodata nu ar fi renuntat la sin ca se obisnuise cu beberonul dar dupa proba suptului vedeam ca masa de seara e cam "subtire".Ei,acum nici cu proba suptului nu o sa ma mai stressez,atunci ma invatasera alea la maternitate.
Alaptatul vine oarecum de la sine dar tre'sa stii si sa il mentii si sa il prestezi corect .Ceaiul de fenicul si anason ajuta,berea neagra de malt ajuta(sigur,fara alcool),in maternitate am primit chiar si sampanie pt stimularea lactatiei.
Da,asa-i,si eu is pt evitatul aglomeratiilor dar eu o sa-l scot in curte unde suntem doar noi.
Alina,mami de printesa si baby
meleea spune:
EUMADA , felicitari pt printesa sa o tina tot asa si fara "colier"
MONILAND ce frumusel e caruciorul sa-l stapaniti sanatosi
ELENADA sa sti ca si al meu bebel face figuri de vre-o 2 zile, se foieste rau de tot si ma doare si sub burta pe linia chilotului si il simt jos de tot, dar trece durerea ca si la tine ,cred ca s-au plictisit si fac misto de noi
termometru am luat de la avent setul si cu suzeta ,daca nu o fi bun iauunul clasic si gata
si cred ca am o veste buna despre mutatul nostru ,nasa e dispusa sa ne lase sa ne mutam in casa in care au stat ei,acum s-au mutat(cam de 2 ani),casa e super intr-o zona veche si linistita din oras ,majoritatea sunt in patrimoniu ,verdeata multa ...... ce mai o frumusete. Maine mergem sa vorbim sa vedem daca vor sa le dam si o chirie ceva.
Meleea 33
AMR 7 sapt pana la DPN
AMR 5 sapt pana la cezariana
http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#
Motana spune:
Biberoane cu BPA . Cele de sticla sunt bpa free normal si sunt si unele de plastic, Avent a socs gama BPA free, si mai sunt de la Playtex, Adiri (ala in forma de tzitzi ), Medela si numai stiu care.
Alina, de maltz nu stiam dar stiam ca hameiul din bere e cel care produce lactatia, intr-un cuvant berea si gata hehe!
Care e faza cu stresul, daca esti prea obosit scade productia de lapte? Atunci relax and relax, oricum planuiesc sa am grija numai de asta, in rest in casa nu ma bag la treaba si altele, of, oare cum o sa fie?
mQQm, mi-am amintit, pt cicatrici e super bun Aloe Vera, gel sau oricum ar fi, mai ales cand sunt recente. Si zeama ce castravete cu un strop de lamaie, dar cu aloe e probat pe var-miu care a cazut cu bicicleta, stat o sapt in spital, toata fatza varza si pe corp la fel, numai cu gel de aloe vera s.a dat si nu are nici un semn.
Si galbenelele au efect cicatrizant, crek e bun de uns.
Be well!
34+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
ClaraJ spune:
Buna mamicutelor,
Am intrat si noi un pic, in special pentru ca as vrea sa fac un anunt pentru fetele care locuiesc in strainatate.
Ieri am fost la consulatul Romaniei si mai din vorba in vorba am aflat ( pentru mine a fost chiar o chestie absolut noua, nu stiu daca voi stiati deja de ea) ca dupa ce nastem si inregistram bebelul si in Romania ( adica o sa aiba si certificat de nastere romanesc), putem imputernici pe cineva din tara si trimite sa ne depuna dosar pentru a beneficia de alocatie ( chiar daca nu locuim in tara).
Nu am reusit inca sa gasesc nimic pe site ( in sensul de lista de acte, ci doar discutii pe alte forumuri care confirma aceste lucru), insa am trimis-o pe mama sa se intereseze si cind voi afla mai multe amanunte am sa va vi le fac cunoscute.
M-am gindit sa impartasesc si cu voi in eventualitatea in care ati fi interesate.
In rest, toate bune si frumoase cu noi.
Va pupam dulce,
Clara
Mami lui Bryce Mihai 31+
Motana spune:
Clara, si eu stiam ceva de genul ca oricand te.ai duce in tara, bb are dreptul la alocatie de la nastere si iti da si din urma. Deci se face totul cand te duci cu el in Romania, sa inteleg, altfel nu are cum.
Daca afla mama ta ceva, sa ne tii si pe noi informate, thx
34+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
danielle02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pogos buna seara! am fost si eu azi la contol. bebelul are 2.665 kg (cu plus minusul de rigoare), e bine, bataios...doar ca colul meu e moale si scurtat si mi-a dat sa-mi pun utrogestan si sa maresc doza de no-spa la 3 pe zi. si bineinteles, sa stau cuminte. dar se poate asa ceva cu "duracell" cu mine?! sper numai sa nu nasc taman cand e plecata doctorita, adica in ultima saptamana din iunie. va pup si noapte buna! Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si cu Tudor Petru AMR aprox 5 saptamani |
felicitari ptr grasunel.
mai 3 saptamani si poate sa vina linistit.
oare si a mea printesa o sa fie la fel de grasunica pe la 34 saptamani?
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)
danielle02 spune:
`neataaaaaaaa??
clara,motana,si eu stiam de asta,trebe sa mergi cu bebe in tara ca sa rezolvi ca altfel nu merge.ii poti face certificatul de roman prin ambasada si toate actele necesare,insa asta cu alocatia trebuie sa mergi in tara.
dar eu ce fac daca Ebonee e british? oare sa trimit la ambasada actele sa ii fac si eu certificat romanesc?
io nu stiam ca se poate da si din urma alocatia,stiam ca pur si simplu nu tio` da.
in fine... oare sa ii fac acte si fetii?
la asta m-am gandit zilele trecute mereu,sunt in ceata totala...
fetele,multumesc frumos ptr raspunsurile despre ceai.aici am vazut doar ceai de fenicul si ma uitam ca prostu la el,stiam eu ceva ceva ca ati mai dat exemple ca e ptr alaptat si nu imi aduceam aminte ptr ce e sigur sigur o sa imi i=au cateva cutii ca sa vina lapte.stiu sigur ca o sa am lapte,dar in caz de ceva...bag ceaiu`
moniland,super fain caruciorul fetitelor.sa il stapaneasca sanatoase
felicitari fetelor care ati fost la eco si v-ati vazut puii
meleea,ma bucur tare ptr tine ca va puteti muta pana la urma,cand sunteti singuri e altceva,mai ales dupa ce vine bebe o sa iti doresti sa fii lasata in pace sa iti vezi tu de copilul tau sa nu te deranjeze nimeni.ma bucur tare ptr tine
ieri am mai fost la o tura de shopping,am terminat de luat ce aveam nevoie,daca o sa mai trebuiasca ceva,absorbante,crema de sfarcuri,stie sotzu si singurel ce imi trebe
cand am ajuns acasa,am avut niste contractii asa dureroase de ma lasau fara aer,pur si simplu nu puteam respira,mi se strangea burta asa tare de nu puteam nici sa merg.am bagat rapid no-spa si m-am apucat de sters si aranjat patutul fetii,de pus hainutele la uscat ca eram sigura ca ajung la spital.insa nu a fost asa,dupa ce m-am intins juma de ora,s-au oprit
nu mai pot face nici cel mai mic efort,imediat apar contractiile :(((
nu am reusit sa dorm nici la pranz ieri,drept dovada sunt treaza de pe la 3 jumate si tot nu am somn :((
sa aveti o zi minunata
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)
danielle02 spune:
mi-am adus aminte....
eu stiam de la inceput ca am fetita in burtica,insa un vis nu imi dadea pace,am visat ca fac baiat si aveam putine indoieli,nu vroiam sa ma pripesc.e adevarat ca multe ne inselam in privinta asta,daca e fata sau baiat in burtica,insa cred ca si dorinta e de vina,sa fie fata sau baiat
bebelushul nu e murdar absolut deloc,eu ii faceam baie fetii in fiecare seara fiindca dormea super bine noaptea dupa aia,ma puteam si eu odihni si in plus li se curata pielea,zici ca se cojesc trebe dati mereu cu,creme,uleiuri ca au o pielicica foarte uscata si sensibila.e bine sa nu faca rani,inainte sa o dau cu ulei,ii faceam baitza sa se simta bine,apoi masaj,apoi papa si dormea fata de rupea,ii faceam baie din instinct pe urma,numai la gandul ca o sa dorm bine cateva ore oricum dupa 3 saptamani nu s-a mai trezit deloc noaptea.
mai varsa si miroase a lapte acru,eu eram paranoica sa nu miroase fata,o schimbam mereu
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)
emabucuresti spune:
Noi avem termometru de ureche si m a enervat la cea mai recenta febra a copilului, cand dadea o temp., cand alta. Si nu a fost ieftin deloc. Cel clasic de fundulet e sfant, dar uneori nu au ei rabdare sa stea cat tb. Eu voi procura si unul electronic cu varf flexibil, pt fundulet, am folosit in spital si e f rapid si exact
Body uri cu inscriptii funny se gasesc in multe locuri, devenite clasice sunt cele brand andreea esca, din magazinele Z
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)