Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

AHA..... si eu patesc la fel,nici eu nu am pofte,si ma distreaza cand incep sa vorbeasca despre mancare si isi dau seama ca sunt acolo ,isi ard palme peste gura si isi cer scuze ca nu si-au dat seama. Eu m-am ingrasat f mult in primele 2 luni cand am mancat la greu paine ,covrigi,banane si alte deastea...eu care nu mananc paine de felul meu si nici banane si cred ca organismul meu a zis : mamaaaa, super....paine ,hai s-o punem deoparte s uite asa am luat 12-13 kg in primele 2 luni .Nu sunt speriata ca nu o sa pot sa slabesc ca stiu sigur ca o sa le dau jos pana de sarbatori ,dar nu mai pot sa le duc .

Cum dumnezeu ,traiesc femeile astea care au peste 100kg, nu imi dau seama ca e groasnic si pana in 100 ,abia immi pun chilotii pe mine, ma scuzati ...da...asta e adevarul. Am ajuns la concluzia ca este vb dde nesimtire si lipsa de vointa la femeile astea.nu le inteleg nici daca ma bati

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Imi cer scuze ca o tin langa cu pb mea ,dar am asa o stare proasta azi ,simt ca nu mai rezist imi vine sa plang ,sa ma dau cu capul de pereti ,vreau sa se termine ....

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Meleea, stiu cum e cu zilele astea
Eu am inebunit pe cateva din gravidutele de pe aici pe mess cu "VREAU SA SE TERMINE!!!"
De abia ma misc din cauza kilogramelor, ma dor oasele, nu pot sa dorm, etc dar ma incurajez singura ca mai e putin.
Pana una-alta putem sa incepem sa ne salutam cu "Hai liberare!"...poate en simtitm mai bine.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Atat e de mare burtica 37+ Robert Constantin
AMR 2 -
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna ziua la zmeurici
Fetelor eu deja nu mai pot de cald ,de vreo 2 zile sunt vreo 35 de grade,azi cred ca o sa fie si mai mult,abia mai pot sa ma misc,cu 20 de kg in plus ,dar mai am putin
Motana asa este aici se dau 2500 de euro la nastere,indiferent daca ai lucrat sau nu,doar ca trebuie sa ai 2 ani de zile rezidenta aici,si eu din pacate fara 2 luni,nu am 2 ani.
Eu deja m-am interesat ce acte ne trebuie pentru certificat,pentru ca dupa ce nasc,sotul meu o sa plece in tara sa rezolve cu certificatul,pentru ca noi in septembrie o sa plecam toti 3 sa-i facem botezul in tara.Din cate am inteles cand plecam de aici ,ne trebuie o foaie de drum de la Barcelona ,dar la intoarcere ne trebuie certificatul romanesc si ala am inteles ca dureaza cam 3 luni pana e gata,ca il face la ambasada la Bucuresti.O sa caut in calc sa va trimit listuta cu exact toate actele care trebuiesc la intocmirea certificatului in Romania.Si in legatura cu alocatie,nu ai voie sa iei din 2 tari,o verisoara de-a mea luase si de aici si cand si-a facut in tara ,au gasit-o si a pus-o sa dea toti banii de aici inapoi.

Dienuta 37+ Eduardo

AMR 3 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Am revenit cu listuta.

Alocatia de stat pentru copii
a. Valoarea: 200 RON pentru copilul in varsta de pana la 2 ani.
b. Acte.
• Cerere tip
• Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
• Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
• DOSAR CU SINA

Alte acte solicitate dupa caz:
• Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are domiciliul in Municipiul Bucuresti
• Certificat de casatorie
• Hotarire de divort
• Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei
• Certificad de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap.

Dosarul se depune la Serviciul Alocatii si Indemnizatii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasul/sectorul in care locuiesti.

Dienuta 37+ Eduardo

AMR 3 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dienuta79

Buna ziua la zmeurici
Fetelor eu deja nu mai pot de cald ,de vreo 2 zile sunt vreo 35 de grade,azi cred ca o sa fie si mai mult,abia mai pot sa ma misc,cu 20 de kg in plus ,dar mai am putin
Motana asa este aici se dau 2500 de euro la nastere,indiferent daca ai lucrat sau nu,doar ca trebuie sa ai 2 ani de zile rezidenta aici,si eu din pacate fara 2 luni,nu am 2 ani.
Eu deja m-am interesat ce acte ne trebuie pentru certificat,pentru ca dupa ce nasc,sotul meu o sa plece in tara sa rezolve cu certificatul,pentru ca noi in septembrie o sa plecam toti 3 sa-i facem botezul in tara.Din cate am inteles cand plecam de aici ,ne trebuie o foaie de drum de la Barcelona ,dar la intoarcere ne trebuie certificatul romanesc si ala am inteles ca dureaza cam 3 luni pana e gata,ca il face la ambasada la Bucuresti.O sa caut in calc sa va trimit listuta cu exact toate actele care trebuiesc la intocmirea certificatului in Romania.Si in legatura cu alocatie,nu ai voie sa iei din 2 tari,o verisoara de-a mea luase si de aici si cand si-a facut in tara ,au gasit-o si a pus-o sa dea toti banii de aici inapoi.

Dienuta 37+ Eduardo

AMR 3 sapt.

am vb la ambasada...
daca iti aplici aici ptr certificatul de nastere romanesc prin ambasada,il ai in cel mult 2 saptamani,daca mergi sa il faci acasa,dureaza 2-3 luni dupa cum ai scris.
mergi acasa cu foaie de drum ptr copil dar la intoarcere iti trebuie numaidecat pasaport romanesc sau din tara unde ai nascut,ptr copil.
daca facu toate actele acasa,te costa o gramada de bani,daca le faci de unde esti prin ambasada,dureaza mult mult mai putin si mai ieftin.
ai de legalizat certificatul spaniol si apoi trimiti copiii la actele voastre la ambasada si in cel mult 2 saptamani ai certificatul romanesc.
ma apuc de acte...

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

scuzati scrisul,cu o mica maimutica agatata de gatul meu nu prea pot scrie repede si corect
cum ma vede la calc,cum e calare pe mine

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Meleea si cine se mai plange ca nu mai poate , nu va mai ganditi la kg si incercati sa va odihniti si sa profitati de ultimele saptamani de libertate . Apoi totul o sa se invarta in jurul bebelusului, veti dormi cand va va lasa el, veti manca tot cand veti apuca... iar un iesit la piata fara bebe o sa vi se para eveniment monden . Plus ca sigur va va fi dor de perioada asta.

Mqqqm sper sa nu mai am asa de putin pana la nastere, ca e asa de bine acum . Culmea e ca nu imi amintesc sa mi se fi intamplat asta in sarcinile trecute. Sunt un adevarat flururas (de vreo 80 kg intr-adevar ). Ma aplec uitand de burtica, urc scarile intr-o veselie, ma intorc noaptea de pe o parte pe alta lejer, conduc iar cu usurinta... ce mai, alta viata. Doar picioarele sunt umflate in continuare.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Cornelia...daca si sarcina mea ar fi asa de usoara ca a ta...pe cuvant ca nici "pas" n-as zice.

Din pacate eu nu mai pot sa fac absolut nimic din ce ai enumerat tu acolo...absolut nimic.
In curand cred ca ma lasa si picioarele pt. ca pot sa fac maxim vreo 100 m pana sunt nevoita sa ma opresc ca sa ma odihnesc...si asta in zilele bune.

Unele din noi avem probleme de sanatate (oase, coloana, bazin, etc) si nu ducem deloc usor sarcina.
Asta e...stiam in ce ne-am bagat si asta ne-am dorit dar ne mai zicem si noi pasul ca pare mai usor cand il imparti cu altcineva.

Cat despre cum va fi cu bebe mic....oricum si oricat m-as chinui macar suntem fiecare in pielea lui si in putinul timp ramas liber as redeveni femeia vioaie de alta data si nu leguma care are nevoie de ajutor sa faca un dus (pt. ca nu mai poate escalada marginea cazii), sa-si puna ciorapii, sa se incalte, etc.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Atat e de mare burtica 37+ Robert Constantin
AMR 2 -
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Rallu ! Asa eram si eu pana miercuri . Aveam nevoie de ajutor sa ma ridic din pat si cum faceam cativa pasi prin casa trebuia sa ma asez. E adevarat ca nu ma pot plange foarte mult, am avut ceva problemute, dar nu foarte importante. Nu am spus-o cu rautate, ci mai mult sub forma de gluma.

Eu chiar vreau sa ma bucur de momentele astea pentru ca sigur nu voi mai avea ocazia sa am bebe in burtica.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput