Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (56)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Luci multumesc iubita, stai linistita, nu m-ai uitat... eu uit si ce am citit acum 2 minute. Pai asteptam pozici atunci.Ai dreptate, ar trebui s-o las mai usor cu munca, dar chiar nu am cum sa nu ma duc in urmatoarele 2 saptamani, cel putin... Dupa aia, voi vedea M-ai innebunit cu reteta de ciorba radauteana... de-abia astept sa i-o arat sotului, ca el e cu gatitul la noi in casa

Giova multumesc de aprecieri Iar cu Marco cu jucariile, asa sunt toti copiii cred... Zilele trecute am fost pe la finii nostri care au un baietel de aceeasi varsta cu Marco si nu iti spun ce fel erau imprastiate toate jucariile prin casa

Clara - m-am uitat si eu pe poze, chiar ca ai o burtica mare si frumoasa, tu fiind foarte slabuta...

Siacob - bine ca nu aveti streptococi... Ce ti-a dat pentru candida?

si sa aveti un weekend minunat

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Motana, multumesc frumos pentru filmulet. l-am urmarit si l-am salvat.
lucialu, am salvat si ciorba ta
ce m-ai amuzat cu usturoiulavem cam toate aceleasi gusturi, eu una si pentru brinza cu rosii am facut deja pasiune.
am vazut si eu poze frumoase cu Romanita, Clara, Noce pe plaja,

eu am folosit batista exact la 2 ani. pina atunci nu am avut nevoie ca rebe nu a fost niciodata bolnava, abia dupa intrarea la cresa a avut prina rino-faringita serioasa; ca bb am folosit NUk si imi era suficient. acum poate o voi folosi, avind in vedere ca baietii sint mai sensibilosi si va avea cine sa aduca microbi acasa de la gradinita. recunosc ca si eu pina am avut cu adevarat nevoie de ea, aveam pareri nu tocmai bune si mi se parea o barbarie pentru copil. chiar am auzit si expresia ca ii "aspir creierii"
dar cind sint raciti rau, ce iese din nas....

eu fasolea verde o fac la fel, fiarta si putin calita in ulei la urma, de fapt eu o pun la fiert, cu apa, sare si ulei direct, cind scade apa ramane uleiul si se caleste putin. merge de minune cu usturoi, of course iar eu o maninc cu mamaliguta si eventual fruptura de pui. merge si mincarica cu suc de rosii si carnita de pui, mniam-mniam.

am facut si eu azi un tur de recunoastere pe la "z" si miniblue.
au astia de la "z" niste preturi nesimtite rau de tot, adica daca nu sint reduceri nu se merita sa dai 80 lei!!!! pe un set de pantaloni scurti cu tricou!! miniblue mai acceptabile, oricum astept dupa 15 sa vedem la ce incep reducerile. multe lucrusoare nu vreau sa iau, vreau sa am strictul necesar pntru primele 2 saptamini, si pe urma in functie de ce primesc sa mai cumpar. dar tot am luat un body si un body cu picior 3 sfertruri.
la m1niblue au niste body f bune, cu capse pe burta,11.99 lei. acceptabil. daca iei 5 buc, dadeai 49.99, parca.

Patricia s31 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ClaraJ

Buna mamicute,

DANIELLE - ai PM.

ALINA - nu sunt suparata, Doamne Fer'. Si de la inceput de cind am postat informatia am scris foarte clar ca sunt in proces de informare. M-am gindit ca ar fi un gest frumos sa o impartaesc si pe site ca, poate, in felul asta, sunt si alte mamici care au auzit de ea sau din contra se vor duce la consulat si se vor informa. Nimic mai mult. Repet, nu am vrut sa ofensez pe nimeni, insa, nici nu prea mi-a picat bine cind deodata aruncam cu pietre si strigam ca sunt atitia copii amariti in tara si vine astia care locuiesc in strainatate sa le fure piinea de la gura.
Fiecare parinte are dreptul sa ia decizia cea mai optima. Nu sunt eu si nimeni altcineva in masura sa judece. De asta cred ca si suntem ca natie unde suntem pentru ca ne ghidam dupa principiul " Sa moara si capra vecinului" .
Oricum, asa cum am mai scris, acest subiect, din punctul meu de vedere, este inchis.
Sunt alte subiecte mult mai frumoase de discutat, decit sa continuam in polemici.
Inca o data toate cele bune si urari numai de bine unei onestence ca si mine plecata departe de casa.

Clara

Mami lui Bryce Mihai 31+

Clara,tu nu ai activat pm-ul?Nu-ti pot trimite!
Ei,asta cu luatul de la gura e de toata comicareala ,au avut altii mari si f mari grija sa secatuie statul prin neplata impozitelor,furaciuni,etc,etc,oare cine nu stie?!
Sigur,nici eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni,mai ales ca nici nu as avea de ce,eu oricum nu mai sunt cetatean roman de mai multi ani .

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

eu batista bebelusului am folosit-o tarziu la ana. cred ca avea spre 2 ani. si tot asa, pana sa o folosesc prima data ma gandeam ca am luat-o degeaba, ca era traumatizanta. dar nu este adevarat. cand este racit copilul ce iese din nasucul lui te minunezi.

frumoase pozicile de pe contul comun

cat despre luatul de la gura, cred ca domnii parlamentari sunt primii care presteaza. asa ca...

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si cu Tudor Petru
AMR aprox 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

se pare ca nimeni nu a folosit BB la nou-nascuti. cred ca nici nu e nevoie, doar daca...Doamne fereste racesc si au secretii nazale in cantitati mari.
Patricia la Z sunt preturi bune la reduceri, nici nu intram in mag. in alta perioada. si eu astept data de 15 sa vedem la ce se da startul.
Romanitza chestia e ca Marco doar imprastie, nu vrea sa adune nimic. La gradi se executa rapid, acasa noi trebuie sa le strangem. eu ori ma pun in 4 labe, ori le strange sotul.

_
Gio34+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna din nou,

DANIELLE - ai un alt PM.

ALINA - ciudat ca am activat PM-ul. Chiar am si primit mesaje. Hmmm....nu stiu ce sa spun.

ROMANITA - multumim pentru aprecieri. E o burtica foarte simpatica. Si mie mi-e drag sa ma uit la ea. M-am procopsit si cu niste suncute pe soduri si coapse. Eh, le-oi da eu jos, sper.

Va pupacesc,
Clara

Mami lui Bryce Mihai 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Alinutza, vezi ca de la Avent, primele nu sunt BPA free, si mi se pare ca astea is cele mai po****re inca, deci sa fie Avent, dar sa scrie BPA free. Eu m-as orienta si spre cele de la Playtex, asa curbate, tot bpa free (mi se pare ca nici nu au altfel), daca e sa am un bibe de rezerva prin casa (am citit reviews bune despre ele). Ideea e sa fie cu gura larga (wide) si nu standard (e mai asemanator cu modul de a apuca sanul adik cu toata areola si nu numai sfarcul). Asta daca vrei sa alaptezi si sa incerci sa eviti confuzia sanului (desi tot poate ajunge la confuzie, caci modul de a trage de la san nu e la fel cu suptul din bibe). Cum planuiesc sa alaptez exclusiv, nu stiu daca sa am de rezerva un bieron sau cand e nevoie sa ii dau cu seringa, canita, lingurita.. mai vad.
Dar daca e sa aleg biberon, ar fi asa:
- sticla sau plastic bpa free (la cele de sticla nu am vazut cu gura larga, ci doar standard din pacate)
- sa fie cu gatul larg
- cu sistem de scoatere a aerului
- as prefera de latex, mai moale (asemanator cu sanul) decat de silicon, dar nu e chiar o super prioritate, ci doar daca e sa aleg
- bineinteles cu low flow, de o picatura, si nu doar pt nou nascuti, ci si mai incolo, ca sa nu ii curga para malaiata.. ca apoi cine mai vrea sanul?!

Nu mai gasesc un articol despre mai multe criterii de a cumpara un biberon, caci depinde daca vrei numai bibe, mixt sau in caz de urgenta.

Danielle Aniversare Placuta! Da' aminteste-i si tu sotului de azi, ca sa nu aiba scuza maine, un cadouas ceva

Moama, Giova, da' ce gospodina esti, mai poti? Cu gemuri chestii, copil mare, copil mic, bravo tie, ar trebui sa ma molipsesti si pe mine.
Eu cu mancarea asa si asa, adik mai deloc, bine ca sotul e chef mare, ma mai bag si eu uneori da tot asa ca Alinutza la un pure, o carne, cam atat. M-am dat mare cu niste cozonac 1 data, sarmale de Craciun si cam atat

Ema, l-ai alaptat 7 luni pe Milan, exclusiv? Congrats! Sa ne zici si noua cum a fost si cum ai reusit, tips si mai ales cand o sa ne confruntam cu una alta, te tinem aici de guru in alaptat.

Alina, operatia de 6-7 cm??? woooow!!! Stiu ca tu ai mai zis de metoda asta, e Misgav Ladach, nu? Ca nu taie tesuturile interne ci le separa. Cred ca e super diferit, si te recuperezi mult mai repede. Dr mea nu crek face asa ceva, ca nu am auzit . dar mi se pare super, la voi e po****ra metoda?

Alina, d ce ai renuntat la cetatenia romana? Nu se putea dubla?

Clara, daca mai ai info, eu is interesata. Oricum, poate aveti toate dreptate, dar oricum, aici nu se da nimik noului nascut (in afara de asigurarea medicala gratis, si cred ca lapte praf si medicamente), dar bani, ca alocatie nu. In Us dau ceva bebelului?
In Spania stiam ca dau cam 3000 euros la nastere, Dienuta, tu parca ziceai ca trebuia sa ai 2 ani acolo, ca de nu nu dau nimic, nu?
In rest in alte tari nu stiu, sa mai zica fetele.
Faza cu procura cred ca e mai complicata, mie imi e si greu sa ma duc in Mexico DF, e departe, dar poate ajung in tara cand o sa aiba bb cateva luni si rezolv pe loc. Sau daca ajung la ambasada (ca tre' sa rezolv cu pasaportul) fac procura si pt bb, 2 in 1
Keep in touch!

34+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna mamici de zmeurici!

Tot spun ca va scriu si eu punctual, dupa ce va citesc mai temeinic, dar asa risc nu va mai scriu deloc .

La multi ani sarbatoritelor ultimelor zile!

Mqqm, refacere rapida si totala accidentatilor!

Basista bebelusului: nu am avut si vorba Patriciei si Giovei, nu am simsti nevoia sa o folosesc pana pe la vreo 2 ani cand au ineput racelile. La bb am folosit moderat pompita si serul fiziologic.

Cu usturoiul pe mine una m-ati prins, nu imi place delooc . In scimb, la gogosile Alinei tare m-as baga. Si ciorba radauteana imi suna bine, dar fara usturoi, bineinteles .

Cu gatitul eu am scapat relativ repede. Am "gatit" piureuri de legume si sucuri/piureuri de frucete, ca dupa ce a inceput mai serios diversificarea, am inceput si eu serviciul si a preluat mama comanda. Din fericire, dar pe de alta parte, eu nici acum nu stiu sa gatesc. De fapt, nu imi place.. doar dulciuri fac cu placere .

De miercuri cred ca mi s-a lasat burtica. Dupa o zi agitata, cu serbarile copiilor, ore intregi de stat in caldura, cu picioarele butuci de la genunchi in jos , cum m0am urcat la volan, m-am simtit deodata usoara si fara nici o durere. Respiram bine si nici macar nu mai imi simteam burtica. De atunci ma pot apleca, ma invart lejer in pat, nu mai gafai, piciorele sunt in limite oarecum rezonabiule, ce mai o minunatie! Sper sa nu se grabeasca totusi bb. Eu tin sa il nasc in iulie, pe 1, dar sa fie iulie .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Buna mamicute,

MONTANA - te voi tine si pe tine la curent dar doar prin PM. Aici, in state, din cite am inteles de sotul meu se dau anumite sume de bani doar familiilor care au un venit foarte scazut.

Pupici si toate cele bune,

Clara

Mami lui Bryce Mihai 31+

Mergi la inceput

Salutare inca o data de la noi,

Tot vorbind cu o prietena foarte buna din Romania si ea mamicuta in devenire, mi-a trimis un site al unei pictorite foarte talentate care decoreaza niste camere de bebei absolut dementiale.
Acum, nu stiu cit de mult sunteti interesate dar m-am gindit ca macar sa va delectati privirea si tot merita.

Sper sa nu mai considera siteul reclama si sa-l posteze. Daca nu, revin eu cu o alta varianta.

http://www.dumbravacuvulpi.blogspot.com/

Va pupam,
Clara

Mami lui Bryce Mihai 31+

Mergi la inceput