Supa de cartofi cu tarhon

Supa de cartofi cu tarhon | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

A aparut tarhonul proaspat . Stie cineva sa-mi spuna si mie sa-mi zica o reteta de supa de cartofi si tarhon?
La ce se mai poate folosi tarhonul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Calesti o ceapa cu morcovi apoi lasi sa se inabuse.adaugi cartofii taiati cubulele si cand aproape au fiert dregi cu 2-3 galbenusuri frecate cu smantana dulce sau acra,sare si piper.poti acri cu otet si la urma tarhon.
Eu fac fara carne dar de iti place la urma poti adauga ce ai tu chef,carnati,sunca...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

E foarte buna salata de ciuperci cu maioneza daca adaugi si un pic de tarhon taiat marunt. La noi in Ardeal se face ciorba de fasole uscata cu ciolan si tarhon. Si se mai face chiar ciorba de tarhon( noi ii zicem zama de tarcon): fierbi ceva afumatura sau carne de porc bucatele sau chiar carne de pui, cand e fiarta faci un pic de rantas, pui tarhon din belsug, acresti cu otet, dregi cu ou si gata zama. Mai poti pune o mana de orez ca sa nu fie asa goala.

Mama, ce pofta mi-ai facut

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Multumesc de raspunsuri, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Pe langa tot ce au spus fetele mai adaug si eu omleta cu tarhon - o nebunie. Si cu salata de castraveti si smantana! Eu il pun la borcan cu otet si am tot anul (ca la Pitesti nu se gaseste, dar fac eu rost...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

O, daa si eu folosesc tarhon. La ciorba de fasole uscata, cum a zis Puisorul. Sau eu mai fac urmatoarea ciorba cu ciolan, cartofi si galuscutze:

Calesc ceapa, morcovi in putin ulei, adaug afumatura taiata cubulete de pe ciolan (eu iau de regula ciolan dezosat si caut sa fie cu carne mai multa si grasime mai putina). Cand s-a schimbat nitel afumatura la culoare bag si cartofii taiati cubulete si mai calesc toata chestia asta pana se fac si cartofii sticlosi. Pun sare, apa fierbinte si las sa fiarba. Cand cartofii sunt aproape fierti bag niste galuscute mititele facute din ou, sare si faina (in mod normal exista dispozitivul ala pentru razalit, se face coca mai moale si se pune cu ala in ciorba de ies galustile ca niste bobite, marunte - asa se face la mama, in Ardeal, da eu nu am dispozitivul ala, asa ca fac galustile cat mai mici, cu lingurita).
Cand au fiert si galustile bag niste smantana,asa ca in Ardeal, adica o portie zdravana de iese ciorba alba nu transparenta, apoi adaug tarhonul taiat marunt. Acresc cu otetul in care tin tarhonul.
De regula, cumpar tarhon mai mult, il curat si il bag in borcan si torn otet simplu, nediluat peste el, il bag in frigider, nu lipseste niciodata din casa mea.Si ciorba de fasole o acresc tot cu otetul de la tarhon, ii da o savoare aparte.

Si mai fac tocanita de ciuperci proaspete (reteta clasica: ceapa, nitel usturoi, ciupercile, oua frecate cu smantana multa, piper, sare) in care bag tarhon la greu si servesc cu mamaligutza.

Baietzii mei

Mergi la inceput