Grasute vs. grasunei
Raspunsuri - Pagina 17
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eleni Off topic: Danat, Tzuni & Co... Expresia "musca-n lapte" s-a concretizta de cand a aparut Lisa pe forum. Eu pana acum nu am reusit sa gasesc nici un subiect unde sa inteleaga sau sa fie de folos. mai rau e ca sunt nou veniti care o iau de buna cand se baga, si o vad vreun etalon... Offff, daca ar durea... stiti voi... nu zic ca ma paaaraaaste la tovarasa dirigintaaaa.... |
Si viceversa...
Rufus spune:
citat din mesajul lui dana d Pe cand un barbat... de prea multa bere si mancare buna.. si multa nesimtire, mie asta imi inspira un barbat burtos, si parca un lant gros la gat se potriveste la o manusa.. acuma excludem cazurile de barbati bolnavi... |
Si cum iti dai seama ca n-are ciroza (ca sa-l excluzi)? Ca au astia niste burti...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
denisabia spune:
Mai am cateva pagini si termin de citit subiectul, care vad ca v-a starnit la discutii aprinse.Nu-mi place sa etichetez, mai ales pe necunoscuti, dar ma deranjeaza ignoranta.Pe mine alimentatia ma preocupa, nu pot nega imi place sa fiu impacata cu mine si sacrificiile pe care le fac, le iau ca pe un stil de viata.
Tot sistemul e viciat de la parinti, bunici care isi imbuiba copiii, comertul care ofera tot mai multe alternative nesanatoase.Mancarea nu va mai fi niciodata ca pe vremea bunicii, iti lipseste materia prima, mediul.Eu as crea programe nationale, as introduce ore in cadrul invatamantului prin care sa arat tinerilor/adultilor cu ce boli se vor confrunta in cativa ani de la un stil nesanatos, incluzand alimentatia.Ca sa fie sensibilizati, avem nevoie de educatie sanitara, ori asta nu exista.Nu avem notiunile de baza, sa va spun drept ca studenta la medicina articolele media pe care imi cad ochii cu diverse boli, imi par neinteresante, niste informatii puse la intamplare.Nimeni n-are interes, de la medici la companiile farmaceutice...
Referitor la romance, mi se par prea dezbracate si anoste in stilul vestimentar.Felul in care iti prezinti atu-urile e cel mai important.A venit vara si la Cluj...pantaloni albi cat mai minusculi si mai stramti, fustite de blugi si cu decolteul adanc pe o piele de multe ori arsa la solar.E drept ca magazinele de imbracaminte nu-s ca inafara, dar si noua ne lipseste imaginatia.Cine are cateva kg in plus e intelept sa fie decent, ma simt eu jenata de stratul de grasime expus fara limita.
Sa aveti parte de un metabolism bun si o zestre genetica corespunzatoare.
mariucamea spune:
dupa ce mi-a dat Doamne-Doamne minunea de bebe si eu am acumulat niste kg in plus la bord. recunosc ca uneori abuzez de fainoase si dulciuri si n.am inceput inca un regim alimentar adecvat.
nici inainte cand eram m supla si nici acum nu as spune de cineva ma grasun ca e cam nesimtit. sunt si pers plinute atragatoare.
mai periculoasa, cred, e grasimea care se depune colo sus.. la mansarda.
p.s. si ma pun si pe slabit, mi-e dor de hainele frumoase dinainte si nu numai.
yula94 spune:
Pentru cei care au rautati in suflet...indiferent daca esti barbat sau femeie..nu merita nimeni sa fie catalogat cu fel de fel de porecle sau mai stiu eu cu ce vorbe...toti suntem oameni..indiferent cum aratam....nu-si poate alege nimeni infatisarea...fiecare este asa cum l-a creat Dumnezeu...asa ca hai sa fim alaturi de cei care au nevoie intradevar...si sa ii ajutam...nu sa-i vorbim...
adelaeu spune:
Buna, am citit si eu tot ce s-a scris aici si daca tot e de dat cu parerea voi spune si eu ce gandesc, cu rugamintea de a nu se supara nimeni pe mine.
O mare perioada de timp am purtat si eu stigmatul de a fi gras, da este un stigmat deoarece esti dat la o parte, esti luat in deradere, etc. Pe la 20 de ani am hotarat ca indiferent de sacrificii nu voi mai da nimanui motiv de a ma striga "Adela-balena".Simplu nu a fost, dar am reusit in 6 luni sa ajung la greutatea de 53 kg de la 74 kg.Acum am 30 de ani si inainte de sarcina aveam 54 kg, iar dupa ce voi naste sunt hotarata sa fac orice pentru a reveni la marimea 36.
V-am povestit toate astea pentu a demonstra ca daca exista vointa se poate (eu am metabolism lentsi mai sunt de mica mare mancacioasa), iar faptul de ate complace in postura de gras, indiferent de sex, denota o lipsa de respect fata de propria persoana. In cazul in care kg. in plus nu sunt generate de o boala (caz in care nu conentez, cunosc o persoana si stiu cat de greu ii este), a acumula si mai multe sau a nu incerca sa scapi de cele existente inseamna sabotarea propriului organism, decat sa-l omoram incet inecandu-l in grasime nu mai bine bem otrava? Este mai rapida si poate chiar mai putin chinuitoare!
33+
ankita spune:
Vointa este cheia succesului,o spun ca am trait pe propia piele....bunicii m-au indopat ca pe curcan si pe urma am avut de tras eu cu mine insami la galare sa scap de ceea ce era evident prea mult. Nu pot spune ca sunt o silfida,nici grasa, sunt undeva la mijloc dar sunt o persoana diferita de cea care eram in adolescenta.
Intr-o zi m-am trezit in clasa a 12 a si am zis gata de azi slabim,nu de luni nu de duminica...si am ros la morcovi si mere telina si portocale vre-o juma de an fara sa pun carne in gura...si am slabit am inlocuit carnea cu ciupercile care au aceasi valoare proteica ca si carnea,imi era foame mai bagam un ceai,nu am vazut nimci in afara de legume,iaurt cu mamaliga si apa plata cu lamaie...si cel mai frumos moment a fost cand vecinul meu de vis a vis care ma stia de mica nu m-a recunoscut cand am urcat cu el in lift...deci se poate dar am avut o vointa draconica...si de atunci am renuntat la multe minunatii culinare dar nu-mi pare rau.
Am facut si bebe m-am ingrasat 10 kg ,le-am dat jos la cat alerg dupa madame prin casa...si ma tin de treaba...nu zic ca mi-e si mie pofta de ceva uneori,ok gust si imi trece...nu as vrea sa ajung din nou la situatia descrisa de forumista de mai sus...cu BALENA...desi balenele sunt niste fiinte minunate si interesante.
mina spune:
Pai problema nu e daca e bine sa fii gras sau slab, si daca asta e mai tolerabil la barbati decat la femei.
Problema, asa cum am vazut-o eu citind (recunosc, in diagonala) paginile subiectului este ca:
1. ii criticam pe altii fara sa fim in galosii lor. Da, vointa e atot-invingatoare, dar mai sunt si alte probleme in viata care, ocazional, nu te lasa sa-ti mobilizezi vointa (vezi cina luata pe fuga pt a avea timp de parcul copilului, urmata de o gustare in miez de noapte finca-mi tremura mainile si picioarele de foame si n-am incotro, tre sa termin proiectul....e doar un exemplu). Pe scurt, ii cam judecam pe altii fara sa ne gandim ca, poate, daca am fi in situatia lor, nu am rezista atat de bine cum o fac ei.
2. ca barbatii se uita mai cu spor dupa slabe decat dupa grase. Deh, asta e, nu ca ar conveni cuiva. Dar nu am simtit niciodata ca m-ar critica vrunu ca am un costum de baie cu 1-2 numere mai mari decat slabatura dupa care se uita. E misoginism, zic eu. Ca si noi ne uitam mai cu spor dupa un surfer pe plaja (desi mai discret poate decat o fac barbatii) nu observa nimeni.
3. ca se comenteaza mai curand despre o grasa decat despre un gras. Tot la mentalitati ajungem. O femeie se presupune ca trebuie sa fie aranjata...pe cand la barbati exigentele-s mai mici. Asa ca de fapt esti comentata ca esti sleampata si grasa, nu ca esti grasa (parerea mea).
4. Ca ne imbracam aiurea si ne accentuam defectele...asta o fac si grasii si slabii, dar la slabi nu prea se vede
5. Comentariu la ce s-a zis mai nainte ref hainele femeilor peste 30 ani. Mie mi se pare ca e mai ciudat cum se imbraca pustoaicele decat femeile mature. .... si uite asa ajungi sa exclami "pe vremea mea...."
6. Da, o problema de mentalitate si educatie exista. Si, din pacate, educatia ref nutritie se face prost din primii ani de viata. Adevarat ca nu mai avem bunatatile de pe vremea bunicii ca nici materia prima nu mai e la fel, dar, atat cat se poate, ar trebui sa ocolim anumite chestii. Sa nu dam liber copiilor la dulciuri din comert, sa nu facem din vizita la fast food distractie de duminica, sa stimulam consumul de legume si fructe si sa insistam pana intra in obicei. Sa fim atenti la tendintele de obezitate ale copiilor nostri si sa actionam atunci cand ele apar, cu fermitate si umbland la regimul alimentar AL FAMILIEI, nu doar la cel al copilului.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
beshter spune:
citat din mesajul lui ankita nu as vrea sa ajung din nou la situatia descrisa de forumista de mai sus...cu BALENA...desi balenele sunt niste fiinte minunate si interesante. |
Situatia descrisa de forumista de mai sus era o IRONIE. Da' nu-i nimic, stiu prea bine ca ironia misfires foarte des.
You cannot both dance and not pay the piper.
ankita spune:
Eu stiu ca e o Ironie...acum este...dar cand esti strigat BALENA,BATOZA,DULAP CU 4 USI,SUMO,ELEFANT,PORC SI ALTE ALEA...SINCER NU TE GANDESTI LA IRONIE...TE GANDESTI LA CU TOTUL ALTCEVA...