Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (125)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Tecky este prima interventie care o facem.nu il l-am mai desfundat pana acum...este asa de anul trecut din septembrie

_

buburuza mea

de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

cristina raspunsul e simplu. Ii punem pe olita din inertia educatiei pe care am primit-o. Si sunt inca unii care jura ca e ok asa si ca nu-s pusi copii de aici pe olita devreme din comoditate! Si eu am cumparat olita, una in forma de scaun cu capac , cand avea Sonia 8 luni. Apoi m-am apucat de citit sfaturi de pe site-urile de aici si din Uk. Si cand am vazut ce scria pe acolo, am renuntat si olita cu capac a fost folosita drept scaun pt TV o vreme, apoi drept scara, pana s-a rupt si-a ajuns la gunoi...si numa' drept olita n-a fost folosita! Si m-am certat cu mama care imi zicea ca m-a pus la olita de la 7 luni si nu numai da' si ca imi mai scapa una la fund cand faceam pe mine asa ca am decis invers, ca-s Gica contra si Sonia a iesit din pampers abia la 3 ani si 2 luni.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

ARIADNO - fata draga, apai si eu arat bine, frumoasa si pufoasa si cand ma pui pe cantar sunt jale!

STRULU - vazusem mopu respectiv printr-o brosura... Praktiker? Metro? Nu mai stiu. Era cu 2 milioane mai ieftin, era identic, nu iti dadeau si pinguinul care cica e bonus la top shop, dar baremi nu astepti 4-6 saptamani ca sa ti-l livreze.

CRIS - nici Er nu sta pe olita. Azi am pus-o totusi, am facut un halimai de nedescris, i-am cantat, ne-am uitat pe carti, eu langa ea, Eliza cu cartea in fata ei, am batut din palme, a stat pana la urma. Normal, n-a facut nimic inauntru. Am aplaudat-o, i-am zis bravo si i-am zis ca mai stam maine pe olita. Ea s-a uitat urat la noi si s-a dus sa bata oala. Vedem maine.
Nu ma grabesc sa invete la oala, dar daca ar sta macar dimineata cand stiu ca face kk, tot ar fi ok.
Daca totusi se inversuneaza, o las in pace.

MADA, madam cum o cheama, parca zicea in carte ca la 6 luni capsunile se dau curatate de partea cu samburici. Asa i le-am dat. Acum insa i le dau pur si simplu, musca din ele, cre' ca sunt irelevante 2 saptamani in cazul nostru, pana la un an

ANNA - pai aia e toata distractia mai! Sa te cari incarcat ca un magar pana la mama naibii, sa n-ai loc de parcare si sa le cari in carca pana la mal, si apoi sa nu le folosesti, ca doar alergi dupa copil Zau ca aia e toata distractia

IRLANDEZIO - am inteles cu aia ramasi si cu aia plecati, da' cu aia care vor sa plece cum e ma?
Ca mie mi-e clar un lucru: nu stiu daca vesticii e mai destepti si romanii mai rpstanaci sau invers, dar EU, EU CLARAMENTE sunt FOARTE desteapta si cea mai cea

Cum adica se misca funduletul mai??? Fac imediat o analiza in cap la mine, ca poate ma prind, ce vru sa zica fi-ta?
Cum se misca? Atunci cand merge? Ca da din fund? Sau ca atunci cand face kk s-a prin ca poa' sa miste din poponet?
Sfatul este sa ai langa tine, in permanenta, un pahar cu apa.
Cand vine intrebarea delicata, tu, in loc sa deschizi gura, pac iei paharul, si incepi sa bei incet, pana iti vine ideea cu raspunsul.
Detaliez eu mai incolo, ca tre' s-o duc pe Eliza la dentist sa ii scoata primul dinte din viata ei.

I-am cumparat pe blat un castel pe care l-a vazut si si l-a dorit, My dream castle de-ala cu print si printesa, si ma mai duc sa ii iau si niste euro, ca sa ii gaseasca de la Zana Maseluta, maine dimi. Ii iau euro ca si-a pregatit deja pasaportul si portofelul cu euro monede si eurocenti ramasi din ocazii anterioare...

Parerea mea despre medici nu este formata, dar parerea mea despre salarii si spaga este ca oricat de mari salarii ar avea aia de iau spaga, adica toti zic, si medici si judecatori, si profesori, si care or mai fi, oricat de mari salarii ar avea, tot ar lua spaga! Pariu pe ce vreti voi!
Ca sa nu mai ia spaga, tre' sa sara politia pe ei si sa ii bage la parnaie, nu se le dea salarii mai mari. A se vedea exemplele din justitie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

www.videojug.com/film/how-to-make-a-first-birthday-cake" target="_blank">How To Make A First Birthday Cake e super tare frate site-ul asta

nu am spus ce am spus ca sa se supere cineva pe mine sau sa supar eu pe careva (legat de capsuni) si a mea a mancat dar abia saptamana asta ca deh...ne apropiem de 1 an

-------

Ana-Maria de bebelakis Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

kamelya si piciul meu a avut canalul lacrimar infundat din nastere si s-a rezolvat tot cu interventia medicului. i se face anestezie generala pt 15-30 min si ii baga un fel de ac pe canal ca sa il desfunde. si noua ne-a fost teama atunci, dar e foarte usoara interventia. el avea vreo 8 luni.

Mergi la inceput

aaa si cand s-a trezit se comporta ca s cum nu se intamplase nimic. noi am fost la spitalul de oftalmologie si l-a vazut dr pop (mai apare pe la tv) si ne-a zis ca trebuia demult sa mergem cu el. lui ii curgea foarte tare ochiul, nu mai suporta sa-l sterg si pata lenjeria, nu mai zic ca dimineata avea ochiul lipit. asa s-a nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

parerea mea despre olita-nici eu n o sa incerc sa l pun pe codrin pana la 1 an si jumatate,chiar mai tarziu.ma bazez si pe experienta cu cris,pe care l am pus dupa 2 ani,mai precis la 2 ani si 4 luni,dar a inteles din prima ce tb sa faca si n a avut deloc ''accidente''pe timp de zi.

legat de fruce cu potential alergen-si eu la cris am fost f panicata,atunci nici n aveam net,culegeam informatii din reviste gen ''mami''.adica i am dat banana devreme,dar capsune,fragi i am dat sa guste f tarziu,dupa 2 ani.nici cirese,pepene,n am avut curaj sa i dau pt ca mi era sa nu se deranjeze la stomac.e drept ca avea si probleme cu stomacul,sistemul digestiv i s a maturat f greu,el la 1 an inca imi facea caca dupa fiecare masa...
acum nu mananca cirese,capsune,dar nu mananca nici banana,pe care i am dat o de la 4 luni,deci nu stiu daca nu le mananca pt ca i le am dat f tarziu sau pt ca e f mofturos.in schimb,recent a facut o pasiune pt pepenii galbeni[cris] si toata ziua numai asta mananca.
lui codrin i am dat cirese,kiwi[dar nu i au placut],fragi,capsune[astea ii plac dar le pun si putin zahar brut pe deasupra.
nu mai recitesc ca tb sa ne apucam de bagaje.maine sotul e la serv,poimaine vine la 12 si va dormi aproape toata ziua si duminica noapte la 2 plecam.mai e cineva la mare in perioda asta?

Mergi la inceput

in legatura cu alergiile. eu i-am dat lui david capsuni la 1 an si 9 luni si s-a umplut de bubitze. alergiile sunt foarte periculoase, nu inseamna numai bubitze, poate insemna si shoc anafilactic Doamne fereste, so daca stiu ca un aliment este alergen ma feresc de el, are timp sa manance din toate. alergiile le putem dobandii si de-a lungul vietii. fratele meu este alergic la bere si asta de cativa ani, daca bea bere in secunda doi se umple de bube si i se umfla limba, asa ca trebuie sa ajunga la primul spital pt injectii. fiecare face cum doreste cu copilul ei, dar nu putem spune ca doctorii din afara sunt mai buni decat cei din romanica numai pt ca recomanda capsuni de la 6 luni. eu de expl sunt foarte multumita de pediatrii din budimex, poate o sa ma contraziceti, insa niciodata nu mi-au recomandat antibiotic desi avem state vechi la ei, iar medicul de famile imi recomanda antibiotic. problema este la noi ca si pacienti ca mergem la medicii de familie si cerem tratament. medicii de familie au terminat o facultate si atat, nu au specialize pe ceva anume, in cazul asta in pediatrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Salutare!

Subiecte fierbinti! Eu i-am dat doar cirese,visine si capsuni de la mama din gradina si nici o reactie.
Noi prezentam bubite mici pe la pliuri si cateva dupa cap de aici deduc ca sunt de la caldura ca si transpiram de la caldura asta.

Bre dar ce aveti cu medicii pe astia tineri nu ii iertati?
In primul an de rezidentiat era fugarit sotul meu pe holuri cu plicul si parol daca a cerut ceva de la cineva. Se declara hartuit cand ajungea acasa. Venea si isi facea procese de constiinta acasa si ma innebunea pe mine de cap. Ca de ce i-a dat cutarica bani, ca el isi facea treaba, ca doar l-a refuzat etc. Asa e obisnuit romanul sa dea un "cadou" ceva la dr. asa e mentalitatea. Daca nu-i dau nici nu ma baga in seama (spune omul) si nu pot spune ca nu e adevarat cateodata ca am avut si noi rude in spital si imi venea sa iau un par si sa ii altoiesc pe toti de la infirmiera la dr.
Oricum noi ne-am promis ca tratamentul va fi acelasi pentru toata lumea indiferent de "atentia" primita si eu zic ca ne vom tine de acest principiu. Vom trai si vom vedea dar nu stiu cat mai induram "iubita tara" si cu sistemul ei sanitar de kk.
V-am povestit cum se vad lucrurile si din partea celalata a baricadei.

Si eu cred ca judecatorul suprem e mama. ea cunoaste cel mai bine "produsul" propriu si face dupa cum simte dupa ce trage cu urechea pe la dr,prin carti (sau pe forum )

Noi maine parasim Iasul dar am facut bagajul doar bebelinei ca nu am chef singura, astept sotul sa puna umarul si el la strans.

Anilansa e la mare cu Darius si familionul asa ca o asteptam cu impresii cand vine.

pepenasii poznasi din toate pozele. Vazut si filmuletele cu fetele straineze si surioarele care se distreaza mai bine cei drept decat astia singuri

si sa avem o zi fara furtuna!

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

monalac, vezi si tu ca nu are legatura una cu alta, adica refuza chiar si banana pe care a primit-o devreme. baiatul meu accepta capsuni, cirese, piersici, caise, mere doar verzi si are si el preferinte, nici noi, ca si adulti, nu suntem toti la fel, fiecare cu preferintele lui. mie nu-mi place caviarul, numai mama e de vina ca nu mi-a dat de la inceputurile diversificarii

Mergi la inceput