Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (125)
Raspunsuri - Pagina 17
moni_or spune:
MADALINE DE UK SI IRL, eram curioasa voi ce parere aveti si pe acolo ce se zice legat de albusul de ou. Numai dupa 1 an?
Desi am zis ca nu mai emit pareri pe forum, fac o exceptie ca prea ma mananca la chestia cu medicii de aici si de dincolo... Eu de regula urasc generalizarile deci cum au zis si fetele, nici eu nu sustin ca medicii de dincolo sunt niste genii si cei de aici sunt toti niste imbecili. Insa cel putin din experienta mea cu medicii de familie pt. Luca eu am dat tot de medici care nu ca impun o mie de restrictii ci dimpotriva, mai ca nu mi-au zis ca pot si slanina sa-i dau dupa 6 luni, ori nici asta nu mi se pare normal. Pe langa ca medicii de familie de aici nu se specializeaza pe copii, multi din ei merg doar pe principiul cantitatii, sa avem cat mai multi pacienti ca sa vina banul, nu al calitatii, cred ca multi din ei de cand au terminat facultatea n-au mai pus mana pe o carte, ori in medicina se mai fac studii, descoperiri etc. Nu zic ca toti sunt asa, doar multi din cei cu care am avut eu de-a face, din pacate. Ori poate in strainatate, unde medicii sunt mai respectati si dpdv al salariilor si nu trebuie sa umble dupa spagi, sunt mai multi care acorda interes in primul rand pregatirii profesionale si calitatii.
De asta sunt si eu de parerea Ookai, cel mai bine stie mama, dar nu numai datorita instinctului matern ci si in urma informarii din mai multe surse, si interne si externe.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
ariadnabr spune:
Moni www.wholesomebabyfood.com/eggsbabyfoodrecipes.html" target="_blank">aici despre oua. Si am sa copiez o parte: "Ouale, in particular albusul, sunt in top 8 al tuturor alegenilor. Multe studii au fost facute pe copii cu alergie la ou si s-a aflat ca cei mai multi copii au crescut si pana la varsta de 5 ani nu au mai fost alergeni la ou! Asta e o veste foarte buna pentru ca oul este foarte important in dieta si ridicat in calorii!
Daca familia ta are istoric de alergie la ou, atunci este mai bine sa astepti pana dupa 12 luni pentru a introduce galbenusul de ou. "
Egg yolk e insa partea galbena. La partea alba se asteapta si pana la 2 ani, dar se recomanda sa se incerce introducerea lor dupa 1 an.
"Ouale sunt unul dintre top 8 al tuturor alimentelor alergene. Albusul este cel cu potential alergenic si nu galbenusul. Multi pediatricieni recomanda introducerea galbenusului in alimentatia bebelusului <non alergenic> (deci fara istorie in familie) cam pe la 8 luni. Foarte rar se intalneste alergia la galbenus de ou.
Albusul pe de alta parte, contine 4 proteine care au potential alergenic de la mijloc? la ridicat. De aceea cei mai multi pediatricieni recomanda introducerea albusului de ou dupa varsta de 1 an."
"Eggs
Ouale gatite pot fi introduse cu incredere in alimentatie bebelusului la varsta de 6 luni. Trebuie evitata insa folosirea oualor crude in alimentatia bebelusului datorita riscului ridicat de salmonela, care poate cauza intoxicatie alimentara. Atunci cand serviti oua bebelusului, albusul si galbenusul trebuie sa fie solid. Din acelasi motiv, este intelept sa se evite alimentele care folosesc ou crud gen: creme pentru prajituri, inghetata de casa sau maioneza" sursa : www.babycentre.co.uk/baby/startingsolids/feedbabywhatwhen#4" target="_blank">aici
Subliniez, doua pareri diferite!! Una care spune "dupa 1 an" si alta care spune "aveti grija la istoricul de familie" si "ou fiert tare" si nu mentioneaza fara albus.
Eu Juliei i-am dat deja albus de ou, fara voie insa, a furat de la sor'sa din farfurie
Nu a avut nici o reactie. Mentionez insa ca Sonia mi-a reactionat pana pe la 2 ani la ou in general albus si galbenus, dupa care a fost ok. Si de asemenea mentionez ca Julia datorita refluxului, e copil cu potential alergenic crescut, dar pana acum nu a facut alergie la nimic, slava Domnului. Iaka deci doi copii nascuti din aceeasi parinti cu reactii diferite la acelasi aliment (eu fiind informatia genetica cu alergie la ou
)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ariadnabr spune:
Deci e clar, am limbarnita 
Despre medicii de aici/acolo: nici aici generalistii nu sunt pediatrii si ca sa ajungi la un medic de specialitate ai doua solutii: filtrare prin GP si trimitere cu programare care poate lua si pana la 6 luni sau Urgente. Eu una apreciez in Romania viteza cu care ajungi la un pediatru, la un medic de specialitate in general, dar apreciez aici faptul ca se merge pe o atitudine relaxata si nu se sare cu antibioticul si panica la orice mica raceala/virus. 
Dupa experienta cu Julia si greutatea obtinerii unui tratament adecvat, am ajuns la concluzia ca nu exista un sistem medical perfect nicaieri. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
flo1980 spune:
Ariadnooo tradu' bre ca io' nu stiu iengleza multa ![]()
daca tot ai limbaritza, sau fa un rezumat ![]()
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
ariadnabr spune:
Na la mama ![]()

Sonia si bebe Julia
Marina_1609 spune:
merci de raspunsuri.
chiar eram curioasa
am o zi nashpa azi. toate imi ies pe dos
totusi vroiam sa ma laud ca in sfarsit am reusit sa o pacalesc pe Sofi sa bea apa. pana acum nici nu vroia sa vada.am incercat diverse metode si nu am reusit. deja intram in panica, vin caldurile, nu pot lua cu mine mereu suc, compot ca se strica. si oricum apa e sfanta. ei bine ultima incercare a fost sa-i dau din sticla din aia cu un fel de tuturuc in varf, www.tropicanabeelden.com/gatorade/Gatorade%20images%20OLD/Gatorade%20images%2040cm/images/prevs/gatorade%20blue%20def.jpg" target="_blank">ASTA si bea fata mea de n-are treaba. ma bucur totusi ca macar la apa nu ii trebuie biberon![]()
CRISTINA, si eu eram pusa pe fapte mari acu 2 saptamani si i-am luat olita dar nici un succes. mai mult de 5 min nu a stat pe ea. am pus-o de cateva ori , exact in momentul cad trebuia sa produca ceva si cred ca se abtine...probabil i se pare ciudat ca sta acolo. imediat ce o ridic de pe olita, sau pleaca singura... incepe sa faca....Deci e clar ca mai asteptam
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
AnnaBaby spune:
Azi a iesit dintele cu nr 4!!!!!!! Am o maimuta cu 4 dinti!!! 

Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
kamelya spune:
salut
dana Condoleante!
cris distractie placuta
Am fost cu Daria ieri la controlul de 11 luni si are 9.040 g si 72.4 cm am recoltat si sange ptr interventia ptr dezobstruarea canalului lacrimal pe care o vom face miercuri ca sa putem face vaccinul de un an si sa nu-l amanam.
Capsuni si cirese i-am dat si eu Dariei si nu a avut nimik asa ca ii dau in contiuare
va 
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
dara_d spune:
Acum am terminat si curatenia , nu am avut timp sa intru mai devreme.
Denisa are 37,5 rectal si doc a zis sa ii dau numai nurofen la 8 ore pana maine si gata ,probabil ca a facut de la aparitia dintilor de sus pe care eu nu ii vad 

.Sper sa apara mai repede , azi a papat doar borcanele pana acum cu fructe si cu ;legume cu curcan nu i-am mai dat mancarea ei obisnuita supita sau legume cu carene la pranz si bucati de fructe dimineata ca sa nu mai agit si eu si ea ca nu papa. Oricum si borcanele le-a halit cu greu.
Acum am bagat la spalat , pana vine sotul sper sa termin sa stam si noi linistiti maine sa nu mai am eu de spalat si curatenie.
Pupici tuturor.
http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
VA ROG UN VOT SI PENTRU NOI
http://www.kinderstudio.ro/concurs
dara_d spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AnnaBaby Azi a iesit dintele cu nr 4!!!!!!! Am o maimuta cu 4 dinti!!! ![]() ![]() ![]() Anna si Ioana 11.07.2008 povestea nasterii |
FELICITARI PENTRU DINTE si

http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
VA ROG UN VOT SI PENTRU NOI
http://www.kinderstudio.ro/concurs