Burtici fericite de septembrie-octombrie (72)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Ellenuta, Biaz, Devylla multumim pt raspunsurile legate de suzeta. Mi se pare super ingenioasa ideea ta Biaz de a taia suzeta pt a determina copilul sa renunte la ea.

Din cate am auzit eu, stiu ca ar fi utile suzetele macar la inceput pt ca, copilasul e obisnuit sa caute mereu sfarcul mamei cu intentia de a suge cam tot timpul. Poate ma insel dar asa am citit. Dupa aia, vedem noi cum il dezvatam. Plus ca am inteles ca daca nu ii dai suzeta o sa inceapa sa suga degetelul si e mai greu sa-l dezobisnuiesti de obiceiul asta.

Monica 20+ cu

Vroiam sa completez si eu cu ceva: nu toti bebelushii simt nevoia sa suga, cel putin Rares a fost exceptia.
Exista insa un moment cand mamica face confuzia urmatoarea: bebe isi suge degetul pentru ca simte nevoia sa suga ceva. Acest moment poate surveni atunci cand bebe simte ca il dor/jeneaza gingiile ca ii apar primii dintisori.
Ma credeti sau nu, dar Rares a avut primul dintisor la 4 luni si 7 zile, moment in care invatase sa-si bage manutele in gurita (iar eu puteam crede atunci ca poate ar vrea sa suga... cauza era alta: dintii dadeau sa iasa si el avea gingiile inflamate).
Rares nu a acceptat niciodata suzeta si credeti-am ca am incercat sa i-o dau in disperarea mea de a-l face sa nu isi mai bage degetele in gura. Este ceva normal ca toti bebelushii, pana si copiii de 2 ani sa bage obiecte in gura... este primul lor mod de a cunoaste forme, gusturi, texturi... e instinct.
Intr-adevar suzeta este solutia la indemana dar...utilizati-o cu atentie.

Ramona

Tudor Gruia 23+

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Buna dimineata!

Monikus ma bucur ca te-ai linistit si ca totul e bine cu bebe al tau!!!

KIKI 23+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Citat:
citat din mesajul lui MariaI

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Monica, multumesc ca intrebi de mine. Nu sunt bine deloc. Sotul a fost restructurat, ai mei sunt bolnavi iar ca sa fie totul rau Matei a avut pt prima oara febra in viata lui: 39,2 si nu i-a scazut toata noaptea sub 38. Fara alte simptome. Il astept sa se trezeasca sa mergem la doctor. Nu am dormit deloc. Imi vine sa plang in continuu.
Nu vreau sa va intristez, dar simteam nevoia sa spun cuiva.
Nu stiu cand o sa mai reusesc sa intru pe forum. Sper sa nu aiba nimic grav puiul meu.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 26+

Roxana in ceea ce priveste febra lui Matei iubit si drag as vrea sa te rog sa te linistesti: intotdeauna primele imbolnaviri si febre ale copilasului sunt mai violente asa, pana isi creaza si ei imunitate. Da-i sa bea multe lichide si daca febra creste prea tare pune-i niste sosetute inmuiate in otet (stiu ca suna a sfat babesc, dar functioneaza de fiecare data). Si da-i multi pupici. O sa vezi ca cu cat o sa creasca cu atat va fi mai rezistent.

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

La nazdravanul meu a functionat bine sa-i reducem febra cu comprese cu apa rece pe frunte, gatut, burtica, incheieturile mainilor si picioarelor. Si eu stiam de la mama remediul cu comprese cu otet, numai ca atunci cand am fost la medic cu Busici, in fata mea era o mamica cu o fetita care avea febra si doamna doctor a certat-o foarte tare ca nu a ascultat-o si in loc de comprese cu apa i-a pus comprese cu otet. Zicea ca astea ii fac rau la rinichi si la un copilas mai mic (fetita avea vreo 8-9 luni) pot chiar sa-i blocheze rinichii. Asa ca eu am ascultat si am renuntat la ideea de otet.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si25+

Bia, asa este, daca acoperi o suprafata foarte mare a corpului (ei si asa sunt micuti), de aceea am si zis sosetute si nu comprese. Iar Matei are 1 an si jumatate. Nici macar unui adult nu i-as pune mai mult de sosete.
De comprese cu apa rece n-am mai zis ca asta punem instinctiv. Ba chiar odata nu reuseam deloc sa-l cobor de la 40 si l-am dezbracat si il stergeam peste tot cu un prosopel cu apa rece.
Manca-l-ar mama, cate emotii ne mai dau copilasii astia

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Ransam, ce bine ca sunteti voi deja mamici printre noi ca sa aflam mai multe si sa putem cantari bine situatia si lua o decizie.

Kiki, multumesc pt grija. Sa dea Dzeu sa fie bine pt toate de acum incolo.

Monica 20+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

neata burtici

poftiti la o sau ceva cald ... eu asta ofer caci ma doare in gat. zilele astea am baut rece ca gheata si a pus capac un frozito de la gregorys .. acum ma inteapa si ma racaie in gat de nu-mi vine sa mai inghit ..

papa bun

Multumim de cafeluta Ellenuta.Eu chiar am nevoie

KIKI 23+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Emma a avut primul dintisor la 3 luni si jumatate si culmea e ca nici nu a salivat foarte abundent sa ii curga din gurita cum am vazut la alti bebei. Stiu ca primisem din Germania de la o verisoara a sotului diverse forme de gel care le puteai baga la frigider , dar erau prea groase si nu ii incapeau in gurita si stiu ca am luat de la noi din farmacie ceva mai subtirel fara gel inauntru si a fost ok .
La 6 luni nu mai stiu cum a fost (avea deja 6 dinti ) , dar tin minte ca a avut diaree 6 saptamani. Nu se oprea cu nimic. Am facut analize peste analize , am scos laptele si ii dadeam fara lactoza , ii faceam mucilagiu si ii dadeam in final , banane la greu , plicuri cu smecta si mai ceva adus din Franta de niste prieteni (culmea e ca le bea cu placere din sticla dizolvate cu ceai) si nimic. Au iesit cei 4 dinti de sus in alea 6 saptamani s-a oprit si diareea.

Alaturi de Sebi

Aida ... 25+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Monica, multumesc ca intrebi de mine. Nu sunt bine deloc. Sotul a fost restructurat, ai mei sunt bolnavi iar ca sa fie totul rau Matei a avut pt prima oara febra in viata lui: 39,2 si nu i-a scazut toata noaptea sub 38. Fara alte simptome. Il astept sa se trezeasca sa mergem la doctor. Nu am dormit deloc. Imi vine sa plang in continuu.
Nu vreau sa va intristez, dar simteam nevoia sa spun cuiva.
Nu stiu cand o sa mai reusesc sa intru pe forum. Sper sa nu aiba nimic grav puiul meu.

[ata[/limegreen][/url]

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 26+

Roxxy, imi pare rau ca treci prin dificultati.Sper ca totul e bine acum cu Matei!Sanatate si lui si alor tai, si tie curaj si puetere pt ei si pt bebelina din burtica.

KIKI 23+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

kiki, acum am vazut si eu pozutze de la nunta. Ai fost foarte inspirata cu rochita. Cand am avut eu nunta am probat si eu una stilul ala ca eram destul de dolofana. Tie in schimb ti-a venit foarte bine.

Monica 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Apropo de suzeta
Eu una i-am dat Ramonei si va spun sincer ca a renuntat singura la ea.Cei drept pe la 2 ani zicea ca e mare,acum mai avem un hop cu pampers-ul dar sper sa trecem si peste.

Laura 20+ si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monikus

kiki, acum am vazut si eu pozutze de la nunta. Ai fost foarte inspirata cu rochita. Cand am avut eu nunta am probat si eu una stilul ala ca eram destul de dolofana. Tie in schimb ti-a venit foarte bine.

Monica 20+ cu

Mulumesc Moni. Daca nu eram insarcinata eu mi-as fi ales atl tip de rochita...dar si asta a fost dragutica.

KIKI 23+ si

Mergi la inceput