Burtici fericite de septembrie-octombrie (72)
Raspunsuri - Pagina 14
ramsan spune:

1sweetangel 

{s]
vicky 

Sa fiti sanatoase, sa ii tineti in burtik pe bebeloi pana la termen, sa ii nasteti usor si sa va bucurati de ei o viata!
Buna dimineata!... ca am uitat sa spun
Monikus - 1000 x
ca sunteti bine, despre partea cu datul la bobocei, nu stiu cum sa te ajut.
Monica... uof...din burtik au nazuri bebelushii astia, nu misca atunci cand vrem noi.
Roxxy nu te lasa daramata de necazuri, poate Dumnezeu are alt plan pentru voi.
mai jos voi posta "procedura standard in caz de febra" - pe care am invatat-o de la fulguletii lui Rares. Pentru multe mamici a fost de un real folos. Bucurati-va de Mateiutz si de bebe din burtik, pentru ca ei sunt frumusetea vietii.
Pasi de urmat in caz de:
Febra
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva.
Convulsiile apar de obicei peste 40, dar nu neaparat(pot fi valori mai mari sau mai mici). Ele apar datorita rapiditatii cu care creste febra si nu a valorii in sine.
Daca se intampla totusi, copilul trebuie asezat pe o parte pt a nu se sufoca daca vomita sau cu saliva...; in rest nu prea a-i ce sa-i faci; nu il zgailtai, nu il strigi, astepti sa-si revina.
Cand si-a revenit trebuie in continuare sa-i scazi temperatura, ideal este un supozitor cu Desitin (diazepam pt copii).
Convulsiile febrile sunt periculoase (si pot produce leziuni pe creier) doar daca dureaza mai mult de 10 min
De obicei fac convulsii copiii intre 1-5 ani; cei care fac si nu se incadreaza in acest interval de varsta au un risc crescut de complicatii. Majoritatea care au facut 1 data (aprox.70%) NU fac si a 2a oara. Totusi, pt cei care au facut 1 data exista riscul de a repeta la temperaturi mai mici decat prima data, caz in care trebuie facut tot posibilul sa nu faca febra mai mult de 38.5.
Fenobarbitalul luat pe gurita are efect dupa 12h, deci nu ajuta foarte mult in cazuri de febra f mare. In schimb diazepamul in fundulet are efect in 10 min si ... "protejeaza" creierul (in lipsa unui termen mai bun). Sunt destul de rare cazurile in care convulsiile febrile afecteaza creierul.
Diaree
Cel mai comun antidiareic este SMECTA. Se poate folosi si HIDRASEC.
Pentru copiii sub un an, se administeaza 1 plic/zi, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani - 1-2 plicuri, iar dupa 2 ani, 2-3 plicuri/zi. Nu se folosesc decat cu avizul medicului: metoclopramidul ca antivomitiv sau loperamidul ca antipropulsiv, in cazul acestor medicamente efectele adverse la copii fiind mai mari.
Observatii:
La diaree primul pas este regimul alimentar. Regulile sunt:
- daca si vomita => repaos digestiv; in schimb se insista pe hidratare
- de preferat ca in primele 24 ore bb sa nu primeasca decat morcovi+orez fiert
- apoi reintrodus treptat lapte HN, carne fiarta, banana, paine prajita, mar copt, telemea desarata, etc.
Hidratarea de asemenea este cruciala!
Daca bb are si febra combinata cu diaree nu se folosesc anti-termice supozitoare, ci numai orale.
Observatie generala:
In orice boala conteaza f mult starea generala a copilului si tb urmarit: daca este prezent (nu apatic), este cat de cat vioi, respira bine, are dureri, etc.
Ramona
Tudor Gruia 23+ 
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
monikus spune:
Ellenuta, Biaz, Devylla multumim pt raspunsurile legate de suzeta. Mi se pare super ingenioasa ideea ta Biaz de a taia suzeta pt a determina copilul sa renunte la ea.
Din cate am auzit eu, stiu ca ar fi utile suzetele macar la inceput pt ca, copilasul e obisnuit sa caute mereu sfarcul mamei cu intentia de a suge cam tot timpul. Poate ma insel dar asa am citit. Dupa aia, vedem noi cum il dezvatam. Plus ca am inteles ca daca nu ii dai suzeta o sa inceapa sa suga degetelul si e mai greu sa-l dezobisnuiesti de obiceiul asta.
Monica
20+ cu 
ramsan spune:
A propos de miscari ale lui bebe in burtik....
Aseara ne-au facut o vizita viitorii nashi de botez ai lui Tudor. Eu am sesizat ca incepusera miscari de trupe prin burtik si "i-am facut cunostinta" lui Tudor cu viitoarea lui nashica dar si cu nashu'. Ei... ce spuneti? asa da!
Ramona
Tudor Gruia 23+ 
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
Ellenuta spune:
un articol interesant .. ar trebui sa lasam bebelusul sa planga?
www.dailymail.co.uk/femail/article-1192218/Should-leave-baby-One-gut-wrenching-dilemmas-parents-face-debated-women-there.html" target="_blank">AICI
cand va veni timpul, va voi spune cum am procedat eu cu somnul evei .. si cu adormitul singurica la ea in patut .. nu a fost usor, inca mai avem seri cand stam langa ea dar sunt rare ..
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
aidaciolac spune:
... cu suzeta depinde de copil. Eu i-am cumparat fetitei mele in perioada cu colici , acum ori ea nu a prea avut colici si a fost liniste , ori suzeta a calmat-o ... ori , ori ... dar cand nu a mai avut nevoie a scuipat-o si i-o puneam in somn pt ca dormea mai bine. Poate ca nu o sa ma credeti normala , dar Emma la 5 luni nu mai avea nevoie de suzeta , iar la jumatate de ora dupa ce adormea eu ii dadeam pe la buze suzeta ca sa nu se trezeasca la orice miscare in casa. Chiar si asa la 8 luni , daca nu cumva mai devreme , nu am mai putut sa i-o bag in gurita.
Aida ... 25+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"
devylla spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui biaz29
Pentru noi suzeta a fost o mare usurare. Fiindca altfel as fi stat zi lumina la alaptat. Nevoia de supt a grasanului meu era mult prea mare. Si zic grasan fiindca la 2 luni trecuse de 6 kg! Ceea ce insemna ca nu avea nevoie sa se alimenteze, ci doar sa suga. Un alt motiv pentru care am apreciat suzeta, a fost, dupa cum spunea o prietena, faptul ca pe aceasta i-o poti lua, dar daca se invata sa-si suga degetele... nu i le poti lua. Daca vrei sa scapi de suzeta, exista tehnici foarte eficiente. Busici a renuntat la ea la 1 an si 2 luni in trei zile. A fost foarte simplu. I-am taiat-o. La propriu. In fiecare zi cate putin. A devenit atat de nervos pe ea. A plans putin in prima zi cand si-a dat seama ca nu mai e asa cum era si dupa a treia zi, pur si simplu a aruncat-o si nu i-a mai trebuit. Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si 25+ |
Si uite ca si eu mi-am supt degetul pana tarziu...8 ani parca
Si acum sora mea are discutii cu fata cea mare(tot 8 ani) caci inca nu renunta la deget si are dintii in fata si mazilarul deplasat din aceasta cauza.
edit: si da,foarte ingenioasa ideea cu taiatul din suza...asa am taiat eu tetina biberonului ca sa renuntam si am reusit de minune.Nu-mi trecuse prin cap sa incerc si cu suzeta

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.
siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
Ellenuta spune:
aida asa am patit si eu .. pe la 7 luni incercam sa i-o bag in gurita la somnic si inceapea sa dea din cap si manute si mi-o scotea cu limba afara .. nu i-a mai placut ei ..
am auzit ca a fost furtuna nasoala aseara in timisoara .. brr ..
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
katteryna spune:
Buna dimineata si de la noi!
LA MULTI ANI!1SWEETANGEL SI VICKI

Sa fiti sanatoase si fericite!
Roxxy sunt alaturi de tine si de Mateiut!
28+ cu floricica
RAISA MARIA
aidaciolac spune:
oh da , cainii mei au dormit in garaj cu lumina aprinsa si usa intredeschisa si eu in canapea cu tv aprins ca sa stie ca sunt acolo si sa nu intre in casa si ii calmeaza tv-ul ...
Aida ... 25+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"