Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (55)
Raspunsuri - Pagina 18
Grishca spune:
Inca ceva : va multumesc tuturor
pentru gandurile frumoase, si sa ne fie zmeuricile sanatosi si luminosi.
32+
Tudor
micaalsa spune:
Giova, mersic de grija
Eu sunt bine, va citesc, tot astept si eu vesti de la Bia.
M-au mai lasat putintel durerile de burtik, ma simt mai bine. Sambata merg la control si sunt tare curioasa ce zice acum dr.
Va
pe toate si aveti grija de voi
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
33+ cu
Teodora
Nasterea printesei
PatriciaArdeleanu spune:
giova, ai dreptate, sa stii ca ma simt mult mai usoara si respir usor azi. si chiar ma simt din nou bine, dar voi vedea cind ies din nou in canicula.
despre scosul afara....am auzit atitea pareri, chiar cunosc pe cineva care nu si-a scos copilul afara decit dupa botez, asta fiind la 5 luni
mie cind imi va zice pediatrul ca am voie sa il scot, gata. dar banuisc ca la citeva zile. pe rebecca am scos-o la 3 saptamini, intai i-am facut initierea pe balcon, dar asta din cauza de ger si gheata pe jos. stiu ca iti poate face cineva o molifta si iti aduce putina aghiazma acasa, mie mi-a facut mama (la insistentele ei, am vrut sa ii fac pe plac ca e foarte bisericoasa, eu nu tin asa mult la aspectele astea).
iar eu nu pot sa concep ca sintem "murdare' dupa nastere....asta e, parerea mea.
Patricia
s31 si Rebecca
05.02.2005
Moniland spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lucialu Moni puschea pe limba Si eu sunt setata pe fetite acum, O alint deja.Poate ne trezim ca facem ca ala de la stiri care nu a vrut sa-si ridice fata din maternitate ca lui i-au spus ca are baiat si el facuse cinste-n sat ca-i tata de ficior |
mie mi-a spus dr. ca o singura data a gresit sexul copilului ca era un sot de pacienta care vroia in sapt 12 sa-i spun ce o sa aiba. Si cum la 12 sapt nu se vede exact i-a zis ca-i fetita. Nu au mai venit pacientii respectivi decat la nastere si au avut baietel. Proaspatul tatic era suparat doar pt faptul ca el a zugravit camera in roz si ca o sa-i trimita factura dr. pt zugravit. Ei bine a si primit-o.
I-am spus ca la noi sa nu greseasca ca se trezeste cu factura la 2 camere
33+
Laura Ioana
Irina Maria
alinutza78 spune:
Patricia iti doresc atunci multa relaxare la munte..si mult aer proaspat..si sa te gandesti si la noi cele ramase in canicula asta nebuna de Bucuresti
. Nici eu nu sunt de acord cu ideea asta de "murdarie". Eu vad nasterea ca pe ceva pur...ca pe o a doua renastere a ta (indiferent ca e cezariana
...sau natural). Si eu am noroc ca o sa vina mama mea...care e la curent cu treburile bisericesti...si nu are decat sa se ocupa ea de popa, de molifta, de sfintenia casei..Oricum, atata timp cat nu am interdictie de la medic, eu o sa scot strumful in primele zile afara...
Grishca, Lucialu ma bucur mult ca gasiti informatiile utile
cel putin pentru noi, care suntem la prima sarcina.
Alinutza
s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
danielle02 spune:
fetele,ceaiul de fenicul e ca sa ai lapte?am vazut si aici dar la pliculete.voi cum il faceti?mai tare,mai slabut,puneti si zahar??e bine de baut de pe acum?
nu stiu nimic despre ceaiuri 
moniland,aici chiar au dreptul parintii sa trimita facturile la spital in caz de au gresit la scan sexul copilului.de asta nici nu mi-a zis exact ce am in burtica,decat ca pare a fi sex feminin,dar intuitia unei mame nu se inseala niciodata![]()
nimeni nu se risca (cel putin aici in nord) sa iti spuna cu exactitate ce e.au mai fost greseli si spitalul le-a platit la mame tot.e traditie aici,daca e baiat e totul albastru si daca e fata e totul roz ![]()
pozici
vine BEBE 2 
Ebonee (02.10.2007) 
Melissa (09.08.2009 DPN) 
PatriciaArdeleanu spune:
alinuta, multumesc
e bine ca vine mama ta!
o sa va citesc si de la munte, sper.
cit despre informatii, chiar si pt mine la a doua sarcina mi se par ff utile, ca si Lucialu, copy/paste la mine![]()
Patricia
s31 si Rebecca
05.02.2005
Moniland spune:
Legat de scosul afara o sa fac si eu cum zice dr. chiar daca o sa ma discutii cu mama. ![]()
Eu stau la bloc, dar unul cu 3 etaje si care are terasa, nu balon. Adica e descoperita, ca blocul e facut in trepte. Asa ca pot face si plaja pe sezlong, pot admira si stelele, dar nu pot sa fac depozit ca ploua.
Acolo voi scoate prima data fetitele la aer ca in prima zi am inteles ca stau copii afara doar 5 min.
De fapt am niste indicatii despre cum se scot copii afara:
Nu se scot pe vant si ceata!
Nu conteaza temperatura!
Prima zi: 5 min
ziua 2: 5 min
ziua 3: 10 min
ziua 4: 15 min
ziua 5: 20 min
ziua 6: 25 min
ziua 7: 30 min
inca o sapt : 30 min/zi
urmatoarele 3 zile de 2 ori cate 30 min/zi si apoi cat doresti.
In cazul acesta va dati seama ca nu scot fetele 5 minute afara din casa. Nu de alta dar nu o sa inteleg nimic, pana le imbrac pe amandoua, pana pregatesc carucior, stau 5 min si trebuie sa vin sus.
Asa ca la inceput pe terasa in landou. ![]()
A, nu v-am zis o chestie super importanta pt mine: in seara asta primesc carucioruuuuul!!!!!
33+
Laura Ioana
Irina Maria
lucialu spune:
Alinutza cum adica un rol important in inecarea severa a BBlului il are batista BBlusului???
e de bine sau sa te feresti?
Moni![]()
![]()
![]()
Danielle:da e perfect pt lactatie si il faci cat de concentrat il poti tolera tu.De preferat fara zahar,mai ales ca alaptezi.
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
PatriciaArdeleanu spune:
danielle, la mine intuitia acum, a doua oara s-a inselat rau de tot!!
m-as fi bagat pina la git in foc ca e tot fetita![]()
cit despre ceaiuri, nu stiu daca se beau inca de pe acum. eu am baut dupa ce am nascut, ceai si galactogil, intradfevar mi-au adus laptele la un mom dat, dar ce folos ca erau canalele infundate..
Patricia
s31 si Rebecca
05.02.2005