Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (55)
Raspunsuri - Pagina 17
adrianafedorca spune:
vaii sa nu tineti copiii in casa o luna , mai ales ca e cald , eu pe cezar l-am scos dupa 4 zile de la iesirea din spital
e pacat sa-i tineti in casa sa vedeti ce dorm afara cate 3-4 ore, Cezar numai afara dormea, ieseam dimineata pe la 9 dormea pana la 12 intram ii dadeam pap il schimbam si iar afara, daca era prea cald stateam in casa cateva ore si pe la 5 iar afara pana seara la 9 , iarna ieseam doar odata maxim de 2 ori
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
36+
Anastasia Ioana
AMR 3 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
PatriciaArdeleanu spune:
Giova, coboara burta cu 2-3 sapt inainte de nastere??
a mea exact de ieri s-a lasat, e o pauza pare in capul pieptului si burta. a mea avea conformatia ca un stomac plin de sus pina jos, ieri era sanii f bine delimitati de burta printr-un gol cit palma mea...
Patricia
s31 si Rebecca
05.02.2005
alinutza78 spune:
Patricia eu zic sa nu te alarmezi. Poate si-a schimbat bebele pozitia. Tu nu ai echo la 32 saptamani? Vorbeste atunci cu medicul
Alinutza
s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
lucialu spune:
Stiam eu ca sunt uituca.
Mqqm sanatate alor tai!Offf mai asta iti lipsea.
Bine ca a fost sperietura mai mare.Fiarele duca-se.
Elena
tu esti consemnata la patut sau calci si faci treaba?Stai cuminte ca sigur BBlusii sunt foarte bine!Monitorizeaza burtica din patut.Si a mea se mai lasa jos de tot,apasa rau atunci,de zici ca se da hutza pe ligamentele mele si nu mai pot sa merg sau sa stau efectiv in picioare,dar trece si iar imi capaceste stomacul la propriu.
Moni puschea pe limba
ca si noi tot rrrroz suntem si numa caruciorul e verde.Patutul okit va fi tot rrroz
Spunea dl dr ca are asigurare pe carucior daca gafeaza la sexul BBlului
,ce folos?Ca numa ala nu-i rrroz.
Si eu sunt setata pe fetite acum, O alint deja.Poate ne trezim ca facem ca ala de la stiri care nu a vrut sa-si ridice fata din maternitate ca lui i-au spus ca are baiat si el facuse cinste-n sat ca-i tata de ficior![]()
![]()
![]()
Alinutza-deci copy-paste ca veni si continuarea lectiilor.
Adriana mai moale cu traba.Somn usor!
Patricia da,tu ai dreptate:nu a mai crescut mult burtica(depinde si de ce imbrac
)dar BBelusii cresc si intind tot pe acolo.Asa e cum spui tu.Si eu o simt me pupa peste tot si toate stapana.
Meleea eu n-am zis ca nu rezisti,cum sa nu se invete omul cu binele?
Eu ma refeream la fara stres si nervi si panica![]()
Eumada felicitari pt schimbare prefix!
Mc2008 felicitari pt vestile bune!
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
siacob spune:
Giova si eu am facut deja 2 dovlecei pane ![]()
, nu stiu cand o sa ma satur de ei.
Alinutza nici eu nu fac deosebire intre contractii si miscarile bebelinei. Se misca la fel cum ai descris tu, pe diagonala, stiu unde are funduletul si spatele pe care le arcuieste si le impinge pana deformeaza burtica La unele arcuiri ma inteapa in coaste si ma doare dar nu cred ca sunt contractii. Mi s-a intamplat de cateva ori cand veneam de la piata sa simt niste intepaturi mai dureroase jos, sub buric, dar dr mi-a spus ca sunt de la faptul ca impinge cu capul in col.
35+
Beatrice
lucialu spune:
aaa legat de scosul afara stiu ca poti sa chemi preotul mai repede de 6 sapt(ca vine)sa-i faca o slujaba de binecuvantare lu BB,de sfintire a casei,citeste ceva si mamicii.Asta meri si ceri la biserica(merge cineva de-al casei)si ii explica pt ce doreste,tocmai ca sa poti iesi cu copilul pana la botez.Daca BB are icter pronuntat clar tre sa-l scoti la soare,cate un pic.Plus ca e pacat sa nu profitam de anotimpul in care se nasc.Nu stiu cum se impaca treaba cu ruga preotului si "necuratirea noastra"- lohiile?Si mai ales daca BB are nevoie in scop terapeutic de soare?Poate sunt fete care se pricep mai bine.Si eu vreau sa scot fata afara dar dupa ce o vede si un preot.Nu stiu daca din prima saptamana,sa vedem cum ne simtim(cum curg si lohiile,ce flux am sa nu ma fac de kko pe afara) si chiar ce vreme o fi,ca asa teoretic e vara,dar...
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
Grishca spune:
Elenada, eu am burta lasata de 2 saptamani si ceva si medicul mi-a zis ca nu sunt semne de nastere prematura. Eu cred ca din moment ce bebe sta cu capul in col,deci este situat foarte jos, si el tot creste, e normal sa atarne mai greu, mai ales ca eu sunt si slabuta.Si nici nu cred ca e o regula ca intre lasarea burtii si nastere sa fie o limita de timp standard. Eu mi-am facut asa strategia: ma alarmez doar in 2 situatii: pierdere de lichid sau contractii regulate la 10 minute sau mai putin timp de 2 ore, cu intensificarea lor ca durata si durere.
Eu cred ca ajungem la cel putin 36 de saptamani pentru ca ne dorim lucrul asta mai mult decat orice si mintea noastra lucreaza cu corpul nostru pentru asta.
Iti doresc sa stea cat vrei tu bebelusii in burtica.
32+
Tudor
Giova spune:
Eu am vb. cu un preot cand l-am nascut pe Marco si mi-a zis ca nu are legatura scosul copilului afara cu slujba facuta de el. La 40 de zile se face o slujba mamicii, cica e pacatoasa pana atunci, ca avem lohiile alea. dar asta nu are nicio legatura cu bebele.
Eu pe Marco l-am nascut in plina iarna, la 3 sapt. ieseam cu el in Mall, pe urma cate 5-10-15 min. afara, dupa care dormea ore intregi in carucior.
Nici acum nu am de gand sa stau cu el in casa, mai ales ca va fii super cald. Vom iesi zilnic, cum ne permite vremea, doar nu-l scot pe canicula, dar nici in casa nu-l tin.
Adriana si eu am baut ceai dintr-ala la greu...de colici tot am avut parte. 2 reprize/zi de cate 30 min. si gata, asta pana la 2 luni jumate.
mQQm bine ca nu au patit ai tai nimic, masina da-o incolo, se repara sau se inlocuieste.
Siacob sper sa reusesc sa-i prajesc azi, ca a dat caldura peste mine...si mor de pofta.
Patricia eu zic sa nu te impacientezi, cica simtitm ca rasuflam mai usor cand a coborat burta. Bb tau trebuie sa mai stea acolo, ca e cam devreme acum. cand mergi la eco? sa-ti masoare colul si sa-si dea si dr. cu parerea.
eu am adormit la tv....si daca nu suna mobilul, dormeam si acum.
Bia, Micalasa pe unde sunteti? dati un semn sa stim ca totul e ok, please!
_
Gio
34+ si Marco(06.01.2006)
poze
Grishca spune:
Alinutza,iti multumesc din suflet pentru toate informatiile. Sunt extrem de utile si atat de bine le-ai sistematizat incat le-am si retinut pe majoritatea.
32+
Tudor
PatriciaArdeleanu spune:
alinutza, dr mi-a zis in sapt 34 sa fac. acum, daca o fi nevoie mai fac una mai devreme. astept sa imi iau rezultatele de la analize si sa ma vada.
asta ma gindeam si eu, ca poate s-a asezat in forma finala, caci astazi aproape ca nu m-a deranjat deloc. insa ieri credeam ca iese prin piele, si la fel ca tine, nu stiu daca erau contractii sau se incorda, dar ideea e ma ma durea la fiecare senzatie, o apasare grea jos simteam si burta era peste tot ca un balon tare-tare.
da, ma incumet sa ma duc la munte cu rebe, in bucuresti ar insemna sa stau cu ea in casa pina seara, cind eventual ar scoate-o taica'su in parc sau impreuna daca ma incumet.
acolo ies in curte cel putin, imi iau o patura, jucarii, tot ce imi trebuie si stam cuminti. o iau si pe mama cu mine sa imi tina de urit, va fi si una din surori citeva zile, cumnatul pe urma ramane acolo si nu sint singura. doar acum mai am curaj sa plec de acasa, ca pe urma gata. la mare nici vorba, ca chiar nu am cu cine si singura cu ea nu se discuta.
Patricia
s31 si Rebecca
05.02.2005