Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (55)
Raspunsuri - Pagina 16
adrianafedorca spune:
gata am reusit sa calc toate lucrusoarele bebelinei
am crezut ca turbez nu se mai terminau...si cand am terminat am inceput la scutecelee de finet care sunt asa de multeeee
am fost tare harnicuta , am calcat si tricorile mele si ale sotului acum mai am 2 perechi de pantaloni dar nu ma mai tin butucii
si n-am dormit deloc, sunt zombie, am facut si mancarica de fasoloca pastai...gata , ma duc la nani
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
36+
Anastasia Ioana
AMR 3 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Moniland spune:
Pooh, habar nu am de ce la o luna. Eu asa stiu pe aici, sau asta e o chestie ramasa de demult cum ca la 6 sapt mergi la preot si apoi iesi afara cu copilul.
Elena, fa o poza sa te vedem si sa ne dam cu parerea
. E ceva normal sa fie burta mai jos decat de obicei ca doar copilasii sunt acolo jos. Nu te mai agita si pt asta, te rog. 
33+
Laura Ioana
Irina Maria
Motana spune:
Noce, uite www.westonaprice.org/children/recipes.html" target="_blank">aici despre formula facuta in casa, un pic mai complicat, dar am citit niste marturisiri impresionate. O tipa si-a scos si care in care zice despre nepotelul care numai probleme avea de sanatate si cand a trecut pe acest tip de "mancare"(pt ca nu era deloc alaptat)a simtit intr-adevart diferenta.
Daca te intereseaza chestii asa mai naturale, uite cum se fac servetele umede, sau cel putin lichidul asta se poate folosi cu un finet sau alt material, antibacterial si previne iritatiile de scutece:www.zany-zebra.com/cloth-wipe-solution.shtml" target="_blank">aici in imagini aici dar mereu inlocuieste baby oil (care e mineral oil) cu oricare altul, de masline sau de migdale. Si aici e f. explicit.
Cam asta e procesul, eu cred ca o sa aleg o reteta ceva cu esenta de lavanda, musetel si tea tree in ulei de masline, putin sapun neutru poate (lichid) si apa distilata.
LA MULTI ANI!!! Alexutza Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de bb!
34+
Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
MC2008 spune:
Buna fetelor,
Merci mult pentru mesajele frumoase.
Intradevar, este primul bebe, si deabea il astept. Il iubesc enorm inca de pe acum, si eu si taticul lui
.
Pai, la mine avem urmatoarele: DN: 14.06.1985 / UM: 30.10.2008 / DPN: 06.08.2009, si voi naste la maternitatea Polizu. aaaa, si o sa il cheme Tudor.
Avem deja aproape 32 de saptamani (maine facem), 1800 g, si deja nu o lasam pe mami deloc in pace ca o lovim intruna.
Ieri la eco mi s-a facut foarte rau (cred ca de la stat pe spate),insa l-am vazut pe micutul meu pe ecran parca imi crestea inima. Mi se pare ca seamana foarte mult cu tataul lui cand era mic...este posibil sa fie asa de la varsta asta?
Va pup si va doresc burtici usoare!!!
alinutza78 spune:
Hello
M-am gandit sa mai relatez ce am mai invatat aseara..asa e o metoda buna si pentru mine sa-mi fixez cunostintele..plus ca sunt si gravdiutze interesate
:
1. Febra
Febra este temeratura determinata intrarectal mai mare de 38 de grade.
In general febra este ok, pentru ca este o metoda de combatere a unor virusi, bacterii care nu rezista la temperaturi mai mari de 39 de grade. Insa combaterea febrei este esentiala pentru copilul in varsta de pana la 3 ani pentru ca poate conduce la convulsii.
Combaterea febrei are urmatoarea schema:
- medicamente antitermice: algocalmin (solutie sau supozitoare), paracetamol (sirop sau supozitoare) si nurofen (substanta activa este ibuprofen);
- regula este urmatoarea: daca bebelusul are o temperatura de peste 39,5 se administreaza intai algocalminul intrucat are actiunea cea mai rapida asupra febrei, dar si cea mai de scurta durata. Dupa ce scade febra sub 39, se aplica o schema la 4 ore de paracetamol sau nurofen;
- daca bebelusul nu are temperatura mare se aplica direct schema de 4 ore cu paracetamol;
- ceea ce s-a subliniat a fi foarte important: sa fim foarte atente la doza aplicata. De multe ori ceea ce este pe prospect este incorect in a aplica bebelusului nostru. Regula este de exemplu pentru panadol (care e paracetaml)15 ml/kg corp/24 ore/8 ore. Pare complicat acum, dar ne-a promis neonatologul ca o sa ne trimita pe mail schema completa de administrare a antitermicelor si atunci o sa o postez si eu pe contul comun.
Atentie..nu se adminstreaza aspirina..iar antibiotice de capul nostru, nici atat.
Beleaua mare sunt convulsiile, pentru ca atunci cand bebelusul are convulsii se distrug neuroni, care sunt o formatiune neregenerabila (sa scuzati limbajul neprofesionist..eu mi's la baza economist
). Si daca se distrug neuroni din anumite zone insarcinate cu IQ-ul...se mai mira lumea de ce copilul mai tarziu prinde mai lent..adica pe sleau se dezvolta mai lent. Convulsia presupune in primul rand pierderea constientei. Sunt foarte multe mamici care fac confuzii intre tremuratul involuntar al bebelusului si convulsia propriu-zisa. Tremuratul involuntar poate fi doar prima etapa a febrei. Pentru convulsii e bine sa avem in casa diazepam desitin (tub intrarectal) - cica e medicament minune.
Sfaturi utile au fost legate si de inecarea copilului. Daca se ineaca cu lichid il punem pe umar si il batem sanatos pe spate (adica ce trebuie sa facem dupa fiecare supt). Un rol important in inecarea severa cu lichide il are batista bebelusului
.
Legat de diaree...daca copilul este hranit exclusiv natural nu exista conceptul de diaree. De obicei scaunele sunt corelate cu numarul de supturi. Daca bebelusul a supt de 20 de ori e posibil sa aiba 20 de scaune. Si iar apare o mama isterizata ca bebelusul ei are diaree sau scaune prea multe. Cand scaunul are striuri de sange, miros fetid, prezinta si mucus..fuguta la doctor.
O informatie importanta pentru fetele din Bucuresti..cel putin ptr mine care sunt de putin timp in Bucuresti..sunt spitalele pentru copii in functie de sectorul unde locuiti: deci pentru sectorul 1 si 6, spitalul la care trebuie sa mergeti este Grigore Alexandrescu. Pentru 4 si 5 este Budimex ..iar pentru 2 si 3 este IOMC (ceva din Lacul Tei). Sper sa fi retinut bine. Iar singurul spital pentru copii cu sectie de toxicologie (in cazul in care doamne fereste copilul ingurgiteaza ceva toxice) este doar Grigore Alexandrescu.
Asa..in caz de intoxicatii nu se administreaza lapte si nu se provoaca voma. Se ia prospectul produsului pe care l-a inghitit strumful si fuga la doctor.
Cam asta imi vine acum in cap...la cursul viitor se va discuta despre insolatie, arsuri, probleme oculare, fracturi, etc.
Mie mi-a venit comanda de sling si wrap. Sunt frumusele...in week-endul asta o sa imprumut o papusa bebe si o sa fac exercitii de impachetare cu sling si cu wrap si o sa postez si niste poze
. Sper sa-mi iasa![]()
Moniland foarte frumoase hainele bebeluselor. Iar mobila este dementiala.
Sa le stapneasca sanatoase.
Pooh multa sanatate Timeei. Poate e doar o alarma falsa.
Alinutza
s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
Giova spune:
Neatza!
haideti la o
.
Azi e mai racoare la noi, ieri aseara si azi noapte a fost furtuna...mai mult galagie decat apa....
Profit sa-mi fac niste dovlecel pane, ma tot uitam la el in frigider si imi era groaza sa ma apuc, dar azi profit ca e mai racoare.
Alexutza! sarcina la termen, multa sanatate si un bb papacios!
Adriana nu e mare lucru sa faci gem, daca m-am simtit ok, de ce nu? profit si eu de zilele bune
.
Ema lasa ca Milan va creste cu bb2 si va fii distanta mica intre ei, nu va fii gelos pe fratior, etc. iti va fii mai greu, dar pe urma vei fii mandra de flacaii tai.
Alkinutza foarte interesant cursul asta pe care il frecventezi.
Motana similac cred ca este si la noi, asa retin, ca l-am vazut pe rafturi. Intr-adevar sunt multe marci, depinde si de copil ce accepta mai repede si cu ce-i merge bine.
Meleea eu iau ceva combinatie de Ca+mg+d3. asa mi-a indicat dr., vad ca e ok si nu am contr. mai dese din cauza calciului. bine a zis dr. ca nu prea au legatura.
Adriana esti o fericita ca nu a avut Cezar colici. nu l-ai alaptat? eu am luat si Bonisan, gripe water si sab simplex si ceai baby drink. mi s-au parut apa de ploaie toate.
Moniland pai stai acasa si relaxeaza-te, nu presta munca fizica. ce treaba e asta? mai bine fugutza la job atunci.
Dilaural
printesei tale! sa creasca mare si cuminte!
Pooh bafta azi la dr. cu Timeea. sa veniti cu vesti bune.
Elenada doamne ajuta sa mai treaca si ziua de azi, si inca una, si urmatoarea sapt. si tot asa
.
Pooh mie mi-a carat asistenta aia bagajul, era doar un etaj de urcat, dar scari lungi si multe...iar la contr. mele numai bagaj nu puteam cara. pe sot l-au lasat jos, ca si pe al tau.
Siacob frumos nume ati ales pt. bebelina.
Elenada pe site am gasit ca burta coboara cu 2-3 sapt. inainte de eveniment.
la mine a coborat cand s-a rupt apa, bebe fiind prea mare, nu avea cum sa coboare mai devreme.
stai calma si nu te mai agita, trebuie sa mai stea bebeii in burtica.
MC2008 ma bucur ca ai venit cu vesti bune de la eco.
Adriana harnicutza ai fost. bine ca ai scapat de calcat hainutele.
azi imi fac lista cu ce trebuie sa mai cumpar de la farmacie, pt. mine in spital, ceaiuri...sa am totul pregatit, daca tot ies in oras mai tarziu.
_
Gio
34+ si Marco(06.01.2006)
poze
danielle02 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pooh De ce sa scoateti copiiiid doar la o luna?Pe Timea am scos-o din casa la o saptamana sau 5-6 zile,nici nu mai stiu exact...... Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 36+![]() AMR 4 Sapt. |
si eu am scos-o pe Ebonee la 5 zile ca inebuneam eu.pot spune ca ia priit,a dormit asa bine la aer curat
pozici

vine BEBE 2

Ebonee (02.10.2007)

Melissa (09.08.2009 DPN)

alinutza78 spune:
Moniland si noua ne-a zis neonatologul sa scoatem bebelusii afara din prima saptamana de viata.
Elenada incearca sa nu te stresezi..poate e normal asa. Dar nu poti da un telefon medicului? Macar pentru propria ta liniste.
Eumada felicitari pentru schimbarea prefixului.
Sarcina pana la termen si o bebelusa sanatoasa
Adriana esti harnicuta ca o furnicuta. Incearca sa te mai menajezi...eu cred ca lesinam dupa atata calcat. Si eu calc camasi sotului...dar vreau sa zic ca dupa ce am calcat dimineata la prima ora o singura camasa a trebuit sa fac dus prelungit. Ma scurgeam din picioare
Emabucuresti ai experienta cu nasterea la Medlife. Da-mi si mie mai multe amanunte. In prima faza, ce bagaj trebuie sa avem cu noi? M-au speriat fetele cu trolere si genti de voiaj.
Alinutza
Eric Alexandru
adrianafedorca spune:
Giova ba l-am alaptat 6 luni dar nu exclusiv ca nu era suficient, dar cateva luni bune de la nastere, numai stiu exact vreo 3-4 am tot baut vreo 2-3 litri de ceai pe zi: fenicul, anason si chimen poate chiar a fost bun pt colici ca laptic in plus n-am avut
asa ca si de data asta o sa beau ceaiuri la greu chiar imediat dupa operatie
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
36+
Anastasia Ioana
AMR 3 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
alinutza78 spune:
Patricia si eu am simtit schimbari majore ale burticii in ultima vreme. De exemplu la mine nu se aplica faza ca pe masura ce inaintezi cu sarcina, strumful se misca mai putin ca nu mai are loc. Acum parca l-a apucat damblaua...cred ca si el sufera de la caldura
.
Si nu reusesc sa fac diferenta intre contractii si faptul ca se impinge strumful. Simt foarte tare partea de sus a burtii..de deasupra buricului...si simt forma spatelui sau a fundului. In schimb, portiunea de sub buric e moale...acum nu stiu daca e asa pentru ca e si tesut adipos acolo..
Si acum cand se misca il simt pe diagonala...se impinge cu capul in col si picioarele in coaste..si da alternativ cand la vezica, cand la ficat. Moamaa...sunt senzatii misto...dar nu stiu ce o sa ma fac peste cateva saptamani. Parca vad ca o sa ma fac de rusine si o sa fac pipi pe mine in public
Te-ai hotarat? Pleci la munte cu Rebecca?
Si eu as vrea sa plec...tare mult tanjesc dupa aer curat si proaspat..si sa respir si eu mai usor, insa mi-e frica de drum preungit..plus ca daca doamne fereste ma mai apuca ceva prin munti
Alinutza
Eric Alexandru