Alge marine deshidratate?

Alge marine deshidratate? | Autor: puisorul

Link direct la acest mesaj

Am cumparat saptamana trecuta o punga de 100 de gr de alge marine deshidratate. Pe ele scrie ca sunt indicate si in rahitism asa ca as vrea sa ii dau si fetitei mele. Dar cum le gatesc? Cu ce le amestec?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Cum arata? Sunt din din acelea in forma de foaie presata de culoare neagra? Daca da, pe aici se mananca in sushi. Daca nu-s din alea ...atunci nu stiu. Mai ce te-am mai lamurit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Cred ca sunt cele care arata ca... niste paste, nu?

Se fierb si apoi se mananca in diverse amestecuri. La restaurantul chinezesc erau amestecate cu taitei si ciuperci. Mie nu imi prea plac la gust insa sunt sanatoase, foarte bogate in iod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Arata ca niste taitei dar sunt verzi inchisi.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

fa si tu o experienta..fierbe cateva,altele prajestele..vezi ce iese..eu am mancat doar la restaurant salata cu alge si fructe de mare...ma gandesc ca poate le inmoaie ei cumva,in apa sau la aburi..dar nu stiu sigur,nu scrie nimic pe pachet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

se inmoaie in apa cel putin o jumatate de ora, o ora e f bine; apoi le poti pune in salata - salata verde, salata de ton, orice alta salata, au consistenta unui sorici moale usor crocant, nu au un gust special, le poti pune asa nepreparate cu sos obisnuit de salata (otet, ulei, sare, piper)

sau fierte putin (dupa ce le-ai inmuiat), amestecate cu susan, sos soia si sos dulce acrisor chinezesc

sunt si retete de supa (de exemplu supa de miso) in care se adauga pe post de taietei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

uite aici o reteta de salata

poti incerca cu varza obisnuita si poti renunta la ingredientele pe care nu le gasesti - gen ghimbir


Salata de varza chinezeasca (4 portii)
Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente
4 cani de varza chinezeasca, maruntita
1/2 cana de ceapa verde, taiata marunt
1 rosie, taiata marunt

Sos
1 lingurita de ghimbir proaspat macinat
2 catei de usturoi, pisati
1 lingura otet de orez sau zeama de lamaie
1 lingurita miere de albine
1/4 cana alge marine maruntite
2 linguri sos de soia
1/4 lingurita de mustar
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

* se lasa algele marine in apa calduta timp de 10 minute, pana se inmoaie;
* se feliaza varza si se marunteste ceapa verde, dupa care se pun impreuna intr-un bol;
* se adauga rosiile si algele marine taiate marunt;
* se face un sos din ingredientele ramase si se toarna peste salata;
* se presara seminte de susan la suprafata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Olina . Chiar o sa incerc salata asta. Varza am, si voi cumpara si ghimbir. Sunt curioasa ce gust va avea.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

spirulina - alge marine f bune inclusiv pentru copii, efectiv este un supliment miracol:)

"Spirulina este o alga cu efecte miraculoase, ce nu poate fi comparata cu nimic altceva - motiv pentru care cercetatorii depun eforturi pentru a identifica o alta planta cu compusi similari. Unicitatea Spirulinei se datoreaza caracterului amfoter, ceea ce inseamna ca aceasta contine elemente specifice regnului vegetal dar si elemente specifice regnului animal. In compozitia Spirulinei intra o serie de substante extrem de folositoare organismului, doar la nivel celular fiind descoperite peste 280 de substante cu activitate biologica, dintre care aminoacizi esentiali, acizi grasi nesaturati de tip Omega3 - Omega6, glicoli.
Dat fiind caracterul non-toxic al Spirulinei, aceasta poate fi administrata inca de la varsta de 1 an, si chiar mamei pe timpul sarcinii, aducand un aport echilibrat de nutrienti indispensabili organismului.
O pastila de Spirulina contine pe langa cele enumerate mai sus, carotenoizi (dintre care o mare pondere o are beta-carotenul), vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B12), vitamina E, acid folic, pantotenat de calciu, acid nicotinic, vitamina H, oligoelemente (printre care , Fe, Mg, Mn, Zn, K, Na unde predomina potasiul si magneziul), precum si ficocianina, principalul principiu activ, responsabil de intensificarea proceselor metabolice, si alti pigmenti din grupa clorofilei.

Spirulina este indicata in perioade de efort fizic si/sau intelectual, hepatite cronice, ciroza hepatica, gastrite, ulcer gastric si duodenal; diabet zaharat tip II si, in asociatie cu insulina – diabet zaharat tip I; insuficienta renala si corticosuprarenala; obezitate; anemii; hipertensiune; arteriala; cardiopatie ischemica; distonie neurovegetativa, suprasolicitare nervoasa; carenta de calciu si magneziu; creste lactatia tinerelor mame; impotenta, frigiditate; glaucom si cataracta; retinopatii; incetinirea procesului de imbatranire; profilaxia infectiilor microbiene si virale; profilaxia bolilor maligne; radioprotectie; cresterea performantelor sportive.

Spirulina va poate oferi capacitatea de a munci 17 ore/zi, fara a resimti oboseala, avand in acelasi timp proprietati de detoxifiere a organismului si de protejare si regenerare a celulei hepatice. Stimuleaza sistemul imunitar, crescand forta organismului de a face fata stresului cotidian, fiind si un bun adjuvant in intarirea organismului in diferite afectiuni. Un alt efect binefacator, se manifesta asupra cerebelului, Spirulina fiind, asa cum afirma ing. chim. Stefan Manea, „hrana pentru ungerea sinapselor cerebrale” ce va garanteaza tineretea vesnica din punct de vedere al capacitatii intelectuale.

Supliment alimentar ecologic pur, Spirulina contine peste 50 de principii bioactive, prin care intervine in reglarea tuturor functiilor organismului. Spirulina este un antioxidant puternic, stimuleaza si regleaza productia de corticosteroizi, insulina, hormoni tiroidieni. Rezultatele Spirulinei in programele de scadere a greutatii corporale sunt foarte bune, acest supliment controland senzatia de foame si reducand pofta de mancare, mai ales daca se respecta recomandarea de a lua comprimatul de spirulina cu o jumatate de ora inaintea mesei.

Spirulina este foarte bogata in proteine: 100 g spirulina contin 60 - 70 g proteine. In plus, toate proteinele din Spirulina sunt asimilate foarte usor de organismul uman (pana la 80 %), deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului, dintre care 8 esentiali. Spirulina mai contine o multitudine de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu, o mare cantitate de vitamine, inclusiv beta-carotenul, acizii nucleici (ADN si ARN).

Un aspect foarte important in ceea ce priveste Spirulina este ca aceasta se poate administra paralel cu tratamentele specifice recomandate de medic. Spirulina este disponibila sub forma de comprimate si capsule, iar dozele recomandate sunt: pentru adulti, in afectiunile cronice, de 8-15 comprimate/zi sau 4-8 capsule/zi, iar profilactic, de 6-8 comprimate/zi sau 3-4 capsule/zi. La copiii peste 1 an, se administreaza 3-6 comprimate/zi sau 1-3 capsule/zi. In tratamentele curative, se recomanda ca dupa 30 zile sa se faca o pauza de 10 zile sau sa se reduca consumul la nivelul intretinerii. "

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Le poti pune si in supe si in salate,revin cu retete mai tirziu.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas


I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Deus, eu am inteles ca spirulina are si contraindicatii, iar beneficiile enumerate in articolul romanesc nu-s decise inca in laborator, din lipsa de teste pe subiecti umani. iar la copii si gravide nu se recomanda fara consultarea medicului...uite aici:
http://www.umm.edu/altmed/articles/spirulina-000327.htm



Mergi la inceput