Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (139)
Raspunsuri - Pagina 15
babytza spune:
Hello , am culcat copiii....ce liniste e in casa
A fost tare frumos la festivitate, ne-au pregatit o surpriza copiii impreuna cu doamna. Noi , parintii stiam ca le va da diplomele si apoi un party pt elevi. Dar ei au pregatit si o mica sceneta intitulata : "Ne-am saturat de carte si de scoala , vrem distractie !!!!" A fost super haios momentul Si copiii minunati , se vedea cat de mult le-a placut ideea
Avem si niste poze, o sa le incarc acum sa ne vedeti daca vreti
Babytza si puiiValentina David
Poze
Vot pt Maya
babymom75 spune:
Nerantula, lipsa/incetinirea cresterii nu este printre semnele caracteristice ale rahitismului. Dupa varsta de 6 luni cresterea nu mai este atat de spectaculoasa. Imi amintesc ca si Victor a avut 3 luni la rand aceeasi inaltime si vad ca nici Dragos nu creste foarte spectaculos - in ultima luna a crescut doar 0,5 cm, adica acum are 69 cm fata de 68,5 luna trecuta. Nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi. De obicei dupa o periada de aparenta stagnare a cresterii urmeaza o perioada de crestere rapida.
Mama lui Dragos si a lui Victor
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana27 Ce am castigat intarcandu-l: nu se mai trezeste noaptea, ceea ce la el a fost un obicei inca de la nastere, nu am avut nicio noapte fara treziri. |
Sa nu inteleaga mamicile care alapteaza si sunt obosite de trezirile frecvente ale copilului ca intarcatul e solutia pt. un somn mai bun. Trezirile frecvente sunt o caracteristica normala a somnului de bebe.
De ex., pe Victor l-am intarcat la 4 luni 1/2 ( v-a mai spus eu din ce motive atat de repede ) si s-a trezit in continuare din ora in ora pana la 2 ani si apoi de cel putin 2 x/noapte pana la 3 ani.
Mesajul pe care vreu sa-l transmit? Nu intarcati bebe in speranta ca nu se va mai trezi noaptea si va avea un somn continuu.
babymom75 spune:
Ramo, cred ca la mine in curte nu va fi gazon nici intr-o mie de ani, dar macar acolo... niste iarba verde ca acum arata ca desertul Sahara dupa ce a ierbicidat tata. Au iesit doar cateva mustati razlete de iarba; seamana cu barba unui adolescent.
Si... nu, nu stiu bancul. Te rog, scoate-ma din ignoranta.
citat din mesajul lui babytza Noi avem azi festivitatea de sfarsit de an la Valentina ....a terminat si clasa a treia Sunt asa mandra de ea E a doua din clasa, ca a vut un suficient la o lucrare la mate. Imi vine sa o mananc ce fetita mare si cuminte am !!!!!!!!!!!!!!!!! |
Babytza, felicitari pt. fata desteapta si cuminte! Bravo ei! S-o tina tot asa !
babytza spune:
anamona felicitari pentru progrese
Cristinescu pup baiatul
Laura locul I
Avem poze incepand de aici
Poze
Vot pt Maya
EvaF spune:
citat din mesajul lui cristineescu Eva, hai ca esti simpatica. Chiar ti-ai imaginat ca m-am pus pe rondurile cu flori? Hi hi hi, nuuu, deloc. Eram pe iarba-iarba, salbatica, vorba ta. |
Daca te-a ridicat de pe iarba, desi nu era spatiu amenajat, cred ca facut exces de zel. Nu am vazut pe niciun gardian facand asta in parc. Si gardieni vad la tot pasul.
Nu mi-am imaginat ca te-ai asezat pe rondurile cu flori. Chiar nu cunosc parcul Ioanid f bine, poate e genul de parc in stil Cismigiu, cam greu acolo sa gasesti colturi mai "salbatice".
Oricum, tu ai inteles perfect ce am vrut sa zic.
cert e ca rabat de la lege fac toti cand si daca le convine. In Parcul National e interzis cu caini, scrie mare la intrare. Sa iti zic cati caini sunt in parc: comunitari sau cu stapani? Si amenzi 0. Nah, ce sa zic, le casuna pe cate unul asa sa faca norma lunara de amenzi, dar ii vad ca inchid ochii la orice si dintr-o data le cashuna pe careva. Ca in Romanica.
Sau faptul ca e un loc in parc unde scrie ca e pt "caini mici si mijlocii" Te spargi de ras numai citind. Sa vezi caini de toate felurile, cine judeca ce inseamna talie mare? Nu au juriu la intrare. Ma rog. Frumoasa Dacia natala...
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)
Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor. ( Shinichi Suzuki)
cristineescu spune:
Babytza, care e treaba? Mama tine fiica in brate sau invers?
Si de ce erai asa serioasa in poza? Aveai emotii?
Felicitari Valentinei.
Harri Alexandru (10.09.2008)
Aici sunt eu, Harri, in luna a 9-a
EvaF spune:
citat din mesajul lui Muuh Eva eu sunt interesata de ce povestesti tu despre Waldorf. Mai am o prietena care a predat pe acest sistem si a fost foarte incantata. Eu stiu putine despre Waldorf dar imi place tare mult ca nu da note. Iti spun de ce, evident este o experienta personala. Eu una nu sunt pentru concurs, concurenta nu ma stimuleaza, nici nu ma infricoseaza pur si simplu ma lasa rece. Imi aduc perfect aminte cum profesorul de ski incerca sa ma impulsioneze sa merg nu stiu cum, doar ca sa castig concursul. Pur si simplu nu ma interesa, mergeam cum imi placea. Ori mie tocmai acest lucru imi placea la Waldorf dar totusi as mai vrea sa scrii una alta despre asta. |
Miruna, subiectul e deschis.
E greu sa dai o judecata de valoare fara nota. Sa iti spun de ce. Un copil/ individ are nevoie sa se pozitioneze pe o scara de valori, de la 1/10, 1/20, etc. In acest fel isi cunoaste exact locul in comunitate, societate. E esential pt evolutia lui. Stie de unde a plecat, unde se afla si cat mai are pana la optim.
La Waldorf vine parintele la sfarsit de an si ii tii un speech despre copil, o evaluare verbala fara nota, nu sunt convinsa ca parintele, respectiv copilul, au inteles ceva din valoarea elevului. Cine este, care sunt punctele de ameliorat.
Ce spui tu fara nota e f bine de ex in inot, castigi competitia la timp, daca ai timpul optim. Dar unele discipline nu pot fi evaluate contracronometru. Sunt de finete. Si, dupa mine, orice om trebuie sa stie unde sa se plaseze.
Competitia slefuieste valoare. Pana si copiii de waldorf participa la olimpiade scolare si e stimulanta aceasta competitie. Intre scoli, orase, etc.
Stii in ce situatie e perfect sa evaluezi fara nota? In clase concepute pe nivel de studiu. Adica grupe de studiu cu adevarat omogene. Imposibil sa nu ai de-a face cu grupe eterogene in sistemul educativ traditional. Mai ales ca ai clase de peste 10-20 de elevi, nu sunt toti de acelai nivel. Si atunci evaluarea verbala nu foloseste, nu stimuleaza. Creeaza un amalgam din care faci si tu parte dar care te inghite ca individ nu vei stii care e mai bun si cate "puncte" mai ai sa il ajungi, nu stii e ce treapta te afli si cat mai ai pana "sus". Si cand dai la facultate: surpriza, toti sunt buni-conform evaluarii pe care o stii esti ok tu elev- dar e un singur loc, sau 20. Tu ai nevoie de un test, de o nota, ca sa intri.
poate daca si facultatile ar fi fara note, daca si testele de limbi straine la angajare ar fi fara note, asta ar insemna o lume complet schimbata.
E mult de zis.
Eu consider nota fff buna, un instrument perfect de evaluare. Dar in mana unui om lipsit de finete o nota poate distruge un individ, cu atat mai mult un copil/adolescent. Trebuie sa stii "ce" nota sa ii dai "cui si mai ales "cand" sa o dai sa il stimulteze. Un copil batut de parinte ca ia 4 in mod cert trebuie sa fie tratat cu alta "nuia" de profesor, un 4 il poate distruge definitiv. De aceea, cred ca un profesor este mai mult decat un angajat al scolii, trebuie sa conlucreze cu familia, sa stie de unde vine copilul, in ce mediu traieste, ce asteptari au parintii, in aceste conditii nota este un parametru fidel.
Poate nu ma exprim coerent, e tarziu. As conchide ca nota iti spune cine esti si mai ales la o varsta tulbure ca adolescenta, cand nu stii cine esti, ce vrei de la viata, ai nevoie de constiinta de sine, nu sa fii si mai confuz, sa fii unul din grupa, ca toti ceilalti. Vrei sa stii "nota" ta, nu vei accepta ca toti sunt la fel pt ca nici nu e asa. La asta ma refer ca stimuleaza, aflii despre tine, tu cel care vrei sa devii medic, de exemplu, ca esti mediocru la chimie, 8 nu iti e de ajuns.
Voi relua cu placere discutia pe "lumina"
pupici. Noapte buna.
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)
Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor. ( Shinichi Suzuki)
anamona spune:
babytza, felicitari pentru Tina
trebuie sa fii tare mandra de ea :)
mi=a placut mult de tot si cum a fost imbracata ...f trendy :)
babytza spune:
Sar'na Sunt foarte mandra de ea , cum sa nu fiu....Azi ne-a aratat doamna invatatoare revista in care a fost publicata o lucrare a Valentinei facuta cu ocazia zilei mamei
Ma intreba azi daca sunt suparata ca nu a iesit prima din clasa, ca anul trecut. Am pupat-o si i-am spus ca orice loc ar fi ocupat eu tot as fi iubit-o...poate as fi fost dezamagita putin daca era ultima, dar asta nu m-ar fi facut sa o iubesc mai putin, in niciun caz. Asa cum povestea si Miruna, si eu ii spun mereu cand o cert ca o iubesc si cand sunt suparata pe ea, sau cand face vreo prostie...dragostea nu se schimba, nu dispare, nu scade in intensitate cand o cert si tip la ea sau cand ma supara.
La fel cum faptul ca este atat de buna la scoala nu ma face neaparat sa o iubesc mai mult,ca nu am cum mai mult de atat , ci doar ma face cea mai mandra mamica de printesa
Poze
Vot pt Maya