Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (139)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Mihaela, tocmai pt ca imi pari "virtual" asa o persoana cerebrala de aceea mi-am permis sa spun strict parerea mea legata de Waldorf.
Oricum, nu cred ca exista sistem de educatie perfect. Niciunul. Waldorf are si el puncte pozitive, depinde din ce unghi privesti.
Pt profesor este fff obositor pt ca vezi o clasa vreme de o luna. De exemplu, daca un prof are in norma clasele XIA-xIG, ei bine, prima luna se vede numai cu XIA, termina cu ei si gata, a epuizat programa si nu ii mai vede deloc, apoi o luna cu XIB si tot asa pana epuizeaza norma.
Mie mi se parea trist, ma atasez de ei o luna de zile si apoi nu mai intru la clasa lor deloc. De aceea am parasit genul asta de schooling, mi se pare monoton, f monoton. Mie tocmai asta imi placea in meseria de profesor, mereu alta clasa, alta generatie, nu ai timp sa te plictisesti.
Mi se pare obositor pt profesor sist Waldorf, in sost normal cand iesi de la XIA si intri la XIB e un nou inceput, alte povesti, alte personaje, mai putin monoton.

Plus ca si pt elev e obositor.

Iar faptul ca nu exista notare nu ii scuteste deloc, ba dimpotriva. La facultate se lovesc de sistemul cu note, oricum.

Ma rog, am predat in multe sisteme, nu e niciunul ideal. Succes in gasirea celui potrivit pt Sofia.
Eu cred ca regula de aur este implicarea parintelui, atat cat poate. Asta nu inseamna ca parintele trebuie sa stie si chimie, si mate, si istorie, si lb straine, doar ca trebuie sa il supravegheze, sa il asculte, sa asigure un fel de sistem educativ particular adaptata copilului. Ce e trist ca majoritatea parintilor pe care ii chemam la scoaala de-aia nu mai puteau ei de copiii lor: "doamna noi muncim pana noaptea tarziu, numai de copil nu mai avem timp. Asta e rolul scolii"
Trist.

M-am intins, sorry, sper sa nu plictiseasca subiectul, mie subiectul educatie imi place maxim si nu cred sa fie off-topic.

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)
Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor. ( Shinichi Suzuki)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristineescu

Eu alerg ce alerg dupa voi sa va prind din urma si citesc si citesc si va raspund asa in gand la fiecare si cand ajung la ultima pagina ma cuprinde asa .... o stare ...mai ales acum ca sunt imobilizata la pat = harri doarme pe picioare.

De cand ati vorbit de cartea "No cry baby" m-am apucat voiniceste sa citesc si sa tin tabele cu somnul/nap time/prebedtime (asa scrie la carte) si tot visez la un somn de noapte linistit, sa imi pun copilu in pat si el sa faca ... nani.

Sanzyana, tu ziceai ca ai scapat de trezirile noaptea de cand cu intarcatul. Sa stii ca si eu am "dat vina" pe alaptat ca ne trezim des noaptea. Mie mi s-a parut ff greu alaptatul.

Azi am fost la kinetoterapeut sa punem bazele unei lungi "colaborari" si vorbeam una-alta si ca ce mananca si eu ca harri nu prea mananca, mai mult san si ca sunt tare amarata.

La care tanti kinetoterapeut imi zice ca asata pt ca am inceput dupa 6 luni diversificarea (cf unui curent american, zice ea) si ca de asta refuza bebeii mancarea pt ca sunt deja maricei si ii duce capul. Ca la cei diversificati mai devreme nu se inregistreaza refuzuri sau mai rare.

Eu chiar am obs ca majoritatea mamicilor care se plang cu merge greu diversificarea sunt cele care alapteaza si ca abia pe la 8-9 luni se dau pe brazda.

Dar noi facem maine 9 luni si niciun interes.

As vrea sa-i dau LP dar nu vrea NAN. Voi ce LP ati mai folosit? Dati-mi si mie o idee, pls.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Mamica ta, Cristina.

Aici sunt eu, Harri, in luna a 7-a

Buna,

Eu am inceput diversificarea fetei la 4 luni si jumatate pe acelasi principiu. As mi-a spus dr. sa fac si asa am facut. I-am lungit perioada de sucuri la vreo 2 saptamani, atat.
despre Lapte praf: Incearca Alpen, dar este mai greu de gasit sau Lactana care este cica cel mai bun de pe piata. Ambele se pot gasi la farmaciile Dona. Sofia mananca/bea Alpen, dar in caz ca raman fara iau Lactana.
Apropo, am ramas fara LP aici la ai mei, am sunat la firma si mi-au trimis prin curier doua cutii. super de treaba!

Sa se faca repede bine puiul la kineto ...!

www.inimacopiilor.ro/campanie/ajuta.php" target="_blank">Inima copiilor pentru Marie Curie

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

Eva, multzam mult! Apreciez ca ti-ai rapit din timpul tau sa-mi explici care e treaba.
Seara placuta! si pupam micul Luca Noah

www.inimacopiilor.ro/campanie/ajuta.php" target="_blank">Inima copiilor pentru Marie Curie

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

legat de trezitul noaptea si thea se trezeste de 5-6 ori pe noapte pentru a o alapta.
Pentru ca asta face de cand s-a nascut si pentru dormim impreuna, m-am obisnuit, nu mi se pare absolut deloc obositor, nici macar acum cand am inceput serviciul si dorm 6-7 ore pe noapte.
Cred ca nici nu mai stiu cum e sa dormi legat.....

Nu prea cred ca are legatura cu intarcatul...cel putin la ea. De vreo saptamana a redus trezirile la 2-3 pe noapte. Culmea eu sunt acum ingrijorata sa nu imi scada lactatia....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Impresii despre mancat.
Cred ca nu ii place lingurita sau se plictiseste repede de ea.

Acum mesele sunt un succes atunci cand ii dau sa bea direct din pahar.

Azi de exemplu a mancat/baut direct din pahar in lipsa mea de acasa (9 ore):

80ml lapte cu cereale: deci in total vreo 90-100 grame
100 ml lapte
60-70 gr supa crema de legume.

apoi lapte de la tzitzi cat cuprinde.

Mi se pare un real progres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eva eu sunt interesata de ce povestesti tu despre Waldorf. Mai am o prietena care a predat pe acest sistem si a fost foarte incantata. Eu stiu putine despre Waldorf dar imi place tare mult ca nu da note. Iti spun de ce, evident este o experienta personala. Eu una nu sunt pentru concurs, concurenta nu ma stimuleaza, nici nu ma infricoseaza pur si simplu ma lasa rece. Imi aduc perfect aminte cum profesorul de ski incerca sa ma impulsioneze sa merg nu stiu cum, doar ca sa castig concursul. Pur si simplu nu ma interesa, mergeam cum imi placea. Ori mie tocmai acest lucru imi placea la Waldorf dar totusi as mai vrea sa scrii una alta despre asta.

Trezitul noaptea si intarcatul nu cred ca au nimic in comun sau daca au depinde de copil. Alexei e intarcat de peste 2 ani si tot se trezeste noaptea. Este diversificat de la 5 luni si are zile cand bea doar lapte sau cel mult lapte lapte lapte si paine paine paine.

Ada ai pastrat mei tai-ul? Eu ma simt super bine cu ring sling-ul, in ritmul de acum cred ca renunt la carut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Eva, hai ca esti simpatica. Chiar ti-ai imaginat ca m-am pus pe rondurile cu flori? Hi hi hi, nuuu, deloc. Eram pe iarba-iarba, salbatica, vorba ta.

Mamica ta, Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Mimihoo, merci mult. O sa caut in farmacie sa vedem ce parere are musiu. Da, si noi speram sa ne facem bine la kineto.

Asa, ca nu v-am zis ce faceam pe la kineto. Harri are plat valg si la ultimul control ne-a dat sa purtam orteze 2 luni pe timp de noapte. Si facem si kineto pana se mai indreapta.

In ceea ce priveste mancarea Harri clar e mai degraba analitic. Mananca de curiozitate sau nu stiu cum sa-i spun pt ca deschide gura cu interes doar la primele 3 guri si gata.
De ex: e mai interesat de coaja bananei decat de fruct, pe care il stie deja. L-am si lasat sa bage manutele in castronel - asa imi trebuie - si acum vrea sa "pipaie" si el mancarica.

Mamica ta, Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Apropo de iarba...si eu eram sa mi-o iau ca ma pupam cu monseneor ul meu pe iarba(ne tavaleam)...si pac gardienii publici....si eram in Herastrau pe iarba salbatica...ma rog mai mult nu era iarba decat era.
Legea este pt toate spatiile verzi din parc.

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Miruna, n-am pastrat mei-tai-ul. Am rugat-o pe D sa-mi faca altul, sa vedem cum ma impac cu acela si ma hotarasc.

oricum, sunt ok si doar cu slingul, mai ales de cand il pot pune pe Radu pe sold, si m-am hotarat sa incerc si un wrap alb foarte subtire, sa vad daca merge vara.

eu nu renunt la carucior, pentru ca imi da multa libertate in plimbari. nu as putea umbla distante/timpi lungi cu radu in brate si teo de mana... mai ales ca acum timpul e fragmentat de mesele diversificate... e mai greu sa-i dau cu lingurita daca n-am unde sa-l asez...
iar caruciorul de gemeni isi scoate banii de fiecare data cand teo oboseste si vrea sa aseze langa radu... sau cand dorm amandoi.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput