Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (54)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

uitasem de comprese sterile pt sters fatza lui bb!! Vai, parca a fost acum 1000 de ani, am impresia ca o iau de la zero!

Deci, vata si fasa ca sa fac tampoane...am in casa si tampon comercial. Ce marca sunt acele scutece de pus pe pat pt schimbat bb?

Cri mami de Ale ( 2003) & +28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Eu am luat happy de dimensiunea 60 x 90, dar sunt si mai mici.

32+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

CRIXIA iti vor spune ei in spital cu ce sa te dai la operatie, oricum imi aduc aminte sigur ca dupa ce am plecat din spital am plecat fara pansament si acasa mi-au spus fara pansament sa se vindece mai repede...parca m-am dat cu ceva cateva zile pana mi-a scos fierele dar nu mai stiu cu ce
acasa eu mi-am pus tampon normal ca ma stresa rau de tot vata aia

buricul lui bebe eu nu l-am acoperit cu nimic, decat cu pampers, in ziua a 5 a a cazut , atunci i-am dat cu baneocin pudra si betadine sa vedem acum ce se mai "poarta"
eu una nu mai cumpar nimic decat dupa ce ies ca la prima sarcina am luat juma de farmacie inainte si multe nu le-am folosit

am 3 farmacii langa mine dintre care 1 e non stop deci nu-i problema
stau si ma gandesc daca sa cumpar lapte praf sau nu ... oricum nu stiu de care ..nu-s hotarata...la cezar am folosit milumil si a baut f bine oricum o sa aleg intre nan si milumil mai vb cu prietene cu bebei mai mici sa vad ele ce le dau

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 35+ Anastasia Ioana
AMR 4 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

M-ati facut sa rascolesc printre fotografiile vechi (noroc ca am salvate pe CD cateva cu Maria bb, ca in rest le-am pierdut odata cu un laptop care ne-a fost furat ). Imediat incarc in Picasa cateva poze cu:
- mine mandra cu o zi inainte sa nasc (aveam burta de doua ori mai mica decat acum )
- Maria sarmaluta, asa cum mi-au adus-o in prima zi
- Maria schimbata in body, imediat dupa ce mi-au adus-o si in alte "tinute" de spital
- Maria gatita pentru plecarea acasa
- Maria in patut prima zi acasa

Am nascut pe 2 iulie si pozele nu sunt trucate . Am tinut-o in spital mai ales in body cu maneca scurta. Era f. cald. Dadeam din cand in cand drumul si la aer conditionat.

Acum am pregatite body-uri cu maneca scurta si lunga, pijamalute intregi, vreo doua bluzite, o salopetica si cam atat pentru primele zile.

Aici sunt pozele http://picasaweb.google.ro/cornelianis/Maria1#

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

fetelor, am si eu o problema cu hainutele de spital...io am deja luate cateva body-uri+pantalonasi cu labute dar costumase din acelea cu totul sunt marime pt 1 luna nu newborn...si acum ma gandesc ca o sa inoate printesa mea in ele . Unde gasesc sa cumpar new born? Vazusem pe site la next dar parca nu as mai comanda ca in rest altceva nu prea vreau. Of, of, oare ce a fost in capul meu sa nu comand nimic new born

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Nu va luati dupa mine, e deja adjudecat: cezariana si fara alaptat! asta datorita virusului pe care-l port si nu vreau sa-l transmit lui bb. D'aia ma pregatesc cu lapte praf fara sa ezit...eu cred ca o sa aleg Aptamil, urmeaza in top Humana si apoi pe locul 3 Nan.

pentru cele care sperati sa alaptati, nu va recomand sa cumparati inainte lapte praf, e tentant, la orice agitatie a lui bb te duci cu gandul ca nu e hranit suficient, plange ca nu se satura.... si parca ai scoate din dulap cutia de lapte praf!

Cri mami de Ale ( 2003) & +28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

tARE rau m-am simtit de la caldura asta. nu am mancat nimic, am baut putin iaurt de baut si somn. am luat copil de la gradi si acasa la racoare.
Lucialu ca tot ziceai de gem....il las pe maine. nu ma simt azi in stare.
Fasa pt. buric eu am de la Chicco, mi-a cumparat sora-mea pt. Marco, dar am folosit numai una. Daca nu primeam, nu cumparam. este o fasa elastica, care se pune peste tot abdomenul ca sa-i tina pansamentul peste buric.
Dariaioanaxxx eu ziceam de pompa Avent, cea cu 2 biberoane. Insa m-am inselat asupra pretului. de la 200 lei, este la 188 parca, cu card de fidelitate de la Helpnet. Oricum, aici e cel mai mic pet, in Timisoara.
Cornelia ai fost super tare cu papucii tatalui tau.
Blanca, Lucialu la noi in mat. de vreo luna nu se mai cere body pe sub salopeta, e prea cald. ori body cu maneca lunga si pantaloni cu picior, ori salopeta intreaga. mai vedeti si voi, oricum..puteti pune in bagaj, ca nu se stie.
Ne mai trebuie: cana, tacamuri, servetele, hartie igienica, apa plata in timpul travaliului (eu am baut si in timpul nasterii), bani marunti pt. asistente...acum 3 ani dadeam 10 lei si cate o punga mica de Iacobs, naiba stie cat sa le dau acum.
Cornelia super pozele cu pitica. si eu m-am gandit la body-uri, daca il va lasa cu mine, asa va sta. daca va sta mai mult la nou nascuti, nu cred ca-l vor lasa asa dezbracat. sa speram ca totul va fii bine si va sta mai mult cu mine.

La iesirea din maternitate am primit o lista cu ce trebuie sa am in casa pt. bebe. Nu va impacientati, acum sunt farmacii la tot pasul, deschise pana la ore tarzii. se descurca si sotii sa cumpere, nu e asa tragedie ca ne lipseste ceva.

_
Gio33+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Crixia legat de acele scutece ti-a raspuns Moni.Se gasesc si in real.Eu inca nu am luat.Dar urmeaza Cu tampoanele daca vei folosi vata acasica nu cred ca mai trebuie sa pui fasa mai incolo.
Adriana da,si scutece de finet.Am 5 pt inceput.Sa mai iau?Lenjerie de pat ii voi lua 2 pt inceput.
Cornelia si eu optez pt tinut in body ziua acasa,dar in spital totusi nu vreau sa risc,mai ales ca si ei tind sa-i infofoleasca.Paturica groasa era in luna august data.Oricum sunt subtiri lucrusoarele cumparate.acasa e alta ciorba.Am inteles ca nu trebuie sa-i infofolim sa nu ii sensibilizam imunitar.
Sia stai linistita.Sunt multi BBlaci care inoata in hainute mai ales in spitalOricum New Born le folosesti fff scurt timp.Am luat foarte putine chestii efectiv new born.

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

hellou
am citit iarasi pe fuga ultimele 2 pagini si am dat de discutiile despre garderoba zmeuricilor .Eu inca nu stiu daca ii mai cumpar ceva bebelinei(ma mint singura,ca sapt viitoare sunt in Dragonul iarasi )Am o gramadaaaaa ramase de la Sara,unele nici nu a apucat sa le poarte.body-uri,salopete,rochite,costumase,etc......numai ca sunt la tzarania exilate,in we trebuie sa ma apuc de sortat si pregatit.Eu una recunosc ca sunt bolnava cu cumparaturile pt copii,mie nu-mi iau cu lunile nici macar o pereche de bikini dar lor......vara asta ar trebui sa o schimb pe Saratzina de minim 2 ori/zi sa apuce sa imrace toate hainitele si totusi mi se pare ca nu are destule.Am sa caut si eu niste poze din spital,am nascut in 30 mai si am tinut-o numai in body si pant cu piciorus sau body si salopetica intrega fara maneci,ca aveam rezerva pe partea unde nu batea soarele si era bine si racoare.Dar acum,cred ca inafara de ody-uri cu maneca scurta si 1-2 maxim cu lunga,nu voi lua nimic la mine pt bebelina.La Sara am avut vreo 10 schimburi pt 3 zile,bagaj de parca mergeam 2 sapt in vacanta.
Mia adormit in brate,merg sa o pun jos si sa imi fac niste salata de fasolica verde ca mi-a ramas de la ciorba si mie pofta de salata.
pupici pe burtici

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

32sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Giova deci mai mult sa nu iau decat sa iau fasa.Pantalonii simpli ii voi da numa acasa dupa ce cade buricul si daca nu e prea cald.
aaa si strugurel pt buze e bun pt mamici in maternitate. Ma gandesc sa-mi iau si un bic pt orice eventualitate,daca nu sunt multumiti de freza sa faca ce vor dar cu lucrul meu.Ceva pt toileta de la ei,sa desinfectez sau sa ma pot aseza...asta sa nu am sorpreze.
ma retrag ca-s rupta.

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput