Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (54)
Raspunsuri - Pagina 10

blanca000 spune:
Lucialu deci body cu maneca lunga + salopeta bebe cu piciorus cu botosel. Asa ma gandisem si eu doar c ala body am zis ca e ok si cu maneca scurta sau gen maieu..right? s34
Eva Ilinca
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004

lucialu spune:
Body cu maneca scurta sau tip maieu si salopeta-pijamalutza cu totul ( maneca lunga si pantalonasi cu piciorus) le tin de rezerva,daca voi sta mai mult de 4 zile in spital.Eu asa am salopetele intregi- tip pijamalutze si de-asta nu vreau sa-i dau acolo decat daca nu mai am schimburi.Pt fiecare zi de spital trebuie un schimb intreg.Sau asa se cere unde nasc eu.Si merg pe varianta spusa anterior.
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

lucialu spune:
Ideea e sa nu steie cu picioarele goale sau cu mainile goale primele zile.La noi parca au si aer conditionat acolo,oricum sunt usi deschise,ferestre...Chiar am vazut ca la mamica cel putin in prima zi il aduce impaturit intr-o patura groasa,tot pt ca nu are temp corpului reglata.Si are deja tzoalele de acasa pe el.
my little sunshine

ylla2009 spune:
hmmmm..deci ..TOATE ALE CU MANECA LUNGA??? grrrr..am cam pus-o ..eu lui bebe al meau i-am luat mai mult body gen maioutz,sau cu maneca scurta,am doar unul cu maneca scurta si til pantaloni scurti..hmm..mai am si intregi..body ..cu rac cu piciorus dar mai maricele ..uff..iar tre' sa mai cumpar cate ceva..
Imi spuneti va rog ..acele body cumaneci lungi si craci cu piciorus gen pijamale..sunt bune de spital???
cred ca le scot pe pat si le iau la pozat sa ma ajutati sa aleg pt spital.Si apoi le bag la spalat ca sa nu mai aman.DAHHH..daca eu fata am nascut-o toamna si am si tinut-o galusca ..nu prea le am.
Si eu care ziceam ca stau undercover si doar va cites[:P]
Ylla 34+Luca Andrei si mami de
Carmen,8.10.2003
pozicile mele si ale ingerasilor

CRIXIA spune:
Fetele, eu imi fac griji, planul pentru prima luna, cam ce ar trebui sa am acasa fara sa fiu nevoita sa plec d'acasa sau sa-l trimit pe sotu' cine stie pe unde dupa cai verzi!!
Pt bb: scutece, servetele umede, lapte praf, bibe+tetine+suzeta, solutii anticolici, crema funduletz, produse baie(cadita, termometru, cosmetice), ser fiziologic, glicerina boraxata bete de urechi(cu care mai cureti nasul, eu nu le folosesc pt urechi), prosop de baie, hainutze bb( body, salopete, caciulite).
Acum, pt mami, va rog sa ma ajutati: ce imi trebuie sa imi ingrijesc acasa cezariana? Spray de plagi; pansamente,(aceleasi tampoane pe care le confectionati pt nasterea normala?), apoi in chiloti ce-mi pun: tampon normal sau confectionat? Altceva?
Cri mami de Ale ( 2003) &
+28 sapt

Moniland spune:
Si eu tot cu maneca lunga sunt pregatita.
Varianta 1: body maneca lunga + pantaloni cu labuta
varianta 2: body maneca scurta + salopeta cu maneca lunga si piciorus cu labuta.
Trebuie 1 schimb pt fiecare zi.32+
Laura Ioana
Irina Maria

Moniland spune:
Completez de pe lista pe care am primit-o:
pt acasa:
Comprese sterile ca sa stergi ochisorii dimineata si seara cu apa fiarta si racita.
Batista bebelusului pt aspirarea nasucului infundat.
paracetamol supozitoare de 125 mg
romazulan (de la farmacie) extract de musetel un capacel in apa de baita.
seringi, daca nu poate lua din lingurita siropul pt colici
Restul ce ai spus tu, Crixia.32+
Laura Ioana
Irina Maria

lucialu spune:
Ylla deci de preferat salopeta intreaga pt primele zile pana cade buricul.Sa nu steie elasticul de la pantagaci pe el.Acum daca optezi pt salopeta intreaga cu tot cumaneci lungi dedesubt pui un body tip maiou sau cu maneca scurta.Daca ai salopeta fara maneci lungi pui body cu maneca lunga.Salopeta tip maiou si cu picorus cu botosei.La mine astea sunt de zi,ca salopetele cu maneci lungi pe care i le-am luat sunt pijamale.Si astea le-am luat mai marute nu New Born pt noptile mai racoroase,deci sa le poarte mai mult timp. aaa si manusile!
Crixia mai pregatesc aceleasi scutece patrate de unik folosiintza si pt acasa pe patut sau pt schimbat.Tampoane voi folosi ca in spital pt ca sunt mai igienice(oricum nu voi pleca nicaieri de acasa) si fiind vara ma simt altfel cu ele.Eu cand am mai fost operata in general am incercat sa tin locul uscat si curat,se mai merge pe crema de galbenele,mie spre sfarsit mi-a fost de folos si sprayul ala pt arsuri, nu mai stiu cum ii spune.I-am luat la BBlina termometru cu afisaj electronic pt temperatura corporala cu varf flexibil, pt fundulet sa fie doar al ei.Batista bebelusului!!!I-am luat forfecutza cu varfuri rotunde...perie de frezat BB.Are paturica subtie din bumbac dar si saculetz de dormit in any case.Am si sosetute la nevoie pt nou-nascuti.Nu stiu daca are sens sa iau servetele umede pt sani...???Probabil daca reusim sa alaptam si iesim afara cu BB ar fi indicate. Ceva pt vergeturi...Nu mai stiu acum,daca imi aduc aminte mai scriu.
Cu sterilizatorul cred ca voi astepta sa vad daca am nevoie,cum ne descurcam-daca alaptam nu prea mai ii vad rostul...
my little sunshine

Moniland spune:
Acasa, eu voi folosi tampoane normale pt sangerari , ca nu vine dr. sa vada cum arata sangele eliminat.
Am inteles ca taietura de la cezariana se vindeca mai repede daca aplici lioton gel. Sper ca am retinut bine. Verific in arhiva sa nu vb prostii.32+
Laura Ioana
Irina Maria

adrianafedorca spune:
blanca ai fost in magazinul next? acolo am vazut cateva hainute dregute de fetite, cel din baneasa stiu ca mai e un magazin si in liberty mall, parca, cam ce-am vazut l aeipe site au si la noi si nu-s scumpe
pt bebe eu am
body-uri , vreo 7 marimea 3-6 luni
vreo 8 pt 0-3 luni
mai am si niste costumase cu maneca scurta si pantalon scurt dar cu totul, am 2 ,
sosete, o gramada ramase de la Cezar noroc ca-s albe si am si cateva pt fetite , roz, rosii,
caciulite am tot de la Cezar dar nu cred ca o sa fie nevoie,
mai am salopete cu totul vreo 5 si cam atat
2 cearcefuri cu elastic pt patutul ei,
aparatori de pat
niste scutecele din finet, diferite marimi pt sters dupa baita, finetul absoarbe mai bine decat orice prosop, am si cateva un pic mai mari decat o batista pe care o sa le pun acolo unde doarme cu capul in caz ca-i mai iese laptic sa schimb doar chestia aia sa nu schimb si cearceaful si pt invelit daca e cazul
1 prosop mare si unul mai mic
de la farmacie : ser fiziologic, bepanthene, comprese streile, baneocin(pudra) si betadine pt buric o sa-i cumpar atunci sa vedem ce zic asistentele in spital , la cezar asta am folosit
sampon, crema de fundulet, crema de corp, ulei de corp de la sanosan
1 suzeta de la nuk si un biberon mic, o perie de spalat bibe
o punga de pampersi nr 1 si o punga de scutecele din alea de pus pe pat pt schimbat
si cam atat am luat eu pt bebe
restul le mai iei si pe parcurs
importante sunt bodyurile , o sa fie foarte cald, eu pe a mea o s-o tin numai in body toata vara , sear ala culcare in functie de cum e in casa pun un scutecel pe ea sau ii dau pantalonasi cu botosei
pt mine n-am luat prea multe: camasa, halat, papuci, chiloti(steaguri) vata, tampoane, sosete si cam atat, plus periuta, sapun, pasta de dinti deodorant..etc
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 35+
Anastasia Ioana
AMR 4 saptamani
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler