Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (124)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Aaa, si de azi avem si usa la balcon. Si intuneric si mai si in sufragerie Dar macar cu usa am rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Vai Kimmy...asa rau imi pare prin ce treci... nu-mi vine sa cred ce aud..
Nu poti sa mergi cateva zile la parintii tai macar cat sta soacra la voi?
Poate daca ai vb cu sotul tau despre ce simti si tu...nu stiu, dar imi pare sincer rau..

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!

saptamana asta nu am intrat deloc pt. ca am avut o traducere luuunga de facut, si noi maine seara plecam in concediu 12 zile in Bulgaria. M-am stresat si am muncit mult, bagajele nu-s facute, mai tre' facute cumparaturi, asa ca maine am mult de tras!

Va pup, ne "revedem" prin 20 iunie, pana atunci, zic de pe acum LA MULTI ANI!!! pepenasilor ce isi vor sarbatori in curand ziua, si de asemenea si mamicilor!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

IROLF, ATB, felicitari pentru sesiunea incheiata cu bine
DIA, distractie placuta in Bulgaria.
KIMMY, o imbratisare calda sa treaca suparareaSoacra eu zic ca ar trebui sa o pui la punct, sa invete sa-si vada lungul nasului.La urma urmei chiar daca sunteti intr-un impas, sunteti o familie si nimeni nu are dreptul sa intervina.
GINI ,sa va fie de bine vacanta
NARCISA, drum bun

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

LA MULTI ANI ALESSIO DE DANANGIE, SA CRESTI MARE SI VOINIC!!!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

alexa_teo si Mada multumim din suflet de felicitari pt. primii pasi! Primii dintisori, primele cuvinte... primii pasi...

Multumim mult si fetelor care au facut urari generale si unde m-am regasit.

Felicitari si voua Dara, Didi, Ella, Sybille pt. primii pasi! SPER ca n-am uitat pe nimeni! Nu ca felicit eu mereu, insa macar daca scriu acum, sa nu uit vreo fata

Pupici.

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

wow, inca un 'bebelus' de 1 anishor!!!

Allesio Michele
MULTA MULTA SANATATE!
FELICITARI MAMI!

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Deci am DOO VORBE sa spun

Intai, pantofii.
Stiu ca sunt scumpi si ca un copil poarta pentru scurt timp un pantof, si ca nu e de ajuns doar un pantof, ci ii mai trebuie si o sanda, un adidas, o chestie.
Dar eu as sfatui pe oricine nu sta neaparat in 20-30 de lei, sa vada pantoful copilului ca o investitie, si sa nu cumpere incaltari de pe net decat daca sunt o marca deja incercata, un model incercat.
Ci sa cumpere pantof cu copilul de mana in magazin, probandu-l.
La noi, oricum sunt pantofi de rahat. Si stiu tare bine ce spun. Poate vreti sa stiti ca Prada si Bata se fac si la noi, dar ii plimba nitel prin alte tari, ii aduc nitel inapoi, si ajung cu pret de 3-4 ori mai mare decat au plecat, si, evident, mai scumpi decat in tarile alea pe unde s-au plimbat.
La copii, lucrurile stau la fel, cu mentiunea ca producatori romani nu prea mai sunt, iar aia care sunt, sunt de 2 doi cincizeci. Nu vorbesc de aia care lucreaza lohn. DACA mai lucreaza pe criza asta.
O incaltare care costa doi bani, e facuta dupa ureche, la fel cum se fac pantalonii aia cu turul mare si craci scurti.
Dar daca un pantalon de-ala te faci ca e trei sferturi si il mai porti asa, pantoful nu poti.
O bluza mai larga mai merge, dar un pantof nu.
N-am timp sa stau sa povestesc prin ce procese trece un pantof (de la creatie pana la fabricatie) si nici nu cred ca intereseaza, dar va spun ca pretul nu este unu aberant (ma rog, nu este mai aberant ca alte preturi aberante de la noi...). Pielea CORECTA pentru o incaltare de copil NU este cea de vaca. Si nicidecum cea de porc.
Dar la noi se mai tabaceste o vaca din cand in cand. Asa ca i se pune si talpa vacii (sau porcului) si gata pantoful.
Narci spunea ca in Brasil, pantoful de piele costa 10 euro. Pai da, pentru ca cele mai mari crescatorii de (b)ovine pentru piele sunt in Brasil Si ca italienii le tabacesc gratis, si le trimit si inapoi, la schimb, ca sa le dea astia piei mari, in blue. O piele pentru tapiterie, o piele care vine din Brazilia, are peste 4,5 mp, pot fi si de 6 mp. Una venita din Europa, are cam 2,5 Si fara burta, evident, ca pielea de pe burta nu se foloseste.
Revenind
Incaltarea facuta din piele de vaca sau din piele de porc (Sa nu credeti ca vanzatoarea stia diferenta...) e facuta din economie. Si la fel de bine, e facuta fara calapod de foarte multe ori. Fara calapod, o incaltare nu e incaltare, asa cum o haina nu se face fara tipar. Bareta de la o sanda poate fi prea inalta, iar daca o stragi corect pe glezna, face bucla in partea de jos. Talpa poate fi ingusta si lunga. Sau partea din fata, bombeul, prea larg. O incaltare, in functie de model, trebuie sa aiba talonet. In unele cazuri, gleng. Asta tine talpa intr-o pozitie naturala, altfel talpta "trage" pe centru.
Iar picioarele (mai ales de copii), sunt diferite, si este anormal ca le masori numai lungimea, dar deh.. la noi nu se masoara latimea, aia e.
Un pantof corect nu poate sa coste 30 de lei si nici 50 de lei. Nu vorbesc de incaltarea de panza.
Desigur, exista imitatii grozave, sintetice super, care lasa piciorul sa respire, dar alea nu le cumperi din Obor. Ma rog, adesea nici nu stii ca le cumperi, ca juri ca e piele!
O talpa turnata costa al naibii de mult. Dar nu turnata in Romania ca la noi nu toarna nimeni. Ca sa o iei din Spania de exemplu costa cam 4 euro de pereche, in medie, cele ieftine. Alea de copii mici sunt mai scumpe. Zic nu la noi, ca noi importam si sticksurile si chibriturile si cutiile de plastic, deci doar nu o sa ne apucam de facut pantofi la standarde...
Si atunci, cum sa coste o incaltare 50 de lei?
Mi se pare si mie aberant cand vad un pret de-ala halucinant... De 2-3-4 milioane... Dar din cate am verificat eu pietele vizitate, un pantof in regula costa cam 40 de euro, vorbesc de Franta, de Spania, de Germania. Sigur, poti sa iei cu 20 de euro sau cu 60. Sau cu 100, daca vrei

Dar m-a calcat tare de tot o chestiune, m-a calcat pe coada personala, si m-am gandit ca mai bine fac scrisoare deschisa, si sa spun ca daca eu dau un milion, sau un milion si ceva pentru o incaltare pentru copil, nu este pentru ca nu sunt sanatoasa, ci tocmai, pentru ca sunt sanatoasa, si ca prefer sa imi cumpar eu papuci de 30 de lei sau sa merg in slapi, si sa aiba copilul o incaltare corecta. Ma rog, asta cat 'om mai sta in tara. Si prefer sa fac economii la altele. Nu fumez da' beau cafea Cine m-a calcat pe mine pe coada, nu considera ca e mult ca da pe tigari 3 milioane lunar, da' considera ca sunt eu nebuna ca dau pe o incaltare un bulion, si vai draga, o poarta copilul numai 2-3 luni... Mda, da' eu nu fumez
Sau imi zice "Dar ce placere sa am si eu?" Pai sigur, tu ai placerea ca bagi in plamani 3 milioane pe luna, eu am placerea sa zica lumea "Vaaai dar ce sandale frumoase" Pana aici dureaza placerea. La intrebarea "cat au costat si de unde i-ati luat" nu mai raspund ca m-am saturat sa isi dea ochii peste cap toate vacile care in acelasi timp trag din tigara din pachetul de 7 lei 20, pe care in aceeasi zi il termina, si mai ia si o dusca din sticla de Cola de jumate, care e si aia vreo 3 lei sau mai mult, si bea una pe zi cel putin.
Sau constatarea aia// "Vaaai dar e mai scump ca pentru noi!" Pai da, pentroi "voi" ai bani, pentru copil, e scump!

Asa ca intitulez asta scrisoare deschisa. Deci... de fumat nu fumez, aur pe mine n-am si nu-mi doresc, nu imi sta in coaste sa imi iau papuci de 30 de lei, da' pantofi la copii cumpar, ca au nevoie mai mare decat am eu nevoie de aur sau de pantofi scumpi. Nu cumpar incaltari de 3 milioane, dar nici de 30 de lei, poate doar sandale de plaja, desi nici alea nu stiu daca or mai costa 30 de lei

Sa nu ma inteleaga nimeni gresit! Stiu ce inseamna cand nu ai, si ce inseamna chiar sa nu poti cumpara un pantof de mai bine de un milion copilului, si departe de mine sa jignesc pe cineva, iar cine mi-e apropiat stie ca nu vorbesc in nestiinta de cauza.
Da' mie sa nu imi mai zica nimeni ca vai ce scumpi e pantofii, ca de pantofi n-are bani, da' vacanta in malibu isi cumpara, ca doar, e normal sa se mai si distreze nu? Si sigur, copilul il lasa acasa, ca ce intelege el, ca e mic.

Gata, am zis
Mai edit ca sa spun ca dintre tarile Europene, singura care are niste norme de te ia batzaiala, este UK. La ei totul trebuie sa fie ignifug si tratat cu substante non toxice, iar pentru copii, reglementarile sunt si mai si... Motiv pentru care in UK sunt putini pantofi de piele (din import cel putin )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Allesio Michele

Sa cresti mare, sanatos, sa-ti bucuri parintii ...si sa ai noroc in viata.
O viata si o petrecere frumoasa iti doresc

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_teo spune:

neata.

la multi ani fericiti ALESSIO MICHELE.

KIMMY cam in aceesi situatie sunt si eu:(..insa eu l-am lasat pe sot 2 sapt ( el fiind in concediu) cu astea mici iar eu am mers la sercivi si dupa 2 saptamani,nu ma mai lasat ca el nu se decurca si mai degraba prefera sa mearga la munca decat sa stea cu ele.oricum acum e si el acasa caci e in concediu mai are 1 an si ceva din concediu.tot ce-ti doresc e sa fii taree pt timi.o imbratisarea lunga si calduroasa sa treci cu usurinta peste.

In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/

Mergi la inceput