Mamici cu 2 pitici (9)
Raspunsuri - Pagina 17
julax spune:
Dana,am auzit si eu de apa calda,dar bauta pe stomacul gol.N-am incercat...
Si ioana s-ar trezi la prima ora,dar ii mai dau san si adoarme,azi de ex.la 8 fara s-ar fi trezit,dar i-am dat sa suga si record,am dormit amandoua pana la 10.M-am trezit ametita,nu=mi venea sa cred cat e ceasul.Iulia,mamica de Ioana
(24.09.2008)@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Nu ma dati disparuta! Suntem bine dar... nu mai terminam cu musafirii. M-am saturat. Am multe noutati dar nu am timp sa vi le comunic. Revin saptamana care vine ca scap de musafiri. Mi-e dor tare de voi, sa stiti asta! Va pup, pa!
ClaudiaH spune:
Rromanitza, iti raspund tie pe scurt caci imi inchipui ca ai nevoie de un raspuns. In Germania se gaseste loc la gradi in principiu dar trebuie sa cam inscrii copilul de pe un an pe altul adica nu prea gasesti loc imediat. Asta insa depinde de la land la land, de la oras la oras. Eu sunt in NRW iar Frankfurtul e in Hessen deci e posibil sa fie altfel. Costurile sunt in functie de venitul familiei. De ex. la un venit de pana in 40 000 euro pe an gradinita la copil peste 3 ani costa cca 88 euro pe luna pentru 5 ore pe zi, intre 40 si 60 e cca 130 euro si mai departe nu mai stiu. Da' asta e in land la noi si difera legile de la land la land e posibil ca in Hessen sa fie un pic altfel. Faptul ca micutul nu stie germana nu e o mare problema, o sa invete repede. Daca mai ai intrebari scrie-mi pe pm si o sa iti raspund maine poimaine. Daca vrei sa stii mai multe sa-mi lasi id-ul de mess si poate discutam intr-o zi.
CamiM spune:
Salut!!
Oana mai alaptez dar numai noaptea si suntem pe terminate insa pentru slabit(am scris si la cirese ca ma intrebase Simona) - m-am inscris pe un site unde tin jurnal si pun ce mananc( incerc sa stau intr-un anumit interval de calorii pa zi, exersez in fiecare zi( ok de vreo luna si ceva am devenit cam neseriosa si exersez mai rarut) dar incerc sa fac si cardio si strength si cam asta. Nu pot tine diete de genul nu mananc seara(ca eu atunci am pofte si dau iama prin inghetati si alte cele), nu pot tine gen nu mananc carbs sau dulce sau ceva anume ca atunci ma loveste pofta mai abitir. Mananc orice dar cu masura, am taiat portiile si cam asta. A!! si musai cam 8 pahare de apa( nu alt lichid) pe zi.
Crengu merci, esti tu draguta dar mai e de lucru, usurel si ajung eu si acolo.
ca sa ajung la forma mea de dinainte de bebei mai am de dat jos vreo 15 kg. hai cu poze noi sa admiram si noi copanele de Rianna.![]()
Claudia abia te asteptam inapoi cu vesti.
Dana merci. Am scris mai sus ce am facut pentru slabit. faza cu alaptatul care slabeste m-a sacait si pe mine o vreme, nu am slabit deloc desi alaptez de.. secole ...
Si eu stiam de apa dar ca trebuie rece(cat mai rece) si mai ales dupa ce exersezi ca arzi mai multe calorii.
va
pe toate si o saptamana super!!
aiz incepem scoala iar..here we go again!!
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
OanaRusu spune:
multam de raspuns Cami
cu apa e usor, asa-s invatata, sa beau apa... nu 8 ca beau pahare f mari
da' intre 1.5-2l pe zi precis.
Am luat decva de stimulat lactatia acum un an si am pus pe mine vreo5-6 kile care acolo stau, parca-s batute in cuie.... si le-ma pus rau de tot, pe abdomen, am avut talie de 60 cm si acuma cu aproape 80 nici nu ma mai recunosc in oglinda
in fine, ma uit la boobs si-mi trece
atata compenseaza talia pierduta (si abdomenul plat), balconasele ![]()
O sapt grozava va doresc 

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Am fost cu Lucia la controlul de 1 an. Are 10600g, 76cm si a trecut cu bine toate testele de atentie indemanare, etc. pe care i le-a dat medicul pediatru care a concluzionat ca avem un copil care da definitia de normalitate din carti (nici intarziat dar nici precoce). Merge singurica pe distante de pana la 2 metri dar inca prefera mersul in 4 labe. Biberon mai papa de doua ori pe zi dar cca 150ml. In rest papa de toate. Medicul ne-a sfatuit sa nu-i mai dam lapte praf ci sa trecem la lapte de vaca normal de care bea si Stefan pentru ca e fetita mare si ca trebuie sa se obisnuiasca de acum cu gustul laptelui de vaca. M-a linistit si in privinta dintilor pe care m-am saturat sa-i tot astept sa creasca. Abia saptamana trecuta au iesit si incisivii de sus, cei de jos iesind abia la 10 luni. A zis ca nu-i bai cand ies dintii, trebuie doar sa ii ofer mancarea adecvata pana cand o sa aiba cu ce sa mestece. Ea saracuta vrea sa pape de toate dar unele chestii inca nu le poate mesteca (cum ar fi merele de exemplu). E greu ca inca asteptam sa creasca dintii pentru ca baga totul in gura e agitata un pic dar ce sa facem... incercam sa avem rabdare. Bine macar ca agitatia de la dinti se manifesta numai ziua; noaptea doarme. Dorm tare bine impreuna in camera copiilor. Ii culc pe amandoi seara pe la opt si se trezesc dimineata pe la sapte. Vrem ca in curand sa-l trecem pe Stefan la pat supraetajat ca sa mai castigam spatiu in camera copiilor. El isi doreste tare mult asta dar... ramane sa gasim modelul care sa ne convina si la pretul pe care-l putem achita.
In ceea ce priveste implinirile personale sunt bucuroasa ca incet ma apropii si eu de 60 de kg si sper ca o sa reusesc sa revin candva nu chiar la 52 de kg dar macar la 55. mai e mult de lucru dar mcar am scapat de cele 70 de kg. O alta bucurie a fost aceea ca am primit rezultatele examenului de limba pe care l-am dat in mai (nu stiu daca va mai amintiti cand i-au iesit Luciei primii doi dinti si mi-a facut febra 40 in noaptea de dinaintea examenului de m-am dus chioara de somn). Ei bine, in ciuda oboselii am obtinut nota maxima la examen. Asa ca din septembrie de cand o sa mearga Lucia la dadaca o sa pot sa incep sa-mi caut si eu de lucru. Apropos de dadaca, am inceput programul de adaptare al Luciei, merg cu Lucia de 2 ori pe sapt. la dadaca, stam cca o ora urmand ca de sapt. viitoare sa incep sa o las cate putin singura. Pana acum pare sa-i placa, se joaca atat cu copiii cat si cu dadaca ceea ce imi da sperante ca nu-i va fi chiar greu fara mama. Mai vedem insa, va tin la curent.
Cam astea-s noutatile; trimit mesajul sa nu-l pierd cumva si mai revin cand reusesc.
ClaudiaH spune:
Crengu, n-am vazut pozele tale pentru ca imi cerea parola. Chiar voiam sa va vad... nu stiu de ce numerge caci am auzit de la fete ca lor le-a mers.
Cami, ce ma bucur sa aflu ca sunteti bine! Stiu cum e cu cursuri, copii mici si fara ajutoare. E greu dar si satisfactia e mare. Tin pumnii sa aveti putere si sa faceti tot ce vreti voi in viata.
Pup toate fetele si fug la treburi.
rromanitza spune:
Salutare!
Na ca am mai pierdut un mesaj....
Oricum pe scurt:
Claudia, multumesc pentru informatii! Deocamdata asteptam un verdict final si cand voi stii ceva concret voi reveni cu intrebari! Felicitari pentru Lucia luptatoare si normala!!! Ii trimitem pupici sa fie sanatoasa si sa aline gingiutele inflamate!!! Si noi ne chinuim cu dintii la Luca si se pare ca primii vor iesi cei de sus...Felicitari si pentru rezultatul la examen si tine-o tot asa, din satisfactie in satisfactie caci tare bine e!!! Bravo!
Cami, buna ideea cu scrisul...dar parca cel mai bine mi-ar prinde putin sport...ce fac acasa cu copiii nu este suficient...Cand voi avea timp...vreodata....am sa incerc sa merg la sala.... Deocamdata noroc ca nu sunt vreo pofticioasa ca la mine se vede si o aluna daca o mananc....
Oana, cine are sa-i traiasca, cine nu.....Asta am crezut ca macar ma voi alege cu balcoane dupa doua sarcini....Dar parca sunt mai mici acum ca inainte de a fi gravi.... Noroc ca avem burti si solduri...Si ai dreptate...sta grasimutza p ele parca ar fi lipita cu super-glue!!!!!!
Nu prea am tp de scris ca sunt cam singurica p acasa cu cei doi plozi si uite acum mi s-a trezit si mezinul!
Va pup si sper sa ma timp de vorba mai tarziu!
sanziana27 spune:
Cand aveam si eu timp liber, ii ies dintisorii lui David.
Tot wkendul a fost marait, plangacios, nu papa, a facut febra, dar A IESIT SI AL 9 LEA dinte. La iesitul dintilor e foarte precoce, in rest nu se inghesuie cu nimic sa-si demonstreze precocitatea ![]()
Eu l-am intarcat la 8 luni pe David, pt ca nu se mai satura cu cat lapte avea, ajunsese sa se trezeasca din ora in ora noaptea. El bea destul de mult lapte pe zi, 3 biberoane de 250-300ml....era clar ca nu mai aveam atat de mult 
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi D
julax spune:
Cami,de acord cu taiatul portiilor si da rezultate pe termen lung.Daca mai ai timp si de miscare...

Claudia,chiar ma gandeam ca trebuie sa fi facut rost de ceva musafiri
Felicitari pentru nota maxima
.Si Lucia e mai mult decat superok,ce bine a recuperat
.Copiii dorm toata noaptea,in aceeasi camera,pai ,ai scapat de un stres
Sanziana,ce de dintzi la voi
.
sa iasa si restul fara maraieli sau alte alea
Dana,noroc ca alaptez,de am si eu ceva urme de balcoane,dupa,vom vedea cu ce-oi ramane...Ioana a facut febra de dimineata,37.5,iar dupa amiaza 38.7.Am inceput sa-i dau alternativ nurofen cu panadol.M-am uitat in gat si e rosu
.Daca merg la pediatru,banuiesc ca-mi va da antibiotic,asa a dat acum doua luni cand am avut primul episod asemanator,doar ca am stat o saptamana cu febra.Azi a avut si doua scaune mai moi,ceea ce nu se intampla,fiind constipata de fel.Azi a iesit si cel de-al doilea dinte,dar nu vad ce legatura ar avea cu rosu in gat.M-am lungit,de fapt vreau sa intreb daca la copilasii vostri a trecut rosu in gat asociat cu febra fara antibiotic.Ce altceva ati dat pe langa antitermice?Iulia,mamica de Ioana
(24.09.2008)@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete