Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (106)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Am vazut o Ratusca numita Eva, o frumusete rosie in obrajori!
La noi cica ploua dupa-masa, asa ca imi imbrac maimutzica si plecam la cumparaturi. Vreau sa fac azi piept de pui cu legume la cuptor ptr. printesa si nu am legume. Oare avem voie sa le dam vinete? Ca ma gandesc sa pun felii de vinete, de dovlecel si rosie si mai vad eu peste ce legume mai dau. Poate niste frunze de patrunjel.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Am vazut o Ratusca numita Eva, o frumusete rosie in obrajori!
La noi cica ploua dupa-masa, asa ca imi imbrac maimutzica si plecam la cumparaturi. Vreau sa fac azi piept de pui cu legume la cuptor ptr. printesa si nu am legume. Oare avem voie sa le dam vinete? Ca ma gandesc sa pun felii de vinete, de dovlecel si rosie si mai vad eu peste ce legume mai dau. Poate niste frunze de patrunjel.

_

Mie mi-a zis doctora la 1 an sa nu i dau vinete dar nu am inteles daca se referea la salata de vinete, care normal ca e grea si ptr oamenii mari, sau la leguma in sine...

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Ylari, multumesc; eu i-am dat cate putin sa guste din salata, ca m-a vazut pe mine mancand... si a fost ok, adica nu a avut vreo reactie... dar... mai bine nu-i dau, atunci... sau mai caut pe net sa vad. ptr. raspuns.

_

Mergi la inceput

Am gasit ceva: cica avem voie de la 8-10 luni. Si e indicat mai ales ptr. Victoria ca contine fibra si ii regleaza kkitza.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Buna, mamici de M&M, si iertare ca dam pe la voi asa de rar. LA MULTI ANI tuturor celor care au implinit un anisor, le dorim sa creasca mari, frumosi si sanatosi!

Am citit tot, sa stiti...

Desiree, ma bucur ca s-a mai rezolvat problemuta voastra! Sper sa nu mi aveti nevoie nici de medicament in curind!

Dolloress, nu-ti face probleme, o sa mearga Patrick foarte curind si n-o sa-l mai poti opri!

stephany, cum merge gradinita? Sper ca e tot bine si v-ati obisnuit de tot.

Mihaser felictari pentru dezmotare! V-am admirat rochita, tare draguta! Si papusa, of course!

Iulia, sa va fie de bine si voua petrecerea! Exact la asta m-am gindit si eu cind am vazut cadoul, vai, biata de ea, mai are unul dupa care sa curete! Dar daca aveti unde il da la tara, e super, si Mufy va fi incintata sa il vada de fiecare data. Se spune ca e excelent pentru copii sa creasca cu un animal. Eu vad aici multi copii, mici, asa ca ai nostri, fara nici o problema de a pune mina pe ciini, sau alte animale. Cu Roxana inca n-am incercat - n-am avut ocazia, dar lui Alex ii e frica de ciini, de exemplu. Nu e vorba, ca si mie, asta e, daca n-am avut ocazia sa am unul... Eu imi amintesc de "haita" de pe strada, cind veneam acasa seara de la facultate si trecem de o suta de ori de pe-o parte pe alta sa ii evit, nu era nimeni pe strada si eu eram cu inima cit un purice, mi-era frica si sa fug, ca sar pe mine, ma "prefaceam" ca ii ignor... uf!

Alysh, sa va fie de bine excursia si succes cu teza!

Laura, poze de la nunta? Succes cu intarcatul! Pupici lui Mircea tunsulici!

Simona, te cred ca ti-e greu cu 2 nazdravani! Mai povesteste-ne despre Mati, parca n-am mai citit de mult ce mai face!

MsBB, felicitari pentru mers, lasa gura lumii, ca e sloboda.... Alex al meu a mers la 14 luni jumate, am avut si eu parte de toate "teoriile" atotstiutorilor! Si uite ca a mers, si de-atunci e in continua miscare! La fel vei auzi si despre vorbit, mincat singur, facut la olita etc etc. Toate la timpul lor si fiecare copil cu ritmul lui!

Adriana, sa va fie de bine excursia la Viena! Am admirat si eu fetele la mare, superbe poze!

Inais, felicitari pentru petrecerea reusita!

gabitzam, felicitari si voua pentru anisorul implinit, asteptam poze frumoase, asa cum ne-ai obisnuit!

Ylari, pupam si pe Eva scumpa!

DanaH, pupici pentru micuta plimbareata! Te-am mai intrebat o data daca ai reusit sa iti predai teza?

Esme, am notat si eu retetele de tarta si chec, o sa incerc si eu, dar dupa ce pleaca soacra, pina atunci nu mai bucataresc decit strictul necesar.

Michaela, sper ca ati reusit sa plecati!

Lorich, La Multi Ani cu drag si voua pentru miine, sper ca ati avut o petrecere reusita!

Hai sa va zic despre noi... cred ca in curind o sa clachez... si fizic si cu capul... Copii sunt, slava Domnului, bine amindoi. Alex a avut serbare de sfirsit de an, a fost dragut, are "diploma" de absolvit gradinita, la anul ne asteapta clasa intii. Peste vara au program foarte frumos la gradinita, ii duce si in multe excursii, ies pe la muzee, parcuri, va fi ocupat. Roxana e bine si ea. La gradi suntem ok. Isi da si ea drumul la mers, face 2-3 pasi de la unul la altul cu un zimbet circular, e super haioasa!
Dar... din pacate sotul meu si-a blocat spatele miercuri seara, ridicindu-l pe Alex in brate. De atunci nu poate sa stea decit la orizontala sau la verticala, cu mare greu. Doarme pe jos, evident nu poate ridica nimic. Am incercat sa il duc la medic, dar nu poate sa intre in masina! (ar fi de ris, daca n-ar fi de plins). Ne-am gindit sa chemam salvarea, sa il duca pe targa. Problema e ca la urgenta se asteapta cite 7-8 ore (canadezele stiu... ) si inapoi acasa nu-l mai aduce salvarea, deci tot in masina ar trebui sa intre... Asa ca a facut incet, incet, niste exercitii de fizioterapie (el a mai avut problema asta, deci stie ce ii prinde bine), e un pic mai bine, dar azi tot nu a putut sa mearga la servici.... UF! Toate sunt pe capul meu: dus copii, adus copii, mers cu Alex la inot, la patinaj, la karate, la zilele copiilor unde e invitat, afara sau in parc, culcat copii, baie la copii... Plus "dinsul", si pe el trebuie sa-l ajut sa se imbrace, sa se ridice, sa il invelesc, sa ii asez pernele, sa il dau cu creme, sa ii pun bandajul... Acuma ma bucur ca sunt aici socrii, cel putin nu am de gatit, cu asta ma ajuta. Cu copii mai putin, mai stau pe acasa cu ei, dar cu toate activitatile astea trebuie sa ma descurc. De-asta va spun ca clahez in curind, nu am timp si eu de un dus ca lumea, sa nu mai vorbesc de manichiuri, pedichiuri si alte mofturi.... Noroc cu serviciul, aici ma mai odihnesc si eu... Din pacate situatia asta va dura inca mult si bine, solutie miraculoasa nu este, in timp se va ameliora, insa pina sa ajunga sa ridice iar, sau sa se poata apleca, va mai dura!
Cel putin am reusit sa mergem la concertul Elton John, unde a fost SUPER! 3 ore jumate a tinut, eu eram cu gindul mereu acasa, dar totusi a fost frumos, frumos de tot!

In rest... cu soacra tot nu ma inteleg deloc, aproape nu ne vorbim, desi "oficial" nu ne certam, simt insa ca nu ma suporta, asa ca e o tensiune de-o tai cu cutitul cind ne vedem. Vad ca nu-i convine ca ma ocup eu de fiu-so, el nu accepta sa il ajute ea, ma vrea pe mine, si ei nu-i place. Asta e... cum spuneam, acuma imi prinde bine ajutorul ei, deci nu mai zic nimic.

Sa ma iertati ca m-am intins asa de mult, m-am descarcat si eu... ca zau daca am cu cine sa vorbesc... Si de-as avea, de unde timp?
Va pup pe toate cu drag,
Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

La Multi Ani! O copilarie insorita si vesela, o viata fericita sarbatoritilor de weekend si de azi:

Maria, Radu si Tudor

Daca tot am trecut si noi de un an am citit ieri lista alimentelor permise (in tara asta) dupa un an si nu am gasit nimic din ce cunosc eu si se mananca ce sa nu fie pe lista aia. Vinetele au intrat deja de la 9 luni, insa acum intra varza alba si rosie care mai erau p-afara, capsunile si celelalte fructe cu potential alergenic, strugurii si toate produsele lactate, procesate au ba. Ba mai mult deja se recomanda (tot in tara asta) ceapa verde, ciboulette, usturoi verde crude.

Se recomanda trei mese principale pe zi si maxim trei gustari intermediare(!), care de la copil la copil poa sa fie sau sa nu fie.

Se recomanda folosirea principiului (pentur mine acelasi ca pana acum) parintele alege ce se mananca copilul alege cat mananca.

Se recomanda trecerea integrala pe produse lactate din lapte de vaca/capra. Se spune in felul urmator, daca copilul mai are san si nici un alt fel de lapte atunci probabil mai e nevoie de vitamin a+D, daca e pe lapte de vaca si are o dieta buna in rest nici un fel de vitamina nu mai e necesara, daca e pe lapte de crestere in nici un caz nu mai are nevoie de alte soiuri de vitamine decat in cauzri extrem de rare.

Se recomanda sa fie pe lapte de cretsere doar copii cu probleme (tot dspre tara asta e vorba).

Pentru cei trecuti pe produse lactate normale, pana la 4 ani se recomanda cele integrale (deci nedegresate) - evident ca eu de alea folosesc si pentru noi ca mi s-ar rupe inima altfel [:d]. Portia de lactate recomandata zilnic este echivalentul la: 500 ml de lapte, 1 iaurt si o felie de cascaval. In caz ca copilul nu reuseste sa manance atat se incearca inlocuirea cu alte alimente bogate in calciu.

Se poate da deja copilului carne prajita (da!) in ulei de calitate sau carne pe gratar atata vreme cat nu e inegrita! Musai sa se testeze daca e bine facuta carnea.

Grasimile sunt in continuare cea mai importanta sursa de energie pentru copil asa ca uleiul, untul, margarina...nu trebuie sa lipseasca!

Se pot da deja fulgii normali de cereale, atentie sa nu fie din aceia care contin zahar.

Se pot folosii toate mirodeniile si picanteriile cu atentie la cele tari (ardei iute, curry, pilypily, etc.)!

Au voie deserturi cu praf de budinca...fara zahar se recomanda a se servi daca e cazul dupa masa de fructe;

Au voie aproape toate legumele pe care adultii le pot manca crude sa le manance si ei crude. Legumele tari se ofera crude doar taiate in bucati mici si doar daca copilul STIE deja sa mestece!

Copii cu potential alergenic trebuie urmariti indeaproape.

mici idei:

mic dejun:

- iaurt cu capsuni si fulgi de porumb. (capsunile taiate feliute, fulgii de porumb zdrobiti) (alte fructe si alti fulgi merg);
- lapte cu fulgi de ovaz, banana si zmeura (banana facuta piure);
- paine unsa cu caise si mar. (caisele (vreo 5) se dezpielicesc, se scot samburii, se pun intr-o craticioara cu 4-5 linguri de apa si se lasa pana dau in clocot, se adauga marul ras, se unge pe paine);
- branza de vaca cu caise si capsuni;
- combinatie de fulgi (porumb, ovaz, orez, etc.) cu lapte sau iaurt;

pranz:
- piept de pui grilat cu orez si porumb;
- somon grilat cu brocooli, varza de brussel si paste;
- peste cu varza rosie si sfecla;
- musaka pentru copii - care contine cam tot ce contine aia pentru oameni mari (deci si vinete) mai putin sarea;
- pizza pentru copii cu aceeasi observatie ca mai sus;
- microproteina (quorn) cu legume la cuptor;

chestii de uns pe paine:
- branza de vaca/capra cu ceapa verde si ridichi (cele din urma taiate super fin);
- unt (margarina, mascarpone) si deasupra mar, banana sau capsuna (astea le puteti vedea in loc de gemuri dulceturi);

Acestea fiind spuse ma retrag catre cresa sa imi recuperez copilul...si pe drum spre casa sa ma gandesc ce ii dau de mancare...ca sa scape urechile mele [:d].

O seara faina,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

off, ce bine e sa dormi....
am tras de mine pana pe la 14, dar nu am mai putut, asha ca am spus ca imi este rau (ceea ce imi shi era) si am venit acasa si am dormit neintoarsa doua ore. acum imi este mai bine. si sunt sigura ca o sa dorm si diseara.
acum mai stau putin si ma duc sa ii iau pe pitici care de pe unde.

prag, de fiecare data cand povestesti mi se pare ca povestesti despre mine. cu alergatul cu copiii, slava domnului ca al meu sotz este intreg, dar mai plecat tot timpul. cu soacra cam la fel ma inteleg si eu. ne suportam, dar nu ne dam in vant una dupa alta. tac pt ca ma ajuta atunci cand vine aici, dar stiu ca nu ii convin multe. cum nici mie nu imi convin. sper sfarshitul shederii, rabufnim. am zis clar ca nu e bine sa stea mai mult de 3 saptamani. atat este termenul de garantzie.
cam nasol cu intzepenireA sotzului. sper sa se rezolve. eu zic ca pana la urma tot trebuie sa il vada un doctor. uite asha a facut socra mea mult timp, ea intzepenea in partea de sus, la gat. se trata singura, ca doar e asistenta medicala shi shtie ea totul. dar acum o luna a intzepenit iar rau de tot. acum a mers in sfarshit la un medic potrivit, si i-a spus ca tb sa se opereze de hernie de disc la trei vertrebe. miercuri intra in spital. cred ca o sa dea o fuga al meu pana in romania. si cand ma gandesc ca are o bunica, maica-sa, care este blocata la pat, tb sa tragi de ea; ea numai de asta o sa fie buna. si e singura, nu are cine sa o ajute. in fine, vedem noi cum ne descurca.

cu teza, multzumesc de intrebare, este gata, dar mai ashtept 15 pagini de la corecturile de engleza. sefu meu nu vrea sa semneze pana nu primesc si paginile astea, si ma enerveaza de mor. tanti cu corecturile ma enerveaza si ea, ca de miercurea trecuta pana acum nu a fost in stare sa corecteze 15 pagini, in care erau multe grafice si tabele. asha ca de nervi m-amk apucat sa scriu un articol. sper, totushi, ca pana joi sa vina corecturile. nasol este ca maine avem day out cu departamentul, deci munca=0, mierucir nu lucrez eu. joi sper sa fie sefu acolo, sa semneze si sa imi iau si eu data de sustinere, care probabil ca o sa fie in noiembrie.

hai ca tb sa plec la copii. va pup si mai vorbim.

Poze

Mergi la inceput

Esme, multumesc mult ptr. informatii.

Acum printesa doarme si am bagat la cuptor o bucata de peste filet uns cu usturoi si peste am pus cateva feliute subtirele de zuchini, cateva de vinete, 4 verze de brusseles, frunze de patrunjel cret, 2 felii de rosii si apoi am stropit tot cu putin suc de lamaie. Deja miroase in casa de imi lasa gura apa... si am cumparat doar o bucata de peste ptr. Victoria . Daca papa macar jumate din tot ce am la cuptor sunt fericita. A inceput si ea sa pape mai bine de vreo 2 zile. Ptr. cina i-am scos niste pulpite care vreau sa le fierb intai (voi ce ziceti? Sa le fierb sau sunt ok?) si apoi sa le bag la cuptor cu ceva cartofiori si legume. Iar ptr. maine i-am luat 2 bucati de cotlet de vitel, gata batut sa-i fac snitele, ca i-am dat sapt. trecuta si tare i-au mai placut. Mi-am cumparat ptr. mine un panini cu veal parmeggiano si cred ca a papat jumate de snitel. Si era maaaaaaare. S-a treizt, fug

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Dana, multumesc mult de raspuns! Si eu te citesc de fiecare data cu interes, imi place de voi ca semanati cu noi :-)
Succes mult cu operatia soacrei!
3 saptamini zici? A mea sta 4 luni.... a trecut una, mai sunt 3. Fac si eu AMR..... Probabil vom rabufni si noi. Eu sunt tare impotriva conflictelor, mai ales ca stiu ca la o cearta eu nu sunt in stare sa imi sustin parerea cu argumente, ma pierd si ma apuc de plins. Apoi zile intregi sufar si retraiesc totul si imi pare rau ca nu am spus una sau alta, sau nu am reactional in alt fel... Dar se vor aduna si la noi, probabil vom avea discutii!

Succes mult si cu teza. Nu stiu daca iti amintesti, am mai zis eu ca am fost fix in situatia ta, la un pas si eu de a o preda, proful n-a vrut sa-mi semneze ca mai voia un capitol, apoi mi-am gasit un job pe care nu am putut sa il refuz, s-a nascut Roxana, adio timp de teza, acum e in hold si probabil voi renunta. Mult succes sa te vezi o data cu sustinerea programata si apoi sa ai timp sa te pregatesti!

Citat:
citat din mesajul lui DanaH

prag, de fiecare data cand povestesti mi se pare ca povestesti despre mine. cu alergatul cu copiii, slava domnului ca al meu sotz este intreg, dar mai plecat tot timpul. cu soacra cam la fel ma inteleg si eu. ne suportam, dar nu ne dam in vant una dupa alta. tac pt ca ma ajuta atunci cand vine aici, dar stiu ca nu ii convin multe. cum nici mie nu imi convin. sper sfarshitul shederii, rabufnim. am zis clar ca nu e bine sa stea mai mult de 3 saptamani. atat este termenul de garantzie.
cam nasol cu intzepenireA sotzului. sper sa se rezolve. eu zic ca pana la urma tot trebuie sa il vada un doctor. uite asha a facut socra mea mult timp, ea intzepenea in partea de sus, la gat. se trata singura, ca doar e asistenta medicala shi shtie ea totul. dar acum o luna a intzepenit iar rau de tot. acum a mers in sfarshit la un medic potrivit, si i-a spus ca tb sa se opereze de hernie de disc la trei vertrebe. miercuri intra in spital. cred ca o sa dea o fuga al meu pana in romania. si cand ma gandesc ca are o bunica, maica-sa, care este blocata la pat, tb sa tragi de ea; ea numai de asta o sa fie buna. si e singura, nu are cine sa o ajute. in fine, vedem noi cum ne descurca.

cu teza, multzumesc de intrebare, este gata, dar mai ashtept 15 pagini de la corecturile de engleza. sefu meu nu vrea sa semneze pana nu primesc si paginile astea, si ma enerveaza de mor. tanti cu corecturile ma enerveaza si ea, ca de miercurea trecuta pana acum nu a fost in stare sa corecteze 15 pagini, in care erau multe grafice si tabele. asha ca de nervi m-amk apucat sa scriu un articol. sper, totushi, ca pana joi sa vina corecturile. nasol este ca maine avem day out cu departamentul, deci munca=0, mierucir nu lucrez eu. joi sper sa fie sefu acolo, sa semneze si sa imi iau si eu data de sustinere, care probabil ca o sa fie in noiembrie.

hai ca tb sa plec la copii. va pup si mai vorbim.

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Wow Desiree ce idee buna mi-ai dat, o sa fac si eu saptamana asta peste cu legume la cuptor, eu sunt nebuna dupa legume, ghiveciuri, ciorbe pline de legume, etc. Tocmai am terminat de facut o ciorbitza, i-am pus de toate, mi-a adus si socramiu de la tzara loboda, am pus si de-aia, yummy...

Nu inteleg nimic din emisiunea asta de meteo... Abia joi mai pot veni ai mei pe la mine, ce rau imi pare ca n-au putut veni azi... sunt atat de PLICTISITAAAA...

Sorry...

Prag ce rau imi pare ca te chinui, sanatate multa sotului, sa isi revina repede. Imi pare rau si de faza cu socrella... asta e... cat mi-a mai mancat si a mea ficatzii anul trecut pe vremea asta... dar si io le vedeam numai pe alea rele... acum imi lipseste uneori, dar lasa, sa stea acolo la tzara, uite ca pana la urma am invatat sa ma descurc. Imi e greu dar sunt mandra la sfarsitul zilei.

Vroiam sa va spun ca eu am facut ptr Eva dovlecei umpluti, Doamne stiti cum ii papa? Intinde guritza laaaarg deschisa!

Cand vine Cleo? Maine, sau am inteles eu gresit?

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput