Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (53)
Raspunsuri - Pagina 8
blanca000 spune:
Ylla, au dreptate fetele..uite eu am o colega de serviciu, cumnata ei era insarcinata si ma tot comparam eu cu ea..ne povesteam de la eco de analize de tot..si ea a nascut ieri un baietel frumos foc si sanatos la doar 2320 g..prin cezariana.
Toata lumea e ok, sanatosi si fericiti, bebe papa...asa c ao sa creasca mare.
Vezi..asa ca nu te mai gandii...
Noi am vrut sa iesim dar pana la urma am comandat 2 pizza pt acasa..si eventual o sa bagam un film...Acum astept pizzoaica 
s33
Eva Ilinca
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
adrianafedorca spune:
ylla stai linistita, important e sa stea in burtica cat mai mult si sa fie sanatos, sunt sigura ca peste 2 sapt cand vei face o noua eco o sa fie mai grasunel 

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
35+
Anastasia Ioana
AMR 4 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Moniland spune:
Ylla, important e sa fie dezvoltat si sanatos. Ce conteaza cat e de grasut. Eu asa imi doresc fetitele: sa stea in burtica sa se dezvolte complet ca sa fie sanatoase. 
32+
Laura Ioana
Irina Maria
ylla2009 spune:
Va multumesc din suflet tuturor pentru incurajari si cuvintele calde..m-am mai calmat..dar cred ca oricare dintre voi daca ar fi fost in situatia mea ar fi reactionat la fel.Incerc sa fiu pozitiva,sa pap mai regulat si mai mult desi nu prea pot si in plus Iubiricul li mam probabil ca vrea sa imi demonstreze ca se inseala medicul...asa bataitza si miscoteala ca azi..nu mi-a mai tras demult..asa ca sa speram ca totul va fi bine .Doamne ajuta!
Va multumesc!!!

Ylla
34+Luca Andrei si mami de
Carmen,8.10.2003
pozicile mele si ale ingerasilor
Dienuta79 spune:
Buna seara la zmeurici,am intrat sa va salut si sa arat si niste poze cu burtica mea si cu bebe de 3,300g in dotare
http://family.webshots.com/album/572850906NMxZIo
Dienuta
36+
Eduardo
AMR 4 sapt.
eumada spune:
YLLA incearca sa fii calma eco poate da eroare mai ales ca daca ai zis ca medicul e cam nepriceput cu aparatul ala.Pentru linistea ta mai fa un eco doar pentru greutate...si gata.Mana doctorulu poate sa tremure...etc...
Vezi copilul a fost foarte agitat azi din cauza ca tu ai fost agitata si nelinistita.Vrei sa te tipe non stop dupa?
Totul de la eco la DT si TT sau alte e relativ,asa ca.....doua saptamani e normal peste trei saptamani e o problema (poate) si lichidul amniotic era in cantitate normala?Cumatra mea inainte de a naste ave a estimata 2800 greutatea...s-a contrazis cu doctoritza care zicea ceva de genul..pai da burta e mare dar ai avut tesut adipos....De unde ca ea a inceput sarcina cu piele si os...si fata a avut 3.700 gr,deci.....Si eu am inceput sarcina cu 72 in talie fara pic de grasime numai patratele....si acum am 128 in talie.....doctorul mi-a si zis ca....o sa fac un 4200 cam asa....dar ma pune sa-mi fac glicemia si tot degeaba ca tot la limita minima iese si restul sunt bune...mai putin colesterolul..care e vai de capul lui...deci e asa relativ totul...
Madalina
s29
Eva-Maria
ylla2009 spune:
Dap EUMADA..lichid amniotic in cantitate normala,grad de maturare al placentei 1-2..toate bune,dar cand a cautat sa vada daca ecograful ii da si o estimare a greutatii a zis ca nu si ca singura estimare e ca varsta gestationala ar fi 32 de saptamani si eu atunci automat am intrebat ..asta inseama ca e mai mic?? iar doctorul a raspuns ca da,dar ca sa nu imi fac griji ca poate nu a prins el fatul in pozitia corecta si ca mai vedem pe 22 cum se prezinta.
ANEMONA eu am fost la ambulatoriul spitalului cantacuzino ,unde in spate la ACR obor,si doctorul meu vine acolo doar de 2 ori pe luna.
Ylla
Carmen,8.10.2003
Motana spune:
Alinutza
, am luat si io cartea dr. Karp, prima, The Happiest Baby On The Block si ieri am gasit si dvd (asta rapuit de pe net, torrent
) si e intr-adevar AMAZING!!! de cum poate linisti omu asta un copil, abia astept sa vad daca merge in realitate, hehe! Trebuie sa, mai ales ca tot ce zice are o logica imbatabila, si cum totul e un reflex, de aia "merge" asa de bine. Se pare ca e bun tare cursul ala la care participi tu, o gramada de chestii faine va invata. Si cand te aud cu sportul...
felicitari, si eu tot atata am zis ca ajung pe la vreo sala, acar la piscina, parca am facut dinadins in sarcina asta, sa nu ajung nicaieri. Noroc de plimbarile de seara, care nu mai sunt zilnice, deh..
Giova, se pare ca tocmai leganatul de care ziceai, exact asta linisteste pe bebe, de aia era asa de nice, hehe, le place rau. Si am mai aflat ca de fapt picaturile anti-colici functioneaza exact la fel ca atunci cand le dai... apa... oops, deci n-are treaba substanta aia cu ameliorarea situatiei. Tot dr. Karp vb o gramada despre miturile despre colici, il gasiti pe youtube. Merci de urari, azi da, sper sa petrecem asa, mai de weekend.
Blanca, ai carat 5 kg de la piata??? Nici cand eram fara bb nu caram atata, hehe, ia-o usurel, un castravete, o rosie si atat.
MISSY, LA MULTI ANI!!!! Fericiti si impliniti!
danielle, Giova si cine mai e cu spanacul, si mie imi place tot asa... cred ca e lege nescrisa in Romania.. sa se manance spanacul cu ochiuri
, tot cu usturoi facut.
Alina, noi am zis pas din prima la celulele stem, de aia nu m-am prea legat de subiect, nici nu e moda aici, se face, dar nu la scara larga, si, personal nu am ajuns la convingerea ca merita "afacerea". Daca ar fi nevoie, da, le-as dona la o banca pt. viitoare investigatii & so.
Matcha-oana, deci iti da sansa sa apelezi la epidurala daca vrei, nu? Cred ca ce au vrut ei sa iti transmita e intr-adevar rostul acestei anestezii, si mi se pare corect, pentru ca multi nici nu stiu ce implica si ce nu, stiu doar: vreau epidurala de cum ajung in spital si atata!!
(eu as fi una din ele, :P) Dupa cate am citit si pro si contra, am decis ca vreau epidurala (si daca ar fi cezariana tot asta as alege), in momentul in care simt ca am nevoie, nici mai devreme, nici mai tarziu. Mai devreme nu e bine caci intr-adevar incetineste nasterea (oarecum), dar nici prea tarziu ca.. what for? Citeam ceva de genul.. aplicata pe la 5 cm dilatatie ar fi un punct mediu, desi se poate pune de la 2-3 se pare.
De ex, doulas, care merg pe cat mai natural, metode alternative, recomanda o nastere mai lenta (nu accelerata de oxitocina) tocmai pentru a evita ruperea tesuturilor (si bineinteles, neefectuarea epiziotomiei). Se pare ca daca cineva te ghideaza cand sa impingi, adik nu in timpul expulzarii, poti avea nastere fara ruperi de tesuturi, fara epiziotomie, fara nimic de genul.
criss_2081 cred ca la subiectul despre epiziotomie, aici pe DC se vorbea despre homeopate, caci sunt foarte efective, nu stiu daca exact in timpul travaliului sau dupa. Eu cred ca functioneaza si in timpul, la fel cu si uleiurile esentiale si masajele in punctele exacte iti pot atenua durerile.
Dienuta, bine ca ti-ai luattensiometru sa tii tu din scurt cum evolueaza treaba. Cum ai de gand sa nasti? Singura chestie pe care o stiu la tensiune mare sau oscilanta e ca se impune cezariana, ca sa evite sufetintele fatului si ale mamei, in cazul unui travaliu prea lung.
Ylla, e totul bine, ce rost are sa iti faci griji? Eu de fapt am o pata ca as vrea sa se nasca bb micuta, de vreme ce e sanatoasa si in niste limite, normal... Cand mi.a zis la echo ca nu e prea mare, la cum ne asteptam sa stii ca nu m-am alarmat deloc, acum nu mai stiu cat are, sapt. viitoare o sa mergem sa vedem. Subnutrita nu o sa fie
nici de dat vantul jos nu are cum, ca nu prea are cu cine samana, hehe, si mai ales, bb care se nasc cu mai putintele kg iau in greutate mai repede decat ceilalti, din cate am inteles, ca si prematurii. Eu am incredere ca fiecare organism lupta si stie cat sa isi ia cat nu, ca sa ii fie bine. Apoi, are grija mai mare Cineva acolo sus de ei, oricate am incerca noi sa facem. Noi facem tot ce putem, ce nu mai depinde de noi, ne incredem in altii ![]()
Va 
33+
Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
ylla2009 spune:
DIENUTZA esti o gravi tare frumusica..si ai o burtika pe masura![]()
Ylla
Carmen,8.10.2003
meleea spune:
YLLA ,cumnatei mele i s-a spus de un ecografist celebru ca fetita are retard de crestere si placenta imbatranita de la 16 sapt, cu placenta asa a fost dar bebelina nu a avut nici un retard ca a avut 3kg la nastere. NU TE MAI SUPARA CA DOCTORII SE INSALA DESTUL DE DES LA ECO
plus ca strsezi si bebele

Meleea
32
AMR 8