Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (53)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Motana pe aici nu prea se fac cezariene,decat in cazuri extreme,in general toate nasc cu epidurala.Eu sper sa nu mai creasca asa de mult tensiunea sa ajung la urgenta.
Ylla incearca sa gandesti pozitiv si o sa vezi ca totul o sa fie bine cu bebe,nu are rost sa te stresezi,ca se agita si bebe.Merci de compliment.

Dienuta 36+ Eduardo

AMR 4 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Am intrat un piculet,ca ma simt mai binisor
Alinutza,cuscra multumesc mult.O finutza ca de obiceiNu am vrut sa sun dr decat daca era musai-musai,asa ca am abordat somnul si statul in pat.Cred ca m-am dumirit cam de unde mi se trage.Am stat cu picioarele goale prin casa, am dormit cu pilota mai subtire-am remediat situatia si cum zilele astea a fost rece de la atatea ploi cred ca m-a luat si pe mine la burtica si la rinichi.Sper sa fie asta explicatia,pt ca am vazut ca sunt multe fete cu dureri dar sunt mai inaintate in sarcina ca mine,deci se explica altfel,la mine inca 2 luni mai sunt cel putin...si asta ma cam bagase in sperieti.
Poohreteta e ase:fierbi conopida(eu acum am pus una potrivita spre mica si un dovlacel),dar poti face numa din una sau alta sau fasole pastai-galbene sau mazare(pe ultima nu am incercat-o ca ma balonez de la mazare). Intre timp pregatesti maioneza si o pui la rece.Lasi sa se raceasca ce ai ales sa fierbi si toci finutz de tot usturoi verde si patrunjel(cu marar nu am incercat) sau usturoi obisnuit,cativa catei.Pasezi conopida cu chestia de pasat cartofii si apoi amesteci tot cu o lingura-maio o pui ultima si mai lasi la frigi.Porcaria pe care am facut-o eu a fost ca si daca am folosit doar un fir de usturoi verde si 4 catei obisnuiti de usturoi,i-am tocat cu mixerul-ala de taiat vertical si am pus si un pic de ulei+patrunjelul.Taietorul si cu uleiul au accentuat aroma usturoiului si a fost cam prea tare.dar tot buuuuun
Blanca sanatate!Sper sa scapi de dureri.Nu mai cara atata greutate mai ales ca esti gravi si mai ales singurica pe strada.Stiu ce spui cu mersul de parca stateai pe loc.E super naspa!Am patit-o si nu aveam nici macar celularul sa sun dupa ajutor.O cam bagasem pe maneca.Bine ma si sperii f usor acum
Dienutza din pozici arati f bine.Nu stiu de unde iti vine tensiunea marita ca nu esti cu kile vizibile.Combinatia asta era mai naspa.Si pozele inca mai ingrasa.Bine ca tii sub supraveghere treaba cu tensiunea.
Ylla bine ca te-au linistit fetele.Si da ai dreptate,toate am reactiona probabil la fel,adeca tot ne-ar zgaria pe suflet macar un pic.Oricum bilantul numai la livrarea cozonaceilor il putem face.Important e sa steie suficient sa isi dezvolte plamanii si tot ce mai trebuie.Estimarea eco e relativa,ca de-aia e estimare pt ca se tine cont de masuratori la cap,bratuce,picioruse,etc si se face o medie,deci...nu prea ii cantareste de fapt si de dreptasa ca nu mai agita copilu' si nici pe tineGandeste asa:voi cat sunteti de inalti,ce fel de constitutie aveti si ia vezi ca BB tre sa aive treaba cu asta.
Giova ai mosafiri de seama.Ce tare-i Marco al tau!Mare smecher!
Noapte buna burticutze!

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna mamicute,

ALINA - referitor la recoltarea de celule stem, dupa ce am tot citit si ne-am informat, nu am fost atit de convinsi ca e investitia cea mai potrivita la momentul acesta. Am discutat subiectul si cu doctorita noastra, care, bineinteles, ne-a spus ca ramine la latitudinea fiecarui parinte, insa doar 30% dintre pacientii ei opteaza pentru acest serviciu. Noi, oricum, intentionam sa mai avem cel putin inca un copil asa ca, daca cercetarile avanseaza si devin mai concrete, nu consideram ca ar fi timpul pierdut.
Cit despre subiectul nastere naturala vs. epidurala vs. cezariana, consider ca e un subiect foarte personal si ca fiecare mamica hotaraste ce e mai bine pentru ea si bebele ei in functie de cum ii evolueaza sarcina, bineinteles. Mi se pare, insa, un pic deplasat sa afirmi ca daca o mama e lasata sa aiba un travaliu de 12 ore, copilul se naste nu stiu cu ce traume sau ca mama e rupta in doua. Sunt persoane care isi doresc foarte mult o nastere naturala, fara epidurala, iar ce se incearca, cel putin aici, in State, e sa se mearga pe un sistem cit mai natural. Evident, se tine intotdeauna cont de dorinta mamei car,e daca simte ca nu suporta durerea, poate cere sa i se faca epidurala, daca nu se dilata intr-un timp optim poate apela la inducere, daca bebeul nu e in pozitia corezpunzatoare se apeleaza la cezariana etc , lista poate continua, sunt "n" factori. Nimeni nu e atit de absurd incit sa-ti impuna sa nasti natural daca tu urli ca vrei epidurala, nici daca bebeul nu e asezat cum trebuie sau da semne de oboseala. Atit mama cit si piticul sunt monitorizati iar cea mai buna hotarire e luata de comun acord.
Pozitia mea, la momentul acesta ( dupa citit carti de specialitate, internet, urmarit dvd-uri cu nasteri reale si cazuri diferite), e ca as vrea sa nasc natural, insa, nu exclud nicidecum posibiltatea ca durerea sa ma copleseasca si sa cer epidurala sau ca bebeul sa nu poate iesi vaginal si atunci sa apelez la cezariana. Tot procesul e destul de imprevizibi si e destul de greu, dupa parerea mea, sa generalizezi.
In rest, toate bune si frumoase cu noi.

Pupam si week-end placut,
Clara

Mami lui Bryce Mihai 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu iar n-am somn...de la 2 ma fatzai prin pat, m-am uitat 2 ore la un film pana la 4 dupa care n-am mai rezistat si m-am dat jos din pat..maine o sa plang de somn dar ce sa fac...

as vrea sa dorm dar nu stiu ce am de nu pot, as calca ca am o gramada dar mi-e asa o lene...azi imi propusesem sa fac curatenie in casa dar cred ca o sa dorm toata ziua

azi sau poate aine , sa vedem cum are tati timp , ne ducem la baneasa mall, in parcare este expo de dinozauri in marime naturala, abia astept, Cezar e fan dinozauri abia asteapta si el , cica sut 32 de dino

ma duc sa navighez

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 35+ Anastasia Ioana
AMR 4 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

matcha_oana La multi ani !!!

_
AMR 4 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

la multi ani matcha-oana

nu stiam ca mai este cineva treaz ca nici pe mine nu ma ia somnul, mai ales ca al meu sot nu a ajuns inca ,acum ar trebui sa fie la bucuresti...mai are putin...
eu am niste arsuri....si nu ami am nimic in casa...

Meleea 32

AMR 8

Mergi la inceput

ALEX SI SARA acum am vazut ca ai scris,chiar ma gandeam ce mai faci de nu ai mai aparut ,se scuza lipsa , e de inteles cu doi pitici...

Meleea 32

AMR 8

Mergi la inceput

meleea neata nici tu n-ai somn? ufff...pe mine parca incepe sa ma ia somnul si peste o ora se trezeste Cezar ca vrea papa adica exact cand o sa dorm eu mai bine

pt arsuri chiar nu stiu ce sa iei
eu in schimb am un nod in gat nu stiu ce am si cand beau apa parca se duce asa pana in capul pieptului si ramane acolo greu ...e oribil...

ma duc in pat p[oate reusesc sa dorm putin totusi

_
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

GATAAAA! A SOSIT SI IUBITUL MEU SOT! MA DUC SA BAG INFACOLUL LA FRIGIDER SI POATE MA IA SOMNUL , IN DOI

Meleea 32

AMR 8

Mergi la inceput

Adriana cred ca tot un fel de arsura ai , mi s-a mai intamplat si mie dar am luat un renie si mi-a trecut ,acum nu mai am in casa ,o sa cumpar mai tarziu

Meleea 32

AMR 8

Mergi la inceput