Fiv in Europa (21)
Raspunsuri - Pagina 18

LAVINUTZA spune:
Hallo- ma bag si eu in seama ref la hormonale- in nov anul trecut cand am facut FIV am avut FSH 13.4 si estradiol 39 si la stimulare cu Menogon 3/zi am avut 4 foliculi dintre care doi au fost maturi si s-au fertilizat - din pacate rezultatul a fost negativ; dupa sarcina chimica din feb am inceput sa iau Macca si am repetat analizele dupa ce in mai la eco am avut 3 foliculi - FSH 11, LH 6.2 si Estradiol 100. Nu stiu ce sa mai cred.....
Va pup si sunt cu ochii pe voi
L

Avalon spune:
pentru ca vreau sa-ti dau un raspuns mai detaliat, Bytzi- iti voi scrie pe mail, dar trebuie sa mai ai putina rabdare...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 15+

danaionela spune:
Buna
Multumesc pentru raspunsuri. Inhibarea ar trebui sa o fac la mijlocul lunii iulie si restul tratamentul sa-l incep pe la sfarsitul lunii.
Pe ce site se pot comanda online medicamentele?

Avalon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaionela Buna Multumesc pentru raspunsuri. Inhibarea ar trebui sa o fac la mijlocul lunii iulie si restul tratamentul sa-l incep pe la sfarsitul lunii. Pe ce site se pot comanda online medicamentele? |
aici: sternapo-wels@EUnet.at
sau aici: pharmaciebillmann@wanadoo.fr
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon

goggy spune:
Karinuta iti zic asa, pe scurt. Anti-TPO, respectiv anticorpii antitiroidieni, sunt in general asociati cu boli autoimune cum ar fi tiroidita Hashimoto. Bolile autoimune sunt foarte frecvent asociate cu infertilitatea. O logica ar exista in faptul ca in acest tip de boli, organismul fabrica anticorpi ce ataca tesuturile si organele proprii, impiedicandu-le functionalitatea. Cu alte cuvinte, exista o disfunctie la nivel imunologic, organismul se ataca fara un motiv anume. E ca si cand iti dai pumni in gura singur, degeaba.
Deci, este foarte posibil, ca organismul sa recunoasca si o sarcina drept non self si sa o atace.
De multe ori ne bucura ideea ca avem un sistem imunitar puternic, numai ca atunci cand el e prea puternic ataca fara rost ce nu trebuie.
Lucrul asta nu trebuie sa te ingrijoreze foarte tare, deoarece exista solutii, unele chiar foarte simple ce tin de imunosupresie.
Esecul Fiv in cazul bolilor autoimune nu se datoreaza atat faptului ca ele exista, cat datorita nedetectarii lor, fapt ce implica lipsa tratamentului de sustinere adecvat.

karinuta spune:
multumesc ffffffff mult pentru raspunsuri.Mi-ati fost de un real ajutor.De la cap.Sarcina si bolile autoimune am aflat intr-o zi lucruri pe care nu le-am aflat in sapte ani de incercari.Concluzia mea este ca multi doctori habar nu au ce implicatii au bolile imune asupra infertilitatii .

Avalon spune:
Bytzi,
Din pacate asta e partea defavorabila a drillingului ovarian, raspunsul ulterior procedurii foarte slab la stimulare. Nu vreau sa intri in panica, dar exista posibilitatea sa fi umblat cam mult pe la ovare doctorul din exces de zel ca sa curete chisturile acelea endometriozice... sau unul din ovare nu mai functioneaza cum trebuie, si atunci s-ar explica valoarea fsh-ului.
Oricum, eu te-as sfatui sa faci o pauza dupa aceste stimulari repetate, o pauza de cel putin o luna-doua pana ovarele tale se refac putin, fie cu anticonceptionale cu cea mai mica doza de hormoni (microgynon am luat eu o luna inainte de fiv) sau sa iei vitex fruit care este un reglator hormonal.
Apoi trebuie sa "prinzi" o luna buna, adica faci analizele hormonale in ziua 2 de ciclu si daca valorile sunt bune, faci stimulare protocol scurt pe acel ciclu. Ca variante de stimulare ai doua, dar ambele protocol scurt cum am zis :
- una ar fi cu doze mai mari de stimulare;
- a doua varianta ar fi schema castigatoare pe care i-au dat-o dr. de la Innsbruck Danielei_b , care s-a confruntat cu problemele tale:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130318&whichpage=2 si http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130318&whichpage=4
sper ca ti-am fost de folos, va trebui sa-ti pui putin mintea la contributie, dar nu e imposibil sa obtii cateva ovocite bune si cu ajutorul unor medici buni sa faci un fiv reusit!
te pup si ma mai poti intreba una-alta
PS: Ca sa te incurajez, o sa-ti spun ca exista pe forum o fata care a obtinut sarcina naturala dupa un fiv nereusit cu FSH 28, Tia are un baietel acum http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=40614&SearchTerms=FSH
Edit: Tot despre FSH: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=78472&whichpage=1
Avalon 15+

teacdrn spune:
Avalon-te rog, daca ai timp, ma poti lumina putin si pe mine? Se practica de catre medici aceasta incercare de "a prinde" o luna cu analize bune? Te intreb pentru ca eu am inceput al doilea FIV-la sugestia medicului pe cele mai proaste analize ale mele (FSH-18) desi am avut si 8 ,11 , 13 sau 14(e drept ca mai des au fost cele din urma) iar acum se pare ca am recidivat. Medicul a spus ca e in regula sa incep stimularea desi am avut iar un FSH mare-16!!! iar TSH-4,31. L-am intrebat in repetate randuri daca nu incepem intr-o luna mai "buna"...sunt tare necajita,am inceput FIV 3...
iti multumesc anticipat, Tea

Avalon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teacdrn Avalon-te rog, daca ai timp, ma poti lumina putin si pe mine? Se practica de catre medici aceasta incercare de "a prinde" o luna cu analize bune? Te intreb pentru ca eu am inceput al doilea FIV-la sugestia medicului pe cele mai proaste analize ale mele (FSH-18) desi am avut si 8 ,11 , 13 sau 14(e drept ca mai des au fost cele din urma) iar acum se pare ca am recidivat. Medicul a spus ca e in regula sa incep stimularea desi am avut iar un FSH mare-16!!! iar TSH-4,31. L-am intrebat in repetate randuri daca nu incepem intr-o luna mai "buna"...sunt tare necajita,am inceput FIV 3... iti multumesc anticipat, Tea |
Da, se practica, (la mine nu a fost cazul insa). Dar acolo unde sunt fluctuatii mari de FSH se practica de catre medici urmarirea unei luni bune- retine, nu numai dpdv FSH , nu uita TSH<2 si progesteron <1 in ziua 2- ffff important!
Avalon

teacdrn spune:
Avalon-Iti multumesc pentru raspuns, mie medicul mi-a spus ca nu as raspunde diferit asa ca l-am crezut, ce sa fac...Dar am avut si luni cu analize bune-ma refer la FSH si TSH ca despre progesteron nu stiu, nu mi l-a solicitat niciodata. Se cere analiza progesteronului in ziua 2 la Budapesta? Si te-as mai intreba ceva ,daca-mi permiti: dr.K. utilizeaza doze mari de stimulare? Ajuta la cele cu FSH mare?
multumesc din suflet, Tea