Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (123)
Raspunsuri - Pagina 17
MissJJ spune:
Un www.revilotoys.co.uk/acatalog/Online_Catalogue_Early_Learning_Toys_19.html" target="_blank">site cu jucarii f frumoase de lemn de la noi. Is mai scumpe da is f faine si aici in genere jucariile de lemn is mai scumpe ca restul.
Jocuri de jucat cu bebeii
Mod de a te juca cu cei mici am vazut aici faci jeleu de fructe de mai multe culori rosu, galben, verde si pe o plansa de plastic faceti un desen cu jeleul rece turnat dintro punga sau ceva fecti o smiley face sau o floare si lasati si pe bebe sa isi bage manutzele sa mazgaleasca cu jeleu.
Alt joc, cu apa, puneti pe jos o folie de plastic in bucatarie sau baie unde aveti spatiu si peste ea un prosop umpleti un lighean cu putina apa si puneti niste canitze de plastic paharele si pahare de platis in care faceti niste gauri si aratatii cum curge apa prin gauri si lasatii sa se distreze cu apa sa vada cum curge apa dintr-un pahar in altul.
Sau tot cu apa luati mai multi bureti de culori diferite si taiati niste forme din ea stea triunghi etc si bagatii in apa si ii stoarceti si lasatii sa se joace o sa leplaca textura la burete cand e uscat cand e ud cum curge apa din el.
Sau umpleti doua- trei sticle mai mici de plastic cu apa colorata si cu bilutze de plastic sau confetti sclipicios si lasati-o sa se joace sa le tot rastoarne sa vada cum curge apa in sticla dintr-o parte in alta.
Sau intr-o cutie cu capac faceti o gaura in capac si scoateti prin ea o esarfa subtire colorata si lasatii sa traga de ea pana o scot de tot din cutie.
Sau faceti un turn din cateva cuburi si lastii sa le darame asta le place mult.
Puteti sa jucati si vati ascunselea cu o jucarie luati o jucarie preferata si acoperitio cu un prosop, muslin ceva mai intai pe jumate apoi incet incet acoperitio cu totul.
Sau daca bebeii incep sa mearga puteti sa luati o cutie mai mare de plastic si ei sa se tina de o parte si voi sa o trageti usor spre voi incet incet o sa o impinga bebe cutia spre voi.
Cantati mult cantecele de astea cu rima de copii care is cu zgomote de animale, cu miscari de genul shoulders knees and toes, nu o sa va imite inca dar o sa ii placa mult.
Si joaca cu nisip e buna la varsta asta puneti niste nisip intro tavitza si luati diferite forme care lasa urme in nisip si puneti peste o folie sa nu se faca multa mizerie le place senzatia de la nisip.
Cu carligele de ex va puteti juca sale scoateti puneti in cosul lor sau intro cutie ei adora sa le scoata si sa le arunce la varsta asta.
Sau din rolele de la hartie igienica pastratile si vopsitile sau infasuratile in hartie colorata cu diverse forme, sclipicioasa, scartzaietoare faceti diverse modele pe ele buline, dungi, spirale si jucativa cu ele rulatile pe podea, punetile in picioare una langa alta.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo
flo1980 spune:
Un articol interesant....
Iti dau na-na!
Unde da mama, creste! Creste un complex de inferioritate, impresia ca totul se rezolva in viata cu violenta… Ce conteaza, daca rezolvam problema pe moment…
In toate discutiile cu parintii legate de educatia copiilor, cand se aduce in discutie cuvantul „bataie“, absolut toti sunt revoltati de ideea de a da copilului o asemenea pedeapsa.
Dupa ce intram in detalii si le spun ca acel copil al lor pare sa fi fost batut, atins cu palma sau nuiaua, dupa o prima reactie de revolta sau aparare, admit pe un ton mai bland, cu ochii privind undeva spre tavan: “Eeee, doar odata sau de doua ori, o palmuta, asa, la fund, numai cand a facut ceva grav…”
Si adauga repede: – “Nu cred ca exista parinte sa nu isi fi atins copilul macar o data!” Parintii nu pot tolera ca altii sa le bata copilul, in schimb ei o fac.
Cand spun parintilor ca si palmuta la fund inseamna abuzarea copilului, isi tuguie buzele si dau ochii peste cap.
Parintii care nu isi bat copiii niciodata vorbesc despre ceilalti ca de niste oameni ai cavernelor incapabili sa isi controleze impulsurile, lipsiti de control si iubire daca sunt in stare sa fie agresivi cu propriul copil.
In schimb, parintii palmuitori vorbesc despre “pacifisti” ca fiind oameni carora le este frica sa fie parinti, care se tem ca cei mici nu o sa ii mai iubeasca, ii considera prea permisivi, prea indulgenti, niste fricosi si lasi si profetesc ca li se vor urca in cap copiii.
Bataita nu numai ca este periculoasa si pentru copil si pentru parinte, dar este si ineficienta.
Desi rezolva problema pe termen scurt, creeaza probleme pe termen lung. Copiii care sunt batuti, chiar si numai cu o palmuta unica la fund, pot deveni mai agresivi, mai retrasi, singuratici, sau vor avea probleme de comportament la scoala.
Desi exista si voci care spun ca o palmuta la fund, aplicata usor, parintele nefiind furios, ci calm si dispus a explica copilului ce a gresit, poate fi eficienta, se pare ca e foarte greu de controlat cat de repede si cum se transforma ea intr-o palma data la furie, mai tare, sau cum reuseste aceasta palma sa se transforme in timp in bataie.
Odata ce admiti ca este ok sa lovesti copilul “parinteste”, este destul de greu sa tii cont de situatiile particulare in care palma parinteasca se transforma in abuz, deoarece cazurile de abuz fizic asupra copiilor au debutat tot cu o prima palma.
Faptul ca sunt printre noi adulti care le multumesc parintilor lor ca i-au plesnit atunci cand trebuie si i-au facut oameni nu inseamna ca lovirea unui copil duce la a-l face om de treaba. Cel mai adesea il traumatizeaza.
Bataita determina probleme de comportament mai tarziu la copii. Nu la toti, desigur, cum nici toti fumatorii nu mor de cancer pulmonar, dar tutunul tot dauneaza grav sanatatii.
Pentru un copil de doi-trei ani bataia este chiar inutila pentru ca, mai mult decat orice, creeaza confuzie in mintea copilului. Din simplul motiv ca ei nu sunt inca in stare sa faca legatura intre cauza si efect. Din pacate, chiar aceasta este varsta la care copilul isi cam ia primele palme la fundulet.
Autoritatea unui parinte se naste din fermitate, din taria sa emotionala si psihica si din controlul sau asupra emotiilor si comportamentului proprii, dar mai ales, din abilitatea de a comunica cu copiii. Cu cat parintii si-au insusit abilitati eficiente de a disciplina copilul, cu atat e nevoie mai putin de a aplica copilului pedepse fizice.
Ce alternative am avea? Ganditi-va la scaunelul de gandire, la asumarea consecintelor comportamentului (desigur, nu si cand copilul se duce cu o surubelnita la priza), la colectarea de buline sau cartonase pentru comportamente bune si la altele, in functie de copil, de situatia in care se afla si, mai ales, de ceea ce vrem sa invete copilul.
Toti parintii par a fi in unanimitate de acord cu interzicerea violentei la adresa copiilor, dar majoritatea le trag cate o palmuta...
Posibile reactii ale copiilor
1. Sentimentele traite de copil oscileaza intre sau cumuleaza: furie, frica, umilinta. La primele palme primite, reactia copilului este una de soc, surpriza, insotita sau nu de durere si dezamagire, de credinta ca nu mai este iubit. Pe moment, impresia parintelui este ca a dat copilului o lectie, iar copilul se comporta de parca chiar si-a invatat lectia.
2. Daca micutul nu va mai repeta greseala, nu este pentru ca chiar a inteles ceva din acea palma, ci pentru faptul ca se teme de pedeapsa fizica si ca nu va fi iubit.
3. Surprinzator, mai ales la varste mici: copilul chiar va repeta gestul care a provocat reactia agresiva a parintelui, ca sa verifice daca comportamentul acestuia va fi la fel. Isi asuma acest risc pentru a vedea daca palma pedepseste copilul sau doar comportamentul.
4. Nu dupa mult timp, vom putea observa ca micutul chiar a invatat o lectie din acea palma – daca dai cu palma, pumnul sau piciorul, te faci ascultat, ai putere. Si asa se scrie istoria…
Nu repetati greselile!
- Si eu am luat bataie de la mama sau de la tata si uite ca am crescut mare si am ajuns bine - spun parintii. Desi majoritatea parintilor isi cresc modern copii, cand vine vorba de bataita par sa se mandreasca cu metodele coercitive ale parintilor lor si sa le aplice fara remuscari.
- Violenta naste violenta, de aceea parintii care au fost batuti in copilarie vor aplica cel mai probabil aceleasi metode de educatie. Poate ca, initial, se gandesc sa nu aplice aceste metode, dar, cand nu mai fac fata propriilor greseli, le aplica.
- A creste copii nu este un lucru usor, de foarte multe ori devine frustrant, mai ales cand copilul incearca sa vada “cam cat de lunga e ata” rabdarii parintesti.
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
the_andreea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maitreyi Copilul avea un mare numar de probleme psihologice, printre altele, o frica teribila de a merge la scoala, dificultati în a lega prietenii, un atasament exclusiv fata de mama si o mare greutate de a relationa cu oamenii din jur. Tuturor acestor probleme li se mai adauuga faptul ca uda patul în fiecare seara. |
Da-mi voie sa infirm chestia asta din pct meu de vedere si mai ales din experienta mea.Theo a stat pe olita de pe la 7-8 luni.La 1 an si 3 luni cerea "kk lola",indiferent ca facea sau nu kk.Nu am incercat neaparat sa scapam de pishu,pt ca (va vine sa credeti sau nu
Nu fac lobby pt olita,mie una mi se pare ok sa-l obisnuiesti cu ideea;in nici un caz nu ma astept sa se controleze acum.De aceea am spus intr-un post anterior ca eu sunt mai selectiva in ceea ce priveste metodele de crestere din diferite zone ale lumii si incerc o cale de mijloc.4 ani mi se pare mult,si cred ca si mai traumatizant sa mearga intr-un colectiv unde toti se duc la wc si el face in pampers inca.Nici Casian nu face la olita,dar il pun de obicei dimineata si dupa masa de pranz;nu mult,5 min,uneori face pishu,uneori face si kk,de cele mai multe ori nu face nimic. Eu una nu vad in asta o trauma(nu-l oblig,daca nu are chef sa stea,nu-l uit acolo cu orele si plec).Repet,parerea mea.

Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
maitreyi spune:
eu am facut in pat pana la 7 ani. dupa ce am citit paragraful asta am sunat-o pe mama sa vad la cat m-a pus pe olita...insa mami doarme...asa ca revenim cu detalii ![]()
-------
Ana-Maria
de bebelakis Alexandra 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
the_andreea spune:
Mada,simpatice ideile de joaca cu strumfi.
Flo,fain articolul,nu sunt adepta pedepselor de genul asta,desi ,si eu mi-am inacast-o cand eram pustoaica
.Eu de obicei ii zic Theonei "te mananc cu fulgi cu tot" cand e vb de ceva grav.
Mona,nu-ti trebuie rabdarea din lume,nici eu nu dispun de asa ceva(eu sigur am lipsit cand s-a impartit
),doar un pic de timp liber,cand doarme Codrin de ex,sa profitati sa faceti ceva voi 2 singuri,un vaporas de hartie si sa-i dati drumul in chiuveta sa pluteasca.Daca il atragi cu asta,intr-o alta zi poti sa-i sugerezi sa picteze vaporasul.E vb de baby-steps,pana reusesti sa-ti dai seama ce il atrage.
(mno,ma scuzi de insistenta)
EDIT:Maitreyi,nu am spus-o cu rautate.

MissJJ spune:
Andreea depinde si de copil, de ex Ari de mica am incercat si eu la insistentele altora sa o pun pe olitza si de mica nu a vrut se juca cu ea dar daca o puneam acolo si nu o luam deodata si o tranteam acolo sau ceva ci frumos ii explicam ce fac si se apuca de plans da din ala de frica cu tremurat si urlat si aruncat la mine in bratze si chiar daca am lasat sa treaca cateva luni si am incercat iar tot asa a reactionat si e efectiv traumatizant pt ea daca ai vedeao cum face ii este efectiv frica frica asa ca pana nu o sa inteleaga ea de ce mergem la toaleta si care e scopul eu nu o ma mai risc. 
Si eu am fost pusa pe olita de mica si etc de la 6 luni si nu am facut pe mine nu amfacut in pat, dar am destule sechele de la altele dela batai si urlete si etc, cum zice si in articolul de la flo.
Victor Hugo
the_andreea spune:
Mada,corect,si eu am spus si sustin in continuare,depinde de copil.Stiu si eu cazuri,apropiati chiar,care tot asa fac crize de isterie cand vine vb de olita,stiu care au acceptat mai bine wc-ul.Eu v-am relatat din experienta mea anterioara.Acum,cu Casian,nu stiu cum o sa fie.Om vedea.

MissJJ spune:
Eu am incercat si cu toaleta are colac special pt copii cu winnie the pooh iubitul ei stie ce sa faca cu hartia stie toate dar nu vrea. Daca mergem noi la baie si aude cand facem pipi stie si zice mummy u make pishu si ii zic da mami si uite ma sterg si uite aia si uite ne spalam pe maini stie tot dar inca nu e gata sa faca deci mai asteptam.
Victor Hugo
Chuny spune:
Mada, superbe idei. O sa aplic cateva!!!
Mona, nici eu nu cred ca trebuie sa spui ca ai esuat in educatia lui Cris. Sa stii ca un copil nu e doar rezultatul educatiei, mai tine si de firea si caracterul lui, sunt o gramada de factori ce il definesc. Cum mai zicea cineva, important e sa fii deschisa la noi solutii si sa incerci constant sa faci schimbari pana gasesti ceva benefic lui si voua, ca familie. Nu mai tin minte de ce nu vrei sa-l dai la gradinita.
Si mie mi-a placut la nebunie ce a scris Anna_a si am gasit info utile in mai multe mesaje. Referitor la ce a scris Biri ca nu trebuie sa faci ca parinte : eu inca lucrez la asta. Am facut o obsesie din a-l discuta si rasdiscuta pe Vlad si stiu ca nu e bine pt ca intelege tot.
Dupa ultimele discutii parca si mie mi-e frica sa ma laud
( da, am observat ca mai nou pe aici asa se introduc noutatile legate de copii) ... ma rog, deci ma laud si io ca Anna a facut ieri primii pasi. Abea astept sa o prind si sa o filmez, dar azi vad ca e in dispozitie proasta din cauza uui dintisor ce tre ' sa apara curand.
De asemenea felicitari tuturor copiiilor mergatori sau nu!
Dma, ma bucur ca e totul ok cu bebe, odihna placuta la mare!
Dr_anca, nici eu nu-i las pe ai mei sa plaga si am toata dezaprobarea anturajului, dar ma doare fix in cot !![]()
Ella, mereti pana in Italia pt vaccin ? Super ! Si cu testul sa fie cum iti doresti tu ! Si a mea e stricata la burta, oare sa-mi fac si eu un test ? :-))
Estrella, sunt f de acord cu tine, nu vad rostul pusului la olita cand bebe habar nu are ce face si nu-si controleaza deloc sfincterele ... eu recunosc ca abea m-am apucat cu V, dar l-am pus la olita cand mi-am dat seama ca e pregatit si ca e timpul. Am o prietena ce a inceput cu oala de la un an, copilul face 3 ani in august si tot in pampers face. Si de doi ani de zile se streseaza cu oala aia !!!
Si daca tot suntem in tema, noi de o saptamana am inceput operatiunea olita. Azi dimineata a facut kk la olita cu tata-su si apoi tata-su a plecat la lucru si l-a lasat la etaj fara chilotei si cu olita la indemana. Si ce credeti ? pe la ora 9 urcand scarile simt asa un iz imbietor ... pe masura ce mai urcam o treapta, mirosul devenea mai puternic :-))) Ei, V a mai facut un kk mic in oala si l-a turnat el in veceu singur ... dar nu sunt sigura ca l-a turnat direct din oala in veceu sau l-a luat cu mana si l-a pus acolo ... cert e ca erau urme de manutze cu ... pe usa de la toaleta si pe toaleta peste tot. S-a chinuit sa traga si apa ! stiu asta pt ca am vazut urmele
Creste puiul meu ! Scuzati detaliile picante![]()
Mada, sanatate multa la Sonia ! Sper sa scapati rapid de febra.
Andreea, eu te cred ca iti este greu cu mancarea. E greu pt tine, dar cred ca si pt ea este f greu. Nu stiu, cu cine ai vorbt despre consecintele psihologice ale faptului ca o obligi sa manance? Ma gandesc ca nefiind deloc placere masa pt ea, acum poate ca rezolvi ceva cu ea pe termen scurt daca o obligi, dar pe termen lung s-ar putea sa fie catastrofic.
Apropo de asta noi avem niste prieteni cu un copil extra dificil la mancare. Si povestesc ei ca la masa de seara pun masa pt toata familia ca de obicei, se pun la masa, iar copilul cel mare nu se prezinta. il striga"Damien, vino la masa cu noi!". si copillul raspunde "Iar ? Pai am mai mancat azi o data la pranz !!"
Mai3, mi-a placut citatul dat.
Alexa_Teo, ce minuni ai tu acolo !!!
Flo, articolul despre bataie e f interesant. Si cred ca ar fi f multe de discutat pe tema asta.
Andreea, din ce am observat eu de la mamici, sunt putini copiii care accepta rapid olita si invata de f mici sa o foloseasca. Deci Theona face parte din exceptii. In fr am observat ca media de varsta la care copilul scapa de pampi e pe la 3 ani, inainte de inceperea gradinitei. Eu am zis ca nu-mi fac iluzii cu Vlad ca totusi la problemele lui nu cred ca va invata f usor, dar uite ca saptamana asta am avut doar 4 accidente. Ii amintesc de olita, imi zice NON, dar cand vrea s afaca se duce la oala si face. mMi greu e cu trasul pantalonilor pt ca nu coordoneaza miscarile, dar om lucra si la asta. Bun, sunt ferm convinsa ca va mai dura pana sa controleze exact treaba asta ...
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Biribu spune:
fete, la noi cu olita e comedie curata.
anna sta si face sau nu face, dar coopereaza, ii place sa arunce apoi juma de sul de hirtie, sa traga apa etc. da ce te faci cu piticu? ca el vrea neaparat sa vada ce face ea acolo, o impinge, isi baga miinile in oala sau wc, dupa caz... durere
anna se oftica ca de ce pune el mina pe oala ei, se ridica isi ia oala si fuge cu ea... ei bine cind e si plina, e misto de tot 
deci mai lucram la aspectul asta ![]()
apropo de jucarii de lemn, eu recomand cu caldura puzzle-uri cu piese de lemn. anna e fascinata si acum a ajuns sa faca unele din ce in ce mai complicate, ma mir si eu cum de are rabdare, sta si cite o ora si buchiseste acolo.
boti tu ai putea s-o pui de un biznis cu asta daca tatal tau poate sa faca piesele de puzzle si tu sa le pictezi ![]()
si inca una si ma duc: uite site-ul asta e extraordinar, asa a invatat fii-mea alfabetul jucindu-se www.starfall.com
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)