AZOOSPERMIE -cap 32
Raspunsuri - Pagina 7
emilia_m spune:
Buna fetelor,
Doctorul la care a fost sotul meu pana acum i-a zis ca sunt multe analize de facut intre spermograma si punctia testiculara asa ca planuim sa mergem sa isi faca restul de analize - teoretic in iulie dar nu e inca batut in cuie ca s-ar putea sa mai intervina una-alta la servici si sa mai plece din oras - si abia pe urma sa vedem ce urmeaza. Analize hormonale si-a facut deja la medicul respectiv (nu are rezultatele ca au ramas la ea) dupa care tipa i-a mentionat ceva de teste genetice si de punctie testiculara dar atunci nu s-a mai dus sa continue analizele deci acum urmeaza sa le ia iar de la zero. El s-a operat de varicocel acum vreo 10 ani si lucrurile din pacate nu s-au reparat in acest rastimp.
Si el si eu am luat pana acum tratamente naturiste (Branca Ursului, Napraznic, Tinctura de Zmeur, Salvie... urmeaza sa luam Maca).
Emilia M
Copii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
fireyes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Avalon E acelasi medic care pe sotul meu l-a adus in 4 luni de la oligoastenoteratospermie foarte severa, 6 milioane de spermatozoizi cu zero forme normale -in 2007- la normospermie cu 35 milioane si 30% forme normale (atunci am facut fiv si nu a mai fost nevoie de ICSI pt ca s-au fertilizat natural)... a si reusit fivul dar din pacate am pierdut sarcina la 8 saptamani pentru ca nu stiam ca am trombofilie si nu faceam tratament... Dr.Soare ne-a ajutat timp de 2 ani ca sotul sa stea pe linia de plutire cu spermograma, fara tratament hormonal... am zis ca macar pe sot sa nu-l indop cu hormoni daca eu bag in mine ca la balamuc cu ocazia stimularilor fiv... si sa stii ca a mers, cu homeopate aduse din Germania, cu homeopatele recomandate de Dr.Soare, cu regimul de alimentatie pe care i l-a recomandat, inclusiv schimbarea stilului de viata... Sa stii ca dr.Soare a lucrat un timp cu tatal lui la un cabinet de endocrionologie si a avut ce invata de la el, cred ca ai auzit de Dr.Soare-tatal de la Institutul Parhon, a fost cel mai bun endocrinolog pe infertilitate masculina pe vremea lui Ceasca. ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** Avalon 15+ ![]() ![]() |
Bagat la dovlecel... incep sa pregatesc descinderea la dr Soare (desi marturisesc ca in ignoranta mea, ca n-am avut nevoie pana la pr astea de medici, nu-mi imaginam ca e atat de cunoscator si in afara nealopatelor... de aia nici nu m-am obosit f tare, mai ales ca ceilalti medici ne-au zis ca nu se poate face nika, ca probabil asa s-a nascut...)
andrabirni spune:
Emilia, sotul tau s-a operat acum 10 ani de varicocel si din aceasta cauza crezi ca a juns la azoo?

Fetelor, saptamana asta am citit cateva capitole din urma si...le-am pierdut pe drum pe Elise, Mirela, Bubulina, Ella, Nicoma, mai stiti ceva de ele?
Copilutzu, hai, mai scoate nasucul pe la noi.Mi-e dor de tine si diminutivele tale...

Pisix, sper ca usor, usor vei strange toata energia pozitiva si vei reusi.Te pup.

Avalon spune:
Sa stii ca inainte de a ajunge la dr.Soare am fost si la altii, sotul meu a fost diagnosticat cu oligo din 2002, e adevarat ca nu era atat de grava... ceea ce l-a adus in 2006 in prag de dezastru (acel zero forme normale ne-a ingrozit pe amandoi, spermograma facuta de dr.Cocei) a fost un tratament a-la-long cu testosteron sintetic- undestor si vitamina E, hormoni bagati in el timp de 6 luni conform recomandarii unui androlog vestit pe plaiurile noastre... Apoi am mers la dr.Matei si dupa eco testiculara care a exclus existenta unui varicocel, ni s-a recomandat tratamentul cu GONAL si noi urma oricum sa facem al doilea fiv, deci sotul meu acceptase varianta aceasta de tratament...
Ei bine, in stadiul acela am ajuns la dr.Soare care ne-a oferit o varianta fara hormoni... dar cu conditia sa faca o noua spermograma dupa cel putin 3 luni.
Sotul meu a avut incredere in dumnealui, si dupa 3 sau 4 luni de tratament exclusiv homeopat, naturist si vitamine recomandat de dr.Soare, nu mai retin exact, a mers la dr.Dascalescu si a refacut spermograma: 35 milioane, 30% forme normale. Moment in care am facut fivul din care a rezultat sarcina, dupa cum am povestit, dar sarcina am pierdut-o din alte motive...
De aceea eu am incredere mult mai mare in tratamentele acestea naturiste care vizeaza si modificarea stilului de viata, decat in hormonii care dau rezultate dar doar pe termen scurt, dupa care incepe o regresie.
Desigur, cand e vorba de azoospermie se pune altfel problema... dar atunci cand exista spermatozoizi, verdictul ala cu "asa s-a nascut, niciun tratament nu-l poate ajuta" nu tine cand am vazut cu ochii mei ce se pate face... trebuie insa putina rabdare, sotul meu in perioadele dintre fivuri se trata la dr.Soare. Asa ca o parte insemnata din miracolul care mi s-a intamplat se datoreaza si dumnealui.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
16+ 
emilia_m spune:
| citat din mesajul lui andrabirni Emilia, sotul tau s-a operat acum 10 ani de varicocel si din aceasta cauza crezi ca a juns la azoo? ![]() ![]() |
In principiu operatia trebuia sa rezolve / preintampine eventuale probleme de fertilitate insa spermogramele de dupa operatie nu au evidentiat gigei. La momentul respectiv, vazand rezultatele, doctorul i-a spus sa nu isi faca griji ca in mod normal dupa ceva timp de la operatie numarul de spermatozoizi creste la loc. Doar ca n-a crescut.
Emilia M
andrabirni spune:
Emilia, sper sa isi revina sotul tau.Noi vom face o eco sapt viitoare si in functie de ea, vom vedea daca facem sau nu operatie.Raman un pic surprinsa ca dupa atatia ani sa nu isi revina.Poate veti mai face o alta eco.... o fi aparut iarasi varicocelul.

Avalon, si noi am fost pacientii dr.Soare destul de mult timp.Noi avem azoo si din pacate noi nu am avut rezultate.Iti mai aduci aminte cum se numeau homeopatele din Germania?
alexia_ada spune:
Bun venit Emilia printre noi
multe multe info o sa gasesti aici si fetele sunt de milioane 

am revenit cu rezultatul analizelor sotului .
FSH valoare 25.88 ( interval 1.37 -13.58)
LH valoare 12.54 (interval 1.14-8.75)
Ce ma fac fetelor?????
Avalon spune:
| citat din mesajul lui andrabirni Avalon, si noi am fost pacientii dr.Soare destul de mult timp.Noi avem azoo si din pacate noi nu am avut rezultate.Iti mai aduci aminte cum se numeau homeopatele din Germania? ![]() |
Da, sigur ca stiu cum se numesc, i-au mai ramas din ele o gramada... TESTICULUS Similiaplex, CALYCAST Similiaplex, PASCOVENOL si sunt produse de PASCOE, "taticii" homeopatiei din toata lumea. Acum nu stiu cum actioneaza fiecare si pentru care probleme i-au fost administrate, dr.Soare a hotarat pe baza anlizeor de ce i-a dat acestea si nu altele...
Da, stiu ca la azoo se pune altfel problema... si mai stiu ca dr.Soare nu da sperante false nimanui. Eu iti doresc mult succes pe drumul pe care ati luat-o, Andra
, si eu am auzit lucruri bune de prof. Feldberg s ai vazut ca daca ai de-a face cu profesionisti, se poate si cu azoo sa aveti copilasii vostri. BAFTA!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
16+ 
andrabirni spune:
Avalon, nici nu mai stiu ce e bine sau nu pentru noi.Cand am incercat la dr Soare injectii cu miopepid, sotul a facut alergie.Si de-atunci am spus stop!Tocmai atunci dr Soare negocia aducerea acestor homeopate din Germania.Dar sotul nu a mai vrut.Se saturase.Din pacate, in acea perioada nu o cunosteam pe dr Matei si poate o spermograma detaliata la dumneai ne dadea sperante.Ma bucur pentru cei care au avut rezultate.Noi nu avem nimic sa-i reprosam domnului doctor, a fost foarte dragut.Asa a fost sa fie.

emilia_m spune:
| citat din mesajul lui andrabirni Raman un pic surprinsa ca dupa atatia ani sa nu isi revina.Poate veti mai face o alta eco.... o fi aparut iarasi varicocelul. ![]() ![]() |
M-am gandit si eu la varianta asta, dar am exclus-o pentru ca medicul la care a fost l-a trimis la analize la mai multi medici de diferite specializari. Toti l-au palpat si analizat pe toate partile si si-ar fi dat seama daca re-aparea varicocelul. Eu imi fac griji ca poate a fost operat prea tarziu si asta e cauza problemelor cu care ne confruntam actualmente.
In alta ordine de idei, in unul din primele capitole spuneau fetele ca multe dintre ele sunt economiste si sotii lor au azoospermie. Daca stiam treaba asta acum 5 ani poate nu renuntam la facultatea de Limbi Straine in favoarea ASE-ului
Emilia M