AZOOSPERMIE -cap 32

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

OK, hai sa nu transformam toata discutia intr-o polemica "pro" si "contra". Ideea e ca voi aveti alte lucruri mai importante decat sa stati sa disecati ce a spus dr.X in preambulul unei ecografii testiculare, nu la o sedinta de terapie psihologica... gluma a fost proasta din perspectiva pomenirii de funie in casa spanzuratului.
Dupa atatia aniu de infertilitate imi permit sa va dau un sfat care izvoraste din experienta: pastrati-va umorul si nu lasati ca sufletul sa va fie stalcit si acrit de ceea ce vine din exterior. Asa veti ramane sufleteste intregi, si sa va cresteti frumos copiii atunci cand vor veni, caci sunt sigura ca vor veni.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Offf mai fetelor, ce discutie oare cine nu se confrunta cu " glumite" din astea ...cred ca este predominant la medici, uneori . Sa va povestesc si eu cum am primit o " gluma" din asta ...la 1 saptamana dupa ce am aflat de azoo.
Dupa efectuarea spermogramei , dr ginecolog ne spune ca nu este de competenta lui si sa ne indreptam spre un dr urolog, si ne recomanda : dr Streza . Bun ajungem la el, cu analile, spermograma si eco si ne spune asa " dumneata nu poti avea copii cu el ( sotul ) , daca dorim putem apela la tatal lui ( socrul meu fiind mort de 3 ani) ca sa ramana in familie" . AM AMUTIT . i-am spus ca a decedat acum 3 ani si aramas mut dr atunci . Noi in continuare socati . In 5 min plecam din cabinet ( ca nu vb cu noi dr. decat se uita la noi si nu zicea nimic ) . si atunci am simtit ca discutia s-a terminat si : uurraaa si la garaaa !
Ne-am jurat ca numai calcam la el , dar nu neaparat ptr gluma facuta ci pentru nepasare, neimplicare si o raceala fata de noi incredibila ( parca aveam ciuma) .
Bun, mergem la Iosup ptr o alta ecografie...ii spunem care este buba ( m-a lasat si pe mine in cabinet ) si concluziile lui au fost identice cu cele ale Dr Damian ( la care am fost acum cateva zile) .
Asa ca fetelor,...dr face glume pe banii nostri . Dar poate este o palma din care avem ce invata . Unii se pot detasa umpic de la problema, altii mai greu . Ptr noi acest Dr Streza ne-a dat un pumn nu o palma , nu aveam nevoie de compasiune si nici de imbratisari dar de un profesionalist . Ne-am dus la el cu intrebari . Am plecat fara raspunsuri si vorba aceea ne-am dus bou si am plecat vaca .
Eu va doresc la toate si sotilor vostri multa putere , optimism, incredere ca sa putem depasi astfel de momente .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

OK, hai sa nu transformam toata discutia intr-o polemica "pro" si "contra". Ideea e ca voi aveti alte lucruri mai importante decat sa stati sa disecati ce a spus dr.X in preambulul unei ecografii testiculare, nu la o sedinta de terapie psihologica...

pai eu vad ca s-a transformat deja. ce lucruri mai importante? de ce nu am avea dreptul de a diseca, argumentat, o afirmatie atat de debila? ce consecinte are acest fapt asupra celorlalte "lucruri importante" cu cre ar trebui sa ne ocupam? (eu, de pilda, stau in pat cu pisicile care misca din mustati in somn, doua carti din care citesc alternativ si laptopul, asteptand sa vina ziua de luni)

Citat:
gluma a fost proasta din perspectiva pomenirii de funie in casa spanzuratului.

deci pana la urma a fost o gluma proasta, neadecvata. ok, suntem de acord.

Citat:
Dupa atatia aniu de infertilitate imi permit sa va dau un sfat care izvoraste din experienta: pastrati-va umorul si nu lasati ca sufletul sa va fie stalcit si acrit de ceea ce vine din exterior. Asa veti ramane sufleteste intregi, si sa va cresteti frumos copiii atunci cand vor veni, caci sunt sigura ca vor veni

personal, iti multumesc pentru sfatul izvorat din experienta, dar, cum spuneam, nu ma simt vizata, eu de f(r)aze de genul asta am dat doar pe forum, indirect. si consider ca am dreptul sa le disec si sa imi exprim indignarea vis-à-vis de o astfel de atitudine, chiar daca nu mi s-a intamplat mie.

ceea ce nu inseamna nici ca sunt o crispata crizata, nici ca imi lipseste umorul (cand e cazul). sau ca as fi in pericol de a mi se "stalci" si "acri" sufletul. pe mine mai mult decat infertilitatea in sine ma afecteaza doliul meu pe care-l voi purta intotdeauna in mine, dar asta nu inseamna ca n-as fi intreaga sufleteste, capabila sa imi cresc copiii.

AlexiaAda, da, doctorii din romania fac "glume" pe banii pacientilor. Cred cu tarie ca unii dintre ei ar trebui, daca nu sunt dotati nativ, sa fie obligati prin fisa postului sa faca niste cursuri de psihologie comportamentala, sa nu isi mai traumatizeze pacientii "lipsiti de umor (macabru)".

Mergi la inceput

Imi pare rau ca interpretezi vorbele mele asa, nu asta am gandit cand am scris. Dar nici nu o sa incerc sa te conving sa n-o mai iei asa de personal, sa te simti direct vizata si jignita in asemenea hal. Nu-ti face bine, crede-ma.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 17+

Mergi la inceput

Avalon, nu ma cunosti. :) (musai sa bag emoticoane, comunicarea pe net poate fi perturbata de absenta lor) Ai mai avansat ideea ca as fi "suparata", acum zici ca m-as simti "jignita". Chiar nu e cazul, e o simpla discutie, in care eu imi sustin punctul de vedere, asa cum ai facut si tu, asa cum s-au exprimat si Andra, Miki, Ioana, Alexia.... Dar da, atentie la ce sfaturi dai, aia cu suflete stalcite si acrite a sunat exact cum a sunat.

In rest, eu sunt foarte bine, zambitoare si serena cat pot fi in contextul dat. Atata doar ca nu e luni!!

Mergi la inceput

eu ma retrag aici din aceasta discutie... reactiile sunt (dupa parerea mea) disproportionate fata de faptul analizat...

nu voi incerca niciodata sa schimb lumea, prefer sa gasesc modalitatile cele mai eficace de a ma adapta...

Avalon 17+

Mergi la inceput

E nevoie si de oameni care aleg sa schimbe lumea. Si la nivel macro, dar si la nivel micro, al atitudinilor, prin gesturi marunte, din viata de zi cu zi, de pilda atragandu-i atentia unui medic - altfel, bun profesionist - cand sare calul la nivelul sugestiilor informale catre pacient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Alexia, cred ca ar trebui sa deschidem un subiect cu pataniile noastre in drumul asta atat de lung, al azoo....
Fetelor, dar vad ca v-am dat un subiect de week-end.
Eu am fost foarte multumita de consultatia dr Iosup, restul tine de sensibilitatea, moralitatea, intelepciunea, toleranta si personalitatea fiecareia dintre noi.Si as vrea sa terminam aceasta discutie aici, mai ales ca eu am fost la consultatie, si il recomand pe dl. dr. Iosup in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Drage azoo, stiti cumva daca Puregonul se poate da si compensat?Care ar fi demersurile, daca da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Andra imi pare foarte buna ideea ta de a face un nou subict pe forum cu experientele noastra cu " doftorii", am avea ce invata si poate citit odata un lucru nu a mai fi atat de socate de comportamentul si de vorbele unora.
La fel ca si tine pe dr Iosup il recomand cu f f f mar incredere . Avem nevoie in primul rand de profesionalism de care eu cred ca el da dovada ( perfect nu este nimeni ) , dar daca fac omparatie Iosup - Streza ...castiga detasat Iosup
Noi plecam sa sarbatorm 1 an de la nunta si sa ne ditram umpic.
Un wk placut va doresc !

Mergi la inceput