AZOOSPERMIE -cap 32

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Nu m-am suparat, nicidecum, eu ma supar foarte greu. Dar faza mi se pare in continuare de rahat, asta da.

Sunt genul care chiar nu se ia mai in serios decat permite legea, dar totodata nici nu-mi sufla nimeni in ciorba. Problema infertilitatii nu este pentru noi un tabu, o chestiune rigida, crispata si crispanta, dar nici un prilej de glumizde indoielnice.

Medicul are o responsabilitate uriasa atat in actul medical in sine, cat si vorbulitzele cu care-l acompaniaza. Sunt cuvinte care pot ucide. Macar speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Bytzi, Fsh -ul sotului este de 17,20 - val normale - 0,70- 11,10.Nu cred ca este chiar fff mare, de aceea a zis sa incercam o luna cu puregon.Daca va merge , continuam, daca nu, TESA.
Luca, noua dr ni s-a parut ok.Poate ai sa spui ca nu suntem normali sau dusi pe la biserica.Dar, asa cum s-au derulat evenimentele,deci in contextul discutiei, nu mi s-a parut deplasata gluma.Recunosc ca, poate daca gluma aceasta era acum 3 ani, as fi murit de nervi si as fi reactionat.Dar timpul a trecut, si chiar nu m-a deranjat aceasta "subtilitate" pentru ca a fost facuta cu putin stil.Si crede-ma, nu sunt snoaba sa nu discern anumite diferente, tonuri, contexte.A fost o consultatie normala.Si ne-a mai dat si o veste buna, nu avem varicocel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

LUCA, te inteleg foarte bine, infertilitatea creeaza hipersensibilitate la acest subiect, atins chiar si in gluma... dar intr-un fel, capacitatea de a te detasa si de a reusi sa glumesti pe propria persoana te protejeaza mult mai bine de "atacurile" voite/neintentionate... Voi aveti cativa ani de cand va luptati cu infertilitatea... daca nu va creati un scut de protectie (si umorul poate fi un astfel de scut), veti fi loviti din toate partile... mi-aduc aminte o scena dintr-un film: sora necastorita vine si spune la o cina in familie (tata, mama, frate, cumnata) ca e insarcinata (accidental)... cumnata incepe sa planga iar fratele zice "noi incercam de 5 ani si nu am reusit decat sa avem 4 caini si un hamster, iar tu vii si ne zici ca nu te-ai protejat o data, ca nici nu ti-ai dorit, si cu toate astea vei avea un copil"...

Andra, exact cu aceeasi impresie a venit si sotul meu de la dr.Iosup... mi-a zis: "mai, tare haios e doctorul asta" (desi el are oroare de medici in general)... zice "l-am intrebat daca e vreo problema ca unul din testicole e mai mare decat celalalt si mi-a raspuns- Dumnezeu nu ne face cu sublerul"... tot asa, a venit cu vestea cea buna ca nu are varicocel si cu o ecografie extraordinar de bine facuta si detaliata.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Luca, stiu ca doare foarte mult ca medicii sa ne ia peste picior cu asa "glume", dar asa cum a spus si Avalon, am inceput sa ma autoprotejez.Nu mi-a fost usor la inceput , nu mi-e usor nici acum, dar am invatat totusi sa merg mai departe, chiar daca Doamne Doamne nu ne va da un BB.Sper ca Dumnezeu sa ne lumineze calea cea buna si sa reusim , sper sa imi dea intelepciunea de a ierta si iscusinta de a face fata fiecarei situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Hmmm.. al meu daca primea o glumita din asta de la un medic care i-a vazut bilutele si i-a destainuit ce-i roade sufletelul cred ca nu mai mergea in viata lui la un dr si poate chiar ii zicea si cateva . Eu m-am chinuit 2 ani sa-l duc la un alt dr dupa spermograma aia de la Medsana facuta in conditii f f proaste, a avut proasta inspiratie sa intre primul in camaruta de recoltare si dupa ce a intrat si-a dat seama ca alti 10 pacienti asteptau sa intre sa dea proba. Spermograma data in cond de stres maxim care ne-a indus in eroare f mult pt ca nu cred ca era reala, dovada ca acum are ceva gigei.
Avalon si Andra, voi ati gustat "glumita" dar mie nu mi se corect ca un dr sa fac glume de ac gen. Mai ramanea sa spuna ca dc nu aveti un prieten se ofera el

Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Dragele mele azoo, mai intervin si eu la acest subiect, ca in ultima vreme doar v-am urmarit. Si intervin pentru ca vreau sa zic si eu ceva, apropo de discutia creata in legatura cu comentariul "in gluma" al doctorului.
Sunt perfect de acord cu Luca: un medic, chiar daca vrea sa faca o gluma pentru a detensiona atomosfera (daca e cazul) trebuie sa fie foarte atent cu ce spune, pentru ca poate rani foarte tare, mai ales in cazurile de infertilitate, si mai ales cea masculina.
Fetelor, poate voi ziceti ca nu v-ati fi suparat si ca nici sotii vostri, dar in adancul sufletului lor poate au simtim un ghimpe, pentru ca la urma urmei orice barbat care este infertil la un moment dat isi poate pune problema ca sotiei lui i-ar fi mai bine cu altul, cu care sa poata concepe natural un copil.
Noua ni s-a spus exact aceeasi "poanta" de catre cineva foarte apropiat din familie atunci cand am spus cauza infertilitatii noastre si va asigur ca, desi pe moment nu am reactionat (ca ramai socat) in sinea mea eu n-o sa-l uit niciodata pe acela care a zis asta, iar sotul meu a fost foarte ranit, desi pe moment intimidat, a avut o grimasa de zambet, mai mult ca sa nu para ca a fost afectat.
Plus ca a fost o jignire si pt mine, ca si cand eu as fi acceptat vreodata un "prieten". Mult timp mi-a parut f rau ca n-am reactionat atunci, dar am ramas muta..abia am reusit sa ingaimam ceva de genul ca "nu e de gluma.."
Si vorbele veneau din partea unui om foarte apropiat de noi si care sunt convinsa ca ne vrea binele, dar sta extrem de prost cu psihologia, tactul si cu bunul simt..Insa cand vine vorba de un medic..lucrurile se schimba radical, TREBUIE sa stea bine si cu psihologia, sau macar cu bunul simt.
Poate altii ar fi reactionat cumva in fata acestui medic si ar fi plecat sau ar fi facut scandal. Nu trebuia sub nici o forma sa zica asa ceva, ca un profesionist ce este sau macar ar trebui sa fie.
Ziceti voi ca noi suntem trecute de multi ani prin problemele astea cu inefrtilitatea si na-r trebui sa ne mai afecteze, dar daca era un cuplu la primul consult si le trantea d-l doctor glumita asta? (si pe ton serios, cum ziceti ca face?) I-ar fi marcat cu siguranta si le-ar fi facut foarte rau.

N-am scris de mult, dar am recuperat acum...ca mi s-au redeschis vechi rani..:((

Va cu drag pe toate!

Ioana
animalutele mele iubite Noua generatie de pisicuti

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Avalon, nu sunt hipersensibila la subiect a posteriori, tocmai pentru ca mie nimeni, niciodata, nu mi-a spus dubiosenii (cel putin nu in fatza, hai sa pastrez o rezerva). Chiar a mai fost discutia asta acum cateva luni la subiectul "fiv", despre *dragalaseniile* primite-n fatza, si fetele imi spuneau ca sunt o exceptie. Bag seama ca da. Familia si cei mai multi dintre prieteni - inclusiv romani - cunosc problema, vorbim despre asta cand vine vorba, mi-au fost si imi sunt alaturi integral, nu am auzit niciodata vreo replica sau vreo privire indoielnice. Iar cercul larg al cunostintelor ocazionale de aici are foarte bine intiparita notiunea de sfera privata, sa zicem ca o intrebare de genul "aveti copii?" apare intr-o conversatie, dar in nici un caz intrebarea "de ce nu aveti copii?"

Sunt insa de acord cu ideea generala ca umorul poate fi un scut de protectie - cu conditia sa fie de calitate.

Citat:
Luca, stiu ca doare foarte mult ca medicii sa ne ia peste picior cu asa "glume", dar asa cum a spus si Avalon, am inceput sa ma autoprotejez.

Nu, Andra. Din punctul meu de vedere nu asta e atitudinea corecta. Daca intr-adevar doare si ai resimtit *gluma* ca una santiereasca si taietoare de speranta, trebuia sa ii spui medicului, pe un ton rece, ca daca luati in calcul varianta bestfriendului, tocmai, nu mai cheltuiati banii si timpul si nu v-ati fi aflat la el in cabinet. Macar sa nu o mai repete, sunt convinsa ca se crede foarte spiritual.

Hai ca mi-a venit conjugalul (un tip cu umor, de-aia l-am luat de barbat) si i-am povestit faza obiectiv, fara interpretari din partea mea. A ...ras. Un ras consternat, usor jenat, de culoare bleu-ciel. M-a intrebat de doua ori: "Un medic i-a zis asta?" "Un medic?!" Concluzia lui de romānofil cu experienta in mediul medical francez: "Romania. Mereu surprinzatoare!"

Mergi la inceput

Cate nu mi-au auzit mie urechile in astia 7 ani... persoane mai mult sau mai putin educate... "prieteni", cunostinte sau chiar membri ai familiei...

"schimba draga cocosul"...

"esti bolnava, de ce nu poti avea copii?"...

"lasa, ca nu e asa o tragedie ca nu ai copii, lasa ca nu te muta copiii de la umbra la soare"...

"dar care e problema, sotul tau nu poate? (a se intelege : nu e potent)"...

"cine are (copii) sa-i traiasca, cine nu, sa nu-si doreasca"...

"lasa draga, du-te si distreaza-te, cheltuieste-ti banii pe excursii, ce-ti trebuie copii sa te chinui cu ei"...

"auzi, dar cuuuum, ai facut fertilizare? si nu ai reusit???? cum adica nu ai reusit? nu ti-i implanteaza direct acolo???"

si cate si mai cate...

Ce ar fi insemnat? sa ma duc sa dau un cap in gura persoanei lipsite de tact? Ca asta simteam in clipa respectiva... Din pacate cine nu se confrunta cu probleme de infertilitate nu poate intelege.

Iar despre gluma pe care voi nu ati fi gustat-o, am inteles... noi suntem mai ciudati... cum zice Andra, "mai nedusi la biserica" sau cum as zice eu "nu cu toti boii acasa"...

Toate cele bune va doresc! Si sa aveti parte cat mai curand de normalitatea dorita, o familie completa, cu copii!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 17+

Mergi la inceput

nu vreau sa pun sare pe rana acum, dar voi ce ati fi zis in locul meu cand la eco mi-a zis dr. Iosup ca si al doilea bebelus e baiat, si eu am insistat ca nu se poate, trebuie sa fie fetita (asta pentru ca unul din ginecologii la care am fost mi-a spus ca vede o fetita, e adevarat ca a fost rezervat in a se pronunta)... si dumnealui, cu o morga serioasa si umorul caracteristic, a zis "da , e o fetita cu putza"

trebuia asa ma ridic de acolo ofensata, vaaaai , domunule doctor, cum puteti spune asta despre copilu' meu???!!! sa ies tratind usa, evetual sa-l amenint ca ii fac reclamatie la colegiul medicilor, nu?

sa fim seriosi...

Andra a sesizat imediat cu spiritul de observatie pe care-l are atat ea cat si sotul ei, ca Iosup a glumit... a fost o gluma ca aceea cu "suna un prieten". Normal ca stia ca ei nu doresc sa apeleze la un prieten, doar de aceea se aflau in cabinetul domniei sale, sa faca o eco testiculara pentru a-si evalua sansele de a avea un copil impreuna...

Avalon 17+

Mergi la inceput

Da, Avalon, intelesem ca ca a fost o *gluma*. Una foarte proasta.

Mergi la inceput