Bulgaria-impresii, drum, hotelurri, statiuni (14)
Raspunsuri - Pagina 9
davira spune:
buna!
eu am citi niste impresii pe forumul unor link-uri despre litoralul bulgaresc ale unor englezi,irlandezi ceva;e adevart nu ma bazez eu me impresiile lor, dar totusi acestea nu erau deloc imbucuratoare
numai de rau scriau si foarte mult se plingeau ca s-au umbolnavit de burta, alimebntatia, spuneu ei era graoznica
e edevart eu nu merg pentru mincare, anul trecut am mers la nesebar si a fost super ok
eu nu compar litoralul bulgaresc decit cu cel romanesc, care este execrabil-murdar, neorganizat si fffff scump fata de condiditiile litoralului bulgaresc
de aceea intreb
nu am avut o referinta de la cineva, pur si simplu am luat de pe inernet acest loc
sper sa fie frumos,decent-mergem doua familii cui copii mici
va tin la curent
ingridnen spune:
Davira, cred ca de pinde si de hotel...si de noroc
Sora mea, care este stabilita in Germania, a fost acum cativa ani la Burgas. A fost deceptionata, gandaci in hotel de 3 stele, mancare nu prea grozava, piscina cu apa rece ca ghiata (copilul s-a imbolnavit).
Zicea ca nu ar mai merge decat de la 4 stele in sus.
In schimb prietenii nostri care merg de ani de zile la Kaliakra / Albena (am scris mai sus) sant foarte multumiti
Ingrid si Cristi 6 ani
kriss79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ildyqo kriss79, si eu sunt interesata de elenite si de royak park. sper sa-mi povesteasca davira impresii de anul acesta , ea se intoarce inainte sa plec eu. Am gasit f.f. putine pareri despre elenite. ceea ce am gasit este ca: cazarea este ok, camere mari (desi nu am pretentii), curate . in schimb nu am gasit pareri bune despre mancare si o problema des mentionata erau viespii. te rog mult, daca ai timp, sa ne povestesti despre mancare: ce, unde, cum? bauturi racoritoare (pt. mine si fetita , ca tati sigur se descurca cu berea), inghetate, fructe. sunt atat de deranjante viespii? adica iti scot ochii tot timpul? tr. sa te feresti din minut in minut sau mai apare 1-2 la ora? ati avut probleme? intepaturi? multumesc anticipat. www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si Blanca Andreea (16.06.06) |
Am citit si eu review-uri negative despre royal park si chiar andalusia unde am stat noi. Repet Elenite holliday village (apartin grupului victoria) include mai multe hoteluri in acelasi complex(resort) cu circuit inchis. depinde la care esti cazat, ti se pune o bratara cu o cul. anumita pt. fiecare hotel.cele mai ok mi s-au parut royal park si andalusia/atrium.
Cazarea este ok, intr-adevar. camerele mari, spatioase.Am citit despre chiuvete care se misca, mochete murdare..nu am avut parte de asa ceva..camera era ok, nu am dat bacsis pt. a ni se da o camera mai buna. SIngura problema a fost ca intr-o zi venind de la plaja am bagat cheia in iala si am ramas cu o buc. in mana.adica s-a rupt cheia si nu am fortat-o sau altceva..la receptie tanti nu stia engl. aproape deloc. i-am aratat, i-am zis ce s-a intamplat si desi i-am explicat ca nu a fost vina mea m-a pus sa achit o cheie noua, nu mai stiu cat a costat, nu mult, dar m-a enervat chestia asta..
Mancarea a fost ok,nu foarte variata, dar multttt mai bine decat in turcia.daca ai all inclusive ai totul gratis, bauturile locale adica.e si un supermarket in resort, la cativa metri de royal si andalusia(sunt vis-a-vis ca sa zic asa).Gasesti acolo sucuri, cereale, jucarii plaja, de toate aproape.
Bauturi racoritoare: acidulate doar.naturale gasesti la supermarket la cutie sau sticla.
de viespi nu pot sa iti zic nimic. nu am vazut niciuna, dar am fost in sept. poate nu era sezonul lor:)
Inghetata este la piscina si langa plaja in timpul zilei, intre mese.
Pe langa mic dejun, pranz si cina ai si gustari:inghetata, sucuri,pizza,hot dog samd langa plaja.
Fructe gasesti la masa, nu pe plaja.mai erau romani si basarabeni care isi luau cate o sacosa intreaga de fructe de la masa ceea ce mi se parea lipsit de bun simt.
Noi nu am fost atunci cu fetita si nu pot sa iti dau multe detalii despre mancare copii..dar era si scaun spec.pt. copii, fructe, legume, carne pui, peste, cartofi piure, prajiti, orez, prajituri, lapte cu cereale ...destula zic eu ca doar nu te duci sa pui niste kile pe tine.mananci cat poti.iar de englezii care s-au imbolnavit de burtacred ca au mancat prea multsi baut
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank"> my page
Cristina si Alessia Stefana
HAIDETI SA IL AJUTAM PE SEBI!
dany26 spune:
buna ziua fetelor,
am si eu o intrebare si as avea nevoie de raspuns pana dum. seara,
pt prima data vreau si eu sa merg la bulgari dar am un copil de 1an si ,7 luni si ce m-ar interesa f tare este: IN CE STATIUNI NIVELUL APEI MARII ESTE CRESCATOR asa ca la Mamaia de ex, ca sa poata sta si baietelul meu la mal sa se joace cu nisipul ud, etc...
as vrea sa mergem la albena sau Ctin si elena ca sunt mai aproape de rom si deoarece mergem cu autocarul...tare mi-e ca nu va avea rabdare bebe atatea ore???
STITI CATE ORE SE FAC CU AUTOCARUL???
va multumesc mullllltttt celor care va faceti timp sa imi raspundeti
Moss spune:
Pentru cine intereseaza....
Ne-am intors din Bulgaria pe 23 Iunie, unde am fost pentru prima oara.
Suntem fani Antalya in ceeaa ce priveste "jumatatea de concediu " pe care o petrecem cu fetita noastra.
Hotelul a fost ales de prietenii cu care am fost, din considerent de pret si liniste. Este vorba despre Byala Beach Resort de 4 *.
La modul general a fost neasteptat de bine. Am lucrat in turism 11ani, ceea ce mi-a permis sa vad aproape toata lumea... si am ajuns la concluzia ca Bulgaria este o destinatie de vacanta care merita toata atentia.
Drumul a fost excelent: fara cusur dpdv calitativ, deloc aglomerat, interesant ca si peisaj. Respectand legislatia rutiera nu am avut deloc de-a face cu politia locala.
Hotelul este situat intr-o zona f linistita, la 4 km de Obzor si care este in continua dezvoltare.
Nu am decat un singur lucru de reprosat si anume curatenia ! Consider ca se putea mai mult....
Acest hotel este alcatuit numai din apartamente cu unul, doua sau trei dormitoare, respectiv bai. Deci este f ok ptr familii. DAR trebuie sa aveti in vedere ca accesul la plaja se face prin intermediul a aprox. 90 trepte iar apa marii este f adanca la nici 2 m departare de mal.
Hotelul este construit din materiale de f buna calitate, de aceea imi pare rau ca nu este mai bine intretinut ( parerea mea este ca nu au personal suficient ).
In rest, totul a fost f bine pentru un week-end prelungit ( 4 nopti )
Mancarea nu este extrem de variata dar niciodata aceeasi, foarte gustoasa si suficienta.
Am fost surprinsa sa constat ca au chiar si entertainment. Piscinele ( de adulti si de copii ) sunt super ok.
Am uitat sa precizez ca este un hotel micut si intim, in sistem all inclusive.
Ne-am simtit foarte bine si ne-am propus sa repetam experienta tot cu un week-end prelungit, din 17 iulie ( pauzele lungi si dese cheia marilor succese )De aceasta data am ales marina beach resort in Duni 5 *. Daca experienta va fi si mai buna decat in Byala vom renunta anul acest la Antalya si asta nu neaparat datorita crizei financiare....dar hai sa fim seriosi: costul a trei bilete de charter echivaleza cu un sejur de 7 nopti, all inclusive, la 5 * si aprox 4 ore de mers cu masina.
Nu este cazul sa compar cu litoralul nostru la care am renuntat de multa vreme, in conditiile in care familia poseda cateva apartamente in Neptun.
Asadar, pentru cele care mergeti in Bulgaria pentru prima data NU FITI SCEPTICE ! Este muuuult mai bine decat la noi.
Drum bun si vreme frumoasa !
PS Am rezervat cu Family Travel cu care am avut ceva divergente pe care am reusit sa le depasim si totul a fost ok.
Cristina
Andries spune:
Anul acesta si eu am mers cu Family Travel si a fost super ok, oamenii chiar isi fac treaba.
Statiuni cu apa "lina": Albena cea mai aproape si mai accesibila (dar sa iei hotel pe plaja daca se poate), Duni ...un pic mai departe de noi (6 ore) dar apa si tot complezul sunt de nota 10.
Eu merg la bulgari de ceva vreme si merita toti banii!!
Oricum, pentru familie cu copii, All Inclusive e suficient mai ales la 4stele (am stat si la 3 stele si a fost ok), sa nu dati banii pe ULTRA All Inclusive, pentru ca la UAI platesti o diferenta foarte mare pentru bautura straina... si sa fim seriosi cine are timp sa trozneasca 1 kil de votka pe zi? Eu am vazut numai rusii si nemtii band in alul asta ...romanii e adevarat decimau fructele si mancarea ei si ce, pana la urma oamenii sunt in concediu, atat timp cat mananca e ok...ce ma enerveaza pe mine este cand vad mormane de mancare puse in farfurie si neatinse, mancarea aia ajunge la gunoi, aia e nesimtire!!
Concediu placut!!
Andries
dany26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andries Anul acesta si eu am mers cu Family Travel si a fost super ok, oamenii chiar isi fac treaba. Statiuni cu apa "lina": Albena cea mai aproape si mai accesibila (dar sa iei hotel pe plaja daca se poate), Duni ...un pic mai departe de noi (6 ore) dar apa si tot complezul sunt de nota 10. Eu merg la bulgari de ceva vreme si merita toti banii!! Oricum, pentru familie cu copii, All Inclusive e suficient mai ales la 4stele (am stat si la 3 stele si a fost ok), sa nu dati banii pe ULTRA All Inclusive, pentru ca la UAI platesti o diferenta foarte mare pentru bautura straina... si sa fim seriosi cine are timp sa trozneasca 1 kil de votka pe zi? Eu am vazut numai rusii si nemtii band in alul asta ...romanii e adevarat decimau fructele si mancarea ei si ce, pana la urma oamenii sunt in concediu, atat timp cat mananca e ok...ce ma enerveaza pe mine este cand vad mormane de mancare puse in farfurie si neatinse, mancarea aia ajunge la gunoi, aia e nesimtire!! Concediu placut!! Andries |
mersi de raspuns!
la ce hotel ai fost in albena?
exista si supermarketuri in apropierea hotelurilor pt ca nu avem masina, mergem cu autocarul?
oare in per 22-30 aug cum va fi vremea???pt ca din pacate nu pot prietenii nostri mai devreme
Mada spune:
Buna fetele,
am intrat special sa va scriu despre concediul nostru la mare, la bulgari.
Ne-am intors joi pe 25 iunie, 7 nopti 8 zile in Sunny beach, hotel Trakia Plaza
Eu deschisesem un subiect despre acest hotel inainte sa plecam, dar nu mi-a raspuns nimeni.
Conditii de cazare bunicele, camera mare, cu pat mare cu patut pt bebe, cu 2 fotolii care se desfaceau in 2 paturi de o persoana, dar foarte confortabile.
baie maricica, dar fara cada sau cabina de dus, era un colt amenajat cu dus din gresie si faianta plus o perdea de dus.
Mocheta in camera, super murdara in camera si peretii crapati.
Pana aici ok.
In schimb mancarea sub orice critica, am avut acest sistem all inclusiv, atat de laudat, dar nu am putut manca mare lucru, multe sosuri, 2 feluri de supa, una de vaca clara si alta de pui, aceasi tot timpul, nu mint a mai fost odata supa de perisoare de fapt o supa cu orez, ca nu mai erau perisoarele intregi, nici nu cred ca au fost vreodata.
Nicodata friptura nici de pui nici de nimic, tptul era cu sos.
Mancarea in concluzie: de cantina, dar o cantina ieftina si proasta, ca drept dovada in ultima zi de la o minuscula bucatica de carne aa vomitat fetita mea si eu tot drumul.
Intre mese dadeau de la 11 la 3 sandiwich-uri si de la 3 la 6 inghetata si cateva prajiturele, facute de ei(bune la gust)
Am fost cu 4 copiii intre 6 luni si 10 ani, celor 3 mari de abia reuseam sa-i satur la o masa, dimineata omleta era indoita cu apa, curgea o zeama alba din ea (in fiecare dimineata).
Carnati, cremwursti. chiftele nu se puteau manca, parca erau din soia.
Serviciile acceptabile tanad cont ca la ora 2 cand se inchidea masa de pranz pu si simplu inchideau usa in nas.
acest hotel este cotat la 4 stele, cred ca toate gasite pe strada.
Piscina mare, frumoasa cu bar in ea, cu piscina separata de copii cu topogan, insa nu am vazut cum o curatau, am vazut insa ca dimineata in piscina mica aruncau pastile cu clor, ce metoda o mai fi si asta ????
Piscina deserveste 4 hoteluri.
Alta porcarie, jacuzzi se plateste.
Atentie ca parcare nu exista, desi pe site spun ca au si daca parcati in vecinatate vi se ridica masina.
Nu va recomand sa mergeti, desi au fost ff multi romanai, cam toti erau pt prima data si cred ca si ultima.
Cel putin pt noi, asa va fi
Ilinca si Rares
Caprioara spune:
Helau,
Luni dimineatza plecam spre Sol Nessebar Palace. Ne intoarcem pe 6 iulie. Probabil peste cateva zile dupa, o sa postez si impresiile, care sper sa fie bune .
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Fac sondaj pentru concursul cu ratuste aici. Am 5 finaliste si trebuie sa aleg doar doua dintre ele... Ma ajutati, va rog?
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
Blogul meu - manute talentate
simonaflo spune:
Ioana ,ne-am intors de la Ralitsa 3 din Albena.Am ajuns pe la 11 dar nu ne-au cazat decat la 13,30 si nu am primit bratarile decat dupa masa de pranz pe la 16.Am mancat la taverna noi asa-i spuneam iar seara am fost la masa.Mancare variata ,foarte buna aveai ce sa maninci ,pentru toate gusturile.Camerele mai mici am avut si pat pt. Oana nu era cine stie ce dar a fost bine.Zilnic se facea curat in camera.Nu am avut minibar in camera si nici cos cu fructe sau apa.Dar piscina era minunata.La plaja mergeam cu autobuzul vreo 5 minute dar era si un titicar contra cost.Animatia de la piscina ne-a placut.Tot timpul animatorii te antrenau sa participi la ceva.Seara era mini disco pt. copii 30 min.Foarte frumos complexul Ralitsa.Minusuri :am ramas fara apa vreo 3 ore intr-o zi dar nu ne-a deranjat prea tare.Parcarea a fost ok intr-o noapte ne-a sunat receptia sa ne inchidem alarma de la masina.
La plaja aveam sezlonguri 2 la o camera si puteai sa bei ceva la o taverna care deschidea la 11,30 -16 dar era coada mare dar prindeai un suc sau o bere.Dimineata mergeam la mare iar dupa masa la piscina.Am prins camere bune la etajul 3 unde erau numai nemti si rusi dupa ce ne-am certat la receptie ca vrem 2 camere alaturate cu prietenii nostri.La lobby bar mi-a placut cel mai mult sunt sucuri naturale si expreso bun.
Am vorbit cu unii care au fost in corpul k si era ca la noi dar camera difera putin.Am fost la piscina de la Ralitsa superior care are un topogan pt. copii si s-a distrat OANA si era plin de romani cui aere ca si cum sunt sezlongurile lor acolo.Era mai luxos la superior lifturile erau de sticla dar nu asta conteaza si toaletele f curate si moderne.
CRED CA O SA-TI PLACA NOUA NE-A PLACUT F MULT SI M-AS MAI INTOARCE SI LA ANUL.
Concediu placut
Simona