Vacanta in Turcia (9)
Raspunsuri - Pagina 12
dulcetica spune:
Cum adica n-au usa la baie? Pe rixos il tai de pe lista.Era urmatorul la care aveam intentia sa mergem.
madau spune:
Asaaaa...ne intorseram si noi de la SUSESI...urmeaza impresiile, o sa incerc sa dau cat mai multe detalii :
locuri de joaca pt copii - minipark cu tobogane cu apa, tobogane simple, leagane, balansoare, masute pt diverse activitati, animatori, restaurant propriu deschis de la ora 11.30 - 14.00 cu mancare speciala pt copii (nuggets de pui si peste, piure de cartofi, orez, cartofi la cuptor, supa de pui, prajiturele), si partea cea mai importanta aveau baby sitter vorbitoare de limba romana!!!, noi am aflat asta abia in penultima zi . Plus camere de luat vederi, puteai vedea direct pe tv-ul din camera absolut tot ce se intampla acolo.
piscine - una bucata piscina imensa "olympic pool", adancime 1.40m, ca de altfel toate piscinele din complex, una bucata piscina "palm tree pool" care era absolut fantastica, plina cu oaze de palmieri, bananieri, tot felul de copacei si arbusti cu flori superbe. E pe departe cea mai frumoasa piscina pe care am vazut-o, foarte mare, serpuia de jur imprejurul hotelului, in partea din spate aveau chiar oaze cu bananieri cu banane in ei, spre deliciul fiica-mi care ma punea s-o duc zilnic la "insula cu banane". Plus una bucata piscina pt copii, exact langa piscina asta cu oaze, asa ca adultii pot sta la piscina mare si sa supravegheze si copiii din piscina mica.
aqua park haios, vreo 6 tobogane cu apa.
teren de fotbal + tenis
baruri + restaurante - baruri peste tot in complex, cu diverse mancaruri, se puteau servi placinte, porumb fiert, clatite, gogsele, fructe tot timpul si foarte diverse, prajiturele, pateuri, hamburgeri, etc. Plus bauturi free si foarte multe . De remarcat ca toate bauturile, inclusiv berea erau de import, deci nimic local (exceptie doar berea Efes). Diverse restaurante cu specific, nu stiu nimic, n-am fost deloc la ele.
Restaurantul principal- foarte mare si foarte bine structurat, mancare foarte rafinata, din ce am mai auzit de la restul de turisti am inteles ca e cam cea mai buna mancare de la hotelurile din Belek. Dimineata aveau pe langa omlete, oua fierte tari si moi (am vazut ca sounea cineva de ele mai devreme), fructe, tot feluri de pateuri si foetaje, iaurturi, dulceturi, miere de vreo 7 feluri, cereale, lapte, etc, etc...Pranzul si cina la fel, foarte multa mancare, pt toate gusturile. In fiecare seara am avut cate o seara cu specific (mexican, rusesc, italiat, sea-food, chinezesc, turcesc, fish-night). Dar exista si mancare clasica, pt cine nu agrea mancarea cu specific. Fructe foarte multe, dulciuri rafinate, pt toate gusturile. Nu ramai nemancat, GARANTAT
entertainment - zilnic diverse spectacole la teatrul de vara, petrecere pe ponton, artificii, mentiunea speciala - la ora 24 se termina totul, si se asterne linistea, inclusiv clubul din hotel inchide tot atunci.
curatenie + camere - ok, asternuturi schimbate zilnic daca e nevoie, fimea mai varsa diverse chestii prin pat . Sotul i-a lasat la venire 5 $ pe pat si avea grija camerista ca pana la 12 cand veneam sa dormim la pranz sa fie deja curat si minibarul umplut.
camerele - noi am avut camera cu sea-view, foarte mare, 2 paturi pe care le-am unit si a rezultat un pat de vreo 1.20m latime asa ca aveam loc si 4 persoane sa dormim lejer , plus inca o canapea pe care a dormit fii-mea vreo 2 nopti. Televizor LCD, prindeau si TVR international asa ca aveam ce vedea. Plus un dressing imens la intrare.
plaja - aici am un minus, plaja este cu pietricele
In rest...noi ne-am simtit foarte bine, hotelul era ocupat in proportie de 80% de romani asa ca ne-am simtit ca acasa, cu exceptia catorva "conationali" care te cam faceau sa-ti fie jena ca esti roman. Dar per total a fost foarte bine.
Hotelul nu arata asa impunator in interior (ca Delphin, Spice, etc), e foarte simplu dar exteriorul cu piscinele si vegetatia face toti banii
Nu mai stiu ce sa va mai zic....mai intrebati-ma daca mai vreti sa stiti ceva
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
margele si alte zorzonele
madau spune:
Uitasem sa specific, de zburat am zburat cu Tarom-ul, si am ramas foarte impresionata, la modul pozitiv, avion nou nout, mare, absolut totul impecabil. Si pilotat si la dus si la intors de Adrian Iovan , nici n-am simtit ca am zburat
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
felicia74 spune:
Citat: |
Am vazut multa mizerie pe drum, cladiri neterminate sau in paragina. |
ha, ha, nimeni nu a scris asta, cand a venit vorba despre Antalya. Si pe mine m-a socat saracia din zona, nu ma avertizase nimeni. Am vazut case de chirpici cu vaca legata in curte (nu avea saraca grajd), turcoaice in salvari stand pe covoras si fumand narghilea, munti de gunoaie pe marginea autostrazii, de am zis "mama, unde am nimerit, nu poate fi aici hotelul meu de 5 stele" Dar este de asemenea adevarat ca odata intrata in "rezervatie", adica in hotel (eu am fost la Botanik), mi-am revenit, parca aducea cu ce vazusem pe site.
In privinta disputelor in privinta hotelurilor, este ceva normal, orice hotel are mici scapari. Si iarasi e o regula - daca i se face unui loc prea multa reclama, da lumea navala, de toate felurile, unii mai civilizati, altii mai mitocani. Cum ai norocul...
Anul trecut la Botanik, in septembrie romanii erau pe locul 3 ca natie - 30 de persoane (dupa rusi - 160 pers si nemti -130). Dar toti civilizati, indiferent de tara din care proveneau.
Insa nu acelasi lucru il puteau spune romanii cu care am fost in excursie (despre care o sa povestesc mai tarziu). Nu mai retin hotelurile la care au stat cei nemultumiti(Safir sau cristal???)
Insa ei se plangeau de turistii rusi, care cica aveau obiceiul sa bea excesiv. Repet, eu nu i-am vazut, va relatez numai ce povesteau altii.
Oricum, in concluzie - daca as mai avea bani (din pacate nu in acest an[;(], m-as duce fara sa mai stau pe ganduri si maine in Turcia, deja mi-a intrat in suflet tara aceasta.
Ma rog, mai mult Turcia hoteliera, ca vanzatorii din bazar care se bagau in sufletul tau si se repezeau la fii-mea sa o pupe, nu!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
felicia74 spune:
Cred ca am mai scris anul trecut despre excursie, dar reiau, ca vad ca e lumea interesata:
Daca vreti sa luati o excursie prin agentie, MARE ATENTIE!!! Intrebati cat dureaza de cand va urcati in autocar pana incepe excursia efectiv. DEoarece intre hoteluri distantele sunt foarte mari, este posibil ca cei al caror hotel este situat la departare de locurile vizitate sa stea in autocar si 4 ore. Daca ai hotel langa obiective, esti in avanaj.
Anul trecut am cumparat un tur ASpendos (teatru roman)-Cascada Manavgat - ruinele orasului roman Side, care ne-a impresionat. Ghida era o moldoveanca (din R.Moldova, adica), f.f.desteapta si cu un talent narativ deosebit. Aceasta a fost partea buna a excursiei, ca ne-a explicat cineva istoricul site-urilor (ca la Manavgat nu prea avea ce explica).
NOi am stat doar o ora in autocar, dar cei care veneau de la hotelurile din zona LARA erau urcati de la ora 7 si excursia a inceput la 11. Chiar spuneau ca daca stiau de la inceput, nu o mai cumparau.
Ei s-au urcat primii si la terminarea excursiei au fost debarcati ultimii, logic, ca stateau cel mai departe.
Alt inconvenient - am stat doar 30 minute la ASpendos, 15 minute a vorbit ghida, 15 minute am avut program liber (nu am putut decat sa urcam pana sus, mai mult ne-a deschis apetitul pentru cercetat locul, ca a si trebuit sa fugim la autocar). In schimb ne-au dus la un magazin cu obiecte din piele, haine si genti de un kitsch extraordinar, eu nu am putut alege nimic, ce sa iau haina verde lime? Iar aici ne-au lasat 45 minute, de ne-am plictist.
Apoi in bazar nu a avut decat 20 minute pentru cumparat suveniruri. Deci timmingul excursiei nu a fost cel mai fericit.
Eu va recomand sa va interesati daca nu cumva hotelurile nu au microbuze catre obiectivele turistice din zona (Botanik avea anul trecut), ca este mai bine sa vizitati singuri, stati cat vreti si va informati din brosurile care sunt de vanzare.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
raldi spune:
Buna madau.Bina ai revenit, si eu plec pe 24 august si vroiam sa stiu daca se platesc prosoapele si daca fresh-ul se plateste. Si daca ai dat ceva la receptie pentru camera.Si daca ai fost si prin afara hotelului, ce se poate vedea. Multumesc
dumitrescu
madau spune:
Nu platesti nimic, prosoapele sunt free, freshul la fel. Pt camera n-am dat nimic, pt ca ne-a placut tare mult cea pe care ne-au dat-o. In afara hotelului n-ai ce vedea, dai direct in sosea, poate doar sa inchiriezi masina si sa mergi in centrul Belek-ului, sunt cativa km, cam 4-5....noi n-am fost pt ca am preferat sa lenevim
raldi spune:
Multumesc madau pentru raspuns. Daca se poate si ai timp sa pui niste poze. Multumesc.
dumitrescu
puisorul spune:
Am revenit dintr-un concediu de vis in Antalya la hotelul IC Santai. Din pacate a fost tare scurt si asta a fost singurul inconvenient. De la aeroport am facut cam o jumatate de ora pana la hotel. La receptie nu am dat nimic dar am cerut o camera cu partial sea view si asta am primit. Cred ca a fost doar o coincidenta . Baiatului care ne-a dus bagajele i-am dat bacsis 5 euro. Toata lumea vorbea engleza sau macar reuseam sa ne intelegem.
Camera: mare, curata, mobilier ok, baia mare si curata, dotata cu de toate, vedere partiala spre mare. Dar dpdv al orientarii camerei a fost foarte bine pt ca era liniste si oricum nu am stat deloc in balcon . Camerele cu vedere la mare erau si spre piscina si bar deci posibil mai galagioase. La femeia care facea curatenie i-am lasat 3 euro pt ca era tare draguta si zambea tot timpul. Lenjeria se schimba zilnic, prosoapele se schimba daca le lasi pe podea, minibarul este alimentat zilnic cu doua doze de cola si doua de fanta, doua ape plate si doua minerale. Aerul conditionat functioneaza perfect( asta era una din poblemele semnalate pe trip advisor). Prosoapele de plaja se pot schimba o data pe zi. Seif-ul este gratis si la fel si internetul wireless.
Piscinele:doua piscine mari, una de relaxare si doua de copii, una de 40 cm si una de 50 cm. Erau foarte curate, apa calda, sezlongurile la piscina se ocupau la 7 dimineata, dar pe plaja si la piscina de copii gaseai toata ziua.
Plaja: lata, cu nisip, foate putine pietricele la intrarea in apa. Intrarea in mare era destul de abrupta adica in 3-4 metri trecea peste cap.
Animatia: nu prea stiu ce se intampla la piscina mare pt ca noi am stat mai mult la cea de copii. Acolo se organiza cate un concurs pe zi pt copii, la barul de langa piscina era o tipa care canta seara diverse, iar seara la 22 era spectacol la amfiteatru: concursuri foarte amuzante, intr-o seara a fost circul de copii din Moscova( absolut extraordinari) iar in ultima seara au fost acrobati din Mongolia( super spectacol). La una dintre piscine erau si doua tobogane care functionau alternativ. Exista si un loc de joaca foarte mare cu tobogane, balansoare, camere de joaca interioare.
Mancarea: multa si buna . MD: pizza, pita cu diverse umpluturi, cereale de toate felurile, cateva feluri de gem, unt, miere, pancake, oua ochiuri, omleta, scramble eggs, oua fierte 5 sau 7 minute, cateva feluri de mezeluri, multe feluri de branza, fructe( portocale si grepfriut curatate, nectarine, pepene galben si rosu, corcoduse, cirese, banane), carnaciori, multe produse de patiserie, salate, masline de mai multe feluri, iaurturi cu fructe, chifle si albe si negre, cu cereale, cu chimen, franzela alba si neagra,etc. Pt copii este un loc special de luat masa si acolo sunt si mancaruri pt ei. Dimineata pitica manca cereale, fructe, pancake, ou fiert moale. Pranz si cina: pizza, spaghete, gratare de pui, pui la rotisor, peste la gratar, fripturi de vita, frigarui de miel, tocanita de vita, diverse salate cu carne, legume fierte, cartofi prajiti, cartofi piure, orez, rosii si castraveti, salata verde de diverse tipuri si toppinguri, fructe, prajituri( foarte bune mai ales baclavaua), branzeturi. Noi am descoperit o combinatie delicioasa aici: mozzarela cu pepene rosu. Pt fetita era la fiecare pranz supa de legume, carne de pui sau curcan fiarta, piure de cartofi, legume fierte, gratar de pui, paste cu sos de rosii. Mai exista un snack bar pe plaja cu mancare mai mult de tip fastfood iar langa barul de langa piscina se serveau produse de patiserie. Recomand cu caldura sa incercati gozleme care se fac intr-un cort special intre orele 12-16. Ne-am si imprietenit cu fata care serveste acolo. Se numeste Emel iar fetita noastra s-a lipit pur si simplu de ea. Se pot face 3 rezervari gratuite in restaurantele a la carte: noi am fost la mexican si pescaresc. Cel mai mult mi-a placut mancarea de la mexican.
Bauturi: bere Efes la dozator, vin alb si rosu dar nu ne-a placut, whisky, martini, garrone, vodka. Sucuri la dozator si freshuri. Cafeaua era slaba dar nu ne-a deranjat.
E un hotel cu foarte multa verdeata, ingrijit extraordinar, de o curatenie exemplara. Majoritari erau rusii, urmau nemtii, olandezi, bulgari. si la urma de tot romani, ca si proportii vorbesc. Dar rusii nu mi s-au parut deloc galagiosi sau scandalagii. Spa-ul si fitness-ul l-am ratat din cauza de copil care mai si dormea de doua ori pe zi. Sunt si terenuri de tenis, banana-boat, se poate juca si volei pe plaja. In excursie am fost pana la urma doar la Fire of Anatolia: a fost frumos dar prea scump parerea mea.
La parterul hotelului este o galerie de magazine de unde poti cumpara cam orice, dar sunt foarte scumpe. Un pachet de tigari a fost 5 euro. Scutece am dus din Romania, la fel si scutece de apa, de borcanase nu am avut nevoie.
Noua nu ne-a lipsit nimic in acest concediu si ne-am simtit extraordinar. Recomand acest hotel pt familii cu copii mici si un buget mediu.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele
bonsai spune:
puisorul,
imi place ca ai facut o prezentare realista a resorturilor din Antalya.
cam asa ceva am avut si noi in Lara.
te plangeai de pretul biletului de la Fire of Anatolia.la noi a fost 45 euro/adult.voi ati avut alt pret?