La noi la Galati sa veniti (39)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Ziua buna!

Super Lia normal ca te tinem minte, nu stiam eu de ce nu ti-am mai vazut masina prin oras .

Vlad abia de luni incepe gradinita, o sa vad ce si cum, intarzire in vorbire are, adika stie foarte multe cuvinte, dar nu vorbeste corect, inca vorbeste despre el la persoana a doua, asta corectam vad incet incet, nu e interesat sa faca propozitii lungi, complexe, in afara de vorbit ar mai fi si agitatia, topaie toata ziua zici ca are baterii in fund, si tipa frate de ne tampeste, el tot ce cere cere prin tipat, e foarte rasfatat nu e invatat sa i se refuze nimic, pe langa asta mai e si foarte fricos :ii e frica de caini, de cocos, de zgomote puternice, toate asta m-au facut pe mine sa imi pun intrebari, as fi zis ca e diferit de copii de varsta lui, dar citind pe forumuri am vazut ca multi baieti de 4 ani se comporta asa, de sociabil e foarte sociabil, se joaca cu copii in parc, are chiar si un prieten, vor fi amandoi in aceeasi grupa la gradinita, am zis sa vad cum se acomodeaza la gradi, poate se schimba ceva, daca nu trebuie sa imi iau inima in dinti sa merg pe la specialisti.
Iti dai seama ca l-am banuit si de autism si de adhd, am focut de cateva ori testul portage si imi iese ca e normal, la adhd inca am indoieli, adika hiperchinetic ar fi dar in rest nu prea se incadreaza in trasaturi, adica atent e, mai ales daca ii place ceva, impulsiv nu e , ca doar e o balanta veritabila si cantareste orice de cateva ori pana sa faca, vom vedea, ca orice parinte sper sa fie ok, sa fie doar rasfat, desi am ceva indoieli, recunosc.

Deci de luni la gradinita, sa ne tine-ti pumnii, prevad ca va fi jale.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Alinuta Cred ca ai luat o decizie potrivita. Dupa momentul "gradinita" o sa poti face o evaluare. Vlad va intra in comunitate si va intelege cum si in ce fel va trebui sa se comporte in anumite situatii. Tinem pumnii sa fie bine! Asteptam sa ne povestesti cam dupa o luna daca sesizati modificari comportamentale.
Ca o completare...noi avem un prieten de familie de-o varsta cu Andra...care tot la fel...tipa...nu vorbeste, dar asta e din cauza ca este fff alintat plus ca se vrea auzit!
Bafta multa!

Asteptam si noi sa incepem gradinita...numai ca nu stiu cum o sa ne descurcam cu trezitul de dimineata. Andra in vacanta avea programul f ciudat. Culcarea dupa ora 12 noaptea, trezitu...cam pe la pranz. Recunosc ca si noi suntem vinovati


Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & cu Radu-Mihai 34+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Liliana bafta si voua cu gradinita, noi cu trezitul nu avem probleme, Vlad cel mai tarziu se trezeste la 7.30.

In legatura cu Vlad hmmm el si vorbeste, cu tipatul pentru a fi luat in seama, nu stiu daca e cazul ca nu il neglijez, cel putin nu il mai neglijez in ultima vreme, ma mai luam cu treaba si uitam de el, dar mi-am dat seama ca se plictiseste si incerc sa il implic mai mult. In ultima vreme il pun sa ma ajute la una alta si e incantat:facem paine buburuza,arici, pisica de mare, peste, ce vrea el, daca strang rufele il pun sa imi dea el cate una sa le intind, incerc sa ii explic cat mai multe, in plus stie foarte bine , mami are 2 dorinte : 1. sa nu tipe si 2. sa nu scrasneasca din dinti, le stie foarte bine , le zice singur, da dupa, tot tipa si rade ca un smecher la mine, sau mai zice "la misto" : "vladi, te roaga mami din sufletul ei din copil sa nu mai tipi" si ranjeste la mine. La fel cu vorbitul il corectez mereu cand zice "vrei apa" eu ii zic "vreau apa" si el repeta corect, apoi iar zice "vrei apa" , daca ii atrag atentia zice corect fara sa mai fie nevoie sa ii zic eu forma corecta.
Ultima chestie pe care am inceput sa o aplic e atunci cand tipa ii zic: "daca tipi nu obtii nimic, cere frumos, cu cuvinte si primesti" si imediat se repliaza copilul, recunosc ca pana acum la tipetele lui raspundeam cu "oferta" imediat numai sa nu il mai aud sau daca era ceva imposibil raspundeam cu tipete, mai tare ca el sa ma auda, el mai tare ca mine si tot asa ........... of, daca plozii astia ar veni si cu manual de utilizare ce bine ar fi, da trebuie sa invatam pe parcurs, din greseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super-lia spune:

Mai Alino, ma faci sa rad! Dupa cate povestesti tu aici ai doar un fat frumos rasfatat. Mai vorbim dupa cateva luni de gradi! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Alina, iubita, nu te stresa.....ai sa vezi ca la gradinita va avea loc o schimbare.
Uite, iti dau un exemplu: pe mine. Nu am vb pana la 3 ( TREI) ani. Excludem clasicele 10-20 de cuvinte "bebelusesti". Erau in casa 4 adulti....eu cum si mai ales cand sa vb ? Ei, in momentul intrarii in colectivitate totul s-a schimbat. Mama a avertizat/s-a plas educatoarelor: ca nu vorbesc...ca parca sunt mobila...unde ma pune acolo stau....si tot asa....ei dupa vreo doua saptamani de gradi au chemat-o: copila muta vorbea , socializa, avea initiative.
Sau pe fiicamea: a vorbit de foarte devreme, foarte corect, ei in momentul intrarii in colectivitate a fost jale. Participa la lectii, educatoarea mereu o lauda pt vocabular, dar ...in rest....parca era autista. Nu comunica cu nimeni nici educatoare nici copii....nu participa la nici un fel de joc voluntar in pauzele "de invatat"....isi lua un scaunel si statea intr-un colt tacuta si oarecum speriata de galagia si alergatul colegilor. A durat un an pana a redevenit sociabila....bine am schimbat si gradinita ( dupa mine totul se datora educatoarelor).
E o varsta extrem de .....nu stiu cum sa spun....ducandu-l la gradi , Vlad va descoperi ca exista si altcineva din cei ai casei...si , din fericire educatoarele au mult mai multa autoritate in fata copiilor decat parintii sau rudele, si apoi colegii...in fata carora nu poate tipa...
Ai rabdare.

Te pup si iti inteleg ingrijorarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinedana spune:

Nici Antonia nu a vorbit pana la 3 ani de eram disperata cand am dus-o la gradi.Acolo pentru copii din primul an va veni un logoped si va evalua copilasii iar daca va fi nevoie de el educatoarele iti vor spune.Ai sa fii mirata de schimbare numai sa accepte gradinita repede.Noua ne-a luat in primul an cam un trimestru pana s-o convingem ca un copil de varsta ei merge in fiecare zi la gradi fara sa tipe si sa faca crize.
Mult succes in noul an scolar si sa auzim numai povesti frumoase de la gradi!
Alino avem copilasii la aceeasi gradi!Mai nou ne intilnim foarte des!
Stiai ca suntem foarte vecine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gitana spune:

Alina cunosc o doamna psiholog logoped despre care stiu ca este f bine pregatita si toata viata ei a studiat si a profesat;deci are o vasta experienta.Daca te hotarasti sa te duci cu copilul la ea pot sa-ti trimit pe pm nr de tel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Ziua buna!
Hai sa va zic de prima zi de gradinita, educatoarele foarte tinere, copii foarte multi cred ca au vreo 40, nu stiu cati raman din astia, Vlad incatat, nu a mancat, cred ca doamna ingrijitoare l-a obligat sa pape ca a avut o reactie nasoala cand i-am zis de mancat si mi-a zis ca educatoarea e :urata si batrana, deci era vorba de ingrijitoare, cand l-a luat bunicasu la pranz plansese si educatoarea i-a zis ca "deranjeaza,nu il poate educa ca nu asculta", ei pe mine treba asta m-a terminat, pe o parte inteleg ca au multi copii, dar sunt copii, le-au vazut pentru prima data in viata lor, sunt grupa mica, nici nu le cunosc ce ar fi vrut? e drept ca daca le-a facut vlad o scena asa cum stie el ....., comportamentul lui ne depaseste si pe noi, scenele sunt la ordinea zilei, e vina nostra, l-am alintat prea mult si nu am stiut sa punem limite, asa ca plodul a profitat si inca profita.
Tocmai am vorbit la telefon cu bunicu, cica azi nu i-au mai zis educatoarele nimic azi.

Se vede ca e afectat ca orice copil de schimbare, ieri a stat lipit de mine, cum nu povesteste nimic l-am tot chestionat eu, a zis ca doamna vorbeste frumos, ca nu a papat, ca a baut apa, chestii de genul asta, dar ce m-a mirat foarte tare a fost ca desi ziua de ieri a fost traumatizanta pentru el (mai mult pentru educatoare cred) a zis foarte hotarat ca merge la gradinita.
Azi dimineata l-a dus sotul si a incercat sa vb cu educatoarea, dar cica era imposibil, plangeau jumatate dintre copii, vlad tipa, nu de suparare, nu, cica e tipatul lui de "lupta" asa zice tasu, adika se juca.

Gitana daca ma hotarasc iti trimit pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Alina primul pas este facut! De-acum tot inainte. O sa trebuiasca sa acceptati (reciproc) ca este nevoie de o perioada de acomodare. Cat despre faptul ca "deranjeaza, nu asculta..." pai e firesc, mai, in prima zi. Fiecare se manifesta "ca la mama acasa" fara sa inteleaga de fapt ca ei se afla in alta parte.
La Andra la gradi, imediat ce intru sunt 2 clase de grupa mica. Azi dimineata era dezolant...de fapt m-a depresat! Parinti si bunici, laolalta, stateau sa pandeasca scancetul din ograda lor. Era un vuiet si-un vacarm greu de suportat. Dar am convingerea ca peste o saptamana va fi altfel
Alina, este bine ca vrea sa mearga la gradi. Asta este o batalie castigata!!
Asteapta-te sa nu povesteasca nimic la inceput, pentru ca nici el nu stie ce-s cu lucrurilea alea noi Deocamdata nici nu are cum sa le defineasca.
Capu' sus, pieptu-nainte si-o sa vezi ca o sa fie bine!



Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & cu Radu-Mihai 34+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Liliana , tu mai ai putin si nasti! ce face baiatul??? tu cum te simti?

Cat despre gradinita , incerc sa nu ma mai stresez asa mult , am ajuns sa nu am pofta de mancare , da ati citit bine, eu nu am pofta de mancare, umblu habauca pe strada , nu dorm noaptea si as plange nonstop.
Vom vedea ce va fi mai departe! of, ce ma oftic ca nu vorbeste si nu povesteste!

Mergi la inceput