Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (218)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Si acum sa dau si eu Buna ziua!

Da, am inviat! Se pare ca tratamentul pt maseaua buclucasa si-a facut efectul, s-a desumflat complet, acum mai iau un pic augmentin sa fiu sigura ca nu a mai ramas nimic.
Ciuperca de la "dansa"a disparut si ea, so am all new.

Am vazut ca avem niste clontopei bolnaviori, sanatate le doresc, sa se face bine repede.

Ven la multi ani si sa va iubiti macar la fel de acum incolo

Honey am vazut pozele cu dragalasu.S-a facut mare si tot mai frumos.

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI DE LA 1 AN si 4 luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonab

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

ceva ce am citit aici pe forum, postat de o mamica .. miereamara .. superb spus .. aveti rabdare sa cititi caci e tare frumos spus si este pura realitatea!

""Eu cred ca gresim din start cand ne imaginam ca viata noastra va mai fi la fel dupa nasterea unui copil sau doi sau trei. Avem high expectations si cand nu reusim sa ne regasim momentele de liniste devenim frustrate, nervoase, etc si banuiesc ca e normal.

"Normalitatea" asa cum o percepeam noi inainte nu mai exista si asteptarile noastre trebuie sa se adapteze noilor conditii. Nu mai putem sa facem un dus de 30 de minute si ne rezumam la unul de 5 minute, timp in care ne spalam cu sapun prin partile esentiale si restul clatim cu apa. Mancam pe fuga, nu ne mai trezim odihnite la 10 ci ne trezim cu ochii impaienjeniti de somn la 5-6-7 si prima gija nu mai este sa punem cafeaua pe foc si sa aprindem tigara, ci sa scoatem tzatza sau sa pregatim biberonul. Cand plecam in oras prima grija nu mai e sa asortam pantofii cu geanta si sa ne punem rimel pe gene ci sa fim sigure ca nu am uitat nimic din arsenalul babybag, biberoane, jucarii, diapers. Faci sex cu sotul cu urechea ciulita la interfon si la primul scancet te opresti spre exasperarea masculului care nu intelege cum brusc din primul barbat al casei a ajuns undeva la coada listei de prioritati. Matza rasfatata nu mai intelege cum brusc te transformi intr-o vrajitoare care ii arde o matura pe spinare la auzul miorlaului dulce care altadata te facea sa razi, dar acum te scoate din sarite pt ca iti trezeste copilul. Ai kk sub unghiile care altadata etalau o manichiura fratuzeasca dusa la perfectiune.
Bale pe haine si eventual piure de fructe uscat sau lapte regurgitat. Cand mergi la cumparaturi te opresti prima data la raionul de bebei, nu la cel de cosmetice si bijuterii. Cand vorbesti cu prietenii le faci capul patrat despre cat de funny e bebe cand face pisu pe tine si aia se uita oripilati la tine, mai ales dc nu au copii. Cand iti spune cineva ca e prea gras/slab copilul esti gata sa sari la gatul lui.

C'mon people lumea asa cum o stiam noi nu mai exista!
Dar e mult mai frumoasa acum, cu un zambet stirb de bebe care iti insenineaza dimineata si te face sa uiti de toate "inconvenientele".

O sa avem toata viata sa recuperam somnul pierdut , dar noptile astea in care ne pazim copilasii nu o sa le mai avem niciodata. Si zau ca imi dau lacrimile cand ma gandesc ca maine, peste o saptamana, o luna, un an, bebe va creste si va devenit tot mai independent si vor veni alte griji.
Credeti ca vom putea dormi inainte de prima zi de scoala a copilului sau cand va lua carnetul de sofer si va pleca o noapte intreaga.
Cred ca atunci vom fi mult mai ingrijorate si stresat decat suntem acum.
E o vorba, copii mici, griji mici, copii mari, griji mari!

Eu nu pot sa-l aud plangand mai mult de cinci minute. Nu il las sa planga si il adom in fiecare seara leganat pe brate sau pe picioare.Curand nu o sa mai vrea el sa fie tinut in brate si eu o sa fiu cea care o sa adoarma plangand, de ciuda ca mi-a crescut copilul si nu mai are nevoie de mine.
Nici mie nu-mi place sa adorm singura. Si daca eu, ditamai iapa la 31 de ani simt nevoia sa fiu tinuta in brate inainte sa adorm, apoi e de la sine inteles ca un copilas mic simte nevoia ca mama sa-l poarte in lumea viselor.
In plus parerea mea este ca un copil ale carui nevoi sunt satisfacute imediat se va transforma intr-un adolescent si mai tarziu un adult, cu incredere in viata, fara anxietati.Pentru ca acum toata lumea lui este mama. Si are nevoie ca lumea lui sa ii ofere siguranta si consecventa pt ca la varsta asta, alaturi de nevoile fiziologice, cele legate de confort psihic sunt primordiale pt a-l ajuta sa-si construiasca increderea in sine si mediul inconjurator. Care mediu inconjurator, ma repet, este format din mama si tata.
Parerea mea, of course, ramane de vazut mai tarziu daca instinctul meu de mama m-a inselat. Eu sper sa nu!

Haha, apropo de viata before and after, uite acum am realizat ca de azi dimineata umblu cu doua pete mari de kk pe maieu, cand m-am uitat in oglinda nu stiam ce's petele alea maro, dar cand le-am mirosit mi-am dat seama imediat:)))

Am uitat sa adaug ca n-am crezut niciodata ca voi avea rabdare o ora sa asamblez un carut/playground/scaun de masa/swing, etc, etc, cu surubelnite si scheme sau ca ore in sir voi putea asculta aceeasi melodie tembela de la mobile, on and on and on....sau ca un film poate fi savurat pe bucati scurte de 10 minute in decursul unei saptamani, timp in care in primele cinci minute ma chinuiam sa imi aduc aminte ce s-a petrecut in ziua anterioara sau ca un kk de bb poate fi motiv de discutie vreun sfert de ora, cand tatal intra pe usa ostenit de la job si in loc sa-l intampini languroasa, imbracata intr-un halatel care iti acopera juma de fund (ceea ce drept vorbind nu e greu deloc avand in vedere dimensiunile "obiectului" in cauza dupa nastere, tu il intampini extaziata de faptul ca bebe a facut kk dupa trei zile si minune...era galben cu seminte de mustar, ca la carte, dar totusi esti ingrijorata ca e un pic rosu la funduletz, desi tu i-ai dat cu crema si pediatrul te-a asigurat ca e totul in regula, si ca mai are (sau ti se pare)acelasi tip de iritatie si un pic pe degetul mic de la piciorul stang si ca ai citit tu nu's ce articol, pe care i l-ai forwardat bineinteles amaratului de tata cu indicatii precise si un titlu impozant "IMPORTANT!!!!" scris cu un font mare ca sa-l orbeasca si o culoare rosu turbat ca sa fii sigura ca nu-l omite printre zecile de emails cu adevarat importante primite de amarat de la servici.

Daca i-a curs si un pic nasul la copil sau a stranutat de doua ori intr-o ora, si incepi sa turui si despre asta, e clar! Sotul in mod sigur va avea "ore suplimentare" la servici impuse de un deadline E-X-T-R-E-M de important:)))))"

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Ce e scris cu verde, cu aia sunt de acord, in rest nu ma regasesc absolut deloc.
La mine nu se intampla deloc asa.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog

the same here nu ma regasesc, mi se pare totul mult mai lejer decat descrie mamica aici (a nu se intelege ca-mi neglijez copilul ) si nici nu ne ajuta nimeni, doar eu si sotul, dar impartim sarcinile in mod egal. sau poate vad eu lucrurile mai lejer pt ca ma asteptam sa fie greu si m-am adaptat si acum mi se pare normal totul...insa patata de mancare de a bebelinei n-am fost decat de max 5 ori pana acum, de lapte cred ca numai de la sanii care-mi curgeau, de kk never ever etc. oricum, ideea e ca e altfel decat inainte, clar, se schimba prioritatile, se schimba scara de valori, se schimba programul si altele dar nu e chiar atat de greu. parerea mea.

Miutza , mami fericita de minune de fetitza scumpa si iubita Maya Ioana (25.01.2008)
www.flickr.com/photos/miutza/sets/72157601703522435/" target="_blank">Poze cu comoara noastra 0-6 luni
Maya 6-12 luni
Maya 1an
Noi 3 si restul lumii (b l o g)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anandrei spune:

Am terminat ultimul examen din sesiunea asta! Asta inseamna ca incepe vacanta! Va astept pe blog. Ma simt "inspirata".

Ana-Maria de David pufosu' (11.01.2008)si cel mai fericit tatic, Andrei
Albumul nostru: mama, tata si copilul
Aventurile lui David
Mutzupusha

Mergi la inceput

anandrei, vacanta placuta!!! e binemeritata

Miutza , mami fericita de minune de fetitza scumpa si iubita Maya Ioana (25.01.2008)
www.flickr.com/photos/miutza/sets/72157601703522435/" target="_blank">Poze cu comoara noastra 0-6 luni
Maya 6-12 luni
Maya 1an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Miutza, exact asa e si la mine.Nu mi se pare chiar asa cum zice mamica aia.
Si noi suntem doar noi trei, fara ajutoare din afara si tot nu ma regasesc deloc in ce zice mamica asta.
Adica eu am timp sa imi fac si o cafea, am timp sa fac si o baie de 30 de min, am timp sa ma si machiez (nu ies fara sa pun macar un rimel), imi fac si manichiura, un film vad daca vreau, iar pe sot nu il toc la cap cu fleacuri.
A si nu ma impacientez de la un kk moale sau ca stranuta copilu.
bale pe haine,nu am avut, lapte da, ca aveam chiar in primele doua luni , kk sau mai stiu eu ce, nu.Cu prietenii chiar evit sa vb despre copil, daca ei ma intreaba le raspund daca nu, nu.Ma refer aici la prietenii fara copii.
Cu cei cu copii da mai vb da nu exageram.Discutiile mele cu altii nu se invart numai in jurul copilului.

De ce pot face toate astea? Pentru ca suntem doi, si in plus am si un copil cuminte Ferice de mine, nu?
Nu mi se pare deloc obositor si greu sa am grija de puiut.
Pot sa fac aproape tot ce vreau, ca inainte de Razvan.
Bineinteles ca intai e el si apoi eu, dar reusesc sa ma ocup si de mine ca si de el.

Micul print-blog
Of viata-blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

ramonab, cu tot respectul ,dar ia mergi mataluta cu ceva luni in urma eh , tot la fel era?amintiti-va cand intram fiecare pe rand pe forum si inca o mai facem ,intreband cand papa ceilalti bebei ? are niste pete pe el ,oare ce sa fie ?eh, chiar nimic?
si chiar asa de ar fi,cum spune mamica , nu vad nicio problema, ba chiar eu ma simt tare bine asa . si ma regasesc complet in ce spune ea.
eu totusi nu cred ca primul lucru pe care il faci dimineata este sa pui cafeaua la fiert, ci sa verifici daca s-a trezit pustiul si sa ii faci micul dejun
dar ,pana la urma, asta e doar parerea mea.

MATEI

POZE
PITICUL URIAS
BBEAUTIFUL

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">PARTICIPAM LA CONCURS - ERE1 - MATEI SI RATUSCA URIASA

Mergi la inceput

Eu ma regasesc total in ce zice miereamara. E un topic f draguts, am scris si eu, se cheama "ce mi-ar fi placut sa stiu inainte de nastere" Ceva de genul.
Nu stiu daca felul de a fi conteaza cel mai mult sau organizarea timpului, dar eu de cand il am pe David am toata viata data peste cap. Nimic nu mai e ca inainte. Poate eu am circumstante atenuante si fiindca David a venit f repede si noi am fost f mici ca varsta si nepregatiti. Nu regret nimic, dar uneori e tare bine sa te trezesti la 10 si sa n-ai nici o grija. Noroc cu ai mei ca pot sa mai las copilul la ei si asa recuperam cu toate, ca altfel cred ca innebuneam si nu glumesc! Am toata stima, respectul si compatimirea in acelasi timp pentru cele care isi cresc copilul fara nici un ajutor! Sunteti eroinele mele!

Aventurile lui David
Mutzupusha

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramonab

Miutza, exact asa e si la mine.Nu mi se pare chiar asa cum zice mamica aia.
Si noi suntem doar noi trei, fara ajutoare din afara si tot nu ma regasesc deloc in ce zice mamica asta.
Adica eu am timp sa imi fac si o cafea, am timp sa fac si o baie de 30 de min, am timp sa ma si machiez (nu ies fara sa pun macar un rimel), imi fac si manichiura, un film vad daca vreau, iar pe sot nu il toc la cap cu fleacuri.
A si nu ma impacientez de la un kk moale sau ca stranuta copilu.
bale pe haine,nu am avut, lapte da, ca aveam chiar in primele doua luni , kk sau mai stiu eu ce, nu.Cu prietenii chiar evit sa vb despre copil, daca ei ma intreaba le raspund daca nu, nu.Ma refer aici la prietenii fara copii.
Cu cei cu copii da mai vb da nu exageram.Discutiile mele cu altii nu se invart numai in jurul copilului.

De ce pot face toate astea? Pentru ca suntem doi, si in plus am si un copil cuminte Ferice de mine, nu?
Nu mi se pare deloc obositor si greu sa am grija de puiut.
Pot sa fac aproape tot ce vreau, ca inainte de Razvan.
Bineinteles ca intai e el si apoi eu, dar reusesc sa ma ocup si de mine ca si de el.

Micul print-blog
Of viata-blog

exact! nu ignor problemele prietenilor sau subiecte de discutie mai interesante pt a le face capul patrat cu ce a mai zis Maya pe bebelusheasca ei, am avut timp mereu si de manichiura, n-am niciodata unghiile fara oja, e drept ca le fac pe fuga, obosita franta seara, dupa ce o culcam pe Maya. sunt zilnic machiata (asta se intampla de cand avea ea 5 saptamani, pana atunci stiu ca mai saream zile fara make-up dar macar manichiura tot aveam) si mai si lucrez. e drept, nu gatesc zilnic, nu putem pleca oriunde vrem, cand vrem, am inceput mai multe carti si le citesc pe apucate, dar le citesc, deci sunt si lucruri pe care nu le mai pot face ca inainte dar le fac pana la urma. si noi avem noroc de copil cuminte, adoarme singura, zice cand ii e foame, sete, cand vrea kk etc. dar asta nu de mult, au fost si vremuri mai grele, de bebe care nu comunica prea mult. dar chiar si atunci, tot nu era ca in descrierea ei. pentru noi, repet. sper sa fie la fel si la doilea bebe (cand o fi sa vina).

Maya 6-12 luni
Maya 1an

Mergi la inceput

Am postat un pic si pe blogul lui David si am si o intrebare pt voi acolo. Ce ma sfatuiti?

Aventurile lui David
Mutzupusha

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ereena

ramonab, cu tot respectul ,dar ia mergi mataluta cu ceva luni in urma eh , tot la fel era?amintiti-va cand intram fiecare pe rand pe forum si inca o mai facem ,intreband cand papa ceilalti bebei ? are niste pete pe el ,oare ce sa fie ?eh, chiar nimic?
si chiar asa de ar fi,cum spune mamica , nu vad nicio problema, ba chiar eu ma simt tare bine asa . si ma regasesc complet in ce spune ea.
eu totusi nu cred ca primul lucru pe care il faci dimineata este sa pui cafeaua la fiert, ci sa verifici daca s-a trezit pustiul si sa ii faci micul dejun
dar ,pana la urma, asta e doar parerea mea.

MATEI

POZE
PITICUL URIAS
BBEAUTIFUL

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">PARTICIPAM LA CONCURS - ERE1 - MATEI SI RATUSCA URIASA

cred ca important e sa reusesti sa-ti faci cafeaua si s-o bei, nu conteaza ca e la prima ora sau dupa ce i-ai dat sa manance (lapte, probabil, daca se scoala la 7-8) sau cand doarme la pranz. daca faci lucrurile pe care tb sa le faci si care-ti fac placere sau sunt necesare, e important ca le-ai facut. tot parerea mea.
ps: eu nu mai beau cafea, e drept, beau ceai acum si-mi fac de mai multe ori pe zi, fara sa conteze ca e la prima ora sau nu. cu cafeaua poate va e mai greu

Maya 6-12 luni
Maya 1an

Mergi la inceput