Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (136)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Nerantula, nici eu n-am avut nicio simptoma pana pe la vreo 9 saptamani chiar. Iar de greturi in sarcina, nu mai vorbesc, nu stiu ce-s alea...

Luminita, mami de Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Irina de clau geo, Andrei de Dya, Dragos de Babymom!

Luminita, mami de Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Luminita , sper sa se faca bine cat mai curand voinicii tai!
July si la mine e la fel cu organizarea, dar cel mai mult timp petrec incercand sa-l fac pe Gruia sa pape

Ada, am nevoie de ajutor de la tine: prietena unei prietene e insarcinata in 14 saptamani; mai are un baietel care merge la gradinita, unde e epidemie de varicela. Ea nu stie daca a mai avut sau daca si-a vaccinat baietelul (nu a notat ) si este tare speriata, i-a zis doctorul ca si daca a avut, virusul tot ii poate afecta fatul pe calea aerului si acum e foarte, foarte speriata, plange non-stop. Stiu ca tu chiar ai avut varicela in sarcina si, probabil ai citit tot ce se putea citi atunci. Ai vreo informatie pentru aceasta mamica? Multumim!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

multumim de incurajari....
nerantula, sper sa ai o sarcina usoara!
in leg cu gruia....saracutu', il inteleg...cavesnic am problema asta(eu, nu sasha)..si e groaznic. sper sa-i treaca
lumi, multa sanatate...si cum nu poti sa ne ajuti decat cu un sfat? daca tot nu dormi noaptea...unde-s doi, poa sa vina si al treile, nu?
nu da mami baiatu'
da...cius, cius...July..mai da si tu un semn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata ....aseara a plans apropae o ora inainte sa se culce...raportam o noapte plina cu muci si un pic de febra...acum e calda la manutze,acum e rece ca gheata,ati mai patit careva???Se vad dintii de sus,cred ca o doare ingrozitor gingia,plus mucii ,plus ochii amandoi lipiti asta noapte...incet,incet o iau pe aratuta,e a treia noapte de acest gen,plus ziua la fel numa in brate ,maraieli si celellalte

Lumi offf la tine totul e la dublu,nush ce sa -ti spun,decat ca sper sa iasa rezultatele bune si sa treca perioada asta si la voi

July nici eu nu stau bine la capitolul organizare,da am inceput sa nu mai bag in seama..ma bucur ca ne scrii

Nerantula ce aiurea e cand dai peste un medic din asta asa...noi am rezolvat kk cu para,sper sa gasiti si voi solutia optima cat mai curand.Cu Alexia a fost crunt in priml semestru...sper sa nu ai simptome urate.

Ange,Musette,Oana

Roxana distractie placuta la munte ,sa va odihniti si sa faceti multe poze

Ada,Anca,Anamona,Moni,Muuh,Babyboy

Ratonel si eu cred ca Sasha e un copil cu o personalitate ff puternica

Babytza Am vazut aseara ca si voi ati patit ca noi cu plansul..imi pare rau ca ai racit

Laureta succes la dr.

Nocom n-are importanta cat de des scrii,principalul e ca mai stim de voi...multa sanatate puilor

Irina,Andrei,Dragos

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Lumi, sunt mai bine, multumesc. Te inteleg perfect, nici eu nu sunt buna de nimic cand e Carla bolnavioara. Sper din tot sufletul sa le treaca, doar sunt flacai voinici si se lupta cu boala

Babytza, si nu face soricelul kk moale de la 200 g iaurt/zi? Carla avea probleme cu consistenta in trecut dar acum ... e complet opusul. Si nu mananca atat de mult iaurt ca si David. Eu nu-mi mai fac atatea griji cu laptele, mai nou nici cu mancarea. Am vandut cantarul asa ca am scapat de stresul gramelor

Andy

Ziceti-mi si mie un borcanel de mancare pentru pranz - Nestle sau Hipp - care n-a dat gres niciodata la piticii vostri, trebuie sa merg azi undeva si am terminat stocurile de mancare din conge. Si nici nu mai apuc sa pregatesc nimic acum.

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Yellow!!!

Tare fain ca a revenit vremea buna!!! Sper sa fie un weekend frumos mai ales ca luni de Rusalii e zi libera, ar fi frumos sa tina si vremea cu noi.

Anca, ce bine ca ai scapat de conjunctivita de aceasta data. Sper sa scape si Carla definitiv.

Monica, Nerantula, eu zic ca sunteti norocoase, fara greturi si probleme. Si eu i-am multumit lui Dumnezeu pt sarcina usoara, am avut doar o stare perpetua de somnolenta in primul trimestru si furnicaturi in picioare seara tarziu.
Incepand cu trimestrul II nada de nada
Mie mi-e foarte dor de burtica, ceea ce traiti acum este de-a dreptul minunat. Pacat ca trece asa de repede.

Am doua filmulete din seria ce ghidusii mai face Noah: jucam v-ati ascunselea, trage de covoare, de perdele

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)
Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor. ( Shinichi Suzuki)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Eva, e mortal Luca, cum plezneste el mocheta de parchet

Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Eva, e mortal Luca, cum plezneste el mocheta de parchet

Piti mic se face mare

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)
Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor. ( Shinichi Suzuki)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Nerantula, ce pot eu transmite e doar din experienta mea.
Eu am facut varicela (deci manifestarea bolii cu febra, bube, si tot ce mai vine cu asta) la 10 sapt de sarcina.
Inseamna ca am fost in contatct cu un bolnav cu aproximativ 21 de zile in urma, deci inca 3 saptamani. Asta inseamna foarte devreme in primul trimestru.

In primul rand ca sa se linisteasca poate face analize de sange, in regim de urgenta, are rez. in max doua zile. IGG si IGM, una arata daca boala e in desfasurare si cealalta arata daca sunt anticorpi (deci boala mai demult avuta). Nu stiu insa cand anume e recomandat sa faci analiza, la mine deja ma umplusem de bubite si am vrut doar sa stiu sigur cu ce boala ma lupt.

Apoi sa caute un dr foarte bun si care sa accepte ideea asta (eu am gasit doar unul, dupa cum stii, restul toti mi-au spus verde in fata ca nu se ocupa de o asemenea prostie, adica sa stii sigur ca poti naste un copil cu handicap si sa mergi ca proasta inainte, cand intreruperea se poate inca face la cerere - scuze pt limbaj dar fix cu asta a trebuit sa ma lupt eu pana am dat de Tutu).

Deci, ce sa-ti spun, DA, exista riscul ca fatul sa fie afectat, mai mult, mai putin. Acest risc este calculat statistic ca s-a intamplat la 0,4% din sarcini.
Tutu a spus ca putem merge inainte la acest risc, sa facem amniocenteza si sa ne decidem mai tarziu... si ca da, nimeni nu-ti poate garanta un copil sanatos nici daca faci toate analizele din lume si ies bine. (tot de statistica aia bat-o vina vorbea - spunea la din parinti perfect sanatosi, varsta sub 35 ani si niciun alt semn sau istorie in familie se considera un risc statistic de 5% din sarcini sa aiba probleme genetice)

Sper sa nu ii iasa nimic la analize, dar daca Doamne fereste ii iese, trebuie gasit medic, urmarit sarcina indeaproape, facut PCR... si cu Dumnezeu inainte!

Nu stiu care e diferenta intre boala contactata mai devreme vs mai tarziu in sarcina, stiu doar ca cel mai periculos e cand faci boala chiar inainte sa nasti, dar nu e cazul aici. Faptul ca cel mare a facut acum si nu peste 8 luni e de bine clar...

Sper ca am fost coerenta, daca nu, ask me back... tocmai am citit o poveste de nastere care m-a dat pe spate, inca plang Dumnezeu e mare, mare de tot.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput