America (166)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Dar cine garanteaza ca la o scoala privata, se face mai multa carte ?
Ca porcaria este ca scolile private nu sunt obligate sa dea public rezultatele testelor, asa ca habar nu avem de fapt cat de buna e o scoala privata.
Am si eu o scoala catolica langa mine si m-ar tenta sa-i dau pe ai mei acolo pentru ca scoala publica este "asa si asa" dar :

1. Ma deranjeaza ca nu stiu ce rezultate au decat din ceea ce spun ei si desigur ca ei spun ca toti cei care gradueaza ajung duperdotati

2. Ma cam deranjeaza partea religioasa - aici la mine, fac religie de 2 ori pe saptamana, in clasele mari ii pune sa se duca la slujba ..ori eu nu sunt catolica, mai rau, sunt doar o bruma de religioasa, adica partea asta cu Dumnezeu este chiar ultima in lista mea de prioritati in legatura cu copiii ... nici macar obiceiurile religioase nu seamana cu ale noastre.

P.S. Fetelor, care aveti nevoie de soacra-mea la Babysitter, v-o dau cu placere ... dar sa nu spuneti ca nu v-am avertizat. Am decis ca nu ma mai bag, i-am spus barbatului : daca ma intrebi pe mine, eu as prefera sa vina in Septembrie, dar fa ce vrei ... si probabil ca se va intampla asa cum vrea soacra-mea ... dar daca gasesc persoana sa ii ia de la gradi, ii voi pune pe amandoi la program scurt, daca nu, o sa-i las sa tea 10 ore pe zi la gradinita si soacra-mea sa stea 10 ore pe zi singura in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona nu s idei preconcepute, din pacate. La asa o scoala nu ti poti imbraca copiii de la Target cu siguranta ca le rad ceilalti in nas.
Am intalnit si am ascultat pustoaice din astea...Totul tr sa fie de firma ca altfel era de mare rusinica.

La BH HIgh School de vine mami sa te duca/ia de la scoala iar e naspa rau. Ori ai masina ori ai sofer.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Corina, chestii asemanatoare se spun si despre HS de care apartinem, dar te asigur ca nu toti elevii conduc masini de suta de mii de dolari si nu merg cu "vuitoane" (ca tot era subiectul asta). Dar daca asculti la ce spune lumea ai crede exact chestia asta. De cite ori citesc pe cite un forum local despre scoala asta ei tot asa spun. In fapt merg acolo aproape zilnic (merge Ana la pre-k) si am vazut mai mult elevi "normali". In parcare sint masini de toate felurile, e drept ca sint si din cele luxoase, dar majoritatea sint normale (desi cam noi!).
Ce am observat eu in zona asta este ca intr-un cartier exista si case de $400,000 si altele de citeva milioane. Cred ca asa se explica faptul ca nu sint toti cu "vuitoane" si e la mintea cocosului ca nu toata lumea si le permite.
In orice caz, daca te iei dupa gura lumii s-ar crede ca la liceul asta toti vin cu soferul sau conduc Bentley la scoala. De aia zic sa nu te iei neaparat dupa ce spun unii si altii.

Conchita stiu ce spui, dar in fiecare an trebuie sa aplici pentru financial aid, nu ai nici o garantie ca-l primesti si nu vreau sa-i tot mut incoace si incolo pe copii. Plus ca nici la sume mai modeste nu stiu cum putem duce doi copii macar vreo 16 ani prin scoala.
Dar "for fun" astea ar fi "dream schools" pentru copiii mei:
http://en.wikipedia.org/wiki/St._Mark%27s_School_of_Texas
http://en.wikipedia.org/wiki/Hockaday_School
Sint excelente, daca as avea $40,000 in plus in fiecare an (mai mult cind mai cresc copiii) aici i-as trimite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Multumesc pt. raspunsuri si va rog continuati.

Eu sint mai pe linia lui arminad. Eu nu prea vad cum ai putea sa o dai in bara in clasele primare.
Din pacate, nu ma aflu in situatia privilegiata a lui rukij, dar nici intr-una total dezavantajata. Eu stau intr-un oras mic, foarte avangardist si sincer, in ciuda scorurilor, nu cred ca exista nici o scoala publica dezastruoasa. Nu e ca in LA unde nu ai ce cauta in cele proaste, iar cele bune sint excelente. Cam toate scolile noastre se invirt cam pe la aceleasi scoruri, cu vreo 100 de puncte diferenta, in medie.
Mai mult, la scolile cu po****tie latina mai multa, dintr-o ipocrizie pe care nimeni nu vrea sa o rosteasca, vorbitorii de limba enlgeza sint intr-o clasa si cei care invata engleza in alta. Consecinta este ca acele clase cu vorbitori de limba engleza au scoruri la fel de bune ca cea mai buna scoala elementara publica.
In plus, copiii tuturor prietenelor mele americance din cartier si majoritatea copiilor de la Smaranda la gradi (care este la coltul strazii) se vor duce la aceasta scoala de cartier. Dar pe de alta parte, si eu am facut scoala in alta parte decit in cartier si aveam prietenii de scoala si prietenii de cartier.
Dar gindul ca nu voi putea merge cu fii-mea cu bicicleta la scoala si ca va trebui sa conduc in fiecare zi, ma deprima teribil.
Of, greu de tot.
Mai sint charter schools, dar nu sintem in district la nici una.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

In BH case de 400,000 nu le gasesti ...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Daca hispanicii sint pe la 30% eu as fi OK cu scoala asta. Zici ca nu-s rele notele overall, plus ca si colegii de acum ai Smarandei vor merge la scoala din cartier. Ma gindesc ca or fi facut si celelalte mamici ceva research, ele sint multumite.
Dati o sansa scolii asteia si daca nu va place puteti schimba si dupa aia.
Daca ai sti sigur ca-i nasoala as zice sa cauti alta din start, dar pare ca nu-i cazul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ma rog, daca pana la urma scoala nu e prea rea, poate merge. Dar cum ai prezentat initial problema cu sa avem diversitate, sa avem arta si nu conteaza scorurile, iar sotul are alta parere, ma identific cu parerea sotului. Cunosc si aici persoane care spun ceva asa, ca scoala noastra e "prea competitiva", ca nu exista diversitate (adica la fi-miu in clasa sunt doar 4 americani, cum nu exista diversitate?), ca trebuie sa cunoasca copiii "viata adevarata" etc. Eu nu prea am chef sa cunoasca fi-miu viata adevarata si zic ca dc am de ales intr-o scoala buna si una diversa si artistica, dar nu asa buna academic si dpdv anturaj (copii de care sa se ocupe parintii), nu aleg diversitatea pt copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sigur ca nici scoala privata nu e o garantie. Tb sa afli care's bune, care's mai putin bune. Totusi acolo ar tb sa fie copii ai caror parinti se intereseaza, din moment ce aleg sa plateasca niste bani pt. educatia copilului aluia. Pe de alta parte, asa e, scoala elementara nu e un capat de tara, se poate recupera mai tarziu, totusi dc. poti alege una mai buna, de ce nu? E o decizie f. grea, dc nu esti intr-un orasel ca al meu (desi constat cu stupoare ca am prieteni care nu au ales scoala cea mai buna pt. copiii lor, au preferat sa cumpere o casa mai mare pt. ei, la un pret mai mic---f.f. greu de inteles pt mine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Domnul Aidan s-a hotarat sa nu mai stea in bouncer si sa-si culeaga jucariile singur de pe jos:)) bine ca era legat cu centurile de siguranta, ca altfel ar fi picat in nasuc.
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/

Deci s-au cam dus momentele mele de liniste, tb sa urmaresc "teroristul mic" prin casa.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Miere, cred ca Aidan vrea la gradinita!

Mergi la inceput